Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 31/01/2007 : 22:30:43
|
quote: Originally posted by blueberry
Ne volim kada se stripovi izdaju c/b kada je u original u boji... To me podsjeca na stripoteke kamo su objavljivali samo c/b verzije stripova.
Kada pogledaš ovu tablu: http://www.bulledair.com/index.php?rubrique=planche&album=coeur_couronne1 Janjetov Zoran odradio je odlican posao ne može se usporediti sa c/b...crtež je za klasu bolji-dobiva na dubini i ljepoti. Ukratko,ovakvo izdanje nije autenticno.
Original je crno bijeli, jer ga je tako moebius nacrtao. I objavljeno je i u C/B verziji u francuskoj, i mene je vise dojmio c/b crtez nego boja i odlucio sam raditi c/b. Mebijusov crtez postaje za klasu bolji sa bojom? Ma... Cekaj, to si zakljucio na osnovu jedne jedine table? Ova tabla meni nije bog zna sto, ok je, ali nije nista posebno. Poslije je puno gore, ima onaj tip kolora koji se meni jako ne svidja, kao i u bluberryju - obojaju cijeli kadar u dvije boje - prvi plan jednom, a drugi plan drugom bojom. I to je onda kao kolor i to je kao dobro? Dobro, nekome mozda je, meni nije, dapace. Ja bih npr. vrlo rado imao Bluberryja u c/b. Vrlo, vrlo rado.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 31/01/2007 : 22:34:39
|
Meni se takodje dopada kolor... i ovde, a i na Inkalu... a to je iz prostog razloga sto su to dosta zivopisni stripovi i nije isti osecaj kad se cita u boji ili crno-belo... ali sta je tu je...
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
|
|
blueberry
Average Member
Croatia
526 Posts
Member since 30/03/2006 |
Posted - 31/01/2007 : 22:39:52
|
quote: Originally posted by Markos
Ne volim kada se stripovi izdaju c/b kada je u original u boji... To me podsjeca na stripoteke kamo su objavljivali samo c/b verzije stripova.
Kada pogledaš ovu tablu: http://www.bulledair.com/index.php?rubrique=planche&album=coeur_couronne1 Janjetov Zoran odradio je odlican posao ne može se usporediti sa c/b...crtež je za klasu bolji-dobiva na dubini i ljepoti. Ukratko,ovakvo izdanje nije autenticno.
Original je crno bijeli, jer ga je tako moebius nacrtao. I objavljeno je i u C/B verziji u francuskoj, i mene je vise dojmio c/b crtez nego boja i odlucio sam raditi c/b. Mebijusov crtez postaje za klasu bolji sa bojom? Ma... Cekaj, to si zakljucio na osnovu jedne jedine table? Ova tabla meni nije bog zna sto, ok je, ali nije nista posebno. Poslije je puno gore, ima onaj tip kolora koji se meni jako ne svidja, kao i u bluberryju - obojaju cijeli kadar u dvije boje - prvi plan jednom, a drugi plan drugom bojom. I to je onda kao kolor i to je kao dobro? Dobro, nekome mozda je, meni nije, dapace. Ja bih npr. vrlo rado imao Bluberryja u c/b. Vrlo, vrlo rado.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Gledajuci c/b table imam osjecaj kao i kod Comanche od Marketprinta da je crtano za naknadno koloriranje.Puno bijelog i malo tuša.Za mene vrijedi c/b crtež koji je filigranski i gusto crn poput Magnusa,Ortiza... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 31/01/2007 : 22:40:06
|
Inkal je druga stvar. Da je presveto srce radjeno kao inkal, onda ok, jer u inaklu gotovo da i nema crne plohe, samo ciste linije. Ali ovo je radjeno mjesavinom Giraud/Moebius stilova i prva dva albuma su punokrvni crno bijeli strip, gdje je pobijedio Giroud. Treci album je cisti Moebius. Ali dobro, ako vam se ne svidja, nemojte kupiti, to je bar lako. Mozda netko objavi kolor verziju, ja svakako necu.
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 31/01/2007 : 22:43:34
|
Naravno da je crtano za kolor. Album je originalno i izasao u koloru, odnosno sva tri albuma. Postoji i izdanje u c/b, ali treba reci da to nije album vec dzepno, jeftino, izdanje, slicno onom bestseleru, i to je izaslo deceniju kasnije. I da. Bluberi u c/b moze se naci u Stripotekama. Jeftino.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 31/01/2007 : 22:43:54
|
Inkal je druga stvar. Da je presveto srce radjeno kao inkal, onda ok, jer u inaklu gotovo da i nema crne plohe, samo ciste linije. Ali ovo je radjeno mjesavinom Giraud/Moebius stilova i prva dva albuma su punokrvni crno bijeli strip, gdje je pobijedio Giroud. Treci album je cisti Moebius. Ali dobro, ako vam se ne svidja, nemojte kupiti, to je bar lako. Mozda netko objavi kolor verziju, ja svakako necu.
Sigurno se nece nitko buniti ako ga dobije na poklon u nagradnoj igri Kad objavljujete rezultate? |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 31/01/2007 : 22:46:27
|
quote: Originally posted by marlowe
Naravno da je crtano za kolor. Album je originalno i izasao u koloru, odnosno sva tri albuma. Postoji i izdanje u c/b, ali treba reci da to nije album vec dzepno, jeftino, izdanje, slicno onom bestseleru, i to je izaslo deceniju kasnije. I da. Bluberi u c/b moze se naci u Stripotekama. Jeftino.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
taj B&W integral je u formatu u kom su koda nas bili piratski trejdovi...
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
|
|
blueberry
Average Member
Croatia
526 Posts
Posted - 31/01/2007 : 22:47:13
|
Ne radi se o tome da mi se ne svida.Sreca da se kod nas objavio integral takvim majstora stripa.Rad se o tome da nije autenticno originalu.Tražio sam malo po francuskim striparnicama ali nisam vidio C/b verziju.Imaš li možda link?
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 31/01/2007 : 22:50:31
|
Naravno da je crtano za kolor, ali je crtano tako da funkcionira bez kolora, kao sto rekoh. Nemam tu kod sebe skenove, ali mogu sutra okaciti pa usporedite, c/b i kolor. Nije izaslo deceniju kasnije nego je izaslo par godina nakon izlaska zadnjeg albuma kao integral. BTW, kolornih albuma francuzi uopce nemaju, vjerojatno nemaju ni materijale, imaju samo taj C/B integral.
C/B Blueberry iz stripoteke nije bas sinonim kvalitetnog izdanja.
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 31/01/2007 : 22:51:30
|
Ne radi se o tome da mi se ne svida.Sreca da se kod nas objavio integral takvim majstora stripa.Rad se o tome da nije autenticno originalu.Tražio sam malo po francuskim striparnicama ali nisam vidio C/b verziju.Imaš li možda link?
http://www.humano.com/catalogue/fiche_catal.php?page=fiche_tome&id=35169
|
|
blueberry
Average Member
Croatia
526 Posts
Posted - 31/01/2007 : 23:02:41
|
Molim objasni razliku u tablama sa francuskog sitea: http://www.humano.com/v3/prod_illustrations/Folle_T1___28.jpg i skena sa www.fibra.hr stranica 28.Djeluje nedovršeno u odnosu kako je prikazano na francuskom siteu. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 31/01/2007 : 23:50:02
|
Procitao sam oba Fibrina albuma iz edicije Orka, i imam samo hvale.
Presveto srce je pun pogodak, zaista sam uzivao u njemu proslonedeljno prepodne. S druge strane, Bosanske basne su najslabiji Lavricev album koji sam do sada citao (a procitah Rdeci alarm, Slepo Solnce i Ekstremne sportove). Ne, ne mislim da je album tendenciozan i antisrpski, jednostavno mi je plitak. A mozda sam i ja zasicen sa ratnim temama, ko zna... Graficki je odradjen perfektno, kao uostalom i ostali Lavricevi albumi.
Kad ce nova dva izdanja u Orki, Markose? Da dzaba ne pitam i koja;)
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 01/02/2007 : 09:29:20
|
Molim objasni razliku u tablama sa francuskog sitea: http://www.humano.com/v3/prod_illustrations/Folle_T1___28.jpg i skena sa www.fibra.hr stranica 28.Djeluje nedovršeno u odnosu kako je prikazano na francuskom siteu.
Cekaj, ti se salis, ili sta?
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 01/02/2007 : 09:40:22
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Procitao sam oba Fibrina albuma iz edicije Orka, i imam samo hvale.
Presveto srce je pun pogodak, zaista sam uzivao u njemu proslonedeljno prepodne. S druge strane, Bosanske basne su najslabiji Lavricev album koji sam do sada citao (a procitah Rdeci alarm, Slepo Solnce i Ekstremne sportove). Ne, ne mislim da je album tendenciozan i antisrpski, jednostavno mi je plitak. A mozda sam i ja zasicen sa ratnim temama, ko zna... Graficki je odradjen perfektno, kao uostalom i ostali Lavricevi albumi.
Kad ce nova dva izdanja u Orki, Markose? Da dzaba ne pitam i koja;)
I marlowe je rekao da mu je "dosta vise tih ratnih stripova", pretpostavljam iz slicnih razloga kao i ti, s tim da on vjerojatno misli da je antisrpski, kao i vecina Srba koji su ga procitali, ali to je njihov problem - meni je to prilicno realno oslikano lice i nalicje rata. To sto su Srbi ispali negativci - pa, za to vam nije Lavric kriv... Mada, mislim kako se u stripu ne radi o tome tko je kriv, nego se radi o besmislenosti i apsurdu rata - to nije strip koji istjeruje pravdu i pokazuje prstom na krivce, to je u prvom redu antiratni strip.
No, necu o tome, ja bi se osvrnuo na nesto drugo, koliko je ratnih stripova objavljeno, kad su vam toliko dosadili? Ja znam za 3 - Sarajevo tango, Fax from Sarajevo i Gorazde. Dakle, ovo je 4-ti. Dakle, nije bas da ih ima na tone. I ovaj je jedini kojeg je napravio domaci autor.
Nova Orka ce, nadam se, u 4. mjesecu. Vidjet cemo da li cu stici na vrijeme sve sloziti. Naslove cu objaviti uskoro, kad slozim cijeli program. Fibra trenutno priprema 14 albuma koji trebaju izaci do 1.6, plus sto jos radim na 8 Kenova i novih 12 Magicnih, treba vremena da se to sve napravi.
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 01/02/2007 : 10:17:28
|
quote: Originally posted by Markos [brI marlowe je rekao da mu je "dosta vise tih ratnih stripova", pretpostavljam iz slicnih razloga kao i ti, s tim da on vjerojatno misli da je antisrpski, kao i vecina Srba koji su ga procitali, ali to je njihov problem - meni je to prilicno realno oslikano lice i nalicje rata. To sto su Srbi ispali negativci - pa, za to vam nije Lavric kriv... Mada, mislim kako se u stripu ne radi o tome tko je kriv, nego se radi o besmislenosti i apsurdu rata - to nije strip koji istjeruje pravdu i pokazuje prstom na krivce, to je u prvom redu antiratni strip.
No, necu o tome, ja bi se osvrnuo na nesto drugo, koliko je ratnih stripova objavljeno, kad su vam toliko dosadili? Ja znam za 3 - Sarajevo tango, Fax from Sarajevo i Gorazde. Dakle, ovo je 4-ti. Dakle, nije bas da ih ima na tone. I ovaj je jedini kojeg je napravio domaci autor.
Pa ti si zaista pacijent. Tezi slucaj, opsednut mnome. Da si zensko jos bi mi i imponovalo, ovako me smara i opterecuje. I jos volis da lazes na sve strane. Otkaci, nestani, odjebi u skokovima.
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2850 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 01/02/2007 : 10:24:54
|
Nova Orka ce, nadam se, u 4. mjesecu. Vidjet cemo da li cu stici na vrijeme sve sloziti. Naslove cu objaviti uskoro, kad slozim cijeli program. Fibra trenutno priprema 14 albuma koji trebaju izaci do 1.6
14 albuma do 1.6.??? Reci da se salis . Ili prisapni malo o cemu se radi...
Jack the Black. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 01/02/2007 : 10:30:10
|
quote: Originally posted by Markos [brI marlowe je rekao da mu je "dosta vise tih ratnih stripova", pretpostavljam iz slicnih razloga kao i ti, s tim da on vjerojatno misli da je antisrpski, kao i vecina Srba koji su ga procitali, ali to je njihov problem - meni je to prilicno realno oslikano lice i nalicje rata. To sto su Srbi ispali negativci - pa, za to vam nije Lavric kriv... Mada, mislim kako se u stripu ne radi o tome tko je kriv, nego se radi o besmislenosti i apsurdu rata - to nije strip koji istjeruje pravdu i pokazuje prstom na krivce, to je u prvom redu antiratni strip.
Pa ti si zaista pacijent. Tezi slucaj, opsednut mnome. Da si zensko jos bi mi i imponovalo, ovako me smara i opterecuje. I jos volis da lazes na sve strane. Otkaci, nestani, odjebi u skokovima.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
Ma tko laze? Ja sam pod nickom simi napisao na ovom istom topicu "Meni je vise muka od politicki angazovanih stripova. Necu to.",a ne ti?
|
|
blueberry
Average Member
Croatia
526 Posts
Posted - 01/02/2007 : 10:35:31
|
Molim objasni razliku u tablama sa francuskog sitea: http://www.humano.com/v3/prod_illustrations/Folle_T1___28.jpg i skena sa www.fibra.hr stranica 28.Djeluje nedovršeno u odnosu kako je prikazano na francuskom siteu.
Cekaj, ti se salis, ili sta?
Ne šalim se...u fibrinom izdanju ne možeš raspoznat jeli noc ili dan, nema sjena.samo crni rubovi.
Ne vjerujem da su za dvije table na webu išli posebno šrafirat vec je vjerovatno takav cjeli strip. |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 01/02/2007 : 10:46:01
|
Meni je zaista muka od politicki angazovanih stripova, a lazes ti kada citiras da je marlowe rekao da mu je "dosta tih ratnih stripova". I onda jos spekulises o razlozima. Kako te nije sramota. Prestani da lazes majmune, odjebi, i uzmi bananu.
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 01/02/2007 : 11:07:28
|
Meni je zaista muka od politicki angazovanih stripova, a lazes ti kada citiras da je marlowe rekao da mu je "dosta tih ratnih stripova". I onda jos spekulises o razlozima. Kako te nije sramota. Prestani da lazes majmune, odjebi, i uzmi bananu.
Nisam nista lagao, krivo sam citirao, ok, jer sam tako zapamtio, ali zakljucak je isti. Spekuliranje o razlozima je sasvim izvjesno, to je bar jasno. Psic donio bananu? Bravo, evo jos jedna kost!
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 01/02/2007 : 11:25:27
|
quote: Originally posted by blueberry Ne šalim se...u fibrinom izdanju ne možeš raspoznat jeli noc ili dan, nema sjena.samo crni rubovi.
Ne vjerujem da su za dvije table na webu išli posebno šrafirat vec je vjerovatno takav cjeli strip.
Cekaj da skinem cijeli sken s weba, pa cu pogledati, izbrisao sam kolorni sken s diska...
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 01/02/2007 : 11:52:48
|
[quote][i]Nisam nista lagao, krivo sam citirao, ok, jer sam tako zapamtio, ali zakljucak je isti.
Nisi lagao, vec si samo krivo citirao. I to je vec peti put kako lazes pa naknadno priznajes, ponekad se "ispricas", a ponekad smo pojedes ono sto se ne jede. A moja je greska sto se pitam kako te nije sramota. Pravo pitanje je: Just how stupid can you get, idiot?
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 01/02/2007 : 12:01:43
|
Daj ne seri. Savrseno je jasno sto si htio reci sa onim postom. Jesam li citirao tocno ili ne, uopce nije bitno, jer poanta je ista. How stupid can I get? Hej, pa ti prijateljujes sa Hodzicem, Bobanom i slicnima, ne ja. Postavljas pitanje krivoj osobi.
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 01/02/2007 : 17:15:54
|
U izboru godine za strip album za prvo mjesto dao sam glas za Presveto srce, mada je bila žestoka konkurencija. Priznajem da bi više volio da je izašao u boji, ali bolje išta nego ništa. MOEBIUS JE ZAKON. |
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 01/02/2007 : 17:22:42
|
"Braco" Srbi, znam da istina boli, ali prestanite kenjati po stripovima za koje smatrate da seru protiv vas. Ne morate ih kupovati. Ja znam da kada bi vi objavljivali stripove koje bi mi Hrvati morali citati, da bi radile škare. Nema više Juge i politbiroa. Žao mi je. |
|
|
Topic |
|
|
|