forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BONELLI-VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 153

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 30/07/2008 : 13:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
FERRI dobro je dok ima duplih a samo me zanima da li to ce to nekom nesretniku da koji kupi ovaj broj zagora da fali tih 10 strana
Go to Top of Page

---- moka ----
Starting Member

64 Posts

Member since 04/04/2008

Posted - 30/07/2008 : 20:18:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ---- moka ---- a Private Message
da li je ko kupio novog Dylana?i kakav je?
Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 31/07/2008 : 10:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message
Izvolite:

ŠumhiljduhANAN
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 31/07/2008 : 10:37:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
Sve pohvale Veselom cetvrtku!! Do juce nisam kupio ni jedan strip od Veselog cetvrtka, strahujuci da ne dožive sudbinu Horusa, Vaninija ili Maverika, ali izgleda da su ovi ljudi krenuli ozbiljnije. Svida mi se kvalitet stripa, mada mi jedino smeta njegov mirsi, ne znam da li je tako kod svih, ili je to neki izuzetak, ali ovaj moj primerak stvarno smrdi. No, nije to neki veliki problem.

E sad, imao bih nekoliko pitanja (molim strip eksperte, koji se ovde okupljaju da mi odgovore ili upute na mesto gde mogu pronaci odgovor, i da se ne ljute zbog mojih "pocetnickih pitanja" ili preopširnosti posta).

Naime, ja sam poceo citati LMS i ZS, još kao klinac (od 10-ak godina), a kako je, su se nedugo zatim(možda 2-3 godine) stripovi prestali štampati nisam mogao uci u tu "problematiku" malo ozbiljnije. Citao sam one stare brojeve koje sam imao, nešto menjao sa drugima, mada ih nije bilo Bog zna koliko u mom mestu, da bi na kraju moje interesovanje za strip potpuno "usahlo". Nada da cu ponovo moci da citam svoje omiljene junake je oživljena u srednjoj školi, kad sam na kioscima ugledao prelepu šarenu sliku na kojoj je pisalo „Zagor“ od Horusa, ali to ne potraja mnogo dugo, zatim je na red došao i Vanini, ni on nije mogao da izdrži. Da ne dužim više, ono što me interesuje je sledce:

Imam skenirane stripove od Zagora, mislim sve što je izašlo u Jugoslaviji, i u tim popisima nisam mogao da nadem ove naslove koje je izdao ili priprema Veseli cetvrtak, pa pretpostavljam da ove epizode nisu nikad, do sad štampane u Srbiji? Da li su ove epizode štampane u Hrvatskoj?

Kako se ovi brojevi uklapaju u originalnu italijansku numeraciju, od kog broja je VC poceo i da li se pridržava redosleda originala?

Od kog do kog broja (italijanskih) je ZS izdavao Zagora?

Do kog broja je Zagor stigao u Italiji?
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 31/07/2008 : 10:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Auu , ovo sam takoder procitao u ceškom izdanju... teži šit Giuseppea De Narda... talismani, magovi. Al uradeno za krepat od dosade. Plus sterilni i ukoceni Bigliardov crtež.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 31/07/2008 : 10:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
ZS je došla do Zagor nr. #318 Il segreto del capitano/Kapetanova tajna...
VC je poceo od Zagor 469 Il segreto dei Sumeri/Tajna Sumera i drži redoslijed. Ludens je na broju 467 što znaci da ce uskoro doc do VC-a.

Talijani su na #516.

Imaš na sajtu opciju pretraživanje pa možeš pretražiti sve edicije koje su izašle na ovim prostorima i šire.
http://www.stripovi.com/search.asp

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 31/07/2008 10:44:18
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 31/07/2008 : 11:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by mezzano

pa pretpostavljam da ove epizode nisu nikad, do sad štampane u Srbiji?

Nisu štampane u Srbiji.

quote:

Da li su ove epizode štampane u Hrvatskoj?

Ne, osim Dampira.

quote:

Kako se ovi brojevi uklapaju u originalnu italijansku numeraciju, od kog broja je VC poceo i da li se pridržava redosleda originala?

Pridržava se numeracije originala. Dampir je poceo od broja 1, Dylan od broja 210, Zagor od 469, Mister No 292.

quote:

Od kog do kog broja (italijanskih) je ZS izdavao Zagora?

Preskakao, vracao se... prilicno haoticno. Stigla do broja 318.

quote:

Do kog broja je Zagor stigao u Italiji?

517.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 31/07/2008 : 18:15:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Morala bi nova tura ovaj tjedan u Libellusa, prema njihovim prošlotjednim rijecima... Peti i šesti broj.

Priupitaj ih opet.Tjedan je na izmaku
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 31/07/2008 : 19:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
Boselli se malo raspojasao kod Dampyra u zadnje vrijeme.. Skoro sve epizode u zadnje po godine su njegove..

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 31/07/2008 : 19:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Pa neka... Boselli je kreator Dampyra, i ak neko treba da se raspojasa oko nekog serijala, onda neka to najviše budu njegovi tvorci.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 31/07/2008 : 22:30:14  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Bah, jedini cetvrtak u mesecu kad nema ništa za mene. Nikad nisam voleo Dilana Psa
Go to Top of Page

Road_warrior
New Member

Serbia
158 Posts

Member since 21/04/2008

Posted - 01/08/2008 : 00:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Road_warrior a Private Message
Meni je ovo jedini cetvrtak kad ima nesto za mene.

My life fades the vision dims. All that remains are memories. I remember a time of chaos ruined dreams this wasted land. But most of all, I remember the Road Warrior the man we called Max.
Go to Top of Page

Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts

Member since 12/07/2007

Posted - 01/08/2008 : 00:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Trigger a Private Message
A meni je svaki cetvrtak omiljeni. Kod mene je cetvrtkom pazarni dan...

I kad ce Bob Morane u integralima?
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 01/08/2008 : 09:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
Kad ce izlaziti ovi novi junaci i serijali? Da li ce izlaziti i drugim danima ili po 2-3 u jednom cetvrtku, pošto, u vecini meseca, ima samo 4 cetvrtka?

Ovo su mi rekli iz redakcije VC:
Takodje od septembra planiramo da izdamo Tex-a,Martyn Mystere,Dylan Dog
supper book,Brad Barron,Dragonero..itd.
Hvala na pohvalama I podrsci.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/08/2008 : 10:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

Boselli se malo raspojasao kod Dampyra u zadnje vrijeme.. Skoro sve epizode u zadnje po godine su njegove..

Pa Boselli je pretežiti scenarist Dampyra opcenito, momak se stvarno angažirao za taj serijal. A i stavimo ruku na srce, bolji je od Colomba i ostalih.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 01/08/2008 : 15:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:

...

Ovo su mi rekli iz redakcije VC:
Takodje od septembra planiramo da izdamo Tex-a,Martyn Mystere,Dylan Dog
supper book,Brad Barron,Dragonero..itd.
Hvala na pohvalama I podrsci.

tex, marti od kojeg broja?
.. = nathan od tamo gdje se ludens prodao? ima zanimljivih epizoda kazu neki.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 02/08/2008 : 00:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
sta reci lepo
nego jedni kazu da to izlazi u decembru a neki u septembru ko je u pravu
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/08/2008 : 14:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Da li se paket od prva tri broja odnosi i na Dampyra? Nikako to ne mogu da nadem ovde kod mene. A prva tri broja Dampyra su još jedino što mi fali sada (izuzev Dilana).
Go to Top of Page

---- moka ----
Starting Member

64 Posts

Member since 04/04/2008

Posted - 03/08/2008 : 18:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ---- moka ---- a Private Message
Zna li neko kad izlazi Komandant Mark specijal od VC,ili je to bila dezinformacija ?? Djole ? ili neko.ko zna ?
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 03/08/2008 : 21:25:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
Nisam ništa cuo o tome. Jedino znam da treba da izadu Tex, Marti, Dilan Dog super book i neki za koje, moram da priznam, nikad nisam cuo.
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 03/08/2008 : 22:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
quote:
Originally posted by ---- moka ----

Zna li neko kad izlazi Komandant Mark specijal od VC,ili je to bila dezinformacija ?? Djole ? ili neko.ko zna ?

ja sam cuo da izlazi yu blek

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

Floyd
New Member

Serbia
264 Posts

Member since 25/05/2002

Posted - 04/08/2008 : 09:59:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Floyd a Private Message
quote:
Originally posted by goksi

Da li se paket od prva tri broja odnosi i na Dampyra? Nikako to ne mogu da nadem ovde kod mene. A prva tri broja Dampyra su još jedino što mi fali sada (izuzev Dilana).

Vidio sam da se prodaju paketi sva cetiri junaka, sto znaci i Dampyr-a.

The time is gone, the song is over, thought I'd something more to say...
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 04/08/2008 : 10:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
Po kojoj ceni su se prodavali ti kompleti?
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6027 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 04/08/2008 : 15:37:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
Ja imam zanimljivo, doduše beskorisdno, ali zanimljivo pitanje:

Hoce li kod VC-a MM biti Martin Mystere ili Marti Misterija?

Pretpostavljam da ce na korici ostati original, a u stripu srpska verzija... Tako je i sa Dylan - Dilan, Dampyr - Dampir... A i Stotinu mi vampira je preuzeto od Dnevnika...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Floyd
New Member

Serbia
264 Posts

Member since 25/05/2002

Posted - 04/08/2008 : 16:32:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Floyd a Private Message
quote:

Po kojoj ceni su se prodavali ti kompleti?

Komplet 4 EUR.

The time is gone, the song is over, thought I'd something more to say...
Go to Top of Page
Page: of 153 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000