Author |
Topic  |
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 17/10/2008 : 12:49:07
|
1500, hm.. Da vredi, vredi. Da je jeftino, nije. Uostalom, kad su kvalitet i ekskluziva bili jeftini?!
Sad to, kod mene, stvara dodatne "glavobolje". Zagor mi je omiljeni junak, pa normalno, zelja da kupujem ovo izdanje je velika. Ali, ima i nekoliko problema. Prvo, nema sanse da uspem da dodjem na sajam, niti da do tada skupim pare i posaljem drugu i zamolim ga da mi kupi. Ako se proda taj prvi broj, onda to, malo, umanjuje kolekcionarsku vrednost, jer necu moci da imam kompletnu ediciju. Drugo, ja sam iz sela, gde je, za mene, pravo cudo sto uopste dolaze stripovi. Znaci, najbliza knjizara mi je u Leskovcu, 10-ak km udaljena. Cak nisam ni siguran da ce u Leskovac stizati ta edicija. Jos ako tempo izlazenja bude zgusnut (tipa da ide 6 ili vise brojeva godisnje), onda ce to predstavljati jos veci problem za nabavku.
Resenje je, ili da batalim da kupujem neke od izdanja koje sad kupujem, ili da kupujem po neki broj "Zagora", kad budem imao para, i kad naletim negde na njega. Cini mi se da je drugo resenje realnije.
Nadam se da ce gospoda iz VC, kad pocne prodaja, dati spisak knjižara, u kojima ce moci da se kupi "Zagor". Ako oni to ne urade, nade polažem u neku "krticu"! 
Da malo prokomentarišemo i ova, redovna, izdanja koja su juce izašla. U stvari, samo Teksa, jer kod mene u selu, ili Zagor nije došao, ili me neko preduhitrio i "uzeo mi ga ispred nosa".
Teks je pravo "osveženje". Ovo mi je cetvrti, u poslednjih 10 godina. Zagora, Bleka, Marka sam citao, ali Teksa nije bilo "ni za lek". Citao sam ovde, dosta ste hvalili ovog Villu, slažem se sa vama, covek stvarno dobro crta.
Kad sam kod crtaca, pošto nisam kupio na vreme prvih 6 brojeva Zagora, narucio sam prva 3 (jer cine jednu pricu) i juce mi stigoše. Procitao sam ih, i ono što mi je, od prve stranice upalo u oci je crtež Zagora. Onaj covek (Cassaro) nema pojma o crtanju (prvenstveno Zagora, a i Cika). Zagor više lici na Elvisa Preslyja nego na Zagora. Odvratan crtac. Nadam se da ga nece biti previše u izdanjima koja slede. Ovom epizodom završava se 5-delna prica, a sledeca je 4-delna, ako se ne varam. Kakvog je kvaliteta, može li neko da kaže? E, interesuje me i prica iz brojeva 4 i 5. I ti brojevi mi nedostaju, treba da ih narucim, pa ako je dobra prica, požuricu, ako ne, ostavicu za malo kasnije to narucivanje. |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 17/10/2008 : 12:50:19
|
quote: Originally posted by alen
iskreno - ti si najmanje kriv sto si plasirao tu vijest. ako je tako nesto poslovna tajna onda se o tome suti, a ne prica okolo. mislim na osobe ukljucene u taj posao (VC staff).
Bravo,alene,pogodio si bit. Nesmije se najavit - iznenadenje! To je dvosjekli mac. Svi ce biti znatiželjni,a znatiželja je ubila macku. Cuti i radi,pa kad si siguran - plasiraj vijest na sveopce veselje. Jednostavna formula.
|
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 17/10/2008 : 13:05:45
|
Teks #2 - prvi deo stripa ludacki; retrospektiva Mefistovih neuspeha (odmah se setio Pere kojota...) koju prica Mefisto licno! Mozda nekome deluje na prvi pogled dosadno i razvuceno, ali meni je ovo extra! Drugi deo - Mefisto krece u akciju i plete mrezu oko Teksa i Karsona, jos bolji... Crtez odlican, odavno se nisam odusevio Vilinim crtezam kao u ovom stripu!!! Sve u svemu 5 zvezdica!!!
Zagor #10 (mali jubilej) - po meni nista posebno, cak sta vise...
Mala pikanterija , poznavaoci Zagora jel` ovo crtao Ferri ili nije?

Krvave Piramide, str. 83 |
Jel to štos iz Minhena? |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19630 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/10/2008 : 13:31:10
|
Mili bože, al je to loše nacrtano, prvo sam pomislio, da je to šolski rad mog sina u 3 razredu. Svaka cast majstoru, ali mislim da je vreme da pospremi crtacki pribor.Ili nek ostane na crtanju naslovnica-neke su mu još uvijek odlicne, istina svaka treca-ali svejedno. Kakva je samo razlika u crtežu u dobi Zimske zmije ili prvog pojavljivanja Supermajka i ovim sada. Je..i ga-razlika je i u godinama majstora tada i sad. Ah, da Kico-zar travarica stvarno tako loše utjece na covijeka? Ja naivno mislio da to zdravo pice.Ovo mi je škola. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
Posted - 17/10/2008 : 14:42:37
|
Vidim da nam je sledeca Zagorova avantura radjena u tandemu Boselli Mauro/Della Monica Rafaelle. Moze li neko da da niki komentar na njihov rad? |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 17/10/2008 : 16:10:04
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by milan 11
Ako su prava za Marka,Bleka,Mikija,Kita Tellera jeftinija onda postoji mogucnost da se u Srbiji pojavi drugi izdavac i da sa manjim ulaganjem a na talsu uspeha veselog cetvrtka pokupi kajmak.
Prava za regularna izdanja Bleka i Marka drži Ludens za celu bivšu Jugoslaviju.
Ovo je drsko sa strane Ludensa,pa ako su otkupili prava za cijelu ex-yu sto ih onda ne plasiraju po cijeom ex-yu,u Crnoj Gori ih nema,to stvarno je nekorektno. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 17/10/2008 : 16:22:17
|
Ja sam isto primetio taj crtez, kao i svaki drugi koji NIJE crtao Ferri, bilo je toga i ranije, valjda je tajming nekad takav da se angazuje neko drugi da nacrta poneku slicicu, cesto je to Ferriju radio Bignotti. Ovo ovde sigurno nije radio Ferri |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 17/10/2008 : 16:25:40
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ja sam isto primetio taj crtez, kao i svaki drugi koji NIJE crtao Ferri, bilo je toga i ranije, valjda je tajming nekad takav da se angazuje neko drugi da nacrta poneku slicicu, cesto je to Ferriju radio Bignotti. Ovo ovde sigurno nije radio Ferri
I ja tako mislim, izgleda da jos uvek imam oko za Ferija! @---dp--- kad ces na sajam? |
Jel to štos iz Minhena? |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 17/10/2008 : 16:33:39
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by alen
iskreno - ti si najmanje kriv sto si plasirao tu vijest. ako je tako nesto poslovna tajna onda se o tome suti, a ne prica okolo. mislim na osobe ukljucene u taj posao (VC staff).
Bravo,alene,pogodio si bit. Nesmije se najavit - iznenadenje! To je dvosjekli mac. Svi ce biti znatiželjni,a znatiželja je ubila macku. Cuti i radi,pa kad si siguran - plasiraj vijest na sveopce veselje. Jednostavna formula.
Da, ali neka tajna ostane tajna i ne sme da curi nigde i nimalo, a obicno uvek nesto procuri. Staro je pravilo da "tajna koju zna vise od dvoje nije vise tajna" i to se pokazalo. Mene nervira kad to nesto procuri pa se onda razbukta masta i radoznalost onih nepovlastenih pa se onda ti uz sve to osecaju uskracenim za nesto. POsebno kad krenu postovi izmedju onih povlastenih ali takvi postovi koji nista ne otkrivaju ostalima vec ih jos vise bacaju u neznanje i zbunjenost. Ako je Colt lepo rekao da ima rupa, onda nije trebalo napisati da rupa ipak nece biti i pothranjivati radoznalost. Ta radoznalost je na kraju i dovela do toga da mnogi saznaju "tajnu" pa je na neki nacin i logicno bilo ovo sto se desilo.
To sto to isto radi "Ludens" i nije neka referenca, mene takav nacin nastupa samo nervira i udaljava od izdanja doticnih izdavaca. |
Edited by - ---dp--- on 17/10/2008 16:46:38 |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 17/10/2008 : 16:40:09
|
To sto to isto rade i "Ludens" i "Libellus" i nije neka referenca, mene takav nacin nastupa samo nervira i udaljava od izdanja doticnih izdavaca.
Cuj,nije u redu trpati "Ludens" i "Libellus" u isti koš... Uostalom,znam da nemaš nijedno Libellusovo izdanje,al veliki je pomak kada ti izdavac kaže unaprijed svoj godišnji ili polugodišnji plan.To je Libellusovo geslo i tog se drže. Citaš li ti uopce postove koje ostavljaju ti ljudi,kojima izdavanje stripova nije posao vec hobi. Ludens,kao i Veseli Cetvrtak je profi firma koja se bavi - izdavanjem stripova.Eeeeeeeej...to je velika razlika!
|
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Posted - 17/10/2008 : 16:40:52
|
quote: Originally posted by globinjo
vronski nije izbacen,a zašto bi bio,nije se ogriješio o ništa šta bi narušavalo rad na forumu...to šta je rekao ovo glede ferrija i knjige,a netko mu je rekao da ne širi okolo,nije u redu,moglo je ostati iznenadenje,ali to je njegova stvar,neka se opravdava kome mora...i ja sam znao za ovo,ali od nikoga iz srbije,a mogao sam samo okrenuti broj prijatelja slobe i sve bi mi rekao,ali ne želim ništa znati,šta bude,bit ce...ja sam za sve ovo doznao od jednog talijana,okorjelog zagor fana...ali da ja to prvi obznanim,nema šanse...ne bih se htio mješati i nekome se zamjeriti bez potrebe...ljudi koji su zaduženi za to neka objave... ali ako doznam da krece kapetan miki,i cnn ce znati 
da u potpunosti se slazem,neznam kako je neko uopste moga traziti da se Vronski banuje,nije ovo forum izdavaca. A ovo za Kapetana Mikija   |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 17/10/2008 : 16:44:20
|
quote: Originally posted by culfis
Ja sam isto primetio taj crtez, kao i svaki drugi koji NIJE crtao Ferri, bilo je toga i ranije, valjda je tajming nekad takav da se angazuje neko drugi da nacrta poneku slicicu, cesto je to Ferriju radio Bignotti. Ovo ovde sigurno nije radio Ferri
I ja tako mislim, izgleda da jos uvek imam oko za Ferija! @---dp--- kad ces na sajam?
U subotu. Ne znam samo tacno vreme, treba videti vreme kad ce Ferri biti tamo pa da naletimo kad bude najmanja guzva. Ajd' se vidimo tamo pa i posle sajma da odemo na neku cugu da se malo ispricamo. Sto se tice Ferrija, nije mi taj potpis uopste bitan, imam ih nekoliko i od njega i od drugih, cak mi se Ferri potpisao na LMS-7 i to na sred korice. Kako crta u poslednje vreme, pitam se ume li vise i da se potpise... No, rado bih razmenio koju rec sa Laurentijem, covek zna engleski a i car je. Ma koliko ne voleo njegovog Zagora, Laurenti je toliko prijatan lik da je to neverovatno, imas osecaj da mozes da ga "mazes na 'lebac". Naravno da bih rado pricao sa Ferrijem kad bih znao italijanski, ali toliko sam vec puta cuo njegove odgovore na sva pitanja da sam sad malo zeljan nekih drugih likova.
Sto se tice tvog "oka sokolovog", mislim da te sluzi i te kako, osim ako smo se i ti i ja presli u proceni iako sumnjam, vidi se to i po debljini linija i po svemu ostalom |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 17/10/2008 : 16:51:51
|
quote: Originally posted by kico
To sto to isto rade i "Ludens" i "Libellus" i nije neka referenca, mene takav nacin nastupa samo nervira i udaljava od izdanja doticnih izdavaca.
Cuj,nije u redu trpati "Ludens" i "Libellus" u isti koš... Uostalom,znam da nemaš nijedno Libellusovo izdanje,al veliki je pomak kada ti izdavac kaže unaprijed svoj godišnji ili polugodišnji plan.To je Libellusovo geslo i tog se drže. Citaš li ti uopce postove koje ostavljaju ti ljudi,kojima izdavanje stripova nije posao vec hobi. Ludens,kao i Veseli Cetvrtak je profi firma koja se bavi - izdavanjem stripova.Eeeeeeeej...to je velika razlika!
Sorry, greskom sam stavio "Libellus" neko je to napisao u jednom od postova u poslednjih par sati pa sam mehanicki napisao i "Libellusa", zna se na sta sam mislio... editovao sam gornji post |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Posted - 17/10/2008 : 16:53:26
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Danas sam dobio Tex br.2, pošto nisam pratio forum u zadnje vrijeme, može li mi neko reci u kojem ritmu Tex izlazi?
Pa Sejo bolan ako vec imas u rukama Tex br.2 onda si valjda video na zadnjoj korici da ide mesecno,a to isto pise i unutar naslovnice mada je to ipak manje vidljivo,al ono nazad tesko da promakne |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Posted - 17/10/2008 : 17:04:05
|
quote: Originally posted by ciprijani
hoce li biti epizoda u boji u suberbook-u dilan doga?
Koliko znam nijedan dosada super-book u italiji nije u boji,VC ce ih objavljivati takve kakve jesu u italiji |
 |
|
djukak
Senior Member

2985 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 17/10/2008 : 17:17:13
|
Ima jedna epizoda pod imenom Le vie dei colori u Superbooku 23 koja je izašla u boji. Verovatno ce i VC izdati tu epizodu u boji. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Posted - 17/10/2008 : 17:28:05
|
quote: Originally posted by djukak
Ima jedna epizoda pod imenom Le vie dei colori u Superbooku 23 koja je izašla u boji. Verovatno ce i VC izdati tu epizodu u boji.
Da u br.23 koji ima tri price,jedna od tih tri prica je u boji ali ima samo 16 stranica,naravno misllim da ce i VC da je objavi u boji,ako se drze redosleda skojim su poceli onda bice to VC br 6 |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Posted - 17/10/2008 : 17:34:25
|
Raduje me sto ce 30.10 ici Komandant Mark specijal (ne vjerujem da ce to biti `Ajkula sa Kariba`),iznenadjen sam ugodno. Bas sam prije tacno nedelju dana pisao redakciji VC i usput sam pitao da li ima sanse da se objavljuju Mark specijalci posto je to Sloba vec prije nekoliko mjeseci najavio ovdje na forumu,a ja nisam ocekivao da ce biti ovako brzo objavljeni,i dobio odgovor ``Kad je Komandant Mark u pitanju, šanse postoje. I ništa više necemo reci. `` Kad eto ono vec je bilo u pripremi ali su cutali. Svaka cast za VC bas ste me obradovali.
|
 |
|
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Posted - 17/10/2008 : 17:50:59
|
Mislim da Vronski nije nista kriv. I ne razumujem ljutnju ljudi iz VC,jer sami su mu izdali stvari. Takodje ne razumijem zasto bi neko iz VC zbog toga mogao ispastati. Kad sam ja procitao vijest,prvo sto sam pomislio je `zasto ovo nisu ranije objavili ljudi iz VC,moze biti da je sala ovo sto kaze Vronski,jer nesto ovako treba mnogo ranije da se rasglasi u javnost da bi efekat bio veci..da bi sto veci broj ljudi saznalo i time posjeta sajmu bila veca`. Ja licno eto da sam samo nedelju ranije saznao mogao bi doci a ovako nista necu moci..a tako sam ljut jer ovo je zivotna prilika..ko zna hoce li Ferri opet biti u prilici doci kod nas...A i takodje sam ljut sto necu moci doci do jednog primjeraka ovog novog Zagora...
A nece biti fer prema kupcima ako ovo izdanje bude bilo samo na sajmu i u knjizarama BG. A sta je sa nama ostalima. Ovo je kao `izdanje za Beogradjane`. A ne da mi se kupiti neki od ostalih brojeva ako slucajno budem imao prilike nabasati na njih kad vec nemam prijasne brojeve i sigurno necu imati sledece brojeve. NIJE FER... |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 17/10/2008 : 19:51:52
|
Ja mislim da ce taj Zagor da plane vec na samom sajmu. Bravo Veseli cetvrtak. Svaka cast ekipi na svim dosada izašlim stripovima. Ja bi licno voleo kad bi takvo izdanje priredili i za Dilana Doga. Skoro sam se navadio na ovaj strip koji kod nas, uz izuzetke, dugo nije bio na tržištu. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 17/10/2008 : 20:04:05
|
quote: Originally posted by Ferri
quote: Originally posted by SejoSexon
Danas sam dobio Tex br.2, pošto nisam pratio forum u zadnje vrijeme, može li mi neko reci u kojem ritmu Tex izlazi?
Pa Sejo bolan ako vec imas u rukama Tex br.2 onda si valjda video na zadnjoj korici da ide mesecno,a to isto pise i unutar naslovnice mada je to ipak manje vidljivo,al ono nazad tesko da promakne
Baš lepo, Tex ide u kombinaciji sa Zagorom, fantasticno! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 17/10/2008 : 20:21:44
|
quote: Originally posted by mezzano
Najavili su da ce krenuti od br. 2 "Il rapimento di Betty".
Sorry,ako sam nesto propustio,gde su najavili? |
 |
|
Topic  |
|
|
|