forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BONELLI-VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 153

anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/10/2008 : 00:22:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Ako Blek i Mark imaju produ u Hrvatskoj, ne vidim zašto i Miki ne bi imao u Srbiji?

Odbrojavanje: još 9 dana
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 19/10/2008 : 00:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by globinjo

quote:
Originally posted by anto

Da li je Ferijevo potpisivanje besplatno ?

pa normalno da je...

Pa dobro Globinjo, ocekivao sam da se na ovu glupu foru upeca neko od klinaca ali ne i tebe
Izgleda da te je ova vest za Kapetana Mikija opasno uzdrmala

pa htio sam napisati da je u zagrebu na crš bilo potpisivanje 5 eura,ali mi bilo žao weljka94 da ga ne strefi

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 00:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by Pajtos

Ako nije frka,objasnite detaljnije sadrzaj tog kolekcionarskog izdanja-koja epizoda,format,tacna cena i naravno,da majstor Sloba zvanicno i provereno potvrdi da Ferri dolazi.

Ferri je potvrdio, kao i Laurenti, ako oni lazu mene i ja lazem vas

Sadrzaj ce biti koncipiran - kompletna prica, jedna knjiga, bez obzira koliko nastavaka da ima. Naravno pocetne price, koje su imale po 50, 70, 80, 100... strana, ce biti zastupljene u prvim knjigama po principu, 34, do 5 manjih prica u jednoj knjizi.

Kako je knjiga za fanove, ostali materijali u knjigama nece biti nista spektakularno za njih, jer koji su to fanovi koji vec ne znaju sve sto treba da znaju o svom omiljenom junaku, koji god da jeste
Bice osvrt na mesta, ist.dogadjaje, filmove, knjige i sl na sta su se oslanjali scenaristi kada su pisali, bice o autorima svake price, naslovne strane prvih izdanja koja su krenula u strisama 1961, kasnije u Gigant seriji od 1965, naslovne strane stripova koji su kod nas objavili kompletno, ili delimicno price koje su u jednoj nasoj knjizi... Naslovne koje koristimo unutar knjige su iz Tutto serije.
Za jubilarni broj(50) predvidjena je dodatna knjizica koja ce ici u sitne detalje svega, tipa koje promene je pretrpela tuto serija u odnosu na prvo izdanje, sto u crtezu, sto u teksu, koji tekstovi(oblacici) su izbaceni, koji dodani, gde se nesto docrtalo ili ako je prvi put zaboravljeno, ispravilo... Takoje svaka knjiga ce nositi i neke tekstove o raznim zanimljivostima iz stvaralackog zivota autora i bilo sta sto moze kolekcionarima biti zanimljivo. U pocetnim knjigama samo osnovni podaci, uvod, a kasnije sve vise detalja u okviru 5 osnovnih segmenata koji su planirani da prate deo svake knjige nakon stripa.
Plan je kada se sve izda, a trebalo bi da se ide dosta brzim tempom, za start 12 knjiga godisnje, a kasnije cemo videti, mozda i brze, da se pored svih prica, kroz te knjige ima i jedna enciklopedija, sa svim podacima koji su bitni za ovog junaka i njegove autore, osvrt na svaku pricu, ocenu, prethodna izdanja kod nas i u Italiji.

Bice tu naravno stvari za koje ce se reci, ovo je moglo ovako, ili onako, nije nesto, moze i bolje, ja mislim... bla, bla, ali eto, potrudicemo se da bude sto bolje.
Go to Top of Page

ozasloscena_sovuljaga
Junior Member

420 Posts

Member since 11/10/2005

Posted - 19/10/2008 : 00:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ozasloscena_sovuljaga a Private Message
hoce li format biti original Bonelli ili "nas" suzeni?
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 00:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by culfis

Da ne zavlada panika na ovom forumu, neka neko razmisli o novom topiku koji bi se zvao rezervacije, gde bi clanovi mogli da rezervisu svoj primerak kolekcionarskog Zagora!

Primerak ne moze da se rezervise na oviom forumu, moze preko maila VC redakcije, ili u Darkwoodu, odnosno Libellusu u Zagrebu, pa ce prikupljene rezervacije biti prosledjene u VC i resena stvar
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 00:47:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by mezzano

za Slobu

1. Jeste da nije pitanje vezano za sajam u BG, ali ima neke veze. Planirate li da posetite sajam u Nisu (26.11.-02.12.), kako bi mi sa juga, koji ne uspemo doci na sajam u BG, mogli kupiti tog kolekcionarskog Zagora i ostala izdanja, eventualno nesto od onoga sto smo propustili?

2. Oce li Ferri potpisivati i druge stripove, sem Kolekcionarskog?

3. Koji je ritam izlazenja planiran za Kolekcionarsko izdanje i ima li sanse da dolazi u Leskovac ili Nis?

4. Da li je tacno da 30.10. krece Specijal Komandant Mark, i to od br. 2?

Za sada toliko.

1. Dacu predlog za to, mada mozete da ih kupote i van sajma, putem narudzbine.

2. Hoce, u periodu dok bude potpisivao, potpisivace sve sto se donese, ali niko vise od jednog stripa da ne nosi, da bi sto veci broj ljudi mogao da dodje do potpisa. Eventualno za nekog prijatelja koji nije mogao da dodje, OK je, ali da se ne zloupotrebljava

3. Na to sam vec odgovorio u prethodnim postovima

4. Tacno je, Mark specijal broj 2 krece 30.10.
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 00:54:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by Sloba

Drustvance, pitajte sve sto zelite vezano za sajam, izdanja koja ce se pojaviti do kraja sajma na standu Veselog Cetvrtka, za goste i sta vas vec zanima.

Dragi Slobo
neobicno me je obradovala najava kolekcionarskog izdanja Zagora. Ako sam dobro razumeo, naslovnice nece raditi papa Ferri, pa ce to biti jedna velika ekskluziva, zar ne?
Eto, ja rezervišem svoj primerak, ali me zanima da li ce i dizajn naslovnice biti srazmeran ceni?
Bila bi šteta da se tako nešto pokvari sa obicnim fade-out efektima.
Hvala puno, puno pozdrava
D.

Kao i obicno, sve si dobro razumeo . Ferrijeve naslovnice ce biti u knjigama, a Laurenti je napravio po dogovoru nove, modernije i mnogo mocno izgledaju, pravo osvezenje.

Sto se rezervacije tice, nema problema, samo posalji jedan mail na VC ili meni licno. Oko dizajna sada nemam pravo reci, jer ovoga puta sam mogao da biram tri resenja od vise dizajnera, ali sam uprskao stvari jer sam kasnio sa materijalima, opravdano, ali dzabe, zakasnio sam i kriv sam zbog toga. Tako da je uradjeno jedno resenje, pa ako ne bude neko zadovoljan, ovoga puta drvlje i kamenje na mene, iako ja nisam imao opet u dizajnu pravo glasa, ali ovoga puta zbog navedenih razloga.
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 00:57:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by aragon.sm

Dragi SLobo
1.kad ce se taj zagor HC pojaviti u prodaji 25.10 kad je ferri tu ili mozda ranije,cisto da znam dal da dolazim u toku nedelje u darkwood po njega ili da opusteno cekam sajam bez trzavice dal cu ga uspeti kupiti.
2.da li ce se mozda kojim slucajem moci na sajmu naci izdanja koja treba da izadju 30.10 mislim na marka specijal i dampyr 10.
toliko od mene hvala u napred na odgovorima.

1. Do kraja sajma ce moci da se kupi samo na nasim prodajnim mestima na sajmu. Pokusacemo da regularno bude u prodaji od utorka, ili od srede, ali mozda stignemo i za ponedeljak. U svakom slucaju racunaj da 25. mora biti u prodaji 99%, na dan kada je Ferri tu.

2. Pokusacemo da obezbedimo za vikend i ta dva izdanja
Go to Top of Page

ozasloscena_sovuljaga
Junior Member

420 Posts

Member since 11/10/2005

Posted - 19/10/2008 : 01:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ozasloscena_sovuljaga a Private Message
Sloba, aj molim te odgovori, hoce biti original bonelli format ili suzeni?
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 01:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by Raspucin

quote:

Drustvance, pitajte sve sto zelite vezano za sajam, izdanja koja ce se pojaviti do kraja sajma na standu Veselog Cetvrtka, za goste i sta vas vec zanima. Pitajte tokom cele subote, pa cu uvece da odgovorim na sve i onda jos jednom ako bude nekih nedoumica opet u nedelju.

Puno pozdrava iz Kosovske Mitrovice, druze.

Pozdrav i tebi drugar
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 01:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by SlajeR

@ Sloba -decko prvo cestitke za sve sto ste uradili i sto radite u vezi stripova!!! VC je prevazisao sva moja ocekivanja kao strip zaljubljenika(zaludjenika)..)) e sad pitanje 1- zasto ne ide Nathan Never?? to zaista ne razumem.. (( Ima li izgleda da ce ga biti skorog vremena? 2- zasto za Mkd ide remitenda?zar nije moguce izdvojiti 1000 brojeva i ispratiti u redovnom terminu? 3-moraju li logoi VC i Bonelli na naslovnicu?zar nije dovoljno samo na hrbatu stripa? feid out je uzasan...( Pozdrav iz Skoplja.

Hvala, trudimo se maksimalno u segmentima gde mozemo da uticemo, drago mi je da ima zadovoljnih
Ovo nije vezano za sajam i ovakve stvari treba da se salju na mail redakcije, ali ajde ukratko.

1. Pokusaj da ga izdas i razumeces vrlo brzo. Malo strpljenja, do pre godinu i manje, nije moglo nista da se isplati na kioscima iz milion razloga. Jos uvek je borba velika i problemi su veliki sa svim i svacim. Pusti malo da se razradi trziste, treba vremena za to, ne mozemo za godinu dana da izdamo ono sto je propusteno u prethodnih 15. Ako se trziste prosiri, bice mesta za jos mnogo stripova, ali strpljenja. Trenutno ne bi bio isplativ, mozda nesto vise nego pre pola godine, ali jos uvek nedovoljno.

2. Za sada mora tako. Na zalost trziste u Makedoniji je takvo da kada bi poslali 10.000 komada, prodalo bi se 300 do 400. S. Dalmacija je imala ta iskustva, vas izdavac Bonellija i jos neki izdavaci, uradili smo jos neka istrazivanja i to je to. Videcemo vremenom, mozda se nesto promeni kasnije, ali za sada je ovako, mora da ide remitenda.

3. O ovome je bilo reci ranije, ne mogu ooet da pisem o tome. Ja na to ne mogu da uticem, a za ostala pitanja, to mozes na mail redakcije, ili na mail dizajnere, imas ga u nekim brojevima, cini mi se sedmicama ili tako nesto

Pozdrav i tebi
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 01:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by cgmiki

Cisto oko Sajma.
Da li ce biti spreman štand cim se otvori Sajam ili kao što i ostali rade, da prvi dan sve sreduju, pa tek od drugog dana možeš da imaš uvid u ono što je izloženo?

Organizacija firme koja vodi sajam, sto nema veze sa izdavacima, je sledeca. Jedva se dobije stand, treba preci preko monopola koje neke knjizare, odnosno vlasnici drze, platiti papreno stand, a onda se dobiju raspadnuta vrata na magacinskom delu, daske na pultu koje se raspadaju, zice za izlaganje koje ti neko pokrade i opreme se standovi i predaju izlagacima najcesce u nedelju. Primera radi, danas ni trecina standova nije bila zavrsena u halama, nema ni natpisa firmi, tako da mnogi ne znaju ni gde im je stand skoro do samog otvaranja. Opste rasulo i uzas od organizacije. Tako da ce nas stand biti opremljen cim budemo mogli to da organizujemo, a bicemo u stisci sa vremenom zbog navedenih stvari
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 01:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by KGB

jos uvek nema odgovora da li je od ponedeljka u prodaji taj kolekcionarski zagor.ajde kazite da zamano mi sto nismo iz beograda kad da dodjemo na sajam.

Subota je najsigurnija, ali kao sto rekoh, trebalo bi vec od utorka da se pojave.
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 01:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

Imamo li sanse s Juliom? ;)

Za sajam? Vrlo tesko da cemo stici do tada da je spremimo
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/10/2008 : 01:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Slobo znaci još uvek nije sigurno da cu u sredu (pošto je to gotovo jedini dan kad mogu doci) moci uzeti tog Zagora?
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 01:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by JefCostello

cgmiki, mislis li na prvi dan sajma zvanicno, sto je ponedeljak
u 14h kad je otvaranje, ili prvi dan za posetioce sto je utorak.
mislio sam da se pojavim u utorak i pokupim kajmak ali izgleda da svi nesto
planiraju tu subotu za promocije i nova izdanja kad je najgrozniji dan na sajmu.

Od ove godine, sajam se za posetioce zvanicno otvara ponedeljkom i to vec od 11, ili 12h je slobodan ulaz
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 01:20:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by d.r.p

Kojim ritmom ce izlaziti ovaj Zagor,mjesecno,godišnje...,pošto je tu ipak puno epizoda?
Licno mislim da je ovakav pristup(luksuz) primjereniji recimo ediciji odabrane price a da kiosk izdanje ide od prvih epizoda!
Pozdrav za VC iz BL i vidimo se na sajmu!

Za sada ide plan sa 12 knjiga godisnje. Bez ljutnje, lose mislis, ovo ne bi imalo nikakvog smisla da ide na kioske, kao ni bilo koji serijal star pola veka i koji ima stotine epizoda. Odabrane price su imale za cilj nesto drugo i postigle pun pogodak, sto se tice prodaje i planiranog.
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 01:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by ozasloscena_sovuljaga

Iskreno, ja sam trazio da bude B5 i misljenja sam i dalje da bi to bilo vizuelno bolje, mada ima i drugih razloga. Kada na red dodje neka prica od 400, a da ne govorimo o Demonima Ludila sa 500 i kusur strana... ali ici ce Bonelli. Da li ce faliti onaj cm, nadam se da nece, jer u ovoj hc varijanti, to bi bilo odvratno.
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 01:34:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
quote:
Originally posted by goksi

Slobo znaci još uvek nije sigurno da cu u sredu (pošto je to gotovo jedini dan kad mogu doci) moci uzeti tog Zagora?

Trebalo bi da bude u sredu, ako ne bude, posalji odmah posle sajma mail sa rezervacijom
Go to Top of Page

cgmiki
New Member

Serbia
127 Posts

Member since 24/11/2005

Posted - 19/10/2008 : 01:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit cgmiki's Homepage  Send cgmiki a Private Message
Zahvaljujem na detaljnim odgovorima.
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 19/10/2008 : 01:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
pozdrav svima, ako bude jos nekih pitanja, ali molim vas samo oko sajma i vezano za izdanja koja su planirana za sajam, samo napred, pitajte, pa se cujemo jos jednom sutra, odnosno sada je vec danas izmedju 23 i 23 i 30
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 19/10/2008 : 01:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
takodje se srdacno zahvaljujem slobi a napenalicu ga na sajmu dobro ljudi to je atak na moj DZEP
izace jos 2 knjige do nove godine odakle mi paraaaaaaaa :) :) ok salim se
znaci 12 knjiga godisnje verovatno ce te ici ono na svakih 3 meseca po 3 komada ili kao libellus na svakih 6 meseci 6 komada.
jel ovo znaci da nas do novaka ceka jos koja knjiga??? plz plz bar jos 1 za novaka poklon pacenicima :) :)
ja komotno mogu da spalim svoju kolekciju extra zagora od Ludensa a to mogu i ostali
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 19/10/2008 : 02:20:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
cestitke.
zanima me tko prevodi zagora i koji crtez ide u tim knjigama.
pises da su izmjene original vs. tutto izdanja obradjene u tekstualnom djelu, sad, sta ce se tocno tiskati. primjer:
prva epizoda sa supermajkom:
u uvodnim vinjetama su ispravljene greske gdje zagor sjedi jednom lijevo u dilizansi, pa desno, pa lijevo i sl.
ali neke stvari su im promakle, recimo: na kraju epizode serif-lovac na ucijenjene glave pokazuje potjernice na kojima je prikazan supermajk u svojem kostimu, a odnose se na razdoblje dok je "bio" majk gordon, znaci nije nosio kostim pajaca.
mislite li takve stvari ispravljati ili preuzimate tutto ili evtl. cak original?
hvala

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 19/10/2008 : 02:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by ozasloscena_sovuljaga

Iskreno, ja sam trazio da bude B5 i misljenja sam i dalje da bi to bilo vizuelno bolje, mada ima i drugih razloga. Kada na red dodje neka prica od 400, a da ne govorimo o Demonima Ludila sa 500 i kusur strana... ali ici ce Bonelli. Da li ce faliti onaj cm, nadam se da nece, jer u ovoj hc varijanti, to bi bilo odvratno.

nocas sam malo tulav, oprosti, sta sad ide pls? uski ili siroki? ako ide bonelli (=siroki?) ne moze faliti cm.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 19/10/2008 : 03:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by aragon.sm
ja komotno mogu da spalim svoju kolekciju extra zagora od Ludensa a to mogu i ostali

daj promisli prije nego ovako nešto kažeš...onda spali sve zagore ikad izašle na ovim prostorima...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page
Page: of 153 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000