forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BONELLI-VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 153

jaki
Advanced Member

Croatia
27667 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/10/2008 : 15:53:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Kupija i drugog Texa i on je kao i prvi i MM loše odštampan,odnosno neke stranice su loše(otprilike trecina do cetvrtine).Takoder i natpisi na hrptu izmedu dva Texa bježe za 1 cm.Izgleda da je to nesavladiva umjetnost za tiskare.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ciprijani
New Member

Serbia
180 Posts

Member since 03/08/2008

Posted - 21/10/2008 : 17:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ciprijani an AOL message  Send ciprijani a Private Message
ovo sa 2 knjige je previze,odakle mi tolike pare..
jedino ako veceras liga sampiona dodje realno :D

Grobar Do Groba!!!
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 21/10/2008 : 18:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
kad cemo vidjeti naslovnicu komandanta marka?

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

paranoid
Junior Member

344 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 21/10/2008 : 19:29:05  Show Profile Show Extended Profile  Send paranoid a Private Message
quote:
Originally posted by ciprijani

ovo sa 2 knjige je previze,odakle mi tolike pare..
jedino ako veceras liga sampiona dodje realno :D

Ma nema tu nista realno Evo i ja je cekam pa onda na sjam

http://www.youtube.com/watch?v=o-tT62bpYlU&ob=av2n
https://www.youtube.com/watch?v=UMc1H-S9ZoA
Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 21/10/2008 : 20:55:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message
Komandant Mark za vikend.

ŠumhiljduhANAN
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 21/10/2008 : 21:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:
Originally posted by mezzano

Što se tice... DusMana (neka se ne ljuti neko ako je izostavljen), mislim da oni ne pišu u poslednjih 2-3 dana, ne zbog toga što su ljuti, vec zato što su sada, najverovatnije, "fizikalci" na sajmu. Nose se kutije sa stripovima, mete se štand, postavljaju reklame...

He,he,he,ovo me podseti na legendarnu AF scenu:Superhik,u droncima,sa metlom u ruci,lisce okolo,pesnica mu u zraku,preti:"Bagro!Vraticu se ja!Osveta ce biti strasna!"
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 21/10/2008 : 22:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Laurenti je skroz ok faca, ali i dalje ne mogu da svarim njegovog Zagora. On ga i dalje crta ako tarzanolikog divljaka dok ja i dalje smatram da je on inicijalno zamisljen kao pandan superherojima sto i nije tajna jer je to i Bonelli rekao u svojim intervjuima kako je radjen po uzoru na Fantoma, Supermena i Tarzana. Dakle, te pantalone treba da budu salivene uz telo, majica takodje. POgledajte samo te proporcije, pa Ferri je u svojim najgorim izdanjima bolji od ovoga.

Konacno, i profa je morao da pokaze da je prisutan. "Veseli cetvrtak" i dalje sljasti, a logo "Zagor" preko pola naslovne strane, bez obzira sto ovog pita nema nikakvog razloga za to jer ovaj strip ne ide na kioske i namenjen je uskom krugu kolekcionara i onih koji ce imati novca da ovo kupe.

Naravno, mora se odati priznanje za pokretanje ove edicije i trud koji VC cini angazujuci Laurentija. Ako budem redovan kupac ovog izdanja (a sve vise mi se cini da ipak necu), napravicu svoje korice nalik uvijacima za sveske na plastificiranom papiru sa Ferrijevim motivima i time obaviti ove korice. Za oko 170 knjiga koliko ce ciniti ovu seriju treba izdvojiti 170x20e=3400e (sa sajamskim popustom, sto znaci da ce mozda biti i 25% skuplje, dakle, preko 4000 eura. Jako se radiujem ovom izdanju i iznad svega bih ipak voleo da budem njegov redovan kupac, ali mislim da to nece biti tako lako. Bilo bi interesantno uporediti cenu sa "Libellusovim" Martijem i Mister Noom.
Go to Top of Page

neman
Starting Member

Serbia
97 Posts

Member since 20/05/2006

Posted - 22/10/2008 : 00:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit neman's Homepage  Send neman a Private Message
Ja sam bio i kupio sam Zagora iako ga ne citam.
Ako pronadjem foto-aparat mozda ga i uslikam.
Inace bio sam sa gomilom prijatelja i svi su dobili kackete po izboru. Ja sam uzaeo Mister No-a a imaju kackete sa svim junacima koje izdaju i fenomenalni su, tako da pozurite dok se to ne razdeli :D
Go to Top of Page

cgmiki
New Member

Serbia
127 Posts

Member since 24/11/2005

Posted - 22/10/2008 : 00:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit cgmiki's Homepage  Send cgmiki a Private Message
Da se nisam godinu dana pomucio i potrošio para da kupim prva izdanja Zagora od Slobodne Dalmacije, tj. Ludensa, možda bih i kupio ovo.
Ali...

Šta da radim sa duplim izdanjima?

Ista dilema je i za Martija.
Cekati VC ili kupiti Libelusova izdanja.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 22/10/2008 : 00:44:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Laurenti je skroz ok faca, ali i dalje ne mogu da svarim njegovog Zagora. On ga i dalje crta ako tarzanolikog divljaka dok...je radjen po uzoru na...Tarzana.

Ne slazhesh se ni sam sa sobom.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 22/10/2008 : 02:03:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:

Laurenti je skroz ok faca, ali i dalje ne mogu da svarim njegovog Zagora. On ga i dalje crta ako tarzanolikog divljaka dok...je radjen po uzoru na...Tarzana.

Ja ovo "trubim" od kad se Laurenti pojavio. Ne teraj me da predjem na Cassara i Chiarollu
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 22/10/2008 : 02:40:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message
quote:

Laurenti je skroz ok faca, ali i dalje ne mogu da svarim njegovog Zagora. On ga i dalje crta ako tarzanolikog divljaka dok ja i dalje smatram da je on inicijalno zamisljen kao pandan superherojima sto i nije tajna jer je to i Bonelli rekao u svojim intervjuima kako je radjen po uzoru na Fantoma, Supermena i Tarzana. Dakle, te pantalone treba da budu salivene uz telo, majica takodje. POgledajte samo te proporcije, pa Ferri je u svojim najgorim izdanjima bolji od ovoga.

Konacno, i profa je morao da pokaze da je prisutan. "Veseli cetvrtak" i dalje sljasti, a logo "Zagor" preko pola naslovne strane, bez obzira sto ovog pita nema nikakvog razloga za to jer ovaj strip ne ide na kioske i namenjen je uskom krugu kolekcionara i onih koji ce imati novca da ovo kupe.

Naravno, mora se odati priznanje za pokretanje ove edicije i trud koji VC cini angazujuci Laurentija. Ako budem redovan kupac ovog izdanja (a sve vise mi se cini da ipak necu), napravicu svoje korice nalik uvijacima za sveske na plastificiranom papiru sa Ferrijevim motivima i time obaviti ove korice. Za oko 170 knjiga koliko ce ciniti ovu seriju treba izdvojiti 170x20e=3400e (sa sajamskim popustom, sto znaci da ce mozda biti i 25% skuplje, dakle, preko 4000 eura. Jako se radiujem ovom izdanju i iznad svega bih ipak voleo da budem njegov redovan kupac, ali mislim da to nece biti tako lako. Bilo bi interesantno uporediti cenu sa "Libellusovim" Martijem i Mister Noom.

"Uh,zadrtosti,majka si svim porocima" Nije li Sloba rekao da je za prvu knjigu uspeo da dobavi samo jednu varijantu naslovne,ali da ce za druge knjige biti po tri cetiri u ponudi,pa ce se birati najlepsa.laurentijev Zagor je daleko od savrsenog,pogotovo proporcije,ali je poprilicno osvezavajuce,jel bolje od Ferrija? Nije,naravno,ali je pozadina prelepa a i ta njegova figura nije toliko tragicna.Drugo,bez obzira koliko je njegov Zagor nesavrsen ta naslovna je radjena specijalno za tu ediciju i nece biti objavljivana vise nigde,meni to ipak znaci,a i zar bi zaista voleo ponovo da vidis naslovnu Hiljadu Zamki/Mocvara Mo-Hi-La... i na ovom stripu.Sto se tice cene,nema potrebe uporedjivati sa Libellusovim izdanjima,zapitajmo se zasto Libellus nije izdao nista slicno ovome.Jer su svesni da je Zagor doziveo vec par reprinta i da nekakvo luksuzno izdanje,poput ovoga,vrlo lako moze da ne naidje na dobar odziv publike.Sto nas ostavlja sa Extra edicijom(koja ima znamo vec kakve greske),tako da buduci da ovim izdanjem dobijamo,najkvalitetnije a pritom i najsredjenije izdanje na ovim prostorima,cenim da mu ne treba bas gledati u zube i traziti svaku greskicu(poput onog logoa sa fade out-om),jer bolje od njega nema.A ako se bira izmedju Extra edicije i ovog hc izdanja,ja licno biram ovo!!

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 22/10/2008 : 02:44:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ja ovo "trubim" od kad se Laurenti pojavio. Ne teraj me da predjem na Cassara i Chiarollu

trubim ja za svu trojicu...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27667 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/10/2008 : 08:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
[quote]Originally posted by Bruce Wayne

.Sto se tice cene,nema potrebe uporedjivati sa Libellusovim izdanjima,zapitajmo se zasto Libellus nije izdao nista slicno ovome.Jer su svesni da je Zagor doziveo vec par reprinta i da nekakvo luksuzno izdanje,poput ovoga,vrlo lako moze da ne naidje na dobar odziv publike.

A ja mislija zato šta nemaju prava za Zagora.Vidiš kako sam živija u zabludi.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 22/10/2008 : 09:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Ma,nisam komentaris'o do sad knjigu,ali moram.Ljudi,knjiga je za kolekcionare!Da li vam je vazno da je posedujete ili da je procitate? U pola noci cu prepricati tu "Sumu zamki".Vidjena 101 puta u Tuto,Ekstra i"oj,livado,oj,zelena travo" reprintima!Znaci,luksuz!Ko ce se luksuzirati-luksuzirace se,ko nece citace je u kiosk-izdanju(ima je u pet verzija!) i cemu kuknjava?U pravu je Anto,razglabamo o stotom po redu reprintu,a toliko novih stvari ima!Cak ste mi i Zlekija iznervirali!
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 22/10/2008 : 13:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
ja nemogu docekati subotu ocuuuu na sajaaammmmm
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 22/10/2008 : 16:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

quote:

quote:

trubim ja za svu trojicu...

Globinjo, samo me ti razumes u potpunosti u vezi Zagora
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 22/10/2008 : 16:40:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Bruce Wayne

quote:

"Uh,zadrtosti,majka si svim porocima" Nije li Sloba rekao da je za prvu knjigu uspeo da dobavi samo jednu varijantu naslovne,ali da ce za druge knjige biti po tri cetiri u ponudi,pa ce se birati najlepsa.laurentijev Zagor je daleko od savrsenog,pogotovo proporcije,ali je poprilicno osvezavajuce,jel bolje od Ferrija? Nije,naravno,ali je pozadina prelepa a i ta njegova figura nije toliko tragicna.Drugo,bez obzira koliko je njegov Zagor nesavrsen ta naslovna je radjena specijalno za tu ediciju i nece biti objavljivana vise nigde,meni to ipak znaci,a i zar bi zaista voleo ponovo da vidis naslovnu Hiljadu Zamki/Mocvara Mo-Hi-La... i na ovom stripu.Sto se tice cene,nema potrebe uporedjivati sa Libellusovim izdanjima,zapitajmo se zasto Libellus nije izdao nista slicno ovome.Jer su svesni da je Zagor doziveo vec par reprinta i da nekakvo luksuzno izdanje,poput ovoga,vrlo lako moze da ne naidje na dobar odziv publike.Sto nas ostavlja sa Extra edicijom(koja ima znamo vec kakve greske),tako da buduci da ovim izdanjem dobijamo,najkvalitetnije a pritom i najsredjenije izdanje na ovim prostorima,cenim da mu ne treba bas gledati u zube i traziti svaku greskicu(poput onog logoa sa fade out-om),jer bolje od njega nema.A ako se bira izmedju Extra edicije i ovog hc izdanja,ja licno biram ovo!!

Zadrtost? Kao prvo, napisao sam da treba odati svako priznanje i ediciji i preduzetnosti da se to izda i naporima da se stave naslovne strane specijalno radjene za tu ediciju. Gde je tu zadrtost ili bilo kakva nekorektnost?

Ali covece, to je LUKSUZNO izdanje koje kosta 20 eura, znas li ti znacenje reci LUKSUZNO. Tu mora da bude sve SAVRSENO. Znas li ti sta je to SAVRSENO. Pocev od dizajna, izbora naslovnica, kvaliteta otiska (stampe),papira i sve ostalo. Posto je kolekcionarsko, znaci da racuna na KOLEKCIONARE a to su uglavnom neki koji su citali Zagora odvajkada pa em su navikli na konvencionalnog Zagora i uglavnom su ljubitelji ferrijevskog stila, em imaju para da to kupe u najavljenom superbrzom ritmu (napisao sam vec da ce za celu ediciju trebatu preko 3500 eura). Dakle, ubedjen sam da velika vecina kupaca ovog izdanja nije ni malo odusevljena izborom Laurentija kao crtaca naslovnih strana, da ne govorimo koliko bi bolji izbor bili Nuccio, Verni, della Monica... Da ne govorimo da se moglo krenutu sa eksploatacijom desetina i desetina Ferrijevih neobjavljenih naslovnica koje su fenomenalne te crteza radjenih za razne sajmmove, promocije, manifestacije... Ili da su uradili nesto kao sto je uradio EM sa luksuznim kolor izdanjem Zagora (koje se meni, BTW, ne svidja uopste, ali bi se mnogima vise svidelo od ovoga sto imamo). A da ne govorim o "fade out" efektima i logou za koji ovog puta zaista nije bilo razloga da ostanu isti kao na redovnoj seriji. Sto je najgore, dizajn je nedozvoljivo slicaj redovnoj seriji, jer ovo ipak treba da bude luksuzno kolekcionarsko izdanje. Nadam se da na rikni pisu nazivi epizoda jer ih nema na koricama, pa ce se nakon sto izadje nekoliko desetina knjiga treziti gde je sta objavljeno.

I uporedi ovo sa "Libellusom". Ne moze se uporediti, jer je neuporedivo, "Libellusovo" izdanje Mister Noa ili Kena Parkera je savrseno u svakom pogledu i neuporedivo sa ovim od VC, izdanje koje bi SVAKO pozeleo na svojim policama. To je pravi dizajn, odmeren, ozbiljan, skladan, primeren. Da ne govorim o izboru Parlova za crtaca naslovnih strana za Magico Venta. E pa uporedi Parlovljeve naslovne sa Laurentijevim Zagorom. Da ne govorim da je uz sve to "Libellus" koji je inace za mene preskup, jeftiniji od naseg Zagora. Ne mislis valjda da treba da budem srecan sto cu dati 20 eura za profina izdr*avanja i Tarzana u Zagorovom odelu koje je (kako je neko primetio) za tri broja vece.

Ja cu podrzati svako nase izdanje i to cak pre nego Hrvatsko, Slovenacko ili bilo koje treca iz nekog minimuma patriotizma, ali upravo zbog toga sto zelim da nasa izdanja budu bolja i kvalitetnija me drze u uverenju da treba da iznesem sve ono sto smatram da nije dobro. Mnogo je gore precutno tapsati po ramenu i podrugljivo se smejati, a da ne govorim koliko je lose tolerisati ono sto nije dobro. Zato nam i jeste vec 20 godina onako kako nam je, i bolje nismo ni zasluzili. Ako se i ljudi iz redakcije a koji su na ovom forumu (Sloba, Colt...) slazu da je dizajn KARASTROFA i u redovnoj seriji, zamisli tek koliko se oni slazu da je to katastrofalno u ovakvoj luksuznoj seriji.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 22/10/2008 : 16:50:51  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
Laurenti je odlican izbor, uz Monicu najbolje sto Zagor ima danas.
Gore pomenute crtace sa imenima Nuccio, Verni gadjati paradajzom.
Zagorovac sam vec 23 godine. Toliko.

Edited by - kasper on 22/10/2008 16:54:13
Go to Top of Page

Pusti
Starting Member

Serbia
80 Posts

Member since 20/10/2008

Posted - 22/10/2008 : 17:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Pusti a Private Message
Ide li Dragonero na kioske?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/10/2008 : 17:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
A ide li Dragonero i na vjetrenjace?

Pitanje: Bi li mogli Dragonero prevesti na naški ko Crnozmaj?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Pusti
Starting Member

Serbia
80 Posts

Member since 20/10/2008

Posted - 22/10/2008 : 17:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Pusti a Private Message
Dragonero;da li ce biti distribuiran na kioske?
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 22/10/2008 : 17:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
quote:
Originally posted by Pusti

Dragonero;da li ce biti distribuiran na kioske?

naravno
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 22/10/2008 : 17:45:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Hm,kad je takva stvar,onda cemo na salonu traziti od Ferrija autogram,a od Laurentija javno izvinjenje sto je zasr'o pocetak jedne divne edicije...
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 22/10/2008 : 18:29:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
quote:

quote:

quote:

Sva trojica majstori.

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page
Page: of 153 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000