forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BONELLI-VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 153

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 22/10/2008 : 19:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Pajtos

Hm,kad je takva stvar,onda cemo na salonu traziti od Ferrija autogram,a od Laurentija javno izvinjenje sto je zasr'o pocetak jedne divne edicije...

Laurenti crta kako crta, covek je sigurno uradio kako je najbolje znao u datom momentu. Uz to, tip je laf i po' i pravo je zadovoljstvo provesti vreme u nekom razgovoru sa njim, to mi je rekao i Dok Lester koji je u Zagrebu bio "zaduzen" za njega i vodao ga po Zagrebu tamo-amo. No, izbor je takav kakav je, i sta je tu je, mozda ostali nisu bili raspolozeni da rade za VC, mozda nemaju vremena, mozda je Laurenti bio najpovoljniji sa obecanim rokovima, mozda je to spoj okolnosti sto je pristao da dodje u Beograd pa se to podudarilo sa pojavom ove edicija, ko ce to znati. No, da je izdanje moglo da izgleda za pet klasa bolje po pitanju vizuelnog uzitka korica, moglo je, a dokaz za to su "Libellusova" izdanja (iako su i oni zabrljali sa Martijem i nekim almanah serijama koje u nekom soc-realisticnom fazonu, gore od "Dnevnika")
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 22/10/2008 : 19:47:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
Slažem se sa ---dp---om da Laurentijev Zagor nije baš najbolji. Ne bih da "ucim ribe da plivaju" (jer ovde ima mnogo bolijh strip i "Zagor poznavalaca" od mene), ali sam potstaknut Ferrijevim (ovog sa foruma, ako se ne varam iz Podgorice) komentarom malo pregledao stripove koje imam da bih uporedio kako ko crta. Na žalost, ni jedan, od ovih koje imam nije crtao Laurenti, pa ne mogu da komentarišem njegov rad, ali mogu da kažem da je Chiarolla užasan (komentar dajem na osnovu epizode "Blago Žana Lafita" od Vanninija). Zagor mu više lici na nekog maratonca iz Etiopije nego na gospodara darkwoodskih šuma. Cassara sam imao prilike da "upoznam" u prva 3 broja Veselog cetvrtka, i on mi se, uopšte, ne svida. Od onih, cije sam epizode, pre neki dan, prelistavao, mogu da kažem da mi se svida Pepe ("Bekstvo u slobodu" - Vannini), a i Donatelli nije loš, Marcello, onako...

Za to da su, time što su angažovali Laurentija, iz Veselog cetvrtka napravili grešku, ili cak uništili ediciju, ne bih se složio. Bilo je glasanje i vecina je glasala za to da, u suštini, naslovnica ne utice na odluku o tome da li da se kupi odredeno izdanje ili ne.

Angažovanjem originalnog crtaca Zagora (u ovom slucaju Laurentija) su hteli da daju, izvesnu dozu originalnosti ovoj ediciji, što je sasvim ok, i u cemu, mislim da su uspeli. Što se mene licno tice, mogli su da odrade neko jeftinije rešenje (jer ne verujem da Laurenti crta za dž), ali da cena bude prihvatljivija, ali oni su tako odlucili i nemam nikakvih primedbi. Znaci, Zagor (na ovoj naslovnici) mi se ne svida previše ali, ipak, ga je radio crtac koji ga je crtao za Bonelli. Da su dali nekom drugom tada bi rekao da je to loš potez, ovako, kad je bio dobar da crta strip za Bonelli, što ne bi bio dobar da crta za Veseli cetvrtak?

Za primedbu na glow ispod logoa Veseli cetvrtak mogu da se složim, nije trebalo da se stavlja. I mogao je da se uradi drugi logo Zagor, ali to se, ocigledno, nece desiti, barem ne u skorijoj buducnosti. Jer, koliko sam primetio (da li je Blažina za to zadužen, ili neko drugi, ne znam, na kraju, nije ni bitno), logo i font za naslov uvek ostaju isti za odredenog junaka (ediciju). Npr. logo "Zagor" je isti i u redovnoj (mesecnoj ediciji) i u Odabranim pricama i u kolekcionarskoj ediciji, jedino se razlikuje kod specijala.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 22/10/2008 : 20:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message
quote:
Originally posted by kasper

Laurenti je odlican izbor, uz Monicu najbolje sto Zagor ima danas.
Gore pomenute crtace sa imenima Nuccio, Verni gadjati paradajzom.
Zagorovac sam vec 23 godine. Toliko.

Amin!!!

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13532 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 22/10/2008 : 20:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Pogledao to kolekcionarsko izdanje. Jos jednom svaka cast na ideji, ali 1800 dinara je stvarno previse. Plus imam osecaj da je moglo biti mnogo bolje odradjeno...
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13532 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 22/10/2008 : 20:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Da, verovatno je neko to vec spominjao, ali ajde spomenucu i ja, mrzi me da listam prethodne strane. 1800 dinara je cena, na sajmu 1400. Izlazice jedan mesecno ili 2 na 2 meseca.

Edited by - Imrahil on 22/10/2008 20:59:16
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 22/10/2008 : 21:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Hiljadu i osamsto?Bloody hell!Klip za Mercedesa moz' da se nadje za manje pare...
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 22/10/2008 : 21:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
sta kad prodje sajam cena ce mu biti 1800 lol za svaki sledeci broj lol lol
nadam se samo da ce biti popusta kad se bude uzimao u darkwoodu.
ja za sada znam jedno da cu uzeti taj prvi broj i da cu pokusati da mi se ferri posara u njega za dalje znam sigurno da ga necu uzimati redovno,kad budem imao para kupicu ga kad nebudem necu sta da radim nema se bas toliko para ,a kao sto je --dp-- rekao da se kupi sve to sto bude izaslo treba nam 3500-4000 evra sto je puno puno je.nekazem da je lose samo kazem da je puno.
aj samo da izvedemo razunicu za sledecu godinu 1800x12=21600 dinara ili priblizno 270 evra.
ja vec imam neki plan i red kojim cu da kupujem stripove za sledecu godinu i to ce me izadje negde oko 1000-1500 evra tako da mi ta izdanja nisu u tom spisku,paz te jedno 270 evra za 12 prelepih knjiga sa zagorovim avanturama nije puno cak nije nisto,nije sad da se hvalim ali do pre par meseci trosio sam 150-200 evra na grad i provod sa ortacima za mesec dana ali to mi je triput bolje nego da te pare dam na 12 knjiga.
jesam kolekcionar nezalim para za stripove ali sigurno znam da necu moci to da pratim jel ovo je ipak zemlja Srbija plate su nam ocajne penzije jos gore.... slaba nam je kupovna moc kod stanovnistva.
nekukam a i nevidim bas poentu iz ovog gore sto sam napisao al aj za kraj da kazem
NEKA SAMO NEK IZLAZI DRAGI MI JE DA KONACNO IMAMO OZBILJNU EKIPU LJUDI KOJI RADE NA PROMOCIJI I IZDAVANJU STRIPA.
E sad cena ove knjige ne bi bila tolika da ovi divni ljudi iz VC nisu pljunuli lepe pare laurentiju da radi naslovnice ali oni su imali vere u nas stripadzije i vere u sebe da pokrenu ovako veliki i ozbiljan projekat.
nem vise sta da kazem odo malo napolje :)

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 22/10/2008 : 21:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Aragone,pusti mi broj mobilnog na PM.Eto nam prilike da se upoznamo na salonu ... Uostalom,kad u guzvi vidis dvojicu ludaka kako Ferrija ubedjuju da proba šljivku i cvarke,znaces da smo to ja i Anto!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 22/10/2008 : 22:11:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

Laurenti je odlican izbor, uz Monicu najbolje sto Zagor ima danas.Gore pomenute crtace sa imenima Nuccio, Verni gadjati paradajzom.
Zagorovac sam vec 23 godine. Toliko.

da bar približno mogu prepoznati zagora od ove gore dvojice...ali ne mogu ni to ni uz najbolju volju...zagorovac sam 26 godina...toliko...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21877 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/10/2008 : 22:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
LJUDI, JEDAN POZIV ZA SVE KOJI DOLAZE U SUBOTU, NAROCITO ONE KOJI DOLAZE SOPSTVENIM PREVOZOM.JA CU PONETI JEDAN DEO MOJIH DUPLIKATA , PA MOŽEMO MALO DA SE I IZMENJAMO U NEKOJ PAUZI.MOJ TEL JE 064/8225745 ZA INFORMACIJE ŠTA DONOSIM

Odbrojavanje: još 16 dana
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21877 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/10/2008 : 22:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Pored kajmaka i rakije, normalno , time cu da poslužim Ferija, za Laurentija ma boli k...c, bolji mi je Cassaro od njega

Odbrojavanje: još 16 dana
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 22/10/2008 : 22:16:58  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
quote:
Originally posted by Pajtos

Aragone,pusti mi broj mobilnog na PM.Eto nam prilike da se upoznamo na salonu ... Uostalom,kad u guzvi vidis dvojicu ludaka kako Ferrija ubedjuju da proba šljivku i cvarke,znaces da smo to ja i Anto!

PAJTOSE NEMOGU DA TI POSALJEM PM EVO RACUNAJ OVAJ POST KAO PM
samo sto ga svi vide,sad sam se cuo sa Antom moj broj je 063/1956836
dostupan sam non-stop osima kad jedem jebem serem i spavam
vidimo se u subotu da se lepo upoznamo i da zajedno opijemo ferrija
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 22/10/2008 : 22:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
@Anto & Aragon
E,super,al' ce vam dahtati manijaci u slusalice nocas...
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 22/10/2008 : 22:42:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

23
26

Samo sam cekao kad ce se krenuti sa prepucavanjem i informacijama o dužini polnog organa.

30!!!
Go to Top of Page

Sandman.
New Member

Serbia
209 Posts

Member since 21/10/2008

Posted - 22/10/2008 : 22:50:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Sandman. a Private Message
1800???Au brate,to je vec stvarno previse,s obzirom da su u pitanju ipak svega 3 epizode,pa ma u kakvom izdanju da su.
E sad,ako bude vise epizoda kasnije,onda je mozda i opravdano.
Nadam se da ce cene biti koliko-toliko nize u "Darkwoodu" i "Alan Fordu".
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 22/10/2008 : 22:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by Sandman.

1800???Au brate,to je vec stvarno previse,s obzirom da su u pitanju ipak svega 3 epizode,pa ma u kakvom izdanju da su.
E sad,ako bude vise epizoda kasnije,onda je mozda i opravdano.
Nadam se da ce cene biti koliko-toliko nize u "Darkwoodu" i "Alan Fordu".

Prva 2 Libelusova Texa su kostala po 1800 u Darkvudu, a imali su oko 400 strana.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 22/10/2008 : 22:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by DusMan

quote:
Originally posted by globinjo

quote:

23
26

Samo sam cekao kad ce se krenuti sa prepucavanjem i informacijama o dužini polnog organa.

30!!!

tako mali,a tako veliki

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 22/10/2008 : 23:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
1800?! Auuuu... "Mnogo je kume, mnogo". Drago bi mi bilo da kupim koji primerak (o kompletiranju kolekcije nisam ni pomislio), ali mi je jos draze da kupim sebi neko pivo, cips, cokoladicu, neki duks, kapu...

Drzacu se ja jeftinijih izdanja. Ionako kazu da je za kolekcionare, a ja nisam kolekcionar, nego ljubitelj Zagora.

Moze li neko od zaposlenih da kaze kakva je prodaja Zagora na sajmu. Rekoste da se Dragonero i Dylan prodali, kako ide Zagor? Na stranu to sto ga necu kupovati, voleo bih da ima svoje kupce ta edicija.

Edited by - mezzano on 22/10/2008 23:07:38
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13532 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 22/10/2008 : 23:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Dragonero je inace 320 na sajmu
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 22/10/2008 : 23:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Ma šta Vam je ljudi?
Prodace se sav kec na Sajmu, pa do vece cene nece ni doci.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/10/2008 : 23:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:

Ma šta Vam je ljudi?

Kec ok, a dvojka?
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 22/10/2008 : 23:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:

Ma šta Vam je ljudi?

Kako to,Sloba nam je rekao da to mozemo naruciti u redakciju,a ja sam im vec poslao mejl,a odgovor jos nisam dobio.
Go to Top of Page

Pusti
Starting Member

Serbia
80 Posts

Member since 20/10/2008

Posted - 23/10/2008 : 00:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Pusti a Private Message
Eh,da,ni ja nisam dobio odgovor.Mora da su prezauzeti...sajam je...dolazi Ferri...
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 23/10/2008 : 00:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
Ma znam , nit ne ocekujem odgovor do poslije zavrsetka sajma..ali me brine ovo sto je Dusman rekao..Jer Sloba nam je odgovorio na ovaj topic da svi koji nemaju mogucnost doci na sajmu mogu vrlo lako rezervisati primjerke..samo da saljemo mejl redakciji..
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 23/10/2008 : 00:53:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Pa bice druge shtampe ako se rasproda.
Go to Top of Page
Page: of 153 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000