Author |
Topic  |
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 30/10/2009 : 16:30:42
|
pa kako je to offtopicarenje, pogledaj naslov? izgleda da ti je zao sto je jakijeva izjava pala u vodu tj. bila nesporazum |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 30/10/2009 : 22:48:47
|
quote: Originally posted by Renky
Krugi majstore ovako direktno, preseravaš se sa tim "strip zajednica"... To ti kao prijatelju valjda mogu reci a da ne zvuci kao uvreda. Kakva stri zajednica? Kakve šarene laže? Pa uzmi Martija. Najmanje ga se proda. Koliko ljudi poznaješ od 800 kupaca da bi tvoj glas mogao predstavljati "dobar dio" spomenute zajednice. Dakle, ne kenjaj, nego konkretno. Procitaj malo svoje postove. Jednostavno ja ne kužim jel' nas ti zajebavaš ili si ozbiljan. Daj meni tupavom seljaku objasni pa da se znam postaviti. Ovako, dode mi da se raspravljamo a onda pomislim, ma on se zajebaje... nema potrebe da mu tupim o necemu što on zna ali raspoloženj je za prcanje pa neka. I opet, po stoti put... Cijena je takva, ne moraš kupiti. Osim ako ne uživaš u cinjenici da si onda karitas. Prijevod naravno može biti presudan kod kupovine i odredivanja kvalitete. Meni ne, osim ako nije totalno nelogican, jer ne znam kako je u originalu ( kao i vecina, samo je trendi spominjati prijevod ). Znaci Doku svaka cast ali nije presudan. Dalje, cemu ulagati u kvalitetu prijevoda ako su to "serijska" izdanja. Procitaš i baciš. No ljudi koji objavljuju ta izdanja žele maksimalnu kvalitetu, makar to bila serijska izdanja. Forsiranje skupih izdanja... Smišno. Zar misliš da se svjesno forsiraju skupa izdanja kako bi strip bija osuden samo na ta, skupa izdanja? Zašto bi netko pored mogucnosti da zaradi više na masovnoj kiosk prodaji forsirao malotiražnu skuplju verziju. Samo zato ako mu se ne isplati "masovnija" verzija ili ako krece od nule a upoznat je sa krahom prethodnika. Na žalost, moju, ta "serijska" izdanja vec desetljecima haraju Balkanom i imaju puno jacu produ od BD produkcije, o Amerima necu ni govoriti i kao takva primamljiva su izdavacima jer su po prodaji broj jedan. I naravno da se ona forsira njihovo objavljivanje u bilo kojem obliku. Ponavljam, na moju žalost, BD je inferioran na ovom tržištu. No sve ti ovo znaš i bez mene...
ž
Od kad se to strip zajednica pocela preseravati ? Od onog trenutka kad su ljudi iz te strip zajednice prestali kupovati preskupa izdanja ili od onog trenutka kad su se pocela pojavljivati preskupa izdanja koja ne zavredjuju takovu cijenu? Ili od onog trenutka kad smo se poceli dijeliti na mi i vi? Na one koji sto ne kupuju ta izdanja postaju preseravatori a oni koji ih kupuju casni clanovi te zajednice? Znam da nas je malo, vjerojatno ce nas biti jos i manje u buducnosti ali tu smo negdje jos uvjek nas ima.
Onako prijateljski, ne znam je si li ti to postao odvjetnik Libelusa ili sto, maca im popala jezik ? Dokov rijevod je mogao biti i u SC izdanju, dostupan mnogima. Prijevod je svakako bitan, za to je najbolji primjer Alan Forda. Uspio je samo kod nas i kod Talijana. Zasto? Kod nas svakako zbog prijevoda. Zasto je problem ako sam pohvalio Dokov prijevod ? Mozda sam trebao dizajn koji je prosjecan i los, bespotrebno bacanje novaca ? |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 31/10/2009 : 00:36:15
|
Ne .... ( umetnuti po nahodenju )
Da, ja sam odvjetnik Libellusa, i svih koji pošteno i smisleno rade pa dijelom i zbog toga nemaju vrimena odgovarati na tvoje provokacije koje nemaju ni reda ni logike. Nadalje, vrlo iritantno djeluje tvoje repliciranje iz kojeg je vidljivo ili da ne citaš, ili površno citaš, ili ne znaš šta citaš u postovima na koje repliciraš. Di si ti vidija problem oko spominjanja Dokovog prijevoda. Ne skreci temu jer ja dobro znam šta pišem. Ti možeš mene proglasiti ovakvim ili onakvim, recimo necasnim kao što si naveo ali cu uvik argumentirano pisati... za razliku od tebe, casnog predstavnika strip zajednice. Super što ste prestali kupovati preskupa izdanja, bit ce više primjeraka za necasne clanove strip zajednice koji smatraju da je ponudeno rješenje jedini moguci kompromis. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 31/10/2009 : 07:47:57
|
Renky.
Nemaju vremena odgovarati na arumentirano postavljenja pitanja. To je dobro, sutnja znaci potvrda. Mislim da ti stalno skreces i okreces na mi i vi, na casne i necasne. Zasto bi casni bili oni koji kupuju a necasni oni koji ne kupuju? Ili obrnuto? Nije to nedobro porocitano vec pravilno iscitavanje tvog posta. Dovoljno te dobro poznajem da mogu razaznati sto zelis reci. Gdje sam ja to tebe proglasio necasnim? Nisili ti taj koji stalno nesto etiketiras mene, pa se onda pravda kako sam te oblatio ili kako sam oblatio libelus, pa onda da je u pitanju neka zavjera? Nema ni zavjere, ni blacenja, samo kritika.
Dakle ja sam iritantan, vidljivo iritantan, nelogican i sto jos sve ne. Nisam znao da su kriticari uvjek iritanti i nelogicni. A najadniji argument obrane je - pocni se baviti izdavastvom pa ces vidjeti. Doduse nije iritantan kao sto su mozda kriticari izdavacu iritanti ali je jadan. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 31/10/2009 : 11:01:47
|
Ja i dalje stojim pri tvrdnji da nemaš pojma o cemu pišeš. A što se tice argumenta, i on stoji kao najcvršci. Pokušaj pa da vidimo komentar onda. To je kao i u nogometu, svi smo mi bolji izbornici, bolji igraci... a igramo ( ako uopce igramo ) za reprezentaciju svoje kuce. Pozdrav, pa se cujemo opet kad uvatiš vrimena "probuditi" topic.
S poštovanjem, zahvalni clan nestripovske zajednice. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19594 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 31/10/2009 : 20:10:08
|
Koliko bespotrebnoh reci da bi se reklo da si suh sa novcem Krugeru.Nije to nikakva sramota, sramota je ne priznat.Nitko od nas se ne kupa u novcu pa ce odvojit za to izdanje.Tebi nije prioritet Tex izgleda pa ne budi ljubomoran na one koji si ga možemo priuštit. To je sva istina, bar sam je ja razumjeo iz tvojih postova.Uzmi nešto za smirenje, opusti se i procitaj nešto ljepo(iako to ne bio Tex color),nismo tako glupi da mislimo, da ne postoji i nešto bolje (iako sumljam).Ostaje ti nada da ce to netko nekad izdat u SC B&W formi za 2-3 evra. Van Gogh najbolje zna, kako je to izplatljiv potez u izdavaštvu.Tako, da se je Tex poslje 6 brojeva ekspresno povuko iz njihovog programa izdavaštva.Budi mi dobar.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 31/10/2009 : 22:15:55
|
ako je do tog Texa pa nije toliki problem ni sredit originale.  u svakom slucaju jeftinije ako su razlog šoldi |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 31/10/2009 : 22:31:57
|
Nije lova u diru, znam Krugera. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7935 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 31/10/2009 : 23:16:57
|
A ti, vidim, iako nisi bio odsutan za razliku od mene, takodjer nisi oslabio u izljevima nebuloza. Dapace, cak si se i usavrsio, iako ti nick nimalo ne oznacava vjesta covjeka. Zapravo, podsjeca na winamp, BESPLATAN program koji nitko ozbiljan vise ne koristi, hihihi... (Copyright by Renky, da me ne tuži )
Koliko puta cemo reci da bismo bili najsretniji da imamo texa za 10 kn na kiosku, ali ne ide... imamo za jebenih 18 pa se 2/3 vrati u remitendu! zato oladi vise... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7935 Posts
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 31/10/2009 : 23:56:41
|
Ocu i ja da postanem clan "ulizivaca" Libellusa. Kakva je procedura za to?  Kome treba da se obratim? Teleru? Cronosu? D&D? Renkiju?Znam da nije Texu.
PRIMI ME!!!!!!     |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 01/11/2009 : 00:00:35
|
Ja procitao Telenoru ... I D&G ... I Rexu, onaj sto je Tileta spasio  |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 01/11/2009 : 00:15:46
|
quote: Originally posted by Kit Carson
Ocu i ja da postanem clan "ulizivaca" Libellusa. Kakva je procedura za to?  Kome treba da se obratim? Teleru? Cronosu? D&D? Renkiju?Znam da nije Texu.
PRIMI ME!!!!!!    
A sto pa ne Texu I ne kaze se ulizivac,nego ulizica |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Posted - 01/11/2009 : 00:37:35
|
quote: Originally posted by Tex Willer
PRIMI ME!!!!!!    
A sto pa ne Texu I ne kaze se ulizivac,nego ulizica
Ha! Pazi stvarno! Nisam ni obratio paznju. Nema veze. PRIMI MEEEEE!   |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7935 Posts
Posted - 01/11/2009 : 01:02:27
|
PRIMI ME!!!!!!    
Ti ne moreš jer si vec u jednom klubu: klubu spamera. |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Posted - 01/11/2009 : 01:42:42
|
quote: Originally posted by mpavin
PRIMI ME!!!!!!    
Ti ne moreš jer si vec u jednom klubu: klubu spamera.
Znaci uvek u klubu najboljih.Posto su ovi najbolji,ocu i u ovaj klub: PRIMI MEEEE!!!!!     |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19594 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/11/2009 : 08:54:16
|
kad bi ti mpavin za ulizivanje Libellusu dobio njihova izdanja bezplatno ko ja, onda bi se i ti ulizivao.Ajde covjece ne budali,koje ulizivanje?Zar jim to treba?Izdaju meni drage stripove od kojih su svi odustali na kioscima,slušaju citateljstvo pa su uveli i Tex color,koji je izpao savršeno(osim cijene-slažem se)ali po tisuci put je obrazloženo zašto je takva, kao i zašto je takvo izdanje.Bolje ovakvo(savršeno i skupo) kao nikakvo. Bolje da skratiš jezicinu,jer nešto pametno i ne izgovoriš cesto. A ako je Curunir isti ko ja,to je meni samo kompliment,covjek bez dlake na jeziku kaže kad mu se nešto ne svida,valja može to uradit i kad se mu neko izdanje dopada. I ako je ulizivanje, da sam do sada kupio (skoro)sva njihova izdanja i zato izkaširao neznam tacno ali kakvih 2do 3000 evra sigurno onda mi dobro ide.A ako me prime u klub"ulizavaca" i daju nam bar 10%popusta-nitko sretniji od mene,Carsona,Texa i još garnizona forumaša. mpavin,razocarao si me jako.šteta,izgledao si mi ljudina kad ono.....
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 01/11/2009 : 10:09:47
|
quote: Originally posted by teller
Bolje da skratiš jezicinu,jer nešto pametno i ne izgovoriš cesto. A ako je Curunir isti ko ja,to je meni samo kompliment,covjek bez dlake na jeziku kaže kad mu se nešto ne svida,valja može to uradit i kad se mu neko izdanje dopada. I ako je ulizivanje, da sam do sada kupio (skoro)sva njihova izdanja i zato izkaširao neznam tacno ali kakvih 2do 3000 evra sigurno onda mi dobro ide.A ako me prime u klub"ulizavaca" i daju nam bar 10%popusta-nitko sretniji od mene,Carsona,Texa i još garnizona forumaša. mpavin,razocarao si me jako.šteta,izgledao si mi ljudina kad ono.....
Ne bi ja bio tu,nego mi se cine dobri ljudi ovi u klubu,pa zato |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 01/11/2009 : 10:41:01
|
Necu uopce vise komentirati provokacije, lazi i razna podmetanja iz kojekakvih namjera i pobuda, jer to nema smisla. Pojasnili smo sve vise nego dovoljno, ali jasno je i ocito da nekolicinu ljude istina i pojasnjenje ni ne zanima. No zbog toga ocekujem od moderatora i posebice administratora iste reakcije kakve su nedavno bile prema Curuniru.
Dakle postoje 3 opcije:
A) dokazati tvrdnje o nasem "deranju" kupaca, o zaradama i nerealno visokim cijenama koje su 3-4 puta vece od troskova... dakle dokazati takve i slicne price i provokacije, jer subjektivno misljenje nije dokaz. B) Ako opcija A nije moguca, ocekuje se javna isprika za sve izrecene lazi. C) Ako ne usljede ni A ni B opcija, ocekuje se izbacivanje clana foruma koji nedokazano siri lazi i podmetanja.
Ne reagira li se na isti nacin kao prema Curuniru smatrat cu kako je rijec o dvostrukim mjerilima koja se provode iz nekog ili necijeg interesa. No, mislim da na ovom forumu nece biti dvostrukih mjerila, i siguran sam da ce nam nadlezni ubuduce to i pokazati svojim pravovremenim i pravednim djelovanjem.
|
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 01/11/2009 : 11:09:52
|
ovako cemo:svi vi koji imate nešto protiv libellusa,ili vam nešto ne odgovara,obratite se dadi i dadi...NAZOVITE IH,IMATE NJIHOV MAIL,IMATE PM,OVDJE NE ŽELIM VIDJET IZDRKAVANJA SAMO DA SE NEŠTO NAPIŠE ILI DA IH SE POSERE REDA RADI...ako imate dokaze za to ili argumenete,napišite ih,obrazložite ih...non stop mlatite praznu slamu sa istim sranjima...je li vam skupo?ne kupujte!!ako vi možete jeftinije,pokušajte!šta vas briga šta njih dvojica rade sa svojim novcima koje su oni zaradili,vama iz džepa nisu uzeli...nitko vas ne tjera da kupujete njihova izdanja...i ja bih htio imati sva njihova izdanja,ali ih nemam...zašto?trenutno nemam novaca,pa su mi zato i skupa,ali njih dvojica nisu krivi za to...dajte se urazumite...ovaj topic se zove kako se zove,ali reda mora biti...dakle,teme koje su prožvakane milijardu puta,a zbog kojih dva tovara svaki put moraju objašnjavati su nepotrebne...oni su bili više nego jasni sa svojim obrazloženjima... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 01/11/2009 : 11:34:16
|
nestalo mi pola posta,opet forum šteka    markos,tj. fibra ima isto fantasticne stripove,kad sagledaš,i oni su skupi,nema se baš ni za njih love,ali je li to razlog da i markosa pocnete navlacit za muda...nije...nemojte kukat,sjetite se kad ste kukali prije 5 ili 6 godina,gdje su stripovi...evo ih...skupi?štedi ako možeš,napravi selekciju,a ne kupovat i slagat na policu...ne možeš sve imat...i ja bi htio,dosta toga od libellusa,poprilican broj od fibre,ali ne mogu...i žao mi je,ali glavom kroz zid ne možeš... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/11/2009 : 11:45:41
|
quote: Originally posted by Dado
Necu uopce vise komentirati provokacije, lazi i razna podmetanja iz kojekakvih namjera i pobuda, jer to nema smisla. Pojasnili smo sve vise nego dovoljno, ali jasno je i ocito da nekolicinu ljude istina i pojasnjenje ni ne zanima. No zbog toga ocekujem od moderatora i posebice administratora iste reakcije kakve su nedavno bile prema Curuniru.
Dakle postoje 3 opcije:
A) dokazati tvrdnje o nasem "deranju" kupaca, o zaradama i nerealno visokim cijenama koje su 3-4 puta vece od troskova... dakle dokazati takve i slicne price i provokacije, jer subjektivno misljenje nije dokaz. B) Ako opcija A nije moguca, ocekuje se javna isprika za sve izrecene lazi. C) Ako ne usljede ni A ni B opcija, ocekuje se izbacivanje clana foruma koji nedokazano siri lazi i podmetanja.
Ne reagira li se na isti nacin kao prema Curuniru smatrat cu kako je rijec o dvostrukim mjerilima koja se provode iz nekog ili necijeg interesa. No, mislim da na ovom forumu nece biti dvostrukih mjerila, i siguran sam da ce nam nadlezni ubuduce to i pokazati svojim pravovremenim i pravednim djelovanjem.
Dvostruka mjerila koja se provode iz nekog ili necijeg interesa? Mogu se samo nasmijati.
Kruger je u svojih zadnjih par postova postavio par dobrih pitanja koje se ticu i mene i tebe i svih ostalih izdavaca, bez da je ikog za išta optuživao i nicim ne zasluzuje izbacivanje.
Evo, objasni mi zašto je ovo za izbacivanje: "Od kad se to strip zajednica pocela preseravati? Od onog trenutka kad su ljudi iz te strip zajednice prestali kupovati preskupa izdanja ili od onog trenutka kad su se pocela pojavljivati preskupa izdanja koja ne zavredjuju takovu cijenu? Ili od onog trenutka kad smo se poceli dijeliti na mi i vi? Na one koji sto ne kupuju ta izdanja postaju preseravatori a oni koji ih kupuju casni clanovi te zajednice?"
Ovo je toliko pogodilo srž stvari da sam ozbiljno pomislio da je netko uzeo Krugerov account i napisao ovo pod njegovim imenom. |
Trouble will find me |
 |
|
Topic  |
|