forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 tralalaa ,bla,bla ,bla ,bla
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 45

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/09/2009 : 21:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Evo i ja cu:
"Dadi srecan odlazak u vojsku zeli komsija sa pesmom - Ne placi majko"

Bolje i to nego ono za sretan odlazak u vojsku i prolazak kroz minsko polje s pjesmom - Ucini bar jedan pogresan korak...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/09/2009 : 21:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Jesmo li mi to vec krenuli sa željama i pozdravima???
Ako jesmo, imao bih i ja par željica...

Samo ti daj...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/09/2009 : 21:52:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by Dado

quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Za sugestije i prijedloge smo uvijek otvoreni.

Krenite s Juliom od prvog broja - 3 u 1 da bi bilo brze

Moze ako se pretplatis na 250 komada svakog broja iducih 40 knjiga.
U tom slucaju mozemo i 4 u jednu knjigu da bude jos brze.

S burazerom cemo po 125,mnogo je 250
A i ja nisam reko da sam otvoren za sugestije i predloge nego ti

Hajde i 125 je u redu, bit ces glavni distributer za istocnu Europu, Aziju i Afriku.
Naravno sugestija ne znaci i prihvacanje iste, samo ti daj...

Go to Top of Page

THeMiSFiT
Average Member

Croatia
686 Posts

Member since 02/07/2006

Posted - 10/09/2009 : 10:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit THeMiSFiT's Homepage  Send THeMiSFiT an ICQ Message  Send THeMiSFiT a Private Message
Ej Dado, si dobio moje mejlove? Samo da znam.

Strip Knjižara Palach / WEB SHOP: http://www.strip-knjizara.hr/
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 10/09/2009 : 13:04:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message
Originally posted by Gaston

"Gle, tu ima jedan dio koji nedostaje. Naime, apsolutno se slazem da je pogresna politika prebaciti sav teret na kupca, no to je izreceno u kontekstu da Vedranu i striparnici Libellus ne bi predstavljalo nikakav minus to sto bi se uvele kartice. To je bit, jer ovdje je sve krenulo od toga da striparnica Libellus ne moze uvesti kartice jer bi joj to bio dodatni trosak, a ja sam potom objasnio da to nije tocno. Uz to sam objasnio i pluseve koje bi cak i kupci-karticari uz to povecanje cijena imali, kako zbog mogucnosti odgode placanja, tako i zbog mogucnosti kupovanja karticom po nizoj cijeni od one koja je na konkurentskom prodajnom mjestu za istu vrstu placanja."

Kao trgovac sa velikim zanimanjem pratim ovu temu, jer mislim, da imam iste probleme kao Vedran.
I kod mene se ne može platiti sa karticom, što je u ovo vrijeme, priznajem, glupost.
Postoji više razloga, zbog cega se opet ne odlucim za takvo placanje.
Kažem opet, jer sam jih vec imao, pa sam jih odjavio.
Problem je u tome, da je na svim kiosk stripovima cijena vec gore.
Ne samo na njima i na svim albumima, koji su izašli u Sloveniji, primjer, kao kod vaših izdavaca Algoritam ili Vedis i vjerovatno još kojih.
Ne znam kako je kod vas, kod nas se ta cijena zakonski ne može - ne sme povisiti, da ne pricam kakve su kazne.
Dakle, za mene su kartice dodatni trošak.
Ali pronacicemo rješenje.

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 10/09/2009 : 15:04:19  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message

I da, na kraju, sto je tvoj osnovni motiv, my dear "surfer"? Nerazumijevanje procitanog?... Zloba?... Mrznja?... Vjeruj mi, nije me briga jer takvih padobranaca poput tebe ima ovdje poprilican broj. Logiraju se bez imena i prezimena i - gle cuda - vec na drugom-trecem postu krenu u ozbiljne rasprave... Koji ti je to nick? Drugi? Treci? Jedanaesti?... Srecom, ima nas koji smo prosli i Bunu i Bunicu i ne padamo na te fore. Tebi zelim sve najbolje i neka te dragi Bog cuva! I da, neka Sila bude s tobom!
[/quote]

Evo ovako:

Nick mi je prvi, nisam nikakav padobranac, namjere su mi dobre, stripove citam i skupljam vec 35 godina, dosta ljudi sa aukcija i foruma me poznaje kao surfera, na strip festivale ne odlazim jer nemam vremena,stvari jako dobro razumijem, zar za zlobu ima nekog razloga?, nemam nikakvog motiva osim trazenja pojasnjenja rijeci i djela,redovni sam kupac izdanja libellusa ( i fibre i BP i BG itd.)
ime i prezime je pravo (doduse na aukcijama,ne znam da li se to vidi u profilu, ako ne ispravicu, sorry, ako nije vidljivo, to mi nije bila namjera)

Nas dvojica smo se cak jednom i osobno upoznali, i to 16.6.2008. u Klagenfurtu, nakon nogometne utakmice Hrvatska-Poljska. Berni i ja smo skupa isli na utakmicu i poslije otisli na pice skupa s tobom i Dadom, jer se Berni vec ranije s vama dvojicom dogovorio. Tom sam se prilikom i predstavio kao Slobodan, na forumu Surfer. Prema tome, nema nikakvih tajni.

Jasno mi je da se ne mozes sjecati svih ljudi koje si ikad upoznao, ali si ipak trebao provjeriti, prije nego pocnes s bezrazloznim optuzivanjem i podbadanjem, bas zbog te mogucnosti zaboravljanja,ovako je to stvarno nisko.

Namjere nemam nikakve lose,a sto imam samo 4 posta,pa to valjda nije bitno za sudjelovanje na forumu, ne zanima me skupljanje stotina postova na temu zagora i texa, koje ne citam vec 28 godina ( u 12. godini zivota sam odustao od njih). svatko pocinje sa 0 postova.

A sto se ovoga svega tice, uopce me ne zanima, sto i ako cete rijesiti i predloziti, samo znam da nije na kupcu da preuzima te troskove,on svoje troskove rijesava sa bankom u vidu godisnje naknade za karticu, kamata itd.
dakle ponavljam, ti i dado vrijedjajte nekog drugog, ja se povlacim... izvinjenje s tvoje strane bi bilo pristojno pitanje kucnog odgoja ....ja nisam nikoga uvrijedio epitetima, podmetanjima i posprdnim pitanjima tipa: zloban, padobranac, vise nickova, pise gluposti...

za Markosa: Molim brisati me s foruma, ne znam kako bih to sam napravio...ako se ovako ponasaju moderatori, sta onda ocekivati od drugih...
Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 10/09/2009 : 15:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message
Greskom sam izbrisao, gornji post je odgovor na Gastonov post.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/09/2009 : 15:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
surferu, ovo je internet, ovo je forum, i drugacije je dok pricaš s nekim ovako napismeno... Najcešce se novi osjete odmah povrijedeni ako im se nešto napiše "malo oštrijim tonom", a stariji i iskusniji pizde kad im kontrira noviji clan. Ovo što si ti iskusio je normalno i ne vidim razloga da odmah dižeš ruke. To bi jedino znacilo da

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 10/09/2009 : 16:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Potpuno se slažem.

@surfer

Glupo je tražiti da te se izbriše s Foruma zbog obicne sitne rasprave. Kad bi tako svi razmišljali, forumi ne bi mogli opstati.

Edited by - dcopic on 10/09/2009 16:15:12
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/09/2009 : 16:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
@gastona
surfer, odnosno slobodan je pravi stripofil, super covjek i sigurno nije bio zlonamjeran

@surfera
gaston je možda bio malcice grub, ali nema se smisla ljutit, sigurno ceš s njime naci zajednicki jezik, ustvari možeš se ti i naljutit, ali nemoj zbog toga odlazit s foruma, dapace, budi aktivniji ubuduce

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/09/2009 : 17:09:37  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
@surfer: nemoj biti tako osjetljiv. Ako se osjecas diskriminiran od nekih finijih clanova,sta ce tek onda biti kad padnes nekim forumskim vukovima u celjusti.

Inace sajt ima vise da ponudi od rasprave o Zagoru i Texu,koju pravi intelektualni ljudi prerastu do 12 godine. Inace Dado i Gaston izdaju i citaju Texa, pa ne znam zasto treba da pricas sa ljudima koji su na tom nivou.

Be cool i razgledaj malo po forumu,siguran sam da ovdje svaki stripofil ima da nadje nesto za sebe. Pa je bote cak i legende poput Chika Baneta i G.Parlova nadju nekad nesto zanimljivo gdje se mogu ukljuciti u raspravu

p.s. ovaj post se sastoji 56% od ironije i 54% od prijateljskih i dobrocudnih savjeta. Kao i uvijek King se trudi da daje 110%
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/09/2009 : 17:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by sawitch

Evo i ja cu:
"Dadi srecan odlazak u vojsku zeli komsija sa pesmom - Ne placi majko"

Bolje i to nego ono za sretan odlazak u vojsku i prolazak kroz minsko polje s pjesmom - Ucini bar jedan pogresan korak...

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 10/09/2009 : 18:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

gaston je možda bio malcice grub, ali nema se smisla ljutit, sigurno ceš s njime naci zajednicki jezik, ustvari možeš se ti i naljutit, ali nemoj zbog toga odlazit s foruma, dapace, budi aktivniji ubuduce

gaston je bio grublji i to s pravom jer su se ovdje nebrojeno puta pojavljivali nickovi s 1 ili 2 posta koji su bili alijasi nekog drugog a koji su odma ulijetali na takav nacin u rasprave - gaston nije imao ni najmanjeg razloga za posumnjat da je ovaj put drukcije ako je i njegova je reakcija bila opravdana pa i vrlo umjerena
Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 10/09/2009 : 19:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message
[quote]Originally posted by ken2

@gastona
surfer, odnosno slobodan je pravi stripofil, super covjek i sigurno nije bio zlonamjeran

@surfera

Hvala, Teo!

Evo, jos nisam izbrisan sa foruma, pa koristim vrijeme… a mozda i ostanem...

gaston je bio ipak nesto vise nego „malcice grub“… mislim,nije ovo valjda kao u “balkanskom spijunu”, da su svi nepoznati sumnjivi...
mene pozna dosta ljudi s ovog foruma i to sto me on ne pozna nije isprika za takvu reakciju...

ja sam samo napisao da je markos u pravu sto se tice uvodjenja kartice i povecanja cijena stripova, i da izdavac libellus zeli da kupci koji placaju karticom stripove u striparnici libellus plate vecu cijenu nego kupci koji placaju gotovinom i na taj nacin plate troskove placanja karticama. i da je za njih kupac BOG, kako kazu, a da istom tom kupcu zele natovariti taj dodatni trosak...mislim, radi se o par kuna, ali je to stvar principa...

A onda su oni poceli vrijedjati,izvrtati i vagati rijeci (zanimljivo, kad je markos napisao "zarada" to dadi nije smetalo,a kad sam ja napisao, poceo mi je drzati predavanje o razlici izmedju prihoda i zarade, kao da imam 4 razreda osnovne skole, i to je kao moja "masta", a jasno je sto sam htio reci).

i onda se uvodi u cijelu stvar profil, a vec je bilo ranije rijeci na forumu - to je markos svojedobno jako dobro argumentirao i objasnio - da stripofili i ljudi koji redovito kupuju stripove to rade u striparnicama, na mafestu ili crs-u, a ne u profilu. sigurno je da se u profilu nesto proda, to su neki usputni kupci, ali to uzimati kao argument, kao, ljudi nece vise kupovati karticom u profilu nego u libellusu, pa ce im to biti jeftinije, iako je skuplje nego gotovinom, je pretjerano.

ne zelim se jednostavno vise u to petljati, predstavnici libellusa su nekoliko puta na ovom topicu predstavili svoje prijedloge, ja sam ih prokomentirao - to je prema pravilima ovog foruma moje pravo - jer nisu u skladu s njihovim izjavama koje su dali par stranica prije i stvarno ne znam zasto bi moj post bio sporan i zbog cega takvi nekontrolirani izljevi bijesa...normalni odgovor, bez povisenih tonova, bi bio sasvim dovoljan...
stavio bih ja tu i tamo i neke smajlije, ali ne znam kako...
pozdrav...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 10/09/2009 : 19:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
jasan mi je tvoj argument - kao kupac ga mogu i podrzati ali nemoguce je ocekivati da se identicnost cijene gotovina/kartica mjeri prema ducanima KOJI IMAJU DALEKO NAJVECE CIJENE - naravno da si oni mogu dopustiti taj gubitak opet...
medjutim smeta me jedna druga stvar u gro ducana daju 10% popusta na gotovinu - na karticu platimo cijenu koja piše i tu se ne bunimo - ali ovdjesi uzimamo za prravo krojiti kapu ljudima koji nam izlaze u susret i strpljivo debatiraju s nama...s kim drugim se da debatirati - s inom? s kosoricom? s agrokorom? platimo i šutimo bez obzira na cijenu nafte na mediteranskom tržištu...? ali ajde razapnimo dade i libellus što u minimalnu cijenu nisu vec prije predvidjeli kartice i što svo ovo vrijeme nismo placali skuplje stripove! SRAM IH BILO! FUJ!
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/09/2009 : 19:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
@ surfer

Ajmo od pocetka.

Kad vec pricas o kucnome odgoju, zar ne mislis da bi bilo kulturno s tvoje strane upisati osnovne podatke o sebi u svoj profil na forumu, tako da ljudi s kojima udjes u raspravu znaju da doista postojis? Da si to napravio onda moja reakcija (koja i nije bila pretjerano ostra) sigurno ne bi bila onakva kakva je bila nakon sto sam vidio da si «no name», a koja je bila prvenstveno isprovocirana time sto je na ovome forumu bilo X slucajeva u kojima bi se razno-razni hahari logirali po 2., 3. ili n-ti put, a sve iskljucivo s ciljem podjebavanja i provociranja.

Dakle, od mene ocekujes ispriku zbog toga sto sam se pitao koji je tvoj osnovni motiv za onakav post i koji ti je to po redu nick, je li tako? Nazalost, jos uvijek nemam sposobnost koja bi mi omogucila citanje necijeg imena i prezimena iz profila ako isti nije popunjen, i zbog toga ti se najiskrenije ispricavam. Takodjer, premda si mi spomenuo u Austriji koji ti je nick, u situacijama upoznavanja licem u lice uopce to ne registriram, nego se koncentriram iskljucivo na ime (i prezime). Nickove s foruma povezujem s ljudima samo u situacijama kada sam s tim osobama prakticki jedino u kontaktu putem foruma. Tako cu Globinja uvijek zvati Globo, a ne Neno, a Hrvoja Soptu sigurno nikad necu zvati Kurdy, nego ce mi uvijek biti Hrvoje. Vjerujem da je tako i kod svih ostalih koji funkcioniraju na Forumu. Dakle, ispricavam ti se i zbog toga sto nisam upamtio tvoj nick tada jednom kad smo se vidjeli i kad si mi ga bio rekao, no u tih sat vremena sto smo ti, Bernard, Dado i ja bili skupa zadnje sto mi je bilo na pameti jest to da se trudim zapamtiti tvoj nick jer sam to smatrao necim sto ce doci samo po sebi (ako budes aktivniji na forumu), a ako ne budes aktivan na forumu onda mi taj nick ionako nije bitan, nego iskljucivo tvoje ime (i prezime).

Dakle, toliko sto se tice mojih isprika.

Sto se tice tvoga prvog posta, sada kada znam tko si i sto si, i dalje smatram da je bio prilicno nizak, a sad cu ti pojasniti i zasto to tako mislim.

Jasno, ne mislim to zbog toga sto smatras da kupci ne bi trebali nimalo participirati u eventualnom povecanju cijena pri uvodjenju kartica, dapace! Smatram da si udario nisko zbog toga sto nisi korektno sagledao sve aspekte, nego si izvukao jednu stvar iz konteksta i onda opalio, onako bez imena i prezimena, svom snagom u jaja. A evo i pojasnjenja.

1.) U nijednom trenutku nisi uzeo u obzir da je osnova moga pojasnjenja bila usmjerena prema striparnici Libellus i njihovim eventualnim ekstra troskovima prilikom uvodjenja kartica. Dakle, ja sam pojasnio da oni (striparnica) doista ne bi bili nimalo na gubitku ako bi uveli kartice.

2.) Tocno je da bi na taj nacin kupci-karticari preuzeli na sebe tih 2-3 % povecanja cijene i tu si u pravu i s pravom mozes negodovati zbog toga i ja te u tome apsolutno podrzavam! No da bi bio korektan vezano za taj aspekt onda si mogao sasvim kulturno napisati "da bi - premda ni to po tebi nije korektno prema kupcima-karticarima - takvo povecanje od 2-3 % ipak bilo drasticno manje od haraca koji provode konkurentske striparnice i koji zna biti i veci od 20%". Dakle, ti kupci-karticari bi opet bili na dobitku, premda - istina - jos uvijek ne bi bili u istome rangu kao kupci koji placaju gotovinom, no s vremenom, kako sam to uredno pojasnio, predvidio sam da bi u buducnosti toliko porastao promet karticom da bi bez ikakvoga problema striparnica i izdavac(i) sav taj ekstra trosak preuzeli na sebe i time kupce-karticare doveli ne u podredjeni, nego u povlasteni status jer bi cijene i za njih i za cash-kupce bile identicne. Dakle, kupci-karticari bi uvodjenjem kartica u striparnicu Libellus imali sljedeci slijed dogadjaja:

a) Sada placaju 20+ % vecu cijenu u Profilu, a uvodjenjem kartica u Libellus placali bi samo 2-3% vecu cijenu. Dakle, prvi plus. Nakon par mjeseci moglo bi cak doci do situacije da zbog velikog prometa cijena i za njih i za cash-kupce bude ista sto bi znacilo da su izdavacka(e) kuca(e) i striparnica te dodatne troskove preuzeli na sebe i kupce-karticare prakticki doveli u povlasteni polozaj. Dakle, uvodjenjem kartica u Libellus dosadasnji kupci-karticari ne bi nista izgubili (dapace, profitirali bi),a oni koji su do sada placali cashom i kojima se ne da placati tih 2-3 % vise za placanje karticom nastavili bi stripove placati cashom i ostali bi tamo gdje su bili i dosad.

Eto, da si tako sagledao situaciju i da si na kraju svega rekao «okej, ima tu pluseva, ali ja jos uvijek ne mogu provariti tih mjesec-dva-tri dana tijekom kojih bi kupci tih 2-3% morali preuzeti na sebe» - ja bih te iznimno postovao, bas kako postujem sve one koji pisu konstruktivne postove, a sve s ciljem da nam svima kao kupcima bude bolje (ne zaboravi, i ja sam kolekcionar i kupac!). No kako nisi i kako si samo izvukao iz konteksta ono sto ti ne pase, bez objektivnog sagledavanja svih pluseva i minusa - sorry - morao sam se zapitati kakve su tvoje namjere, a vjerujem da bi tako ucinili i svi drugi da su bili na mome mjestu (ustvari, ne bi: reagirali bi mnogo burnije).

I sad, na kraju, imam jos jednu stvar o kojoj bih volio popricati ovdje s tobom, sad kad svi znamo tko si. Dakle, kako sam ti vec i napisao, jako mi je drago sto se boris za kupce jer sam i sam jedan od njih i, vjeruj mi, potpuno te podrzavam u svemu tome! Ipak, interesira me zbog cega se istom takvom silinom ne boris protiv onih prodajnih mjesta koja drze cijene vece i po 20-30 % od onih koje vrijede u striparnici Libellus? Zbog cega ime ne jebes majku lihvarsku i trazis od njih da spuste svoje marze, jer ako striparnica Libellus moze imati takve cijene, zasto ne mogu i oni?! Nadalje, zasto se ne obrusis na politiku cijena za karticno placanje u drugim striparnicama koje postoje, a koje su drasticno losije od onih koje sam ja sugerirao da ih uvede striparnica Libellus? Zasto se ne boris za status onih kupaca koji placaju cashom i koje deru k'o ovce npr. u Profilu? Ja bih razumio tvoju ogorcenost da se ti konstantno boris protiv toga, no ovako - sorry - imam osjecaj da je tvoj napad motiviran necim drugim (sto naravno - je l' - ne mora biti istina).

I na kraju, ni Dado ni ja nismo moderatori.

Eto, vjerujem da je sad sve jasno. Dakle, i Dado i ja smo otvoreni za sve moguce kritike, sugestije, primjedbe itd., no isto tako nemoj se ljutiti ako se osjetimo napadnuti kad nam se rijeci izvrnu i istrgnu iz konteksta.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 10/09/2009 : 19:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
ajd suti gastone trebao si biti vizionar i sve ove godine skuplje napolacivati da bi danas bio junak
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/09/2009 : 19:47:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
nego, vratimo se na temu
buch je spomenuo problem koji on ima, a to je da se stripovi koji imaju cijenu ne smiju prodavati skuplje
kako je to kod nas, smije li striparnica npr novog zagora prodati za 19 kn na karticu, a za 18 kešom?

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/09/2009 : 20:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:
Originally posted by surfer
i da je za njih kupac BOG, kako kazu, a da istom tom kupcu zele natovariti taj dodatni trosak...mislim, radi se o par kuna, ali je to stvar principa...

Evo vidis, opet trgas iz konteksta.

Dakle, kupac nama jeste BOG jer:

1.) Svi kupci karticari bi uvodjenjem kartica u Libellus dosli u situaciju da karticama mogu placati po 20+% nizim cijenama od onih koje do sada placaju u npr. Profilu. Dakle, plus za kupce-karticare.
2.) Kupcima koji kupuju za cash cijena je ostala ista. Dakle, neutralno.
3.) Uvodjenjem kartica u Libellus moglo bi potencijalno doci do situacije da zbog povecanja prometa cjelokupne troskove na sebe preuzmu striparnica i izdavac(i). Dakle, jos jedan plus.
4.) Ako se u striparnicu Libellus ne uvedu kartice nista od ovoga navedenog ne bi bilo moguce. Dakle, jos jedan plus.
5.) Da nam nije kupac BOG onda bi nas boljela kita (kurac, za prijatelje) i o ovome ne bi ni razgovarali i jebalo bi nam se zbog toga sto u ovome trenutku kupci-karticari placaju ekstremno visu cijenu od onih koji kupuju za cash u striparnici Libellus. No to nije tako! Boli nas zbog takve razlike u cijeni i zelimo je dovesti u kakvu-takvu normalu, a da ce nekakvo prijelazno razdoblje postojati - jebiga - nitko nije savrsen, no o svemu tome se da raspravljati. Dakle, jos jedan plus.
6.) Za sve, ali bas ZA SVE, Dado i ja stojimo svima ovdje na raspolaganju! Vezano za izgled izdanja, korekcije, sugestije, whatever! Pa mi smo upravo slusajuci razlicite forumase i krenuli s nekim izdanjima jer smo i sami zaludjeni stripofili i znamo sto znaci kada se stripofilska rijec moze cuti i sto znaci kada se stripofilska rijec slusa! Dakle, svatko onaj koji kaze da nama kupac nije BOG - zao mi je sto ti to tako moram kazati - prica neistine (sere, za prijatelje) i to smo dokazali bezbroj puta, a u sto se mozes posvjedociti kroz postove brojnih forumasa!

Dakle, nismo poput nekih koje boli kita i koji na izdavastvo gledaju iskljucivo kroz zaradu koje ce ostvariti od njega. I Dado i ja imamo druge poslove i ovim se bavimo iz hobija. Da nije tako, davno bi digli ruke od svega jer nije lako lupati u izdavastvo teskom mukom zaradjene kune i ustedjevinu koju dijelis sa suprugom i svojom djecom. No upravo zbog toga sto smo takvi krenuli smo sa stvarima od kojih su svi zivi odustali i upravo zbog toga nas boli kurac za recesiju jer su nam nasi kupci na prvome mjestu! Nije nas briga je li se necega prodaje 53 ili 253 primjerka te ako smo rekli da ce ove godine toga ici npr. 6 komada - 6 komada ce i ici, a to sto cemo mi na kraju biti na gubitku - jebe nam se! Toliko smo love potrosili na placanje pica, vecera, smjestaja itd. razno-raznim priljepcima koji su nam sve samo ne prijatelji i koji su se - nakon sto smo im napravili N usluga - vidi cuda, na to uzvratili nozem u ledja! Da nam je do love zicali bi mi od njih, a ne bi ih gostili i castili svaki put kad bi sjeli zajedno. No ni zbog toga nam nije zao, jer smo u moru tih smradova pronasli ogroman broj sjajnih ljudi s kojima smo postali pravi prijatelji i koje mozemo u podne i u ponoc pozvati jer znamo da ce nam pomoci sto god da nam trebalo! I to je jedino u zivotu bitno... Zbog toga nam nije zao svih tih bacenih para i zbog toga cemo i dalje gurati sa svim ovim!

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 10/09/2009 : 20:24:59  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message
[quote]Originally posted by Gaston

@ surfer

Ajmo od pocetka.

Moze!

Kad vec pricas o kucnome odgoju, zar ne mislis da bi bilo kulturno s tvoje strane upisati osnovne podatke o sebi u svoj profil na forumu, tako da ljudi s kojima udjes u raspravu znaju da doista postojis?

Je, istina je, mislio sam da se davanjem nicka, adrese i imena na aukcijama, to isto pojavi u profilu. Nisam bio u pravu, sad sam to ispravio, vec ranije sam napisao sorry, ako nije bilo vidljivo.Do danas nisam nikad otvorio svoj profil, za to nisam imao ni razloga.

Dakle, od mene ocekujes ispriku zbog toga sto sam se pitao koji je tvoj osnovni motiv za onakav post i koji ti je to po redu nick, je li tako?

Ma, ja samo mislim da je pretjerano nekog odmah napadati,optuzivati za zle namjere.

Dakle, ispricavam ti se i zbog toga sto nisam upamtio tvoj nick tada jednom kad smo se vidjeli i kad si mi ga bio rekao, no u tih sat vremena sto smo ti, Bernard, Dado i ja bili skupa zadnje sto mi je bilo na pameti jest to da se trudim zapamtiti tvoj nick jer sam to smatrao necim sto ce doci samo po sebi (ako budes aktivniji na forumu), a ako ne budes aktivan na forumu onda mi taj nick ionako nije bitan, nego iskljucivo tvoje ime (i prezime).

To je potpuno jasno, ja sam tad spomenuo nick jer sam za tebe i Dadu cuo s foruma, samo usputno, ja se uvijek predstavljam samo imenom i prezimenom, nickovi su mi bezveze.
A da ne mozes pamtiti sva lica i imena, to mi je jasno, to sam i napisao. I ne moras mi se ispricavati zbog toga sto nisi zapamtio nick. To je u moru nickova potpuno normalno. Radi se samo da se i na kulturniji i suptilniji nacin nekoga moze pitati zasto nema podatke u profilu.

Dakle, kako sam ti vec i napisao, jako mi je drago sto se boris za kupce jer sam i sam jedan od njih i, vjeruj mi, potpuno te podrzavam u svemu tome! Ipak, interesira me zbog cega se istom takvom silinom ne boris protiv onih prodajnih mjesta koja drze cijene vece i po 20-30 % od onih koje vrijede u striparnici Libellus? Zbog cega ime ne jebes majku lihvarsku i trazis od njih da spuste svoje marze, jer ako striparnica Libellus moze imati takve cijene, zasto ne mogu i oni?! Nadalje, zasto se ne obrusis na politiku cijena za karticno placanje u drugim striparnicama koje postoje, a koje su drasticno losije od onih koje sam ja sugerirao da ih uvede striparnica Libellus? Zasto se ne boris za status onih kupaca koji placaju cashom i koje deru k'o ovce npr. u Profilu? Ja bih razumio tvoju ogorcenost da se ti konstantno boris protiv toga, no ovako - sorry - imam osjecaj da je tvoj napad motiviran necim drugim (sto naravno - je l' - ne mora biti istina)

Ne bih ja to uopce nazvao napadom, zasto? A nije ni motiviran necim drugim, vjeruj mi, nemam za to stvarno nikakvog razloga, radi se samo sto se poklopila jaka izjava tipa “kupac je bog” sa cijelom ovom pricom oko troskova. I ne borim se svom silinom, pa napisao sam svega 2 posta od par redova, sto i nije neke silina, nego, ponavljam, samo komentar.
Sto se Profila tice, on me uopce ne zanima, nikad u zivotu tamo nisam kupio nijedan strip, kupujem samo u striparnicama, o poslovanju i marzama profila ne znam nista,osim da su tamo stripovi daleko skuplji. i zasto bih to uopce offtopic komentirao na topicu koji se odnosi na Libellus. Ljudi koji redovito kupuju stripove to ne rade u Profilu, to je jasno.
Ponavljam, moj komentar je bio samo spontana reakcija na nekoliko postova.

Eto, vjerujem da je sad sve jasno. Dakle, i Dado i ja smo otvoreni za sve moguce kritike, sugestije, primjedbe itd., no isto tako nemoj se ljutiti ako se osjetimo napadnuti kad nam se rijeci izvrnu i istrgnu iz konteksta.

Nemojte se ni vi ljutiti ako se ja osjetim napadnutim, a jesam bio napadnut, jer moji postovi su bili samo komentari, a tvoji i Dadini su bili napadi, i to zestoki. A i izjava o kupcu kao Bogu je bila dana i od mene prokomentirana - ako se ne varam, a nemam vremena sada traziti - prije cijele ove price o Profilu i time, po meni, nije bila istrgnuta iz konteksta. Sorry, ako se varam. Shodno tome nisam ni mogao uzeti u obzir sve ovo, a ovo sto si napisao tek danas ni u kom slucaju.

Dakle, no hard feelings...
Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 10/09/2009 : 20:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message
quote:

quote:
i da je za njih kupac BOG, kako kazu, a da istom tom kupcu zele natovariti taj dodatni trosak...mislim, radi se o par kuna, ali je to stvar principa...

Evo vidis, opet trgas iz konteksta.

Dakle, kupac nama jeste BOG jer:

1.) Svi kupci karticari bi uvodjenjem kartica u Libellus dosli u situaciju da karticama mogu placati po 20+% nizim cijenama od onih koje do sada placaju u npr. Profilu. Dakle, plus za kupce-karticare.
2.) Kupcima koji kupuju za cash cijena je ostala ista. Dakle, neutralno.
3.) Uvodjenjem kartica u Libellus moglo bi potencijalno doci do situacije da zbog povecanja prometa cjelokupne troskove na sebe preuzmu striparnica i izdavac(i). Dakle, jos jedan plus.
4.) Ako se u striparnicu Libellus ne uvedu kartice nista od ovoga navedenog ne bi bilo moguce. Dakle, jos jedan plus.
5.) Da nam nije kupac BOG onda bi nas boljela kita (kurac, za prijatelje) i o ovome ne bi ni razgovarali i jebalo bi nam se zbog toga sto u ovome trenutku kupci-karticari placaju ekstremno visu cijenu od onih koji kupuju za cash u striparnici Libellus. No to nije tako! Boli nas zbog takve razlike u cijeni i zelimo je dovesti u kakvu-takvu normalu, a da ce nekakvo prijelazno razdoblje postojati - jebiga - nitko nije savrsen, no o svemu tome se da raspravljati. Dakle, jos jedan plus.
6.) Za sve, ali bas ZA SVE, Dado i ja stojimo svima ovdje na raspolaganju! Vezano za izgled izdanja, korekcije, sugestije, whatever! Pa mi smo upravo slusajuci razlicite forumase i krenuli s nekim izdanjima jer smo i sami zaludjeni stripofili i znamo sto znaci kada se stripofilska rijec moze cuti i sto znaci kada se stripofilska rijec slusa! Dakle, svatko onaj koji kaze da nama kupac nije BOG - zao mi je sto ti to tako moram kazati - prica neistine (sere, za prijatelje) i to smo dokazali bezbroj puta, a u sto se mozes posvjedociti kroz postove brojnih forumasa!

Dakle, nismo poput nekih koje boli kita i koji na izdavastvo gledaju iskljucivo kroz zaradu koje ce ostvariti od njega. I Dado i ja imamo druge poslove i ovim se bavimo iz hobija. Da nije tako, davno bi digli ruke od svega jer nije lako lupati u izdavastvo teskom mukom zaradjene kune i ustedjevinu koju dijelis sa suprugom i svojom djecom. No upravo zbog toga sto smo takvi krenuli smo sa stvarima od kojih su svi zivi odustali i upravo zbog toga nas boli kurac za recesiju jer su nam nasi kupci na prvome mjestu! Nije nas briga je li se necega prodaje 53 ili 253 primjerka te ako smo rekli da ce ove godine toga ici npr. 6 komada - 6 komada ce i ici, a to sto cemo mi na kraju biti na gubitku - jebe nam se! Toliko smo love potrosili na placanje pica, vecera, smjestaja itd. razno-raznim priljepcima koji su nam sve samo ne prijatelji i koji su se - nakon sto smo im napravili N usluga - vidi cuda, na to uzvratili nozem u ledja! Da nam je do love zicali bi mi od njih, a ne bi ih gostili i castili svaki put kad bi sjeli zajedno. No ni zbog toga nam nije zao, jer smo u moru tih smradova pronasli ogroman broj sjajnih ljudi s kojima smo postali pravi prijatelji i koje mozemo u podne i u ponoc pozvati jer znamo da ce nam pomoci sto god da nam trebalo! I to je jedino u zivotu bitno... Zbog toga nam nije zao svih tih bacenih para i zbog toga cemo i dalje gurati sa svim ovim!

Vec sam u medjuvremenu odgovorio na prethodni post....sve ok...
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 10/09/2009 : 21:28:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message
Uh opet gorcina na forumu, noževi u leda i druge teške rijeci :-), da prekinemo te negativnosti pa da pohvalim Babilon u Djakovu gdje ja kupujem stripove. Covjek daje na kartice a cijene su niske, cak i malo niže od preporucenih Fibrinih i Libellusovih cijena ako se ne varam. Eto, da ne bude sve crno. I tocno je da su kartice danas nužne za bolje poslovanje. Želiš sve stripove iz nove ture danas? Naravno. Kartica, tri rate i adio. Istina je da je to navlakuša, ali ljudi žele sve i žele to sad. Pa im to i omoguci.
Druga stvar je da je Markos vjerojatno mislio u svom postu reci da bi i izdavaci trebali malkoc smanjiti svoju (vec sada nisku) cijenu prema knjižari libellus da bi njoj ostala (vec sada relativno mala) ista zarada a da kupci to ni malo ne osjete. To bi bilo ok prema knjižari, naravno ako oni uopce žele uvoditi kartice.
I cijena je cijena, na kartice ili za keš, ista. Popusti na keš nisu ništa drugo nego skuplje placanje istog proizvoda kada placaš sa karticama.

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/09/2009 : 22:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
ako se ovako ponasaju moderatori, sta onda ocekivati od drugih...

pa ja sam samo dva posta ostavio

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 10/09/2009 : 22:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
ako se ovako ponasaju moderatori, sta onda ocekivati od drugih...

pa ja sam samo dva posta ostavio

dobro je ispalo, bar se nisam zamjerio moderatorima
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/09/2009 : 22:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

Kad vec pricas o kucnome odgoju, zar ne mislis da bi bilo kulturno s tvoje strane upisati osnovne podatke o sebi u svoj profil na forumu, tako da ljudi s kojima udjes u raspravu znaju da doista postojis?

ovo nije prvi put da na forumu citam ovako nesto slicno.
Izgleda da je i ne bas tako malom broju vazni ti podaci u profilu.
Ja npr. nemam naviku da tu zagledam...
eto,dodao sam neke stvari kod sebe, sad znate da postojim
Go to Top of Page
Page: of 45 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000