forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 336

cronos six
Advanced Member

Serbia
7987 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 26/02/2009 : 21:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
sasvim solidne epizode.zadnje 10 od strip agenta su takodje dobre,jedino kvari prosek s.dalmacija onih 20 i kusur.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/02/2009 : 22:37:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ako su dobre, zasto se onda serijal ugasio? Subjektivni ste jer vam je to omiljeni strip junak. Meni je Zagor omiljen pa su mu opet vecina novih prica dno. Nije to ni bleda senka onih pravih prica
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 26/02/2009 : 22:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
Vec sam nešto slicno napisao u topiku o M.Nou, pa se necu u potpunosti ponavljati. Meni su price od M.Noa u proseku bolje od svih prica Zagora i Texa u izdanju VC (za DD i Dampyra nemam komentara jer ih ne kupujem i ne citam)
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/02/2009 : 23:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Vec sam nešto slicno napisao u topiku o M.Nou, pa se necu u potpunosti ponavljati. Meni su price od M.Noa u proseku bolje od svih prica Zagora i Texa u izdanju VC (za DD i Dampyra nemam komentara jer ih ne kupujem i ne citam)

Nisam se vodio poredem sa ostalima. Svakako mislim da su "20 godina kasnije" i "Gvadalkanal" izvrsne price
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/02/2009 : 23:52:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ne poredim ih ni ja, samo kazem da su tesko smece. Poredim ih sa dobrim pricama Mister Noa a svi znamo koje su to. Od koje je to price medju prvih 100 brojeva bolji Gvadalkanal? A Gvadalkanal je za ove nove price vrh
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 26/02/2009 : 23:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Kobni teret
Zlatna Cerbatana
Na zemlji Ksavanta
Gauco Ramon
Nestali Avion
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 27/02/2009 : 00:00:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ne budi bukvalista
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 27/02/2009 : 00:02:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Inace, ljudi, sledeca naslovna Mister Noa je opet dobro retusitana, nema fade out efekta u gornjem delu. Ali, pocinjem da sticem utisak da mozda imaju punu verziju naslovnica bez "Bonellijevih" traka sa naslovima i gornjeg dela sa podacima jer mi je prosto neverovatno da je retus uradjen kao da ga je sam Diso radio
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 27/02/2009 : 00:31:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
U najavi za sledeci cetvrtak odnosno Texa br.7 na toj datoj naslovnici se jos nalazi onaj zalutali sesir ,sto se bojim da ce ga biti i u pravom izdanju.
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 27/02/2009 : 00:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Ako su dobre, zasto se onda serijal ugasio? Subjektivni ste jer vam je to omiljeni strip junak. Meni je Zagor omiljen pa su mu opet vecina novih prica dno. Nije to ni bleda senka onih pravih prica

Mislim da nijesam subjektivan, jer mi Mister No nije ni medju 3 omiljena Bonelli junaka, iako mi jeste drag (da budem precizniji 4. na rang listi ). Tesko je sada ulaziti u razloge za gasenje, ali mislim da kvalitet ovih prica koje sada citamo sigurno nije jedan od glavnih razloga za odluku o okoncanju serijala.
Razlozi mogu biti izmedju ostalog:
Ocigledan pad kvaliteta izdanja u periodu kad je kod nas SD izdavala Mister No-a (ne znam tacno kad je to bilo u Italiji), kad je veliki broj citalaca nepovratno izgubljen;
Neuspjela reanimacija u kasnijem periodu, jer su price ipak bile ispod prosjeka zlatnog doba;
Generalni trend da se forsiraju mini serijali i da se postojeci serijali ne mrcvare ukoliko nijesu isplativi, pa cak iako jesu isplativi, kao sto je slucaj sa MV, zbog odluke autora.
Zakljucak:
Mister No jeste ugasen i epizode koje izlaze u VC jesu generalno slabije od prvih 150-ak brojeva i ovdje se slazemo;
Moj utisak i utisak barem nekoliko ljudi na forumu je da price koje izlaze u VC barem u 50% slucajeva nijesu smece, nego su cak sasvim soldine. Ovdje se ne slazemo i nema smisla dalje o tome diskutovati.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 27/02/2009 : 00:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
quote:
Originally posted by Ferri

U najavi za sledeci cetvrtak odnosno Texa br.7 na toj datoj naslovnici se jos nalazi onaj zalutali sesir ,sto se bojim da ce ga biti i u pravom izdanju.

Pa dobro, barem ce to biti jedinstven primerak u svetu.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 27/02/2009 : 00:56:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message

Tako imamo i jadinstveni primerak " Cico vitez".

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/02/2009 : 01:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:
Originally posted by Colt

Kobni teret
Zlatna Cerbatana
Na zemlji Ksavanta
Gauco Ramon
Nestali Avion

Možeš slobodno da dodaš i prve dve - Mister No i Amazonija, kao i još njih.

quote:

Ako su dobre, zasto se onda serijal ugasio?

Ugasio se 80-tak brojeva posle ovih prica o kojima ja govorim.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 27/02/2009 : 01:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
E pa, za Amazoniju se ne slazem.
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 27/02/2009 : 01:29:43  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:

E pa, za Amazoniju se ne slazem.

Potpisujem.Nezanimljiva prica,razocaravajuc kraj(previse prost i olako smisljen).
Meni tri najolja pilotova stripa-zlato,hodnik za pakao,i ananga(Sklavi majstor)

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 27/02/2009 : 01:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
quote:

Staaaaaaaaa?! To je svetogrdje!! Te greske se ne smeju desavati na naslovnicama Texa!!!

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.

Edited by - Wicked on 27/02/2009 01:34:26
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 27/02/2009 : 01:35:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:

quote:

Nadam se da nece,greska je uocena mjesec dana ranije i zaista bi bio iznenadjen da se na tome nije proradilo to ne bi bilo profesionalno. Sem u slucaju da je vec tada bio odstampan,sto to nikako ne vjerujem da je slucaj.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 27/02/2009 : 01:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
I meni je od dosadashnjih VC izdanja Mister No mozhda i najkvalitetniji od glavna 4 serijala (mada ga je Dilan sa poslednjih nekoliko epizoda prestigao, a pilotovih poslednjih par jesu bile malo slabije).
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 27/02/2009 : 11:24:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
quote:

quote:

quote:

Nadam se da nece,greska je uocena mjesec dana ranije i zaista bi bio iznenadjen da se na tome nije proradilo to ne bi bilo profesionalno.
Sem u slucaju da je vec tada bio odstampan,sto to nikako ne vjerujem da je slucaj.

Ja mislim da je vec bio odstampan,jer skoro svi stripovi su stampani mesec dana unapred(pretpostavljam)

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/02/2009 : 11:28:09  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Svašta. Pa i za Martija je izašla jedna naslovnica u najavi a za 7 dana kada je izašao strip sasvim druga. Bolja.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21837 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/02/2009 : 20:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by Djuro

quote:

Mislim da nijesam subjektivan, jer mi Mister No nije ni medju 3 omiljena Bonelli junaka, iako mi jeste drag (da budem precizniji 4. na rang listi ). Tesko je sada ulaziti u razloge za gasenje, ali mislim da kvalitet ovih prica koje sada citamo sigurno nije jedan od glavnih razloga za odluku o okoncanju serijala.
Razlozi mogu biti izmedju ostalog:
Ocigledan pad kvaliteta izdanja u periodu kad je kod nas SD izdavala Mister No-a (ne znam tacno kad je to bilo u Italiji), kad je veliki broj citalaca nepovratno izgubljen;
Neuspjela reanimacija u kasnijem periodu, jer su price ipak bile ispod prosjeka zlatnog doba;
Generalni trend da se forsiraju mini serijali i da se postojeci serijali ne mrcvare ukoliko nijesu isplativi, pa cak iako jesu isplativi, kao sto je slucaj sa MV, zbog odluke autora.
Zakljucak:
Mister No jeste ugasen i epizode koje izlaze u VC jesu generalno slabije od prvih 150-ak brojeva i ovdje se slazemo;
Moj utisak i utisak barem nekoliko ljudi na forumu je da price koje izlaze u VC barem u 50% slucajeva nijesu smece, nego su cak sasvim soldine. Ovdje se ne slazemo i nema smisla dalje o tome diskutovati.

potpisujem

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 27/02/2009 : 21:00:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message

Nesto si se ulenjavio,Antitju?Samo potpisivanje? Dobar je ovaj novi Mister No,k'o sto tu neko rece,u duhu starih prica-alkoholisanje sa Krugerom,uvlacenje u zaveru sa krijumcarenim puskama,pokvareni avion,besna lepotica koju treba smiriti na "Dzon Vejn"-nacin...meni je prica(bar ovaj prvi deo)legla ...Crtez je dosta slaba karika...
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 27/02/2009 : 21:09:11  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Procitao Martija,odlicna prica,najbolja do sad u VC,a i crtez odlican.Moram da pohvalim VC,stvarno se popravljaju sto se tice otiska,crno je definitivno crno.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7987 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 27/02/2009 : 21:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
jeste u martiju crno, u m.nou veoma los otisak,ali necu vise o tome muka mi je.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 27/02/2009 : 21:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:
Originally posted by cronos six

jeste u martiju crno, u m.nou veoma los otisak,ali necu vise o tome muka mi je.

I u Zagoru OP je bio ocajan,a u Dylanu odlican,ni ja vise ne razumem kako im to uspeva.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.

Edited by - okiboki on 27/02/2009 21:33:53
Go to Top of Page
Page: of 336 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.88 seconds. Snitz Forums 2000