Author |
Topic  |
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 25/03/2009 : 22:45:20
|
Koliko vidim po trafikama u Vršcu, pune su neprodatih stripova od VC, a tek sad sa ovim poskupljenjem ce biti još punije, sumnjam da ce, osim nas nekolicine, neko kupovati stripove, žalosno, ali istinito. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 25/03/2009 : 22:56:17
|
quote: Originally posted by srdjandj
Koliko vidim po trafikama u Vršcu, pune su neprodatih stripova od VC, a tek sad sa ovim poskupljenjem ce biti još punije, sumnjam da ce, osim nas nekolicine, neko kupovati stripove, žalosno, ali istinito.
Hteo sam otvoriti topic jer me interesuje gde idu ti neprodati stripovi???Kod mene u Vr imale trafike puno neprodatih,odjednom ih nema???? |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 25/03/2009 : 22:58:51
|
quote: Originally posted by elfak nish
Koliko vidim po trafikama u Vršcu, pune su neprodatih stripova od VC, a tek sad sa ovim poskupljenjem ce biti još punije, sumnjam da ce, osim nas nekolicine, neko kupovati stripove, žalosno, ali istinito.
Hteo sam otvoriti topic jer me interesuje gde idu ti neprodati stripovi???Kod mene u Vr imale trafike puno neprodatih,odjednom ih nema????
Idu u remitendu, deo u Hrvatsku, Bosnu i Sloveniju, ostatak ostaje na lageru kod izdavacha, pa se valja po striparnicama itd itd. |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7988 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 25/03/2009 : 23:06:48
|
kupovacu i dalje,ali ovo je najgomnjivija ,najbezobraznija,smrdljiva,odvratna,perverzna,usrana i pickina stvar.poskupeti ovoliko odjednom ,pa nismo jos u inflaciji 1992-1993.zalim klince koji su se tek navukli na strip(umesto usranu drogu),a sad im pametni izdavac u svoju korist oduzima nesto najlepse.ako vas ne zanima strip,otvorite kladionicu,menjacnicu,javnu kucu ,tu je bolji profit.za vasih 190dinara uradite bolji otisak,stranice da budu na broju,a ne da menjam strip 10 puta do sada.zabole me za sve u redakciji ,koliko boli i njih za nas.blazina ,mozda si jedino dobar za reklamu nekog piva.idi brate u pivaru,tamo mozes staviti na etiketi zmrljati svakakva sranja.toliko od mene.zbogom v.cetvrtak. |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Posted - 25/03/2009 : 23:11:59
|
quote: Originally posted by cronos six
kupovacu i dalje,ali ovo je najgomnjivija ,najbezobraznija,smrdljiva,odvratna,perverzna,usrana i pickina stvar.poskupeti ovoliko odjednom ,pa nismo jos u inflaciji 1992-1993.zalim klince koji su se tek navukli na strip(umesto usranu drogu),a sad im pametni izdavac u svoju korist oduzima nesto najlepse.ako vas ne zanima strip,otvorite kladionicu,menjacnicu,javnu kucu ,tu je bolji profit.za vasih 190dinara uradite bolji otisak,stranice da budu na broju,a ne da menjam strip 10 puta do sada.zabole me za sve u redakciji ,koliko boli i njih za nas.blazina ,mozda si jedino dobar za reklamu nekog piva.idi brate u pivaru,tamo mozes staviti na etiketi zmrljati svakakva sranja.toliko od mene.zbogom v.cetvrtak.
KO da si metalac   |
|
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 25/03/2009 : 23:19:16
|
kupovacu i dalje,ali ovo je najgomnjivija ,najbezobraznija,smrdljiva,odvratna,perverzna,usrana i pickina stvar.poskupeti ovoliko odjednom ,pa nismo jos u inflaciji 1992-1993.zalim klince koji su se tek navukli na strip(umesto usranu drogu),a sad im pametni izdavac u svoju korist oduzima nesto najlepse.ako vas ne zanima strip,otvorite kladionicu,menjacnicu,javnu kucu ,tu je bolji profit.za vasih 190dinara uradite bolji otisak,stranice da budu na broju,a ne da menjam strip 10 puta do sada.zabole me za sve u redakciji ,koliko boli i njih za nas.blazina ,mozda si jedino dobar za reklamu nekog piva.idi brate u pivaru,tamo mozes staviti na etiketi zmrljati svakakva sranja.toliko od mene.zbogom v.cetvrtak.
Ja cak razmišljam da prestanem da kupujem, možda samo Zagora zbog klinca. Pa kad skupim pare, kupim Dampyra HC od Strip Agenta, a ovo ostalo ionako kupujem iz navike. Zbogom VC sa vašim poskupljenjem. |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 25/03/2009 : 23:20:15
|
@Goksi Primljeno k znanju!  Procitah "Rodjen u mocvari",slazem se sa Sawitchem,prica je vrh(Cibalia,imao si pravo-epizoda je fantasticna )...Steta sto nema Tesle,nesto je scenaristi stede? Prica je mracna,puna akcije,vampira,"muzike" i juga (pravi juznjacki strip ) Mala zamerka:neupucene ce zbuniti ono "kraj prve epizode" na kraju.Valjda je kraj prvog dela(cetrnaeste epizode)?  |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 25/03/2009 : 23:30:27
|
Ne vidim cemu sad prica o nekim zalostima, tragediji i sl. Ako mu ne bude islo dobro, VC ce prestati da izdaje stripove. I sta onda? Nije smak sveta. Mozda ovo i nije bilo pravo trziste kao sto misle ljudi sa Foruma : zasto bi inace toliko firmi koje izdaju stripove SBE u Srbiji propalo ili bilo najavljeno za propast? Apropo poskupljenja, sve je jasno kada se procitaju postovi sveznajucih ljudi poput cronosa. To sto je pre godinu i nesto evro bio u razmeri 75-77 a sada je 94-96, sto su izdavacka prava sirom Evrope u medjuvremenu poskupela, sto je doslo do rasta cena trivijalnih materija poput papira, ne mora nista da znaci. Recesija se nije desila. Vec je konstatovano da su cene maltene svega skocile, cesto i drasticno, ali je ovo ipak skandalozno. Izdavac je duzan da zadrzi stari pravac plovidbe, kako bi svi oni klinci koji su se navukli na strip mogli da nastave sa kupovinom a ne da, ocajni zbog rasta cene od 40 dinara, predju na kupovinu Davidoffa i Beksa, na koje do tada nisu ni pomisljali (valjda smo zbog toga u top3 u Evropi po nikotindzijama i alkoholicarima u mladjim uzrastima). Ja znam prilican broj ljudi koji su ranije citali stripove i kojima je danas cena VC u Darkvudu od 120-130 dinara bila prevelika. Zasto bi Taj i Taj i kupovao strip kada moze da ga uzme od nekog, procita, vrati i to je to? Bottom line, ako je izdavac pogresio, propasce. Kada je strip izasao, kostao je oko dva evra. On ce i sada kostati oko dva evra. Oni koji u tome vide prevaru, nece kupovati. Oni koji ne vide, hoce. |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 25/03/2009 : 23:35:09
|
Hm, koliko grubih reci zbog skoka cena...a VC je drzao 150 din na osnovna izdanja nesto vise od godine, a u medjuvremenu su cene vecine stvari u Srbiji skocile za vise od 25% koliko je VC digao cenu svojih izdanja.
Ja ne mogu da se bunim, kada za cigare dam dnevno 150 din onda mogu da kupim i VC...ko zna, mozda i ostavim pusenje zbog stripova:D |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Posted - 25/03/2009 : 23:35:55
|
quote: Originally posted by Colt
Ne vidim cemu sad prica o nekim zalostima, tragediji i sl. Ako mu ne bude islo dobro, VC ce prestati da izdaje stripove. I sta onda? Nije smak sveta. Mozda ovo i nije bilo pravo trziste kao sto misle ljudi sa Foruma : zasto bi inace toliko firmi koje izdaju stripove SBE u Srbiji propalo ili bilo najavljeno za propast? Apropo poskupljenja, sve je jasno kada se procitaju postovi sveznajucih ljudi poput cronosa. To sto je pre godinu i nesto evro bio u razmeri 75-77 a sada je 94-96, sto su izdavacka prava sirom Evrope u medjuvremenu poskupela, sto je doslo do rasta cena trivijalnih materija poput papira, ne mora nista da znaci. Recesija se nije desila. Vec je konstatovano da su cene maltene svega skocile, cesto i drasticno, ali je ovo ipak skandalozno. Izdavac je duzan da zadrzi stari pravac plovidbe, kako bi svi oni klinci koji su se navukli na strip mogli da nastave sa kupovinom a ne da, ocajni zbog rasta cene od 40 dinara, predju na kupovinu Davidoffa i Beksa, na koje do tada nisu ni pomisljali (valjda smo zbog toga u top3 u Evropi po nikotindzijama i alkoholicarima u mladjim uzrastima). Ja znam prilican broj ljudi koji su ranije citali stripove i kojima je danas cena VC u Darkvudu od 120-130 dinara bila prevelika. Zasto bi Taj i Taj i kupovao strip kada moze da ga uzme od nekog, procita, vrati i to je to? Bottom line, ako je izdavac pogresio, propasce. Kada je strip izasao, kostao je oko dva evra. On ce i sada kostati oko dva evra. Oni koji u tome vide prevaru, nece kupovati. Oni koji ne vide, hoce.
U pravu si,ali VC je planirao da vrati strip na Sr scenu,i pomami mlade(tj decu)da kupuju,a ovakvom cenom nece nista bit od te ideje.Trodnevna uzina=jedan strip  |
|
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 25/03/2009 : 23:37:50
|
Ne vidim cemu sad prica o nekim zalostima, tragediji i sl. Ako mu ne bude islo dobro, VC ce prestati da izdaje stripove. I sta onda? Nije smak sveta. Mozda ovo i nije bilo pravo trziste kao sto misle ljudi sa Foruma : zasto bi inace toliko firmi koje izdaju stripove SBE u Srbiji propalo ili bilo najavljeno za propast? Apropo poskupljenja, sve je jasno kada se procitaju postovi sveznajucih ljudi poput cronosa. To sto je pre godinu i nesto evro bio u razmeri 75-77 a sada je 94-96, sto su izdavacka prava sirom Evrope u medjuvremenu poskupela, sto je doslo do rasta cena trivijalnih materija poput papira, ne mora nista da znaci. Recesija se nije desila. Vec je konstatovano da su cene maltene svega skocile, cesto i drasticno, ali je ovo ipak skandalozno. Izdavac je duzan da zadrzi stari pravac plovidbe, kako bi svi oni klinci koji su se navukli na strip mogli da nastave sa kupovinom a ne da, ocajni zbog rasta cene od 40 dinara, predju na kupovinu Davidoffa i Beksa, na koje do tada nisu ni pomisljali (valjda smo zbog toga u top3 u Evropi po nikotindzijama i alkoholicarima u mladjim uzrastima). Ja znam prilican broj ljudi koji su ranije citali stripove i kojima je danas cena VC u Darkvudu od 120-130 dinara bila prevelika. Zasto bi Taj i Taj i kupovao strip kada moze da ga uzme od nekog, procita, vrati i to je to? Bottom line, ako je izdavac pogresio, propasce. Kada je strip izasao, kostao je oko dva evra. On ce i sada kostati oko dva evra. Oni koji u tome vide prevaru, nece kupovati. Oni koji ne vide, hoce.
Nisam mislio na klince, jer retko koji klinac kupuje stripove, nece sad kupovati ni stariji. |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Posted - 25/03/2009 : 23:38:23
|
A i nisam primetio da je VC Crveni krst pa da se bavi humanitarnim radom. To je firma koja kao i svaka druga zeli profit da bi opstala. Jbt, kao da se radi o filantropima pa da izdaju stripove da bi cinili uslugu covecanstvu |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7988 Posts
Posted - 25/03/2009 : 23:41:06
|
Ja sam za ovo poslupljenje saznao pre mesec dana,izvori neka budu tajna,i jos tad sam prestao. Imam coveka prodaje mi ih upola cene,ne znam odakle mu,neotpakovani.
ma kupovacu ih dok mogu,ali na mladjima svet ostaje.ako je njihov dzeparac 100-200dinara za dorucak,valjda pola od toga treba da ode na strip ,a ne gladovanje.strip je stvarno nesto magicno,psihodelicna vizija koju je lepo upraznjavati,stvarati prijateljstva ,a ne razbijati ljude sto vecom cenom.iako kupujem lbellus po ceni od 1000-2000 ,njih 10000 nisu u mogucnosti da se izbore sa skupim albumima,sta sa njima.  |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Posted - 25/03/2009 : 23:43:16
|
Ja sam za ovo poslupljenje saznao pre mesec dana,izvori neka budu tajna,i jos tad sam prestao. Imam coveka prodaje mi ih upola cene,ne znam odakle mu,neotpakovani.
ma kupovacu ih dok mogu,ali na mladjima svet ostaje.ako je njihov dzeparac 100-200dinara za dorucak,valjda pola od toga treba da ode na strip ,a ne gladovanje.strip je stvarno nesto magicno,psihodelicna vizija koju je lepo upraznjavati,stvarati prijateljstva ,a ne razbijati ljude sto vecom cenom.iako kupujem lbellus po ceni od 1000-2000 ,njih 10000 nisu u mogucnosti da se izbore sa skupim albumima,sta sa njima. 
To sam i ja rekao,vidi post gore.Uzina za 3 dana=jedan strip.I ja sam odvajao od usta da bi kupio sve sto hocu,al ne ide... |
|
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 25/03/2009 : 23:43:40
|
Ok, ajde da postavimo pitanje u ovom obliku: koliko ljudi misle da su izdanja VC poskupela zbog gramzivosti, obesti i zhelje da se izdavach obogati na brzaka?
A koliko misli da je poskupljenje rezultat objektivnih trzhishnih okolnosti, poskupljenja sirovina i usluga, i skakanja kursa evra od oko 25% u poslednjih godinu dana? |
Edited by - Le Samourai on 25/03/2009 23:44:41 |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Posted - 25/03/2009 : 23:45:09
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Ok, ajde da postavimo pitanje u ovom obliku: koliko ljudi misle da su izdanja VC poskupela zbog gramzivosti, obesti i zhelje da se izdavach obogati na brzaka?
A koliko misli da je poskupljenje rezultat objektivnih trzhishnih okolnosti, poskupljenja sirovina i usluga, i skakanja kursa evra od oko 25% u poslednjih godinu dana?
Ja sam za drugu varijantu |
|
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 25/03/2009 : 23:45:16
|
Ok, ajde da postavimo pitanje u ovom obliku: koliko ljudi misle da su izdanja VC poskupela zbog gramzivosti, obesti i zhelje da se izdavach obezbedi na brzaka?
A koliko misli da je poskupljenje rezultat objektivnih trzhishnih okolnosti, poskupljenja sirovina i usluga, i skakanja kursa evra od oko 25% u poslednjih godinu dana?
Mislim da su poskupeli zbog kursa evra, što mi je najlogicnije, ali plate su u dinarima. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 25/03/2009 : 23:46:44
|
Uzevsi u obzir na sve ono sto je do sada receno (Veseli Ponedeljak, Veseli Utorak, ubrzati postojeca i uvesti nova izdanja, itd itd), gro forumasa bi voleo da izadje 24 izdanja mesecno, i da ona u proseku kostaju 50 dinara. Koliko je to realno...
Obzirom da sam otvorio taj poll samo da kazem da nisam mislio da delite stripove dzabe. Meni su ove cene prihvatljive i voleo bi da se bar neki junaci ubrzaju(Tex i MM u prvom redu). |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 25/03/2009 : 23:47:46
|
Onda bi bilo najpostenije da su stripovi kostali 0 dinara. Realno gledano, te melodramaticne price "uzina, odricanje, skolski odmor" su odavno prestale da piju vodu. Toga je bilo u vreme Ex-YU, kada se zaista na velikim odmorima odlazilo do trafike i kupovao se strip. Samo sto je tada u svakom odeljenju zavrsnih razreda osnovne cigarete konzumiralo dvoje ili troje njih. Danas ih dvoje ili troje ne konzumira. I tada maltene niko nije cedio pivo na tim odmorima. A danas si srecan ako piju samo pivo. Kapirao bih da je drvlje i kamenje osuto na izdavaca da je nicim izazvan digao cene, ali u situaciji dok svi faktori koji uticu na cenu u Srbiji vrtoglavo rastu... |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Posted - 25/03/2009 : 23:48:44
|
Mislim da je realno stvar u domenu opcije 2 Cudnovato bi bilo da se obest izdavaca aritmeticki poklapa sa rastom evra i cena |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 25/03/2009 : 23:49:10
|
Ovde se slazemo. Naravno druga stavka. Kad se pogledaju cene svih drugih proizvoda ne vidim da je cena kiosk stripova strasna. |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7988 Posts
Posted - 25/03/2009 : 23:49:26
|
quote: Originally posted by karven
Hm, koliko grubih reci zbog skoka cena...a VC je drzao 150 din na osnovna izdanja nesto vise od godine, a u medjuvremenu su cene vecine stvari u Srbiji skocile za vise od 25% koliko je VC digao cenu svojih izdanja.
Ja ne mogu da se bunim, kada za cigare dam dnevno 150 din onda mogu da kupim i VC...ko zna, mozda i ostavim pusenje zbog stripova:D
evo grube reci-jebite se sa svojom cenom uzduz i popreko.bando.  |
 |
|
Magic Wind
New Member

Serbia
265 Posts
Member since 25/07/2008 |
Posted - 25/03/2009 : 23:50:12
|
Za ovo što VC nudi (dobar uvez i prevod, slabija štampa i idiotski dizajn) 190 din. je malo mnogo i to ce brzo i osetiti na padu tiraža. |
 |
|
Topic  |
|
|
|