Author |
Topic  |
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 25/03/2009 : 23:50:47
|
VC je firma ko i svaka druga, glavni cilj je profit, i tu nema niceg lošeg. Zato mene ne cudi odluka da poskupe stripove. Ko ima para kupovace, ko ne, nece i to je to. Iako, naravno, kao i svaki kupac, nisam oduševljen poskupljenjem, shvatam da je to neizbežno, a i nece me mnogo pogoditi finansijski, pošto kupujem 5 edicija. Placacu 200 din više za 1 turn (ako su svi poskupljeni za po 40 din). |
Edited by - mezzano on 25/03/2009 23:57:35 |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 25/03/2009 : 23:53:16
|
quote: Originally posted by cronos six
quote: Originally posted by karven
Hm, koliko grubih reci zbog skoka cena...a VC je drzao 150 din na osnovna izdanja nesto vise od godine, a u medjuvremenu su cene vecine stvari u Srbiji skocile za vise od 25% koliko je VC digao cenu svojih izdanja.
Ja ne mogu da se bunim, kada za cigare dam dnevno 150 din onda mogu da kupim i VC...ko zna, mozda i ostavim pusenje zbog stripova:D
evo grube reci-jebite se sa svojom cenom uzduz i popreko.bando. 
a mislim da stvarno nema potrebe za takvim recnikom, ma o cemu da se radi
|
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 25/03/2009 : 23:53:34
|
Hm, koliko grubih reci zbog skoka cena...a VC je drzao 150 din na osnovna izdanja nesto vise od godine, a u medjuvremenu su cene vecine stvari u Srbiji skocile za vise od 25% koliko je VC digao cenu svojih izdanja.
Ja ne mogu da se bunim, kada za cigare dam dnevno 150 din onda mogu da kupim i VC...ko zna, mozda i ostavim pusenje zbog stripova:D
Bash mi je zhao shto cesh posle ovog posta biti izbachen na neko vreme sa foruma. A ne, chekaj, ustvari nije.
A da, zamalo da zaboravim, upravo si otishao na ignore list.  |
Edited by - Le Samourai on 25/03/2009 23:54:09 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26059 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 25/03/2009 : 23:55:10
|
Dovidenja. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 25/03/2009 23:59:57 |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 25/03/2009 : 23:56:04
|
quote: Originally posted by manhunter
Dovidenja.
Samo sam cekao svecani trenutak kad ce ljudolovac da nastupi     |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 25/03/2009 : 23:57:27
|
quote: [Nisam mislio na klince, jer retko koji klinac kupuje stripove, nece sad kupovati ni stariji.
Vrlo moguce. Koga uostalom briga za te neke troskove, da li su distributeri, spediteri i slicni korigovali cena usluga u odnosu na aktuelan kurs evra? Kada je strip krenuo, bio je 150, hocu da bude 150 dok ne umrem. Ali ako sto rekoh, nije tragedija ni ako propadne izdavac. Kupovace se Ludens i Libellus, kao sto se radilo i pre 2008, i citaoci su su svakom slucaju pokriveni. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 25/03/2009 : 23:58:22
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Ok, ajde da postavimo pitanje u ovom obliku: koliko ljudi misle da su izdanja VC poskupela zbog gramzivosti, obesti i zhelje da se izdavach obogati na brzaka?
A koliko misli da je poskupljenje rezultat objektivnih trzhishnih okolnosti, poskupljenja sirovina i usluga, i skakanja kursa evra od oko 25% u poslednjih godinu dana?
Ja sam nacuo da su poskupeli jer novi glavni urednik mrzi Boneli i na ovaj nacin želi da ga uništi. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 25/03/2009 : 23:59:53
|
quote: Originally posted by Djole
Ok, ajde da postavimo pitanje u ovom obliku: koliko ljudi misle da su izdanja VC poskupela zbog gramzivosti, obesti i zhelje da se izdavach obogati na brzaka?
A koliko misli da je poskupljenje rezultat objektivnih trzhishnih okolnosti, poskupljenja sirovina i usluga, i skakanja kursa evra od oko 25% u poslednjih godinu dana?
Ja sam nacuo da su poskupeli jer novi glavni urednik mrzi Boneli i na ovaj nacin želi da ga uništi.
Mislish na svog urednika.  |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 26/03/2009 : 00:08:20
|
Ma da, ali Samuraj je mislio na... oh, never mind.
DUŠMAN JE KRIV. Uvek.
Eto. ;) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 26/03/2009 : 00:09:12
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Mislish na svog urednika. 
Djole je otiso iz VC kad i Sloba,ako se ne varam.
Istina, ali mislim da je ric o "njegovom" uredniku, zvanom "svescica"   |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 26/03/2009 : 00:10:11
|
Usput, Dušman je naravno dušman za kupce  |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 26/03/2009 : 00:10:42
|
Ma da, ali Samuraj je mislio na... oh, never mind.
DUŠMAN JE KRIV. Uvek.
Eto. ;)
Na onog sto je zaboravio da ti spakuje Sergej-stare price |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 26/03/2009 : 00:11:31
|
E, taj. ;) |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 26/03/2009 : 00:12:14
|
Mada je i za to, bez sumnje, Dušman kriv. Nekako. ;) |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 26/03/2009 : 00:23:18
|
quote: Originally posted by srdjandj
Nisam mislio na klince, jer retko koji klinac kupuje stripove, nece sad kupovati ni stariji.
Mislim da nisi u pravu. Klinci su i do sada slabo kupovali. A stariji? Hah, pa i ludens je nedavno poskupeo za 2 kune, Libellus pojedina izdanja za 10 kuna. Pa jesu li svi oni to namerno ili zato što su morali? Mislim da preteruješ. Retko ko ce prestati da kupuje stripove zbog toga. Bice dreka 3-4 dana ili ovaj i sledeci cetvrtak i to je to. Polazim od sebe, a koliko vidim i dobrog dela ovde njih. A videceš da ce i ostali nstaviti. Naravno da ne mislim lepo o poskupljenju nicega, ali teško ce se ko otarasiti zadovoljstva radi ovog povecanja.
Btw, stvarno vas ne razumem kad kažete "sve je poskupelo, evo ludim zbog toga i toga što je poskupelo ali stripovi ne smeju". Ljudi su vec objasnili, i iz drugih izdavackih kuca, da su povisili cene iz objektivnih razloga. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 26/03/2009 : 00:46:29
|
quote: Originally posted by goksi
Mislim da nisi u pravu. Klinci su i do sada slabo kupovali. A stariji? Hah, pa i ludens je nedavno poskupeo za 2 kune, Libellus pojedina izdanja za 10 kuna. Pa jesu li svi oni to namerno ili zato što su morali? Mislim da preteruješ. Retko ko ce prestati da kupuje stripove zbog toga. Bice dreka 3-4 dana ili ovaj i sledeci cetvrtak i to je to. Polazim od sebe, a koliko vidim i dobrog dela ovde njih. A videceš da ce i ostali nstaviti. Naravno da ne mislim lepo o poskupljenju nicega, ali teško ce se ko otarasiti zadovoljstva radi ovog povecanja.
40 x 8 = 320 I to pod uslovom da uzimas sve junake. Po jedan sok i espresso koji popijes sa prijateljem u osrednjem kaficu u Nisu. Nema uopste razloga za dreku. A i poslednji su poskupeli od svih izdavaca.
|
 |
|
Guzonjin sin
Starting Member

Serbia
97 Posts
Member since 27/10/2008 |
Posted - 26/03/2009 : 01:15:11
|
Vidim neki su ovo poskupljenje doživeli kao kraj VC. Eto sad jadni klinci nece moci da kupuju stripove... Pa ne moraju da kupe baš svaki broj odmah kada izadje, ni ja kada sam bio klinac nisam uspevao da kupim svaki broj ZS i LMS. Tako može da bude i zanimljivije posle tražiš brojeve koji ti fale pa kada nadješ onda vidiš kako se završila prica ciji si prvi deo citao 5-6 puta i pitao se kakav je kraj... Ne moraju uvek da kupuju nove stripove, eto ja sam kupio neke VC koje sam propustio za 50 dinara. Mada ja sumnjam da mnogo tih klinaca kupuje stripove, nisam video nijednog a živim pored osnovne škole dok sam one starije od 20 godina vidjao.
 |
Mrzim duge postove |
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
Posted - 26/03/2009 : 01:35:40
|
mnogo buke ni oko cega,pa sta ako su poskupeli,sve poskupljuje pa...nikom nista,10 dana buke i idemo dalje,napred VC |
drale |
 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 26/03/2009 : 01:49:49
|
E stvarno smo najgori....kad je ubacen strip u kesicu da nam ne stizu kupusi svi su bili srecni,kad je lakirana naslovna da bude i cvrsca i lepsa svi su bili srecni,kad se cena nije menjala godinu dana uprkos ovom sranju sa ekonomijom svi su bili srecni,kad su izlazili jubilarci u boji a cena ostala ista svi su bili srecni....sada se desilo nesto lose,strip je poskupeo(usled po meni savrseno opravdanih razloga,i racunicom oko evra potkrepljenih)...odmah sve u vodu i drvlje i kamenje!!!!
Ako gledamo:pokretanje bilo kakvih stripova(a kamoli 10 edicija koliko ide),kesica,korica,dugo drzana cena,savrsena tacnost,akcije poput kluba kolekcionara(i popusta u darkwoodu) = podizanje cene!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6 prema 1 u pozitivnim poenima
dakle trebalo je cak i ocutati poskupljenje kad se ovaj skor uzme u obzir,a kamoli napraviti ovoliku dramu!!!
A i brate nisu svi uzimali sve junake,verovatmno je svako uzimao po ukusu,znaci jednog ili dva i sl.Tim ljudima nece biti mnogo bitno ako daju 80 din nedeljno vise,a oni koji su uzimali sve...budimo realni njima stripovi znace i uzimace i dalje....
A sto se tice prognoza da ce ovo da upropasti vc,pa majku mu jasno je da ovo nije abaton ili vannini,ne bi pokretali 10 edicija,dve luksuzne da nemaju nekakvu finansijsku potporu i da ne mogu da se izbore sa ovakvim desavanjima poput variranja dinara...Pa u srbiji na to svako racuna ko pocinje posao...nemojmo biti vrane zloslutnice kad za to realno nema mesta
I da jos kazem da nisam drveni advokat vc,ne zaradjujem od njih hleb niti me iko placa da ovo pisem,samo sam hteo da postavim stvari onako kako pravilno stoje.Pardon svima koje sam smorio thumbs up VC i samo napred ljudi...nece kriza doveka   |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
 |
|
cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 26/03/2009 : 07:59:53
|
Ovako se ne može. Predlažem osnivanje kriznog stožera na celu s profesorom-inzom. Sustav bi bio takav da bi zapisnicar (matora kamila) u veseli utorak upisivao što ce ljudi iz partije kupit u cetvrtaj. Primjer: Utorak, a u cetvrtak izlazi MN redovni i DD superbook: Prvi je Pajtos koji kaže <oboje. Dolazi Savitch koji kaže: samo MN. Poslije njega ide profo koji kaže: 'Ne, jer moja kolekcija broji samo 600 stripova (svi Zagori, Blek i Mark od Ludensa  ) svi ocuvani glanc, jednostavno, veliki sam perfekcionista.'  
      |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
Edited by - cibalia on 26/03/2009 08:00:40 |
 |
|
milan 11
Junior Member

Serbia
364 Posts
Member since 13/06/2008 |
Posted - 26/03/2009 : 08:03:46
|
Ja prestajem da kupujem stripove na trafikama.Cekacu neko vreme a onda ih sa popustom kupovati u Darkwoodu.Nisam ovim odusevljen ali to je jedini odgovor koji trenutno imam.Poskupljenje je veliko i nisam siguran da je opravdano. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 26/03/2009 : 08:06:51
|
Mada je i za to, bez sumnje, Dušman kriv. Nekako. ;)
Znaci Dušman je kriv za poskupljenje!! U, kad nam padne šaka, gotov je |
Odbrojavanje: još 9 dana |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 26/03/2009 : 09:31:14
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
E stvarno smo najgori....kad je ubacen strip u kesicu da nam ne stizu kupusi svi su bili srecni,kad je lakirana naslovna da bude i cvrsca i lepsa svi su bili srecni,kad se cena nije menjala godinu dana uprkos ovom sranju sa ekonomijom svi su bili srecni,kad su izlazili jubilarci u boji a cena ostala ista svi su bili srecni....sada se desilo nesto lose,strip je poskupeo(usled po meni savrseno opravdanih razloga,i racunicom oko evra potkrepljenih)...odmah sve u vodu i drvlje i kamenje!!!!
Ako gledamo:pokretanje bilo kakvih stripova(a kamoli 10 edicija koliko ide),kesica,korica,dugo drzana cena,savrsena tacnost,akcije poput kluba kolekcionara(i popusta u darkwoodu) = podizanje cene!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6 prema 1 u pozitivnim poenima
dakle trebalo je cak i ocutati poskupljenje kad se ovaj skor uzme u obzir,a kamoli napraviti ovoliku dramu!!!
A i brate nisu svi uzimali sve junake,verovatmno je svako uzimao po ukusu,znaci jednog ili dva i sl.Tim ljudima nece biti mnogo bitno ako daju 80 din nedeljno vise,a oni koji su uzimali sve...budimo realni njima stripovi znace i uzimace i dalje....
A sto se tice prognoza da ce ovo da upropasti vc,pa majku mu jasno je da ovo nije abaton ili vannini,ne bi pokretali 10 edicija,dve luksuzne da nemaju nekakvu finansijsku potporu i da ne mogu da se izbore sa ovakvim desavanjima poput variranja dinara...Pa u srbiji na to svako racuna ko pocinje posao...nemojmo biti vrane zloslutnice kad za to realno nema mesta
I da jos kazem da nisam drveni advokat vc,ne zaradjujem od njih hleb niti me iko placa da ovo pisem,samo sam hteo da postavim stvari onako kako pravilno stoje.Pardon svima koje sam smorio thumbs up VC i samo napred ljudi...nece kriza doveka  
Ja sam dosad uzimao sva izdanja Veselog Cetvrtka i imam sve sto su dosad izdali,znaci oko 95 izdanja.Nisam uzeo samo Dragonera i Barselona u svitanje.I svaki strip od ovih volim,i uvek sam imao para da ih kupujem.Vec sam odustao od Dampyra(jer mi je glup,ne volim te horor/vampir stripove) i mozda Mr.Noa i time sam pokrio celo poskupljenje! |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
 |
|
Topic  |
|