forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 336

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 26/03/2009 : 09:40:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Koliko košta kutija cigara u Srbiji?

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 26/03/2009 : 09:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
ma ljudi vole da se zale i prave pametni

drale
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 26/03/2009 : 09:57:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Ne vjerujem da su cigarete puno jeftinije od stripova, a cisto sumnjam da ce neko prestati da se truje sa tim otrovom zbog vece cijene.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/03/2009 : 09:58:57  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by Colt

quote:
[Nisam mislio na klince, jer retko koji klinac kupuje stripove, nece sad kupovati ni stariji.

Vrlo moguce. Koga uostalom briga za te neke troskove, da li su distributeri, spediteri i slicni korigovali cena usluga u odnosu na aktuelan kurs evra? Kada je strip krenuo, bio je 150, hocu da bude 150 dok ne umrem. Ali ako sto rekoh, nije tragedija ni ako propadne izdavac. Kupovace se Ludens i Libellus, kao sto se radilo i pre 2008, i citaoci su su svakom slucaju pokriveni.

Evo jutros pitam ženu na kiosku na kojem kupujem stripove, da li još neko osim mene tu kupuje, rekla mi je da ima još jedan koji kupuje, ali je jutros otkazao jer je poskupelo, ostala samo još jedna budala koja kupuje JA!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7941 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 26/03/2009 : 10:04:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
Ako su vec poskupili 25% onda bar ocekujem da otisak bude dobar (a ne jadan, bijedan i blijed kao dosad), i da ne bude poduplanih stranica i ostalih sranja.
Mmm da, bajka za malu dicu, zar ne?
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 26/03/2009 : 10:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

Ako su vec poskupili 25% onda bar ocekujem da otisak bude dobar (a ne jadan, bijedan i blijed kao dosad), i da ne bude poduplanih stranica i ostalih sranja.

Srbija je u posljednjih nekoliko mjeseci imala velike probleme sa € kursom. To znam iz iskustva, jer moji poslovni partneri u SRB placaju racune u eurima i ljudi su u velikim problemima zbog kursa. Isti problem imaju Madari i Rumuni. Nova cijena nije nerealna i postoje ekonomski razlozi zbog cega je došlo do nove cijene.

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 26/03/2009 : 10:17:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Meni poskupljene nije bitno, ali ne znaci da nije i drugima, što može izazvati neželjene kontraefekte zbog kojih bi vrag odnio i mene i njih i VC zajedno. Vidjet cemo kako ce se odvijati sve to.

Zato pitam:
Je li poskupljenje ocajnicki potez pred riknuce?
Je li poskupljenje trendovski potez zbog krize kako bi se održala kakva takva normala (LU - 16-18)?

Znaci, meni je bitno da VC ne rikne, jer me nece ubiti tih 3,5 kune više, vec cinjenica da sam vec iskeširao 600kuna za edicije u koje nisam siguran da ce opstati. Može kakav (utješni) odgovor po tom pitanju?

I još apeliram kupcima, da ne odustaju, da i dalje trošu svoje cijnjene pare na VC kako bi opstao taj kiosk izdavac. Barem da vegetira kao Ludnes, ako se ne bude moglo drukcije. Ako može smrdljivi Ludens, zašto ne bi i VC koji je u godinu dana uspio izdavati razne edicije velikim tempom. Argument da djeca nece moci kupovati stripove ne postoji, jer djeca više ne kupuju stripove. To se jasno vidi po broju prodanih primjereka. Ne zanima ih, a nemaju para ni za 150 dinara, a kamoli za 190dinara. Zato se svi mi ostali moramo potrudit da VC izgura bar tih 30 brojeva da bi te edicije mogli smatrati vrijednim poštovanja. Nemojte odustati! Ako možete za HC davati tisuce kuna, možete i ovo izdržat.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/03/2009 : 10:18:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:
Originally posted by draskomisterno

ma ljudi vole da se zale i prave pametni

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4696 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 26/03/2009 : 10:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

Ne vjerujem da su cigarete puno jeftinije od stripova, a cisto sumnjam da ce neko prestati da se truje sa tim otrovom zbog vece cijene.

Recimo,"Clasic"(the Gold of Nis ) je,valjda(nisam siguran,prestadoh da pusim-zbog kicme ) 80 din.No,ne mozes,Sejo,uporedjivati zavisnost prema duvanu i prema stripovima...
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 26/03/2009 : 10:30:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Marlboro je 160

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 26/03/2009 : 10:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by Pajtos

quote:

Recimo,"Clasic"(the Gold of Nis ) je,valjda(nisam siguran,prestadoh da pusim-zbog kicme ) 80 din.No,ne mozes,Sejo,uporedjivati zavisnost prema duvanu i prema stripovima...

Ja naprotiv, mislim da mu je ta skroz na mestu. Svakodnevno gledam situaciju gde se ogromne pare daju na duvan, a istovremeno se zali kako se nema para Kada poskupe cigare, kaze se "E, jebem mu....", a kada poskupi sve ostalo onda se svi govna, da se nose tamo odakle su dosli, itd....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4696 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 26/03/2009 : 10:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
@Inferno
Naravno,stari,da cemo podrzati i VC i Ludens.Hebi ga,kukamo zbog poskupljenja,ali ne znaci da cemo odustati. Ja ne.Bar ne uskoro.Bez stripova bih bio k'o Mister Mind bez onog "pupka" u MM"Rusilacki um"-izgubljen u nistavilu...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17915 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/03/2009 : 10:44:32  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:

quote:

Srbija je u posljednjih nekoliko mjeseci imala velike probleme sa € kursom. To znam iz iskustva, jer moji poslovni partneri u SRB placaju racune u eurima i ljudi su u velikim problemima zbog kursa. Isti problem imaju Madari i Rumuni. Nova cijena nije nerealna i postoje ekonomski razlozi zbog cega je došlo do nove cijene.

zato se nadam kako nece podici cijene za BiH

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7941 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 26/03/2009 : 11:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:

To što si ti reka nema veze s ovim što san ja reka. Nisan kritizira cijenu nego kvalitet koji je jadan da jadniji ne može biti. I koji ce vjerojatno, unatoc promjeni cijene, ostati jednako toliko jadan.
Zaslužili smo bolju kvalitetu otiska i svega, a pogotovo sad kad su povecali cijene.

Edited by - mpavin on 26/03/2009 11:04:19
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 26/03/2009 : 11:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:

quote:

To što si ti reka nema veze s ovim što san ja reka. Nisan kritizira cijenu nego kvalitet koji je jadan da jadniji ne može biti. I koji ce vjerojatno, unatoc promjeni cijene, ostati jednako toliko jadan.
Zaslužili smo bolju kvalitetu otiska i svega, a pogotovo sad kad su povecali cijene.

Ja sam ti htio reci da ne treba ocekivati bolji kvalitet zbog nove cijene.

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 26/03/2009 : 11:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by kreŠa

Marlboro je 160

135 kraci,145 stotka.
Inace,oko 2000 mesecno za 8 izdanja VC meni nije mnogo.
Pa,samo jedan integral XIII kosta 2200 u Darkwoodu.
Kamo te lepe srece da i Ludens ima toliki broj izdanja za tu cenu mesecno.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/03/2009 : 11:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

Zato pitam:
Je li poskupljenje ocajnicki potez pred riknuce?
Je li poskupljenje trendovski potez zbog krize kako bi se održala kakva takva normala (LU - 16-18)?

Znaci, meni je bitno da VC ne rikne, jer me nece ubiti tih 3,5 kune više, vec cinjenica da sam vec iskeširao 600kuna za edicije u koje nisam siguran da ce opstati. Može kakav (utješni) odgovor po tom pitanju?

Argument da djeca nece moci kupovati stripove ne postoji, jer djeca više ne kupuju stripove. To se jasno vidi po broju prodanih primjereka. Ne zanima ih, a nemaju para ni za 150 dinara, a kamoli za 190dinara.

Ovaj post mi se cini kao najrealniji i narazložniji. Ja cu pokušati da ti odgovorim. Odgovor je pod 2. Nema nikakvog raspada, uvode se nove edicije, kakav crni raspad.

A ovo drugo što si rekao je takode tako. Ko nece da da za strip 150 din. nece dati ni tih 190. Ko hoce da kupuje stripove a poskupljenje ga dotice izbacice jednostavno jednog junaka koji mu je manje zanimljiv i to je to.

Pa nije Ludens propao kad su stripovi poskupeli. Kupujem još uvek njihova neka izdanja i nisam se žalio tada pa necu ni sada. Nisu ni oni to uradili zato što im je tako cef.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19624 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/03/2009 : 11:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
još pre koju godinicu sakupljali bi dobrovoljne priloge da netko izda Bonellija u Srbiji a sad kad prvi put sa kvalitetnijim izdanjima poskupi-izpadi žuca...
i Inferno pitanjce jedno-po cemu je to Ludens smrdljiv?
meni su oba izdavaca za kioske Ludens i VC vrh vrhova i svaka jim cast što se još drže na kioscima...možda je bolje da uvedu tiraž 500 komada za nas dinosaure pa...
ljudi,od ljubavi prema stripovima pomutio vam se mozak...ko da ne živite u 2009-toj i još
u vrijeme ove jeb...e recesije...pitam vas što to nije poskupjelo u zadnjoj godini u ovim državicama bivše Yuge?nijedna ljubav ili samo zabava nije badava ili jefitina...danas se sve placa...da niste Ludens i VC zamenili za Karitas ili Crveni križ(krst)?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 26/03/2009 : 11:50:31  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
Ma nek oni dizu cenu,samo da se ne ugase.Ako neko nema para trenutno nek ode do stripoteke po ono shto je propustio(tamo je jeftinije).Najvaznije je da se ne ugase.Koliko dobrih stvari su uradili za strip,necemo ih valjda mrzeti zbog 40 dinara.Jeste da je malo vishe,ali je ipak najvaznije da VC opstane!!!
Btw da pitam neshto!Jel popust pri uclanjenju vazi i za stripoteke :D
Poshto ako je tako onda bi strip kostao oko 120 dinara u stripoteci i pri poskupljenju :D

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 26/03/2009 : 11:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
@teller
Mozda je inferno mislio na ovo?
Prednosti VC u odnosu na Ludens - bez namere da pokrecem raspravu,samo razmisljam naglas:
1)Uvek tacno na vreme najavljeni strip je na kiosku
2)Daleko siri izbor junaka,dok kod Ludensa i ono malo junaka mimo Zagora izlazi na kapaljku
3)Ne sakate stripove,kao sto je bio primer Zagorovog specijalca bez dodatka(tekstualni manje-vise, zbog Ramatha sam prekinuo da uzimam Ludensove specijalce,zatim MM na vecem broju strana i zbog toga manjak naslovnica,preskakanje brojeva npr.Dilan Dog pa naknadno vracanje na preskocene)
4)Ne igraju se s nervima kupaca - ajde ovo cemo u HC,aj' sad necemo vise nego cemo samo u SC. Na kraju me je ovo prebacivanje iz SC u HC pa opet u SC kostalo vise nego strip-albumi
5)Kakva-takva komunikacija s kupcima na forumu za razliku od Ludensa gde i ne postoji
6) Ocigledno ce i sajt vrlo brzo biti funkcionalan za razliku od Ludensovog

Nedostaci VC u odnosu na Ludens:
1) Blazina (daleko losiji dizajn,bar za moj ukus)
2) Stamparija koja ume vrlo cesto da zajebe stvar(najdrasticniji primer kol.Zagora). Jos uvek se nadam reprintu prvog i drugog broja.
I taj slabiji otisak
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 26/03/2009 : 12:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
Ima propusta s obe strane koji ne kostaju i mogu se lako ispraviti.
Najbolji primeri za odnos s kupcima su Libellus,Fibra i Lavirint(osim sto onaj izlapeli Dekara ume da zaboravi da spakuje poneko izdanje koje je nestalo u striparnici)
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17731 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 26/03/2009 : 12:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer
MM na vecem broju strana i zbog toga manjak naslovnica

Ne bih se složio sa ovim, meni se ovakav koncept više svida, nisu važne naslovne.
Go to Top of Page

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 26/03/2009 : 12:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message
Koji je drugi strip izasao danas pored Mr.Noa?

@going going malo ranije odradi te najave a ne kao kakvo ce vreme biti danas e to saznajte u sutrasnjoj vremenskoj prognozi.

I promenite vise da samo na kioscima stampe ide taj drugi broj jer u NS-u ima toliko stampinih trafika da sve zajedno mogu da se prebroje na prstima jedne ruke.

Kog datuma izlazi Leo br.2?
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 26/03/2009 : 12:29:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by shommy

Koji je drugi strip izasao danas pored Mr.Noa?

@going going malo ranije odradi te najave a ne kao kakvo ce vreme biti danas e to saznajte u sutrasnjoj vremenskoj prognozi.

I promenite vise da samo na kioscima stampe ide taj drugi broj jer u NS-u ima toliko stampinih trafika da sve zajedno mogu da se prebroje na prstima jedne ruke.

Kog datuma izlazi Leo br.2?

DD superbook

Go to Top of Page

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 26/03/2009 : 12:39:40  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message
Hvala Sejo

ok,izgledaju naslovnice tj.nije ih blazina upropastio kao sto zna da prikaze sav svoj raskosni talenat
Go to Top of Page
Page: of 336 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.62 seconds. Snitz Forums 2000