Author |
Topic  |
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 26/03/2009 : 16:44:55
|
Pa jeste. I Ludens/SA i VC imaju mnogo Zagorovih edicija. Mada, koliko znam i Dilan Dog i jednima i drugima ide jako dobro.
edit: ali ne mogu da verujem da ce (po komentarima) najviše vas izbaciti Mister Noa iz dalje kupovine     |
Edited by - goksi on 26/03/2009 16:50:44 |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 26/03/2009 : 16:48:35
|
quote: Originally posted by mpavin
A što je s onima koji samo dupliraju izdanja? Kupuju i HC i SC, više razlicitih edicija iako su to posve iste epizode. Sigurno ih nece ponovo citati. Evo i ti si sam reka da ti je to važno, kad si spomenuo Ludensova HC izdanja i to kako si sve mora minjati u SC ponovo. Zašto nisi ostavio svoj HC i nastavio kupovati SC dalje nego si iša preprodavati i sve prebacivati ponovo na SC? Ne izgledaju ti isto na polici?
Da,volim da mi kolekcija bude uniformna,to je valjda u svim normalnim drzavama(a ove nase tesko da to jesu)normalno. Ne verujem da u Italiji izadje jedan u SC pa sledeci u HC(Ludens),pa jedan za drugim razlicite visine(to je vec VC),pa DD juris iz 16 razlicitih izdavackih kuca(sto nasih,sto vasih) da bi napravio kolekciju i imao sve brojeve. Ne vidim da tu ima nesto lose sto bi voleo da izgledaju uniformno.
A sto se tice dupliranja izdanja to ne radim.Cuvam ono izdanje koje mi se najvise svidja i najpribliznije je originalu. To dupliranje i ja ne razumem ali ne osudjujem. Ja sam te shvatio da mislis da ce neko da kupi strip koji lepo izgleda na polici samo radi toga a da ga uopste pre toga recimo nije citao i nema nameru. |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Posted - 26/03/2009 : 16:58:04
|
quote: Originally posted by kreŠa
Meni nekako nije bas zanimljiv.Prve 4,one tri o ratu i onaj u boji su mi jedino dobri,ovi ostali bas i ne
Pa to je 8 komada , malo li je? |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 26/03/2009 : 17:10:19
|
quote: Originally posted by Renky
Pa sad usput, vec ti je primjeceno kako spominješ HC i SC i izgled na polici do kojeg ti kao nije stalo a smeta te malo vako, malo nako.
Dalje, Dado i Dado su primjer za udžbenike zbog kojih sam cak i ja u ovim godinama prominija neke ( bar jednu sigurno i za to sam pohvaljen ) navike ali ih spominješ u totalno krivom kontekstu vracanja izdanja na ponovno tiskanje.
I stari moj Willeru, nemoj krivo shvatit, ali ovaj post nije upucen samo tebi... Iako te dovoljno poznajem da znam da ceš shvatit šta je pjesnik htio reci. Kad se zna pozadina puno stvari je jasnije.
Nije mi presudno bitno dal' je SC ili HC,ali s onakvom razlikom u ceni kod Ludensovih izdanja bio bi lud da sam se opredelio za SC. I ne mora tu da bude presudna lepota na polici,nego i lako cuvanje HC izdanja - legnem,otvorim strip normalno i citam - to sa SC ne mogu da radim a da ne pukne ili se na neki drugi nacin upropasti.
A uniformnost mi je bitna,zato sam i pravio ta tumbanja. I ritam izlazenja - to mi je daleko najvaznije. I odnos(komunikacija) sa kupcima. A D&D su tu postavili takve standarde da bi uvek kupio njihovo izdanje bez obzira koliko alternativa bila jeftinija.I nema sanse da prekinem s Libellusovim izdanjima pa taman krenula 100 reprinta onoga sto oni rade.
Bas iz tih razloga uzimam i NN(kog ne simpatisem bas mnogo - ajde recimo citljiv),Libellus biblioteku i Klaru(daleko od toga da sam promasio,al' ne bih im ni pruzio sansu da me D&D nisu kupili svim gore navedenim),sad sam pokupovao i S&F.Mozda cu i Ridjobradog. Uglavnom,mislim da im se taj posteni odnos polako vraca. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 26/03/2009 : 17:12:35
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Stvarno ne mogu da razumem one koji kukaju za visoku cenu stripova, a popuše dve pakle cigareta dnevno Možda takvih ovde nema, ali pušaca svako ima, ali trebaju da znaju da i duvanski dim oštecuje i stripove ne samo njihova i tuda pluca
Jebes pluca,al' sad sam se ozbiljno zabrinuo   |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 26/03/2009 : 17:14:40
|
quote: Originally posted by kreŠa
Meni nekako nije bas zanimljiv.Prve 4,one tri o ratu i onaj u boji su mi jedino dobri,ovi ostali bas i ne
Gde bas pilota nadje da izbacujes
|
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Posted - 26/03/2009 : 17:20:11
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Gde bas pilota nadje da izbacujes
Ništa mi ne govori, dode mi da zaplacem . Ali dobro, naš kreša ima 13 godina. Zavolece on pilota kasnije . |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 26/03/2009 : 17:27:46
|
quote: Originally posted by goksi
Ništa mi ne govori, dode mi da zaplacem . Ali dobro, naš kreša ima 13 godina. Zavolece on pilota kasnije .
Mozda jednog kada kada izadje 10ti broj odabranih mu prica....
|
 |
|
Guzonjin sin
Starting Member

Serbia
97 Posts
Member since 27/10/2008 |
Posted - 26/03/2009 : 17:47:39
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Stvarno ne mogu da razumem one koji kukaju za visoku cenu stripova, a popuše dve pakle cigareta dnevno
U Kuršumliji poceli da prodaju cigarete na komad  Eto sad ne moraju da kupe celu paklu uzmu 4 cigarete i strip 
A može i veseli da prodaje svaki list stripa posebno, dodješ i kažeš dajte mi Zagora od 30-58 strane  |
Mrzim duge postove |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 26/03/2009 : 18:36:16
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Pa sad usput, vec ti je primjeceno kako spominješ HC i SC i izgled na polici do kojeg ti kao nije stalo a smeta te malo vako, malo nako.
Dalje, Dado i Dado su primjer za udžbenike zbog kojih sam cak i ja u ovim godinama prominija neke ( bar jednu sigurno i za to sam pohvaljen ) navike ali ih spominješ u totalno krivom kontekstu vracanja izdanja na ponovno tiskanje.
I stari moj Willeru, nemoj krivo shvatit, ali ovaj post nije upucen samo tebi... Iako te dovoljno poznajem da znam da ceš shvatit šta je pjesnik htio reci. Kad se zna pozadina puno stvari je jasnije.
Nije mi presudno bitno dal' je SC ili HC,ali s onakvom razlikom u ceni kod Ludensovih izdanja bio bi lud da sam se opredelio za SC. I ne mora tu da bude presudna lepota na polici,nego i lako cuvanje HC izdanja - legnem,otvorim strip normalno i citam - to sa SC ne mogu da radim a da ne pukne ili se na neki drugi nacin upropasti.
A uniformnost mi je bitna,zato sam i pravio ta tumbanja. I ritam izlazenja - to mi je daleko najvaznije. I odnos(komunikacija) sa kupcima. A D&D su tu postavili takve standarde da bi uvek kupio njihovo izdanje bez obzira koliko alternativa bila jeftinija.I nema sanse da prekinem s Libellusovim izdanjima pa taman krenula 100 reprinta onoga sto oni rade.
Sve stoji, kao što stoji i da si ignorira sve moje opaske jer nismo spominjali ritam ( tek ga ti spominješ sad ) nego smo pricali o pridržavanju najavljenog datuma. To su potpuno razlicite stvari. Šta bi ti da si vlasnik Ludensa ucinija da ti netko zasere dva broja za redom? A napisa sam ti na koji nacin ih rade. Iz osnovnog tiraža. Možemo u nedogled ovako a u najbitnijim stvarima se slažemo ali ipak ima i stvari koje se neopravdano kace izdavacima. Ne želim ispast "davolji odvjetnik" ali ne mogu a ne primjetit da spominješ jednoobraznost. Ajd' malo tricky pitanje. Zašto si uzima HC izdanja kad si zna da ne možeš imati jednoobraznu kolekciju? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 26/03/2009 : 18:49:54
|
Dobro,razumem da je kriza i da su morali malo dici cene,ali gde bas za 40 dinara,puno je?190 dinara navodi na to da ce uskoro biti novo poskupljenje i da ce se cifra zaokruziti na 200.No,sta je tu je. Sto se mene tice mozda je ovo prilika da raskrstim sa Dampirom i tu ustedim novac,jer posle onako ocajnog broja 14 Pobunjenici,ovaj strip mi se smucio.Stvarno ako ima jos i priblizno slicnih epizoda(a ona je dno dna) taj strip nema nikakvog smisla uzimati,a steta obecavao je. |
Edited by - tumen on 26/03/2009 18:51:09 |
 |
|
regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 26/03/2009 : 19:06:45
|
Dampir je strip koji me je nakon prve 2-3 epizode odusevio. Od tada mi nekako tavori, svaka epizoda se zavrsava tako sto Harlan rasece sebi dlan i sprzi vampira ili neko drugo cudoviste. Jedino bi sacuvao prvu epizodu u Pragu, uradjen je na neki mistican nacin. Ne znam, cak se i sad razmisljam da li njega prvo da se odreknem. Jedino je dobro to sto je strip od prvog broja, dakle imacu celu kolekciju ukoliko nastavim da kupujem. MR.No mi bolje lezi kada sam stariji, nisam ga puno voleo kada sam bio mali, ali ipak neke zrtve se moraju podneti. Ali nadam se da cu uspeti da eventualne rupe nadoknadim kada se moja finansijska situacija poboljsa. Da i da ne zaboravim, Mark specijal je isto zrtva mog stiskanja budzeta. I prva 2 broja sam uzeo vise po navici nego sto mi stvarno treba. |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 26/03/2009 : 19:09:28
|
quote: Originally posted by tumen
...jer posle onako ocajnog broja 14 Pobunjenici...
E, ali koliko god da je taj najuzhasniji u istoriji, broj posle njega je najbolji Dampir do sada. Probaj, taj je josh po staroj ceni. :) |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 26/03/2009 : 19:09:40
|
Problem je sto je 15-ica fantasticna!  edit:(vezano za Tumen-ovu tvrdnju da je 14-ica losa.Ala postate,sunce vam... ) |
Edited by - Pajtos on 26/03/2009 19:17:27 |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 26/03/2009 : 19:39:00
|
Sta sve necu procitati ovdje... Znam da mnogima poskupljenje tesko pada, kao i meni, ali ovoliko pljuvati ljude iz VC je nevidjeno... Kad je pocelo izlaziti, bilo je 2 evra, sad je opet 2 evra. Ja sam poskupljenje odavno ocekivao, bas su me iznenadili sa drzanjem cijena. Kad sve poskupljuje, moraju i stripovi, oni su ionako luksuz a ne stvar koja se mora imati. Ja se vise brinem zbog nekih drugih poskupljenja, a ono sto sam od VC kupovao do sada, to cu i nastaviti. |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7941 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 26/03/2009 : 20:22:20
|
quote: Originally posted by Tex Willer Ja sam te shvatio da mislis da ce neko da kupi strip koji lepo izgleda na polici samo radi toga a da ga uopste pre toga recimo nije citao i nema nameru.
A cuješ, sigurno ima i takvih. A što se tice Ludensovog HC, nisi se ni triba upuštati u to kad nije sigurno. Lipo si triba ostati na SC izdanju za kojeg znaš da ce izaci i koji izlazi redovno. Ali dobro, izgleda da još vlada ta zaludenost s HC-om koja je pocela prije nekoliko godina. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 26/03/2009 : 20:48:14
|
Sve stoji, kao što stoji i da si ignorira sve moje opaske jer nismo spominjali ritam ( tek ga ti spominješ sad ) nego smo pricali o pridržavanju najavljenog datuma. To su potpuno razlicite stvari. Šta bi ti da si vlasnik Ludensa ucinija da ti netko zasere dva broja za redom? A napisa sam ti na koji nacin ih rade. Iz osnovnog tiraža.
Ja nisam okrivio Ludens zbog nepridrzavanja odredjenog datuma,samo sam naveo da se ne zna datum izlaska a da se kod VC zna. U razloge nisam ulazio,samo sam konstatovao da je to prednost VC. Sad se valjda po tom pitanju razumemo. Znaci,nisam reko Bernard je kriv sto to i to nije izaslo bas tad i tad. Ali,jednostavno to je tako i kao sto kazes ne moze ni da utice na to.
quote:
Originally posted by Renky
Možemo u nedogled ovako a u najbitnijim stvarima se slažemo ali ipak ima i stvari koje se neopravdano kace izdavacima. Ne želim ispast "davolji odvjetnik" ali ne mogu a ne primjetit da spominješ jednoobraznost. Ajd' malo tricky pitanje. Zašto si uzima HC izdanja kad si zna da ne možeš imati jednoobraznu kolekciju?
Znaci,nisam to kacio izdavacu jer bi to onda mogo da kazem i za Libellus koji ima probleme s tiskarom pred kraj svake godine bez obzira sto su svoj posao odradili na vreme. Ali definitivno kacim izdavacu neizlazak dodatka zbog kog sam prekinuo sa kupovinom Ludensovih specijalaca. Isto bih uradio da je bila suprotna situacija tj. nista po nacionalnoj osnovi. Prekinuo bih sa specijalcima VC i kupovao Ludensova.
A sto se tice tricky pitanja odgovor je jednostavan - mislio sam da ce se vratiti i na ove prve brojeve i odraditi ih u HC izdanju. A mnoga izdanja su i krenula od prvog broja u HC(Mr No,Tex) dok je MM odmah krenuo samo u SC. Meni je to delovalo,a i jos uvek verujem da ce kad se ispucaju svi brojevi ici reprint Chica i Zagora i u SC i u HC.Mada,u to vreme nisam znao kako to funkcionise (da se tacno odredjeni deo odvaja i korici kasnije,da ne moze da dostampa i ponovo odstampa ako se upropasti nesto...). |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 26/03/2009 : 20:57:03
|
quote: Originally posted by mpavin
A što se tice Ludensovog HC, nisi se ni triba upuštati u to kad nije sigurno. Lipo si triba ostati na SC izdanju za kojeg znaš da ce izaci i koji izlazi redovno. Ali dobro, izgleda da još vlada ta zaludenost s HC-om koja je pocela prije nekoliko godina.
Nisam ni sanjao da ce to da pukne,jer s tako malom razlikom u ceni je izgledao dosta lepse i ne manje bitno laksi za cuvanje jer sam npr.maxije mogo da otvorim lepo ko covek,zavalim se i citam bez straha da ce da pukne po sredini ili da se odvoji uz korice. A to mi se desavalo i sa obicnim stripovima Ludensa od po 96 strana. A i ako se dobro secam,to je bilo prvo takvo Bonelijevo izdanje kod nas(il' je ipak prvo bio Ken Parker?)i samim tim interesantan a vrlo malo skuplji. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/03/2009 : 21:01:49
|
quote: Originally posted by Elderane84
Sta sve necu procitati ovdje... Znam da mnogima poskupljenje tesko pada, kao i meni, ali ovoliko pljuvati ljude iz VC je nevidjeno... Kad je pocelo izlaziti, bilo je 2 evra, sad je opet 2 evra. Ja sam poskupljenje odavno ocekivao, bas su me iznenadili sa drzanjem cijena. Kad sve poskupljuje, moraju i stripovi, oni su ionako luksuz a ne stvar koja se mora imati. Ja se vise brinem zbog nekih drugih poskupljenja, a ono sto sam od VC kupovao do sada, to cu i nastaviti.
Slažem se s tobom. Dodao bih još, pljuvao sam i ja neke stvari (npr. dizajn naslovnica), ali cijenu necu. Nitko ne voli poskupljenja, ali nije to ni toliko strašno. 190 dinara je nekih 15 kn. (2 eura) Kod nas strip košta 18 kn. Pa ne mogu Veseli cike džaba proizvodit stripove. Stegnite malo kaiš, manje cigareta i buza pa da vidiš kako se nakupi tih 15 kn. za strip. Nadite mirnu povucenu curu koja je dobra domacica pa ju oženite umjesto da vijate kurave po selu. Uhvatite se motike, manje prebivajte u kafanama, manje kupujte HC izdanja i sve ce biti ok u finansijskom pogledu. Nije sve tako crno, dok se stripovi drže na tih 2 - 2.5 eura, to je san snova. Sjetite se samo kako je bilo kada stripova nije bilo... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 26/03/2009 : 21:07:41
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by Elderane84
Sta sve necu procitati ovdje... Znam da mnogima poskupljenje tesko pada, kao i meni, ali ovoliko pljuvati ljude iz VC je nevidjeno... Kad je pocelo izlaziti, bilo je 2 evra, sad je opet 2 evra. Ja sam poskupljenje odavno ocekivao, bas su me iznenadili sa drzanjem cijena. Kad sve poskupljuje, moraju i stripovi, oni su ionako luksuz a ne stvar koja se mora imati. Ja se vise brinem zbog nekih drugih poskupljenja, a ono sto sam od VC kupovao do sada, to cu i nastaviti.
Slažem se s tobom. Dodao bih još, pljuvao sam i ja neke stvari (npr. dizajn naslovnica), ali cijenu necu. Nitko ne voli poskupljenja, ali nije to ni toliko strašno. 190 dinara je nekih 15 kn. (2 eura) Kod nas strip košta 18 kn. Pa ne mogu Veseli cike džaba proizvodit stripove. Stegnite malo kaiš, manje cigareta i buza pa da vidiš kako se nakupi tih 15 kn. za strip. Nadite mirnu povucenu curu koja je dobra domacica pa ju oženite umjesto da vijate kurave po selu. Uhvatite se motike, manje prebivajte u kafanama, manje kupujte HC izdanja i sve ce biti ok u finansijskom pogledu. Nije sve tako crno, dok se stripovi drže na tih 2 - 2.5 eura, to je san snova. Sjetite se samo kako je bilo kada stripova nije bilo...
Sto volim kad drugi napisu sve sto ja mislim, a ja samo trba da napisem - Potpisujem. Sta cu kad san lenj! |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41211 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 26/03/2009 : 21:18:19
|
Na ovom topicu treba procitati svaku 10-u stranu... O jednoj stvari se diskutuje deset stranica.. Smorilo me uzasno.. I kad vidim post tipa "Potpisujem" dobijem eksplozivnu dijareju.. :) Dajte malo originalnosti.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 26/03/2009 : 21:23:18
|
@Willer Postajemo dosadni... nastavit cemo na Mafestu. Ti pivo, ja Colu pa ceš vidit kako ceš se dozvati pameti nakon 15 Cola.  |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 26/03/2009 : 22:01:26
|
quote: Originally posted by sawitch
Na ovom topicu treba procitati svaku 10-u stranu... O jednoj stvari se diskutuje deset stranica.. Smorilo me uzasno.. I kad vidim post tipa "Potpisujem" dobijem eksplozivnu dijareju.. :) Dajte malo originalnosti..
Potpisujem. |
 |
|
Topic  |
|