forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zahtev Bernardu Radovcicu!!! Kupac je uvek u pravu
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 34

manhunter
Moderator

Switzerland
25973 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/09/2009 : 22:32:20  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Mene samo cudi kako nije pao server do sad? Ovo valja izdržati...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/09/2009 : 22:33:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ne brini ,mentalna energija je golema

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 13/09/2009 : 22:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Profesore kralju.. Svaka cast za to sto si imao muda da u ime svih nas izneses ono sto vec dugo tinja, a to je Bernardovo "boli me kurac" prema svima koji kupuju ta izdanja...

Pa daj Savicu,daleko od toga da se ovi propusti prvi put pominju.
Mozda je profa najbucniji ali prvi sigurno nije. x puta su se pominjali ti propusti i nikad niko nije odgovorio apsolutno nista.
Kao sto su bili i opravdani napadi na VC (i jos uvek ih ima),ali ce se uvek naci neko da iz patriotskih razloga brani VC.
Mene,kao i cronosa,boli ona stvar dal' je izdanje hrvatsko ili srpsko,jer moje pare nemaju nacionalnost.
Sta je lose lose je.
VC bar ima komunmikaciju s kupcima za razliku od Bernarda koji mi je jednom odgovorio na mail sa "Vrijeme ce pokazati"
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27562 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/09/2009 : 22:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
[quote]Originally posted by mile.soric

No, da ne bi ispalo da samo kritiziram, za kraj moram istaknuti jedan svijetli primjer strip izdavastva: Ken Parker.

Bez namjere da se dodvoravam bilo kome, ovdje konkretno Marku Sunjicu, moram reci da me je izdanje Kena Parkera odusevilo, medjutim ne zato sto se tu radi o vrhunskoj produkciji (tvrde korice, kvalitetan papir), vec zato sto se vidi da u tom slucaju izdavac nije kreten niti mu je primarna namjera novac - upravo suprotno: ljubav prema stripu. Postuje se originalna KRONOLOGIJA i stripovi imaju originalni FORMAT.

I stripovi imaju originalne HC naslovnice

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 13/09/2009 : 22:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Mene samo cudi kako nije pao server do sad? Ovo valja izdržati...

Ja mislim da je Colt kriv za sve!
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 13/09/2009 : 22:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
...ispravite me ako gresim ali ljudi stvaraju buku samo zbog jedne cinjenice...a to je NEPOSTOVANJE KUPCA...najbezbolniji nacin bi po meni bio da u nekom od izdanja s vremena na vreme izdavac obavesti nas kupce o svojim planovima

drale
Go to Top of Page

kohorta
Starting Member

77 Posts

Member since 26/11/2007

Posted - 13/09/2009 : 22:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send kohorta a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Profesore kralju.. Svaka cast za to sto si imao muda da u ime svih nas izneses ono sto vec dugo tinja, a to je Bernardovo "boli me kurac" prema svima koji kupuju ta izdanja... Price oko toga sta je luksuz a sta nije padaju u vodu.. Ja kupujem takodje HC ne zato sto imam para za bacanje vec zato sto to volim, a tesko dolazim do novca jer ne radim i stedim na svemu da bih kupio taj jebeni HC.. I onda sretnem Bernarda u Makarskoj i pitam ga da li planira da to objavi, i dobijem odgovor kratak i jasan "Nema sanse"... I okrene se i ode... To je takva bezobrastina da ja nemam reci... Moje misljenje o takvom coveku ne moze ni jedna negativna skala da izrazi... S T R A S N O ! ! !
Ja onda ispadam budala sto sam kupovao njegova izdanja i imacu usranu kolekciju.. Cilj onda nije bio da svi budemo zadovoljni vec samo on.. A to je jaaaako bezobrazno...
O tome ko sta ima pravo da napise ovde ne vredi trositi reci, ali svakako mi koji kupujemo to sto on prodaje mozemo da napisemo da li nam nesto odgovara ili ne odgovara.. Kada Marko tebi moze da napise da si iritantan lik a nisi ga ni spomenuo, mozemo i mi za Bernarda da napisemo da pisa na nas ovakvim ponasanjem... Ja kupujem njegovog Zagora na hrvatskom jeziku koji mi apsolutno ne odgovara a ne kupujem onog na srpskom iskljucivo zato sto je HC i sada treba da se stane...
Blek i Mark su ista prica, uzas... Nekoliko puta sam se lomio da li da nastavim sa tim ili ne, ali zivci su mi sve tanji...
Mozda je razlog svemu ovome Libellus i njegovo idealno izdavastvo, a mozda nas je samo dotakao krajnji neprofesionalizam, ne znam... Sve u svemu, Profesore, moja apsolutna podrska za sve sto si napisao... Keep on going ! ! !

Ja se slazem sa ovim 100%. Meni isto ne ide u glavu zasto nesto poceti, ako se ne misli tome posvetiti. Svi mi uglavnom imamo neke poslove koje pokusavamo odraditi barem korektno, cisto da mogu mirno spavati, a ne da mi netko spominje mamu iza ledja.

Ja kupujem uglavnom HC izdanja, tako da me ova tematika iznimno zanima. Najvise mi zao ljudi koji su pokupovali Marka i Bleka u HC-u i poslije toga spusi...Meni malo nedostajalo da pocnem s tim.

Barem onda recite ljudima jel mislite raditi to i to ili nas odjeb...,
da znamo na cemu smo i svi sretni onda.

Poceo sam iz nekog razloga kupovati KIZ od VC i stvarno se mogu sloziti da to iz broja u broj ide sve bolje, a i prilicno sam siguran da ce daleko s tim dogurati.

Iako najvise od svega sam zadovoljansa Libellusom, oni su miljama ispred svih, makar njihova izdanja kostaju, meni vrijede svaku lipu, jer ti decki stoje iza svog rada i sigurno mogu mirno spavati.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27562 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/09/2009 : 22:52:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Izvini je li ti kupuješ stripove radi stripova ili tvrdih korica?
Tako sam nekako razumija tvoj post,ili možda griješim?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 13/09/2009 : 22:57:17  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
gresis

drale
Go to Top of Page

J.C.Debs
New Member

Croatia
212 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 13/09/2009 : 22:58:34  Show Profile Show Extended Profile  Send J.C.Debs a Yahoo! Message  Send J.C.Debs a Private Message
Kaj se tice HC-a ,mislim da je stvar cisto ekonomske naravi.
Na policama SNK-a u neboderu mogle su se vidjeti goleme kolicine stripova
koje nisu našle svoje kupce,npr. Tex Maxi Oklahoma još nije rasprodan,Zlato juga takoder
(nema naravno onog maxija koji je krivo odštampan,vracen i nije doštampan).Libellus je svoje prve HC-e
rasprodao.Dakle nema kupaca za ta izdanja.A ostale zamjerke,od kronologije ,velicine,papira
drže vodu,samo nemojmo zaboraviti da je izdavanje kiosk stripova u RH "one man show" i to najvjerojatnije
doslovno,covjek valjda radi sve sam.Jer mu se tak posel isplati.Ak neko misli da može bolje,samo naprijed
kontaktiraj SAF,lupi lovom po stolu,te zadaj nove standarde u strip izdavaštvu.Samo prije pogledaj
nakladu krajem osamdesetih i sad,pa bu ti sve jasno.
p.s. i sam cucim na gomilici Ludens HC-a i kaj sad, niko me ni teral da ih kupujem.
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 13/09/2009 : 23:02:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
quote:
Originally posted by J.C.Debs

Kaj se tice HC-a ,mislim da je stvar cisto ekonomske naravi.
Na policama SNK-a u neboderu mogle su se vidjeti goleme kolicine stripova
koje nisu našle svoje kupce,npr. Tex Maxi Oklahoma još nije rasprodan,Zlato juga takoder

Zanimljivo, ali HC i SC Maxi koštaju jednako, a ipak je vecina (medu kojima i ja) rade izabrala SC...
Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 13/09/2009 : 23:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message
Apsolutno strasno.

ŠumhiljduhANAN
Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 13/09/2009 : 23:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message
Mislim na temu i nacin na koji je izneta.

ŠumhiljduhANAN
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9244 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/09/2009 : 23:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
Kad je odjednom prestao da izlazi Hellboy na kioscima i Hard Boiled, kome je falio samo da izade treci broj da bude kompletiran, ja sam postavio pitanje na ovom forumu izdavacu System comics, otvorivši poseban topic za to, da li ce i kada biti nastavljeno izlaženje. Neizvesnost oko toga me je nervirala.

Postavljeno pitanje je bilo na znatno suptilniji (i kulturniji) nacin od ovog pristupa koji ime profesor, ali i tada su se našli neki pametnjakovici da me docekaju na nož sa komentarom kako izdavac nije dokon da odgovara na moja pitanja.

Ja sam cilj ostvario, nije mi odgovorio izdavac licno, ali neki upuceni ljudi su nagovestili da ce se izlaženje ovih izdanja uskoro nastaviti, kako je i bilo.

Tako da na neki nacin, saosecam sa kupcima koji žele da znaju kakva je sudbina strip izdanja koje su poceli da kupuju i sakupljaju. Ne vidim problem da taj Bernard kaže lepo ljudima da ce se neko izdanje nastaviti ili zbog loše prodaje nece. Ako ne licno, uvek to može da uradi posredno, preko nekog.

Nije prijatno cuti da se neko izdanje nece nastaviti, ali ako je prodaja ispod granice isplativosti, onda niko nema prava da se ljuti zbog toga. Ali da se zna, a ne da se živi u lažnoj nadi.
Go to Top of Page

kohorta
Starting Member

77 Posts

Member since 26/11/2007

Posted - 13/09/2009 : 23:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kohorta a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

Izvini je li ti kupuješ stripove radi stripova ili tvrdih korica?
Tako sam nekako razumija tvoj post,ili možda griješim?

U HC-u nije strip? Mislim, zar kupci ne bi trebali znati nista, zar se moramo osjecati ko mule? Zar je tesko nesto reci?
Tu se sad ubacuju komentari koji nemaju veze sa ovom tematikom.
Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 13/09/2009 : 23:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message
Da li treba biti vidovit pa shvatiti da HC nije isao i da je zato ukinut.

ŠumhiljduhANAN
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 13/09/2009 : 23:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Going-Going

Da li treba biti vidovit pa shvatiti da HC nije isao i da je zato ukinut.

Umeo je i ranije da kasni puno pa da ipak izadje.
Mister No 2 u HC je izasao kad sam ja vec izgubio svaku nadu i prodao keca.
Eto,da je bilo ikakve komunikacije sacekao bih i drugi i zavrsio s Mister No Maxijem.
Pa nije valjda toliko tesko napisati par recenica jednom u godinu dana?
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 13/09/2009 : 23:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Ja cu primjetiti samo to kako je zanimljivo kako su profesora nekako najžešce napali oni koju su izravno ili manje izravno povezani sa izdavaštvom.

Sve mi se cini da tu ima onoga "ruka ruku mije".

Svaka cast svima Vama koji izdajete stripove, ali odnosi s kupcima su ipak bitna stvar. Nece Ludens propasti niti zbog profesora, niti zbog Sawitcha, niti zbog mene, ali mudri ljudi obicno kažu:"Ne seri u tanjur iz kojega jedeš".

No sikiriki
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5187 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 13/09/2009 : 23:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
Markos je bio dovoljno jasan... prestanite s glupostima. Ipak, sacekajmo svi do Nove, rok tece, sat otkucava... Bernarde, vrijeme je!

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 13/09/2009 : 23:47:36  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
quote:
Originally posted by DOMI

Markos je bio dovoljno jasan... prestanite s glupostima. Ipak, sacekajmo svi do Nove, rok tece, sat otkucava... Bernarde, vrijeme je!

ovo mi se svidja... Markos je bio dovoljno jasan..

drale
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25973 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/09/2009 : 23:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Archy

Ja cu primjetiti samo to kako je zanimljivo kako su profesora nekako najžešce napali oni koju su izravno ili manje izravno povezani sa izdavaštvom.

Ne znam zašto, ali dolazim na suludu ideju da je to zato što ljudi znaju o cemu pricaju. Imaju uvid u posao, ulažu svoj novac, znaju kako i o cemu se radi, pa valjda zato i reaguju na taj nacin.

Ali možda se i varam, ko zna. Možda ljudi jednostavno žive i razmišljaju realno.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 13/09/2009 : 23:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
alo prijatelji ovde je rec samo o tome da se Berniju j . . . za svoje kupce,pa zar je tesko reci par reci svaki mesec ???

drale
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7877 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 13/09/2009 : 23:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message
a ništa,napravite spisak ko je za HC,nadete štampariju i neka vam uradi HC izdanje brojeva kojih nema u tom izdanju.
bice nešto skuplje ali opet....
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 14/09/2009 : 00:04:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
ha, ovde ispade kao da ljudi kupuju stripove da bi uchinili izdavachu, a ne zato shto, oh shtaznam, zhele da chitaju te stripove.

a ovolika kolichina "caps lock" dranja zaista zavredjuje mali odmor za profesora, jadan se puno uzbudio, a kako i ne bi, ipak je pitanju sudbina Zagora u HC-u, ali svejedno je malo previshe.
Go to Top of Page

misterx381
Average Member

Serbia
959 Posts

Member since 17/02/2007

Posted - 14/09/2009 : 01:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send misterx381 a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai
a ovolika kolichina "caps lock" dranja zaista zavredjuje mali odmor za profesora, jadan se puno uzbudio, a kako i ne bi, ipak je pitanju sudbina Zagora u HC-u, ali svejedno je malo previshe.

Ne pamtim kad sam se zadnji put ovako slatko smejao.

Manite se ljudi gluposti ako vec ne možete Zagora.
Go to Top of Page
Page: of 34 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000