Author |
Topic  |
manhunter
Moderator

Switzerland
25973 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 13/09/2009 : 22:33:27
|
quote: Originally posted by sawitch
Profesore kralju.. Svaka cast za to sto si imao muda da u ime svih nas izneses ono sto vec dugo tinja, a to je Bernardovo "boli me kurac" prema svima koji kupuju ta izdanja...
Pa daj Savicu,daleko od toga da se ovi propusti prvi put pominju. Mozda je profa najbucniji ali prvi sigurno nije. x puta su se pominjali ti propusti i nikad niko nije odgovorio apsolutno nista. Kao sto su bili i opravdani napadi na VC (i jos uvek ih ima),ali ce se uvek naci neko da iz patriotskih razloga brani VC. Mene,kao i cronosa,boli ona stvar dal' je izdanje hrvatsko ili srpsko,jer moje pare nemaju nacionalnost. Sta je lose lose je. VC bar ima komunmikaciju s kupcima za razliku od Bernarda koji mi je jednom odgovorio na mail sa "Vrijeme ce pokazati" |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27562 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 13/09/2009 : 22:34:52
|
[quote]Originally posted by mile.soric
No, da ne bi ispalo da samo kritiziram, za kraj moram istaknuti jedan svijetli primjer strip izdavastva: Ken Parker.
Bez namjere da se dodvoravam bilo kome, ovdje konkretno Marku Sunjicu, moram reci da me je izdanje Kena Parkera odusevilo, medjutim ne zato sto se tu radi o vrhunskoj produkciji (tvrde korice, kvalitetan papir), vec zato sto se vidi da u tom slucaju izdavac nije kreten niti mu je primarna namjera novac - upravo suprotno: ljubav prema stripu. Postuje se originalna KRONOLOGIJA i stripovi imaju originalni FORMAT.
I stripovi imaju originalne HC naslovnice
|
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 13/09/2009 : 22:38:24
|
quote: Originally posted by manhunter
Mene samo cudi kako nije pao server do sad? Ovo valja izdržati...
Ja mislim da je Colt kriv za sve!  |
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
Posted - 13/09/2009 : 22:40:17
|
...ispravite me ako gresim ali ljudi stvaraju buku samo zbog jedne cinjenice...a to je NEPOSTOVANJE KUPCA...najbezbolniji nacin bi po meni bio da u nekom od izdanja s vremena na vreme izdavac obavesti nas kupce o svojim planovima  |
drale |
 |
|
kohorta
Starting Member

77 Posts
Member since 26/11/2007 |
Posted - 13/09/2009 : 22:43:52
|
quote: Originally posted by sawitch
Profesore kralju.. Svaka cast za to sto si imao muda da u ime svih nas izneses ono sto vec dugo tinja, a to je Bernardovo "boli me kurac" prema svima koji kupuju ta izdanja... Price oko toga sta je luksuz a sta nije padaju u vodu.. Ja kupujem takodje HC ne zato sto imam para za bacanje vec zato sto to volim, a tesko dolazim do novca jer ne radim i stedim na svemu da bih kupio taj jebeni HC.. I onda sretnem Bernarda u Makarskoj i pitam ga da li planira da to objavi, i dobijem odgovor kratak i jasan "Nema sanse"... I okrene se i ode... To je takva bezobrastina da ja nemam reci... Moje misljenje o takvom coveku ne moze ni jedna negativna skala da izrazi... S T R A S N O ! ! ! Ja onda ispadam budala sto sam kupovao njegova izdanja i imacu usranu kolekciju.. Cilj onda nije bio da svi budemo zadovoljni vec samo on.. A to je jaaaako bezobrazno... O tome ko sta ima pravo da napise ovde ne vredi trositi reci, ali svakako mi koji kupujemo to sto on prodaje mozemo da napisemo da li nam nesto odgovara ili ne odgovara.. Kada Marko tebi moze da napise da si iritantan lik a nisi ga ni spomenuo, mozemo i mi za Bernarda da napisemo da pisa na nas ovakvim ponasanjem... Ja kupujem njegovog Zagora na hrvatskom jeziku koji mi apsolutno ne odgovara a ne kupujem onog na srpskom iskljucivo zato sto je HC i sada treba da se stane... Blek i Mark su ista prica, uzas... Nekoliko puta sam se lomio da li da nastavim sa tim ili ne, ali zivci su mi sve tanji... Mozda je razlog svemu ovome Libellus i njegovo idealno izdavastvo, a mozda nas je samo dotakao krajnji neprofesionalizam, ne znam... Sve u svemu, Profesore, moja apsolutna podrska za sve sto si napisao... Keep on going ! ! ! 
Ja se slazem sa ovim 100%. Meni isto ne ide u glavu zasto nesto poceti, ako se ne misli tome posvetiti. Svi mi uglavnom imamo neke poslove koje pokusavamo odraditi barem korektno, cisto da mogu mirno spavati, a ne da mi netko spominje mamu iza ledja.
Ja kupujem uglavnom HC izdanja, tako da me ova tematika iznimno zanima. Najvise mi zao ljudi koji su pokupovali Marka i Bleka u HC-u i poslije toga spusi...Meni malo nedostajalo da pocnem s tim.
Barem onda recite ljudima jel mislite raditi to i to ili nas odjeb..., da znamo na cemu smo i svi sretni onda.
Poceo sam iz nekog razloga kupovati KIZ od VC i stvarno se mogu sloziti da to iz broja u broj ide sve bolje, a i prilicno sam siguran da ce daleko s tim dogurati.
Iako najvise od svega sam zadovoljansa Libellusom, oni su miljama ispred svih, makar njihova izdanja kostaju, meni vrijede svaku lipu, jer ti decki stoje iza svog rada i sigurno mogu mirno spavati.
|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27562 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 13/09/2009 : 22:52:19
|
Izvini je li ti kupuješ stripove radi stripova ili tvrdih korica? Tako sam nekako razumija tvoj post,ili možda griješim? |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
|
J.C.Debs
New Member

Croatia
212 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 13/09/2009 : 22:58:34
|
Kaj se tice HC-a ,mislim da je stvar cisto ekonomske naravi. Na policama SNK-a u neboderu mogle su se vidjeti goleme kolicine stripova koje nisu našle svoje kupce,npr. Tex Maxi Oklahoma još nije rasprodan,Zlato juga takoder (nema naravno onog maxija koji je krivo odštampan,vracen i nije doštampan).Libellus je svoje prve HC-e rasprodao.Dakle nema kupaca za ta izdanja.A ostale zamjerke,od kronologije ,velicine,papira drže vodu,samo nemojmo zaboraviti da je izdavanje kiosk stripova u RH "one man show" i to najvjerojatnije doslovno,covjek valjda radi sve sam.Jer mu se tak posel isplati.Ak neko misli da može bolje,samo naprijed kontaktiraj SAF,lupi lovom po stolu,te zadaj nove standarde u strip izdavaštvu.Samo prije pogledaj nakladu krajem osamdesetih i sad,pa bu ti sve jasno. p.s. i sam cucim na gomilici Ludens HC-a i kaj sad, niko me ni teral da ih kupujem. |
 |
|
Panon
Senior Member

2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 13/09/2009 : 23:02:34
|
quote: Originally posted by J.C.Debs
Kaj se tice HC-a ,mislim da je stvar cisto ekonomske naravi. Na policama SNK-a u neboderu mogle su se vidjeti goleme kolicine stripova koje nisu našle svoje kupce,npr. Tex Maxi Oklahoma još nije rasprodan,Zlato juga takoder
Zanimljivo, ali HC i SC Maxi koštaju jednako, a ipak je vecina (medu kojima i ja) rade izabrala SC... |
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9244 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 13/09/2009 : 23:16:21
|
Kad je odjednom prestao da izlazi Hellboy na kioscima i Hard Boiled, kome je falio samo da izade treci broj da bude kompletiran, ja sam postavio pitanje na ovom forumu izdavacu System comics, otvorivši poseban topic za to, da li ce i kada biti nastavljeno izlaženje. Neizvesnost oko toga me je nervirala.
Postavljeno pitanje je bilo na znatno suptilniji (i kulturniji) nacin od ovog pristupa koji ime profesor, ali i tada su se našli neki pametnjakovici da me docekaju na nož sa komentarom kako izdavac nije dokon da odgovara na moja pitanja.
Ja sam cilj ostvario, nije mi odgovorio izdavac licno, ali neki upuceni ljudi su nagovestili da ce se izlaženje ovih izdanja uskoro nastaviti, kako je i bilo.
Tako da na neki nacin, saosecam sa kupcima koji žele da znaju kakva je sudbina strip izdanja koje su poceli da kupuju i sakupljaju. Ne vidim problem da taj Bernard kaže lepo ljudima da ce se neko izdanje nastaviti ili zbog loše prodaje nece. Ako ne licno, uvek to može da uradi posredno, preko nekog.
Nije prijatno cuti da se neko izdanje nece nastaviti, ali ako je prodaja ispod granice isplativosti, onda niko nema prava da se ljuti zbog toga. Ali da se zna, a ne da se živi u lažnoj nadi. |
 |
|
kohorta
Starting Member

77 Posts
Member since 26/11/2007 |
Posted - 13/09/2009 : 23:18:20
|
quote: Originally posted by jaki
Izvini je li ti kupuješ stripove radi stripova ili tvrdih korica? Tako sam nekako razumija tvoj post,ili možda griješim?
U HC-u nije strip? Mislim, zar kupci ne bi trebali znati nista, zar se moramo osjecati ko mule? Zar je tesko nesto reci? Tu se sad ubacuju komentari koji nemaju veze sa ovom tematikom. |
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 13/09/2009 : 23:30:39
|
quote: Originally posted by Going-Going
Da li treba biti vidovit pa shvatiti da HC nije isao i da je zato ukinut.
Umeo je i ranije da kasni puno pa da ipak izadje. Mister No 2 u HC je izasao kad sam ja vec izgubio svaku nadu i prodao keca. Eto,da je bilo ikakve komunikacije sacekao bih i drugi i zavrsio s Mister No Maxijem. Pa nije valjda toliko tesko napisati par recenica jednom u godinu dana? |
 |
|
Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 13/09/2009 : 23:34:42
|
Ja cu primjetiti samo to kako je zanimljivo kako su profesora nekako najžešce napali oni koju su izravno ili manje izravno povezani sa izdavaštvom.
Sve mi se cini da tu ima onoga "ruka ruku mije".
Svaka cast svima Vama koji izdajete stripove, ali odnosi s kupcima su ipak bitna stvar. Nece Ludens propasti niti zbog profesora, niti zbog Sawitcha, niti zbog mene, ali mudri ljudi obicno kažu:"Ne seri u tanjur iz kojega jedeš". |
No sikiriki |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5187 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 13/09/2009 : 23:38:23
|
Markos je bio dovoljno jasan... prestanite s glupostima. Ipak, sacekajmo svi do Nove, rok tece, sat otkucava... Bernarde, vrijeme je!
|
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Posted - 13/09/2009 : 23:47:36
|
quote: Originally posted by DOMI
Markos je bio dovoljno jasan... prestanite s glupostima. Ipak, sacekajmo svi do Nove, rok tece, sat otkucava... Bernarde, vrijeme je!
ovo mi se svidja... Markos je bio dovoljno jasan..
   |
drale |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25973 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 13/09/2009 : 23:49:41
|
quote: Originally posted by Archy
Ja cu primjetiti samo to kako je zanimljivo kako su profesora nekako najžešce napali oni koju su izravno ili manje izravno povezani sa izdavaštvom.
Ne znam zašto, ali dolazim na suludu ideju da je to zato što ljudi znaju o cemu pricaju. Imaju uvid u posao, ulažu svoj novac, znaju kako i o cemu se radi, pa valjda zato i reaguju na taj nacin.
Ali možda se i varam, ko zna. Možda ljudi jednostavno žive i razmišljaju realno. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Posted - 13/09/2009 : 23:52:04
|
alo prijatelji ovde je rec samo o tome da se Berniju j . . . za svoje kupce,pa zar je tesko reci par reci svaki mesec ??? |
drale |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7877 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 13/09/2009 : 23:59:56
|
a ništa,napravite spisak ko je za HC,nadete štampariju i neka vam uradi HC izdanje brojeva kojih nema u tom izdanju. bice nešto skuplje ali opet.... |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 14/09/2009 : 00:04:20
|
ha, ovde ispade kao da ljudi kupuju stripove da bi uchinili izdavachu, a ne zato shto, oh shtaznam, zhele da chitaju te stripove.
a ovolika kolichina "caps lock" dranja zaista zavredjuje mali odmor za profesora, jadan se puno uzbudio, a kako i ne bi, ipak je pitanju sudbina Zagora u HC-u, ali svejedno je malo previshe. |
 |
|
misterx381
Average Member

Serbia
959 Posts
Member since 17/02/2007 |
Posted - 14/09/2009 : 01:27:13
|
quote: Originally posted by Le Samourai a ovolika kolichina "caps lock" dranja zaista zavredjuje mali odmor za profesora, jadan se puno uzbudio, a kako i ne bi, ipak je pitanju sudbina Zagora u HC-u, ali svejedno je malo previshe.
Ne pamtim kad sam se zadnji put ovako slatko smejao.
Manite se ljudi gluposti ako vec ne možete Zagora. |
 |
|
Topic  |
|