Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21244 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 20/01/2010 : 00:01:45
|
Nakon sledece nabavke Fibrinih izdanja, ostace mi još za kupovinu trinaest albuma ( ne racunajuci Metabarone i Žibrata koje imam od BP ,Crvenog gospodara od SC i KP koga imam od LMS/SC) Fibra, kao što je i logo kaže izdaje samo dobre stripove i to je potpuno tacno, ali postoje više dobi stripovi i manje dobri stripovi, a meni su ostali još ovi (tako mi se cini ) drugi . U pitanju su: Lj/R 1 i 2, El Nino, Crna rupa, Covek sa filipina,Gospodin Ž., Presveto srce, Bosanske basne, Ivanpire, Slucaj M.,Glista u bijegu, Svebor i plamena i Lucin pogreb. Nemam baš para za rasipanje, pa vas molim da mi date savet da li medu ovim naslovima ima još neka bomba. Ono što se meni još dosta svida nakon procitanih privjuova i raznih diskusija su Lj/R , Bosanske basne i Gospodin Žan; odmah da kažem za Presveto srce da mi je previše perverzno, da ne kažem Bogohulno, tako da to svakako iskljucujem iako su u pitanju Žodo i Mebius ( Žodo je ovde baš preterao - moje mišljenje) Ima li kakvih saveta ???
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 20/01/2010 00:02:55
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 20/01/2010 : 00:06:33
|
quote: Originally posted by anto
Nakon sledece nabavke Fibrinih izdanja, ostace mi još za kupovinu trinaest albuma ( ne racunajuci Metabarone i Žibrata koje imam od BP ,Crvenog gospodara od SC i KP koga imam od LMS/SC) Fibra, kao što je i logo kaže izdaje samo dobre stripove i to je potpuno tacno, ali postoje više dobi stripovi i majavascript:insertsmilie('')nje dobri stripovi, a meni su ostali još ovi (tako mi se cini ) drugi . U pitanju su: Lj/R 1 i 2, El Nino, Crna rupa, Covek sa filipina,Gospodin Ž., Presveto srce, Bosanske basne, Ivanpire, Slucaj M.,Glista u bijegu, Svebor i plamena i Lucin pogreb. Nemam baš para za rasipanje, pa vas molim da mi date savet da li medu ovim naslovima ima još neka bomba. Ono što se meni još dosta svida nakon procitanih privjuova i raznih diskusija su Lj/R , Bosanske basne i Gospodin Žan; odmah da kažem za Presveto srce da mi je previše perverzno, da ne kažem Bogohulno, tako da to svakako iskljucujem iako su u pitanju Žodo i Mebius ( Žodo je ovde baš preterao - moje mišljenje) Ima li kakvih saveta ???
MUCACHO salim se,naravno |
|
|
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 20/01/2010 : 00:16:20
|
Ljubav te rakete svakako, Gospodin Jean svakako, Luce i Crna rupa za po kuci. :-) Eto, moje skromno mišljenje. |
There Is a Light That Never Goes Out |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21244 Posts
Posted - 20/01/2010 : 00:52:31
|
quote: Originally posted by Nostromo
Ljubav te rakete svakako, Gospodin Jean svakako, Luce i Crna rupa za po kuci. :-) Eto, moje skromno mišljenje.
Šta ti ovo znaci? |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 20/01/2010 : 00:55:58
|
Uzmi ti i to Presveto srce. Poslusaj ti Raspucina. Procitas ga i ne dopadne ti se. Prodje neka godina, ti procitas ponovo i kazes, jebem ti kako je ovo dobar strip. Pored perverzije i bogohulnosti taj strip obiluje velikim zivotnim istinama. Meni je od Fibrinih stripova jedini promasaj Crveni gospodar. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21244 Posts
Posted - 20/01/2010 : 01:10:50
|
A od ovih koje sam nabrojao da li bi neki izdvojio neki ??? Za crvenog gospodara se slažem, ispod proseka, a presveto srce mi je bio "vrh" pre desetak godina, sad mi je kao što sam napisao, a za desetak godina bi ga verovatno bacio. |
Edited by - anto on 20/01/2010 01:11:20 |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 20/01/2010 : 01:17:43
|
Ljubav i rakete recimo. Narandzasti album je meni jedan od tri najomiljenija stripa u zivotu. Za plavi album su misljenja podeljena. Neki kazu da im je skroz bez veze, dok ga drugi obozavaju. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21244 Posts
Posted - 20/01/2010 : 07:58:08
|
quote: Originally posted by Raspucin
Ljubav i rakete recimo. Narandzasti album je meni jedan od tri najomiljenija stripa u zivotu. Za plavi album su misljenja podeljena. Neki kazu da im je skroz bez veze, dok ga drugi obozavaju.
Pusti druge , kakav je tebi ???
@Crna rupa Vidim da ga par forumaša (samuraj, dekara, duh) dižu u nebesa, ali ostali ne daju preterano pozitivne ocene.Procitao sam privju, zanimljivo deluje,mada se nisam nešto ni oduševio, ali dobro to je samo pocetak stripa |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8189 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 20/01/2010 : 08:11:22
|
Bosanske basne i Glista u bijegu su izvrstan hommage balkanskoj rapsodiji. Svakako preporucam. Zajedno sa Evropom cine jednu izvrsnu "Balkansku trilogiju" |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21244 Posts
Posted - 20/01/2010 : 08:27:31
|
@Svebor i plamena procitao sam i deluje simpaticno, ali ništa više.Verujem da je ovo strip koji "ide na nostalgiju".
Ok, za sada Lj/R uzimam sigurno, a verovatno i Žana i Bosanske Basne; O Luci cu razmisliti, a i o Glisti zbog , kako kaže Mlado kompletiranja "triologije" |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 20/01/2010 : 09:09:48
|
@anto Tesko kazem jer ne znam kakav ukus imas, ali generalno Bosanske basne i Glista (tesko ces nasi slab Lavricev album), Filipinca (ako si tezak Berardi/Milazzo fan). Ako ti se svidili Potocici mozda onda i Luce, Ivanpire kratak-sladak ali nista vise, El Nino ako volis avanturu... Svebor i Plamena je ok, ali nije neophodan, vec ces jednom. LiR 1/2 me jos cekaju na polici ali ovde prvi put vidim toliku hvalu za njih, obicno je bilo bas obrnuto. Isto se jos nisam bacio na Presveto srce. I Gosp. Jean obecava. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21244 Posts
Posted - 20/01/2010 : 09:53:38
|
he,he hoceš da kažeš kupi sve, pa verovatno i hocu (jednog dana) Medutim sad gledam da uzimam samo vrhunske ili barem skoro vrhunske stripove, jer i drugi izdavaci imaju u ponudi "must buy" izdanja , a nema se para za sve - to i jeste mpja poenta - šta je od nabrojanih dela "do jaja" strip? |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21244 Posts
Posted - 20/01/2010 : 10:07:36
|
Treba kupiti i Korta(1-7), Bonea(1-9), Usagija(1-7), Torpeda(1-15),Integrale Tangija,Astera,Plavih Bluza, Žil Žurdana,XIII-ce,Bluberijeve albume, Komancine integrale, Trilja i Fonta (možda i Spiroua) od LL - Antov "uvoznicki plan za 2010/2011" + neka ovogodišnja izdanja ( poceo sam prosto da bojim kad se pojavi nešto dobro što se mora imati, u prevodu odlepio sam) |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 20/01/2010 : 10:37:14
|
Sto, nisi jos sakupio XIII-icu? A ja mislio da cekas samo jos ovaj 19. broj i ciao kad si toliko kukao celo vreme. :) Ma da, ima previse svega i sve bi covek odma' da ima (!) te odlepi. Sad sam se malo skulirao (barem se lazem) pa poceo da uzimam samo malo tu i tamo, a ne sve odjednom kad dode nova tura. Prije je islo, imao sam dovoljno ustedeno pa svaki put par vreca stripova, sad jos samo malo po malo, sljak sljak. Sramota me, doma malo dete, a ja bacam pare na stripove, bas neki uzor. Dobro da mi je dete sito i obuceno. :)
Hmm, slusaj svoj unutarnji glas ako si u dvoumici te ima previse izbora. Barem ja tako napravim i ne pozalim na kraju. Ili jos bolje, od toga sto si nabrojao, proveri sta je vec na idisaju pa da ne lupas onda po aukcijama duple cene. ;) Pozz. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11093 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 20/01/2010 : 10:56:29
|
El Nino, Lavric takoder obavezno! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4771 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 20/01/2010 : 14:28:04
|
El Nino - za mene razocarenje, dosadan strip. Love and Rockets - fenomenalan strip. Lucin Pogreb - najbolji od svih pobrojanih. Bosanske basne - solidan, meni ništa posebno. Glista u bijegu- dosadno, nezanimljivo. Gospodin Žan - oflican strip, meni je legao kao kec na desetku. Covek sa Filipina - najlošiji B&M strip. Presveto Srce - creepy. Crna Rupa - nezanimljiv i pomalo izopacen. Detektiv Marvin - rame uz rame sa Filipincem.
Ivanpiire i Svebora i Plamenu nisam citao. Ovo je naravno moje mišljenje.
|
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 20/01/2010 : 14:39:11
|
El Nino - po meni dosta kvalitetna pustolovna prica s krasnim crtezom Love and Rockets - apsolutno fenomenalan strip, oba broja. Bosanske basne - vrlo dobar. Svebor i Plamena - vrlo dobar. Ostale nisam citao, ali po meni su ovi gore vrijedni kupnje, posebno LiR.
|
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 20/01/2010 : 15:12:26
|
quote: Originally posted by anto Presveto srce da mi je previše perverzno, da ne kažem Bogohulno, tako da to svakako iskljucujem iako su u pitanju Žodo i Mebius ( Žodo je ovde baš preterao - moje mišljenje) Ima li kakvih saveta ???
Sad si me navukao da kupim Presveto srce A tebi preporucujem Preachera |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21244 Posts
Posted - 20/01/2010 : 15:45:54
|
quote: Originally posted by Poli
Sto, nisi jos sakupio XIII-icu? A ja mislio da cekas samo jos ovaj 19. broj i ciao kad si toliko kukao celo vreme. :)Ma da, ima previse svega i sve bi covek odma' da ima (!) te odlepi. Sad sam se malo skulirao (barem se lazem) pa poceo da uzimam samo malo tu i tamo, a ne sve odjednom kad dode nova tura. Prije je islo, imao sam dovoljno ustedeno pa svaki put par vreca stripova, sad jos samo malo po malo, sljak sljak. Sramota me, doma malo dete, a ja bacam pare na stripove, bas neki uzor. Dobro da mi je dete sito i obuceno. :)
Hmm, slusaj svoj unutarnji glas ako si u dvoumici te ima previse izbora. Barem ja tako napravim i ne pozalim na kraju. Ili jos bolje, od toga sto si nabrojao, proveri sta je vec na idisaju pa da ne lupas onda po aukcijama duple cene. ;) Pozz.
XIII-cu imam celu (hvala Bogu kad sam je docekao), od MP, crno-belu ali korektno odradenu. Ali pošto mi je jedan od omiljenih, zaslužuje i luksuznije kolor izdanje, samo se bojim kakav je prevod, ali sudeci po komentarima - zadovoljavajuci |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21244 Posts
Posted - 20/01/2010 : 15:48:41
|
quote: Originally posted by Born To Run
quote: Originally posted by anto Presveto srce da mi je previše perverzno, da ne kažem Bogohulno, tako da to svakako iskljucujem iako su u pitanju Žodo i Mebius ( Žodo je ovde baš preterao - moje mišljenje) Ima li kakvih saveta ???
Sad si me navukao da kupim Presveto srce A tebi preporucujem Preachera
He,he hvala na preporuci, ako ti se dopao Preacher sigurno ce i ovaj. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21244 Posts
Posted - 20/01/2010 : 15:50:22
|
@Kreša, Renki,Raven i Mord Hvala momci takvi mi se odgovori svidaju : kratko i pravo u glavu! |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 20/01/2010 : 16:01:14
|
quote: Originally posted by anto U pitanju su: Lj/R 1 i 2, El Nino, Crna rupa, Covek sa filipina,Gospodin Ž., Presveto srce, Bosanske basne, Ivanpire, Slucaj M.,Glista u bijegu, Svebor i plamena i Lucin pogreb. Nemam baš para za rasipanje, pa vas molim da mi date savet da li medu ovim naslovima ima još neka bomba. Ima li kakvih saveta ???
Ljubav i rakete - sjajno ali moze ti se nesvidit, pomalo je specificno i humorom i izrazom El Nino - akcijski strip, moze se preskocit mirne duse Gospodin Jean - Ako ti se dopala Svagdanja borba dopast ce ti se i ovo Bosanske basne - Sjajno, nabaviti Ivan Piire - komodno preskoci Presveto srce je genijalno, al sad, ako ti po ukusu ne pase jebiga...ipak, daj mu priliku |
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
Topic |
|