Author |
Topic |
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 08/09/2010 : 12:26:47
|
Kupus ili ne LmS kolekcija mi je veoma bitna.Da sakupljam samo Misterno-a lako bih kupio i Libellus izdanja.A ovako imam vec LMSm i nemam para za bacanje zbog par izbacenih stranica i to u par brojeva.Naravno tu pomaze i nostalgija. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
giant
Average Member
Slovenia
891 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 08/09/2010 : 13:27:49
|
quote: Originally posted by REJS
Kupus ili ne LmS kolekcija mi je veoma bitna.Da sakupljam samo Misterno-a lako bih kupio i Libellus izdanja.A ovako imam vec LMSm i nemam para za bacanje zbog par izbacenih stranica i to u par brojeva.Naravno tu pomaze i nostalgija.
Kod mene više-manje isto. Jedino s tom razlikom, da cu sada nabaviti ove 2 knjige i onu epizodu "Poslednji cangaceiro" od Libellusa, jer volim, da su epizode potpune.... |
Invincible shield |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 08/09/2010 : 15:52:56
|
quote: Originally posted by teller
drugo je kad Zagoru retuširaš nož u ruci a drugo kad Mister Nou flašu...za prvog i nije važno ako nema noža jer ima celicnu ruku, dok za pilota flaša život znaci i oznacava njegov karakter i poroke...Skracivali su oni sve, bez da su nekog poštedjeli ali mislim da je kot pilota to imalo veci utjecaj na popularnost...s tim da je stigo tek kad su vec Zagor i Tex dodobrano harali kioscima...možda se i varam ali tražim razloge da pilot nikad nije dosegnuo slavu koja mu ide...sreca da je Libellus popravio šeprtlje iz Dnevnika i dao nam izdanje koje pilotu prilici.
tako je telleru!!! |
|
|
mrmada
Junior Member
Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 08/09/2010 : 17:02:11
|
ima libelus puno dobrih strana,ne kažem da nema. sve stranice,HC sa tim i kvalitetu,redosljed kao kod originala. ali po meni su mu mane to što su više epizoda spojeni u jednu,(nekima to i nije) i pogotovo cijena. sa druge strane LMS mister no ima na svojoj strani tradiciju,jeftinija izdanja,96 stranica je jedan strip.. mane su mu nedostatak 10 epizoda,preko 400 izbacenih stranica,brisanje raznih stvari sa naslovih poput križeva,odsjecenih glava...
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
marcho
New Member
Croatia
263 Posts
Member since 23/04/2008 |
Posted - 08/09/2010 : 22:33:01
|
Ma ionako nisu nešto te izostavljene epizode... Osim pocetka 43 knjige.. zakon... a kad castelli piše mister noa previše se zanese pa valjda misli da radi na martinu. maraffin crtež ni s kruhom ne valja...sve uspije sfuširati. jedino dobro što je nacrtao bile su eskimske epizode ken parkera.. |
|
|
giant
Average Member
Slovenia
891 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 08/09/2010 : 22:48:37
|
I meni Maraffa crta užasno....secam se samo epizode u LMS-u Smrtonosni tovar - Nestali avion....koliko muke mi je trebalo, da sam procitao sve....zbog crteža, naravno... Baš je morao i tu epizodu crtati, koje ja još nemam u LMS-u... |
Invincible shield |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38076 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 09/09/2010 : 09:39:10
|
Meni se danas Smrtonosni tovar/Nestali avion svida, ali kao klincu... Maraffa sigurno ima neki svoj smek koji se nekima svida drugima (ni u snu) ne. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
premujanin
Junior Member
Croatia
378 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 09/09/2010 : 14:46:43
|
Evo uzeo sam knjigu 43 i procito... epizoda onako nije loša ali ni približno onim boljim epizodama u tom periodu. Mala zamjerka na Libellus: Dakle, naslovne stranice su obrnute...ona koja je za originalno 94 je ovdje u knjizi prva kao "ledeni pakao" a ova od broja 93 je druga po redu kao "bijeli užas". Neke stranice nisu niti zavezane pa mi otpadaju guraš ih unutra ko u fasciklu a i pocelo se u rijecima slova nedostajati što nisam prije u knjizi vidio... Nadam se da druge nisu tako i da su možda u ovoj te greške. |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 09/09/2010 : 15:02:49
|
quote: Originally posted by premujanin
Evo uzeo sam knjigu 43 i procito... epizoda onako nije loša ali ni približno onim boljim epizodama u tom periodu. Mala zamjerka na Libellus: Dakle, naslovne stranice su obrnute...ona koja je za originalno 94 je ovdje u knjizi prva kao "ledeni pakao" a ova od broja 93 je druga po redu kao "bijeli užas". Neke stranice nisu niti zavezane pa mi otpadaju guraš ih unutra ko u fasciklu a i pocelo se u rijecima slova nedostajati što nisam prije u knjizi vidio... Nadam se da druge nisu tako i da su možda u ovoj te greške.
zamjeni strip gdje si ga kupio. nisu nikada radili probleme oko toga. |
|
|
premujanin
Junior Member
Croatia
378 Posts
Posted - 09/09/2010 : 17:55:54
|
Ma naravno da cu zamjeniti...samo kažem vjerojatno su i te naslovnice unutra na svima krivo zamijenjene jer su tocnih naslova ali krive naslovnice...
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 09/09/2010 : 20:08:59
|
Meni je Maraffa vec u Kenu bio odlican...malo poseban ali dinamican crtac... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
BOJ@N
Starting Member
Canada
73 Posts
Member since 27/08/2010 |
|
marcho
New Member
Croatia
263 Posts
Member since 23/04/2008 |
Posted - 10/09/2010 : 15:27:19
|
[quote]Originally posted by premujanin
Ma naravno da cu zamjeniti...samo kažem vjerojatno su i te naslovnice unutra na svima krivo zamijenjene jer su tocnih naslova ali krive naslovnice...
Ma sve su tako uvezene. I moj primjerak ima takav raspored naslovnica... vrlo važno... što je slobodna dalmacija radila sa naslovnicama Zagor extra?? ili dnevnik sa svim izdanjima...???! |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 10/09/2010 : 16:15:58
|
quote: Originally posted by marcho
Ma sve su tako uvezene. I moj primjerak ima takav raspored naslovnica... vrlo važno... što je slobodna dalmacija radila sa naslovnicama Zagor extra?? ili dnevnik sa svim izdanjima...???!
marcho,ovde se ne slazem s tobom.libellus je ozbiljna izdavacka kuca,a ako je ova tura stvarno pretumbana,onda nesto nije u redu,ili ljudi iz libellusa nisu uvideli gresku.uglavnom kad iskrsne i sitniji problem,oni to vrate iz striparnica,i ponovo tiskaju.ovo me bas zabrinjava! a i glupo je uporedjivati libellus sa dnevnikom,ili s.d. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 10/09/2010 : 17:31:36
|
quote: Originally posted by marcho
Ma sve su tako uvezene. I moj primjerak ima takav raspored naslovnica... vrlo važno... što je slobodna dalmacija radila sa naslovnicama Zagor extra?? ili dnevnik sa svim izdanjima...???!
A ja taman tija naruciti..VRLO VAZNO!!!!..pa koliko to dode..5kn?? |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
premujanin
Junior Member
Croatia
378 Posts
Posted - 10/09/2010 : 17:36:03
|
Jutros sam zamjenio svoj sa drugim primjerkom i taj je ok ali naslovnice naravno da su obrnute i tu. Zapravo cijela serija knjiga je je takva. Cudan mi je malo taj propust...druga stvar da su te naslovnice pravilnog naziva pa shvatim da se pri štampi zamjene ali tu je bila ocigledna nepažnja ko ih je radio jer ledeni pakao i bijeli užas sadrže obrnute naslovnice a ispravan naslov po redu citanja... Meni osobno sad toliko ne smeta ali smatram da se ipak malo tu treba obratiti pažnja i ne žuriti konstantno izbacivati nove brojeve...bolje sporije a preciznije. A ima i hrpa romana još za pokupovati tako da... |
Edited by - premujanin on 10/09/2010 17:37:08 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 10/09/2010 : 17:37:16
|
quote: Originally posted by premujanin
Jutros sam zamjenio svoj sa drugim primjerkom i taj je ok ali naslovnice naravno da su obrnute i tu. Zapravo cijela serija knjigaje je takva. Cudan mi je malo taj propust...druga stvar da su te naslovnice pravilnog naziva pa shvatim da se pri štampi zamjene ali tu je bila ocigledna nepažnja ko ih je radio jer ledeni pakao i bijeli užas sadrže obrnute naslovnice a ispravan naslov po redu citanja... Meni osobno sad toliko ne smeta ali smatram da se ipak malo tu treba obratiti pažnja i ne žuriti konstantno izbacivati nove brojeve...bolje sporije a preciznije. A ima i hrpa romana još za pokupovati tako da...
Osobno ja to nebi uzea..ako je greska kod svih onda to tribaju povuc i ponovno u tiskaru..nema tu puno price.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
|
mrmada
Junior Member
Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 10/09/2010 : 17:50:12
|
Pa sta sad opet ne valja?Taman se poradovao,a sad neka greska ponovo.To ne bi smelo da se desava libellusu.Vise puta sam ih kritikovao ali se to posle sve zaustavilo i vise niko da pomene da su stripovi koje tiskaju u Sutonu drasticno losiji od ranijih tiskara.Pocev od korica koje nemaju onako lepe zlebove kao pre,uveza koji je dosta mekaniji,i u nekim brojevima se tacno vidi kao dupla stampa,malo zamrljana slova i likovi.I sad i ove izokretane naslovne.Pa to zaista ne valja.Nadam se da nece tako nastaviti... |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
|
Topic |
|