Author |
Topic |
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
Member since 09/03/2012 |
Posted - 02/10/2012 : 21:43:59
|
quote: Originally posted by Imrahil
Da ih ostave na miru, ne bi bilo nikakvog izlaganja opasnosti. A inace, da ih zaista ostave na miru, ne bi ni paradirali.
To je to. |
?????? ? ??????? |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 02/10/2012 : 21:43:59
|
Znam jednog ovakvog i u svom gradu. Kada sam mu rekao da nisam kršten, poceo je da me upozorava da cu "vjecno gorjeti u vatri pakla".
Pretpostavljam da fundamentalistima podjednako zadovoljstvo pricinjava cinjenica de ce oni biti dio "odabranog stada" koji krece u bolji zagrobni život i da ce svi ljudi koji se nisu iole složili sa njihovim dogmama "goriti u jezeru ognja", dok ce oni gledati i osjecati svoju vrijednost naspram ništavnosti nevjernika...
Jeremija, dakle - ateisti su moralno inferiorniji od preduzimljivih vjernika, "zato što u ništa ne vjeruju" (citaj: u vjerske konstrukcije)? E baš se provaljujete ovdje. |
Edited by - Mhejl on 02/10/2012 21:47:20 |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 02/10/2012 : 21:46:24
|
quote: Originally posted by kosmajac
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by King Warrior
Da,da..ali ja moj zivot zapocinjem kad umrem
Mozda malo glupo pitanje, ali zasto onda uopste zivis na ovom svijetu? Druze, iskreno se nadam zbog tebe i slicnih da postoji zagrobni zivot, inace su vas u tom slucaju neke budale opasno zajebale.
Recimo imas dete(hipoteticki i da ga imas i nemas)..umre..ili bilo ko tebi blizak i koga volis...ti ga nadzivis..da li bi voleo da ga vidis nakda opet,ili daj Boze da snjim provedes ostatak vecnosti...one pozitivne mislim...da li bi voleo da upoznas svoje pretke tamo gore,i svoju decu da vidis,ako ti pre njih odes svejedno,svoju majku i oca...ne mozes mi reci da ti je svejedno,jer znam da bi ti to voleo...tako ti srce nalaze..ukoliko ga imas...itd itd
Naravno da bih volio, ali zivot me je naucio da su zelje jedno, a stvarnost nesto sasvim drugo.
Znaci sad ispada da je Hrist budala Gde je sada gospodin moderator da te opomene...izigrava puritanca ovde ali kad ga treba,nigde... Oces da ja pocnem da lajem na druge religije ovde..nasta bi to licilo? Sram da te bude clanu King...sram neka te bude Ali znas sta me tesi...sto kad ti i svi ovde tzv.ateisti zavrsite ovaj Vas jedini zivot,o Boze kako ce te se tragicno iznenaditi..kakav ce to osecaj biti,kad shvatite da igranka tek tada pocinje...samo pazi da ne bude kasno..inace sto bih te ja nesto ubedjivao..svaka ptica svom jatu...ti sluzi koga mislis da treba,pevaj ovom truleznom zivotu..verovatno smatras da si postao od majmuna..ok...sto se nisi onda ozenio/ozenis u sumi...sluzi ti svog gospodara,a ja cu svog Inace ja moram da odzivim ovaj zivot i u svemu koliko mogu slusam tvorca...budem dobar i ne nanosim zlo...i ako bih to uradio sa 100% ucinka,opet se bojim dal cu otici na pravo mesto pose smrti..kad su se toga bojali Sveti ljudi,pa gde sam ja,a gde oni
daj i meni malo toga šta koristiš...
a pa sto ce ti..ne bi ti izdrzao...uzmi si svoju drogu
nemam...nestašica u splitu...sve ošlo na paradu u beograd... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Member since 07/09/2010 |
Posted - 02/10/2012 : 21:46:38
|
quote: Originally posted by Mhejl
Znam jednog ovakvog i u svom gradu. Kada sam mu rekao da nisam kršten, poceo je da me upozorava da cu "vjecno gorjeti u vatri pakla".
Pretpostavljam da fundamentalistima podjednako zadovoljstvo pricinjava cinjenica de ce oni biti dio "odabranog stada" koji krece u bolji zagrobni život i da ce svi ljudi koji se nisu iole složili sa njihovim dogmama "goriti u jezeru ognja", dok ce oni gledati i osjecati svoju vrijednost naspram ništavnosti nevjernika...
kako ti volis da palamudis... ne imputiraj mi nesto sto sto nigde nisam rekao...ako si tako shvatio moje reci...nije vazno..vazno je da si nesto shvatio...ne bih hteo da ti se pravdam za ove gluposti koje pises..inace doci ces na setnju sa sarenima u subotu?? |
|
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Posted - 02/10/2012 : 21:47:41
|
quote: Originally posted by King Warrior
Da,da..ali ja moj zivot zapocinjem kad umrem
Mozda malo glupo pitanje, ali zasto onda uopste zivis na ovom svijetu? Druze, iskreno se nadam zbog tebe i slicnih da postoji zagrobni zivot, inace su vas u tom slucaju neke budale opasno zajebale.
Recimo imas dete(hipoteticki i da ga imas i nemas)..umre..ili bilo ko tebi blizak i koga volis...ti ga nadzivis..da li bi voleo da ga vidis nakda opet,ili daj Boze da snjim provedes ostatak vecnosti...one pozitivne mislim...da li bi voleo da upoznas svoje pretke tamo gore,i svoju decu da vidis,ako ti pre njih odes svejedno,svoju majku i oca...ne mozes mi reci da ti je svejedno,jer znam da bi ti to voleo...tako ti srce nalaze..ukoliko ga imas...itd itd
Naravno da bih volio, ali zivot me je naucio da su zelje jedno, a stvarnost nesto sasvim drugo.
Znaci sad ispada da je Hrist budala Gde je sada gospodin moderator da te opomene...izigrava puritanca ovde ali kad ga treba,nigde... Oces da ja pocnem da lajem na druge religije ovde..nasta bi to licilo? Sram da te bude clanu King...sram neka te bude Ali znas sta me tesi...sto kad ti i svi ovde tzv.ateisti zavrsite ovaj Vas jedini zivot,o Boze kako ce te se tragicno iznenaditi..kakav ce to osecaj biti,kad shvatite da igranka tek tada pocinje...samo pazi da ne bude kasno..inace sto bih te ja nesto ubedjivao..svaka ptica svom jatu...ti sluzi koga mislis da treba,pevaj ovom truleznom zivotu..verovatno smatras da si postao od majmuna..ok...sto se nisi onda ozenio/ozenis u sumi...sluzi ti svog gospodara,a ja cu svog Inace ja moram da odzivim ovaj zivot i u svemu koliko mogu slusam tvorca...budem dobar i ne nanosim zlo...i ako bih to uradio sa 100% ucinka,opet se bojim dal cu otici na pravo mesto pose smrti..kad su se toga bojali Sveti ljudi,pa gde sam ja,a gde oni
daj i meni malo toga šta koristiš...
a pa sto ce ti..ne bi ti izdrzao...uzmi si svoju drogu
nemam...nestašica u splitu...sve ošlo na paradu u beograd...
eto bar nesto da vratite sto ste uzeli kako neku ikonu ne poslaste za Beograd |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 02/10/2012 : 21:48:09
|
Ne mogu, imam zakazanu pijanku. Možda neki drugi put, u inat "cuvarima porodnicnih vrednosti".
Mi Crnogorci volimo da bistrimo, ništa licno. |
Edited by - Mhejl on 02/10/2012 21:50:42 |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16390 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 02/10/2012 : 21:48:28
|
quote: Originally posted by Caleb
?? ???? ?? ??????? ??? ??? ???????? ????? ??????? ?????? ??? ??, ??? ??, ?? ?? ???? ?? ??? ?? ???????... ???????.
sto si nedorecen pa pljuni sta te muci...mozda ti i bude lakse..dobar si ti lik
??, ??? ?????? ?? ?? ??????, ?????? ?? ????, ???.. ?? ???? ?? ??????? ?? ??????? ???? ?????? ?? ??????? ?????? ?????. ??????? ? ????? ??? ?? ???????, ?? ?? ??????? (?????? ), ????? ?? ???? ?????. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 02/10/2012 : 21:48:37
|
OK kosmajac, sad stvarno više ne mogu da te pratim, uz svu dobru volju... Kakve ikone iz Splita za Beograd? |
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
|
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Posted - 02/10/2012 : 21:50:25
|
quote: Originally posted by -jeremija-
OK kosmajac, sad stvarno više ne mogu da te pratim, uz svu dobru volju... Kakve ikone iz Splita za Beograd?
pa sto bi pratio nesto sto ne razumes..jos si mlad..shvatices...uostalom pitanje je upuceno gospodinu iz Splita |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Posted - 02/10/2012 : 21:52:02
|
quote: Originally posted by -jeremija-
OK kosmajac, sad stvarno više ne mogu da te pratim, uz svu dobru volju... Kakve ikone iz Splita za Beograd?
pa sto bi pratio nesto sto ne razumes..jos si mlad..shvatices...uostalom pitanje je upuceno gospodinu iz Splita
Da bih razumeo. Šta, ne razumem hrišcanstvo iz prve i ne treba da ga proucim, a možda usput postanem i religiozan?
A ovo je forum, osnovno je pravo clana da može postaviti pitanje... Drugo je ako ne želiš da odgovoriš |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Posted - 02/10/2012 : 21:52:25
|
?? ???? ?? ??????? ??? ??? ???????? ????? ??????? ?????? ??? ??, ??? ??, ?? ?? ???? ?? ??? ?? ???????... ???????.
??, ??? ?????? ?? ?? ??????, ?????? ?? ????, ???.. ?? ???? ?? ??????? ?? ??????? ???? ?????? ?? ??????? ?????? ?????. ??????? ? ????? ??? ?? ???????, ?? ?? ??????? (?????? ), ????? ?? ???? ?????.
ma de me vredjas ti,Boze sacuvaj...samo ti produzi i ne komentarisi me jer ocigledno si ti kategorija koja ipak zna sta je istina..gde ja s tobom pobro da pricam..ma idi |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16390 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 02/10/2012 : 21:53:12
|
quote: Originally posted by globinjo on je grkokatolik...
???? ?? ?? ???? ??????????? |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 02/10/2012 : 21:53:41
|
??, ??? ?????? ?? ?? ??????, ?????? ?? ????, ???.. ?? ???? ?? ??????? ?? ??????? ???? ?????? ?? ??????? ?????? ?????. ??????? ? ????? ??? ?? ???????, ?? ?? ??????? (?????? ), ????? ?? ???? ?????.
ma de me vredjas ti,Boze sacuvaj...samo ti produzi i ne komentarisi me jer ocigledno si ti kategorija koja ipak zna sta je istina..gde ja s tobom pobro da pricam..ma idi
|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Posted - 02/10/2012 : 21:55:12
|
quote: Originally posted by kosmajac eto bar nesto da vratite sto ste uzeli kako neku ikonu ne poslaste za Beograd
nemamo u splitu ikona...mi smo rimokatolici...vecina...možda neki i drže ikone...pitat cu susjeda,on je grkokatolik...
joj izvini,zaboravih da imate jos na lageru "grko katolika"..pa pitaj komsiju ako mu nije slucajno spaljena ikona,dal bi mogao da nam je posalje preko tebe..budi drug...da je sacekamo sa suzama..da se prisetimo kako su joj imenjakinje prosle....mi Vase u Beogradu cuvamo |
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Posted - 02/10/2012 : 21:56:44
|
quote: Originally posted by Mhejl
Jeremija, dakle - ateisti su moralno inferiorniji od preduzimljivih vjernika, "zato što u ništa ne vjeruju" (citaj: u vjerske konstrukcije)? E baš se provaljujete ovdje.
Sad tek videh ovo...
Ne, nisam rekao da su ateisti inferiorniji. I jedni i drugi su žestoko inferiorni. Pogotovo oni religiozni koji nemaju hrabrosti da se zapitaju. A šta ako... Oni koji se kriju iza stranica Biblije i ikone u zlatnom ramu.
A ateista je neko ko je previše realan i ko nema snove, veciti realizam na granici sa pesimizmom. Ono, "to ne može da bude". Ateizam mi je nekako mejnstrim
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21090 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/10/2012 : 21:57:36
|
Tužno je kad vidim da je vecina prisutnih forumaša ateisticki nastrojena. @Mhejl Još nisi kršten?Sad pocinjem da razumem zašto pricaš to što pricaš. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 02/10/2012 : 22:00:49
|
quote: Originally posted by kosmajac eto bar nesto da vratite sto ste uzeli kako neku ikonu ne poslaste za Beograd
nemamo u splitu ikona...mi smo rimokatolici...vecina...možda neki i drže ikone...pitat cu susjeda,on je grkokatolik...
joj izvini,zaboravih da imate jos na lageru "grko katolika"..pa pitaj komsiju ako mu nije slucajno spaljena ikona,dal bi mogao da nam je posalje preko tebe..budi drug...da je sacekamo sa suzama..da se prisetimo kako su joj imenjakinje prosle....mi Vase u Beogradu cuvamo
naše cuvate?red je da se vrati ono šta se otelo...mi vaše ne cuvamo,nemamo od koga da ih cuvamo...tu su gdje jesu,ima 500 godina... |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 02/10/2012 : 22:00:53
|
Jeremija, ateizam, kao pojam, nema veze sa stepenom "snova" i životnih ciljeva. Jednostavno odbija da vjeruje u natprirodno i misticno, to ne iskljucuje vjeru u sebe, ljude i realno. Sad, necu poricati da su mnogi ateisti ili nominalni vjernici duboko demoralisani i razocarani ljudi. Ja ne znam da li je ateizam glavnotokovska stvar, zaista; u mojoj sredini nas ima, možda, oko desetak.
Anto, cekam nekoga da mi spasi dušu batinama i privede me crkvi starosavnoj. :D |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47138 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 02/10/2012 : 22:01:02
|
joj izvini,zaboravih da imate jos na lageru "grko katolika"..pa pitaj komsiju ako mu nije slucajno spaljena ikona,dal bi mogao da nam je posalje preko tebe..budi drug...da je sacekamo sa suzama..da se prisetimo kako su joj imenjakinje prosle....mi Vase u Beogradu cuvamo
izgorila mu je kad je na nju bacen vudu prah |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21090 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/10/2012 : 22:01:05
|
"ne verujem u Boga, ali se držim moralnih nacela kao što su ne ukradi, ne cini zlo, nemoj prevariti,..." - ajde ne serite. Ako neko ne veruje u život posle smrti, zašto ne bi maksimalno uživao u ovom životu - a to povlaci gaženje pobrojanih principa!
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 02/10/2012 : 22:03:06
|
Zato što neki od nas ne žele da cine zlo drugome, i vaspitani su u jednom svjetovnom duhu koji se drži tih nacela?
A tu je i sitnica poput organa gonjenja i kažnjavanja. :D |
|
|
Topic |
|