Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 08/10/2011 : 20:47:13
|
Bio sam u Beogradu za vikend kad je trebala biti odrzana parada, na Salonu stripa, (bilo je smijesno kad su prijatelja i mene u hotelu pitali treba li nam francuski ležaj ili odvojeni kreveti:) ), i moram priznati da mi je bilo prestrašno citati novine i slušati komentare na televiziji i na samom salonu od dijela okupljenih stripasa, ali vidim da to nisu bili iznimike. Ovo što je Sawitch napisao je ... ne znam... Bilo bi smijesno da nije pretuzno. "Pravi srbin". Prestrasno.
Osobno, savršeno me boli briga za pedere, ali ljudi imaju pravo tražiti ravnopravnost i osnovna ljudska prava (na rad, na život) koja su im ugrožena samo zato jer su drugacije seksualne orijentacije, baš kao i sve ostale obespravljene skupine u društvu (umirovljenici, radnici itd itd). Ono što je poražavajuce (za Srbiju) je da je (izgleda) dovoljno da se skupi kriticna masa prijetecih nasilnika i da se neka inicijativa/manifestacija/skup otkaže. Kako cete onda npr. održati izbore? |
Trouble will find me |
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 08/10/2011 : 20:49:24
|
Protiv sam smrtne kazne, jer s njom nista ne postizes. Znam da se jadno cuje, ali bitna je rehabilitacija, a ne osveta. Ne verujem ni da bi smrtna kazna delovala kao preventiva, jer obicno u zemljama gde je to praksa, broj krivicnih dela nije nista manji nego tamo gde smrtne kazne nema, cak naprotiv. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 08/10/2011 : 20:53:53
|
quote: Originally posted by Markos
Bio sam u Beogradu za vikend kad je trebala biti odrzana parada, na Salonu stripa, (bilo je smijesno kad su prijatelja i mene u hotelu pitali treba li nam francuski ležaj ili odvojeni kreveti:) ), i moram priznati da mi je bilo prestrašno citati novine i slušati komentare na televiziji i na samom salonu od dijela okupljenih stripasa, ali vidim da to nisu bili iznimike. Ovo što je Sawitch napisao je ... ne znam... Bilo bi smijesno da nije pretuzno. "Pravi srbin". Prestrasno.
Ti se smejes meni a tebi nude bracni krevet!? |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 08/10/2011 : 20:55:10
|
quote: Originally posted by srdjandj Imam tri sina, vec su odrasli momci, hvala Bogu ni jedan nije homoseksualac! U slucaju da se desilo da se neko od njih izjasnio kao gej, stvarno ne znam kako bih reagovao, ali sigurno ga se ne bih odrekao ili izbacivao iz kuce i slicno.
Sta bi radio da ti recimo Srdjan dodje i kaze "Cale ja imam momka"??? Stvarno, pokusaj da zamislis tu situaciju... Ja znam sta bi meni stari uradio... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 08/10/2011 : 20:56:30
|
quote: Originally posted by ordell
Protiv sam smrtne kazne, jer s njom nista ne postizes. Znam da se jadno cuje, ali bitna je rehabilitacija, a ne osveta. Ne verujem ni da bi smrtna kazna delovala kao preventiva, jer obicno u zemljama gde je to praksa, broj krivicnih dela nije nista manji nego tamo gde smrtne kazne nema, cak naprotiv.
Kako rehabilitovati ovog sto je coveka ubio macetom??? Zamisli uopste ideju da nosis macetu a kamoli da ga ubijes... |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 08/10/2011 : 21:00:08
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by srdjandj Imam tri sina, vec su odrasli momci, hvala Bogu ni jedan nije homoseksualac! U slucaju da se desilo da se neko od njih izjasnio kao gej, stvarno ne znam kako bih reagovao, ali sigurno ga se ne bih odrekao ili izbacivao iz kuce i slicno.
Sta bi radio da ti recimo Srdjan dodje i kaze "Cale ja imam momka"??? Stvarno, pokusaj da zamislis tu situaciju... Ja znam sta bi meni stari uradio...
A šta bih mogao da mu kažem, momku sa 24 godine? Ne bi mi bilo svejedno, nikako, cak ne mogu to ni da zamislim, a kako bih reagovao, rekao sam da stvarno ne znam, no sigurno ga se ne bih odrekao, pa to je moj sin, bilo kakav da je. No, na svu srecu, Srdan ima veoma lepu curu(buducu snajku), takode i Bojan i Dejan imaju devojke, pa se ne plašim za to da cu jednog dana postati deda! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 08/10/2011 : 21:05:05
|
Osobno, savršeno me boli briga za pedere, ali ljudi imaju pravo tražiti ravnopravnost i osnovna ljudska prava (na rad, na život) koja su im ugrožena samo zato jer su drugacije seksualne orijentacije, baš kao i sve ostale obespravljene skupine u društvu (umirovljenici, radnici itd itd). Ono što je poražavajuce (za Srbiju) je da je (izgleda) dovoljno da se skupi kriticna masa prijetecih nasilnika i da se neka inicijativa/manifestacija/skup otkaže. Kako cete onda npr. održati izbore?
Nisu u pitanju samo huligani vec i veliki deo Srbije kojih ih ne podrzava. Vise je porazavajuce to da se otkaze humanitarni koncert na Marakani. |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
Edited by - nemanja93 on 08/10/2011 21:06:56 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25292 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 08/10/2011 : 21:22:26
|
quote: Originally posted by nemanja93
Mene samo zanima sta bi vi koji podrzavate pedere uradili da jednog dana, nedaj Boze, sin vam kuci dovede muskarca?
Ne znam za vas ali meni nije prirodno da muskarac prima palamaru od nekog crnje u dupe
Meni ne bi bilo svejedno, naravno. Ali sa druge strane sacuvaj Bože da se odreknem svoje krvi, svojeg deteta!
Na kraju krajeva i kad bude doveo devojku, necu ici sa njima u krevet. Tako da ce moja deca meni ostati nešto najvažnije na svetu dok god sam živ a sa kime ce i da li ce uopšte da zasnivaju porodicu prepuštam njima. Da su oni meni živi i zdravi, sve ostalo su sitnice. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 08/10/2011 : 21:23:51
|
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by sawitch
Sta bi radio da ti recimo Srdjan dodje i kaze "Cale ja imam momka"??? Stvarno, pokusaj da zamislis tu situaciju... Ja znam sta bi meni stari uradio...
A šta bih mogao da mu kažem, momku sa 24 godine? Ne bi mi bilo svejedno, nikako, cak ne mogu to ni da zamislim, a kako bih reagovao, rekao sam da stvarno ne znam, no sigurno ga se ne bih odrekao, pa to je moj sin, bilo kakav da je. No, na svu srecu, Srdan ima veoma lepu curu(buducu snajku), takode i Bojan i Dejan imaju devojke, pa se ne plašim za to da cu jednog dana postati deda!
blago tebi,imat ceš tri prije |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25292 Posts
Posted - 08/10/2011 : 21:27:36
|
quote: Originally posted by morrison Po tvom rezonu, ubistvo Brisa Tatona je opravdano, jer da grupa navijaca iz Francuske nije dosla, ne bi ni ovi drugi planirali premlacivanje.
Pa otprilike je sawitch ovo govorio dan posle ubistva Tatona... Nešto tipa "ko mu je kriv što je došao u Srbiju da provocira u dresu drugog kluba".
Da li je i u slucaju ubistva tatona "smrtna kazna iz raja izašla" ili se to važi samo ako se koristi maceta? |
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 08/10/2011 : 21:39:37
|
quote: Originally posted by globinjo
blago tebi,imat ceš tri prije
A zamisli da neki prika bude gej, blago meni onda sa prijom! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13456 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 08/10/2011 : 21:42:00
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by nemanja93
Mene samo zanima sta bi vi koji podrzavate pedere uradili da jednog dana, nedaj Boze, sin vam kuci dovede muskarca?
Ne znam za vas ali meni nije prirodno da muskarac prima palamaru od nekog crnje u dupe
Meni ne bi bilo svejedno, naravno. Ali sa druge strane sacuvaj Bože da se odreknem svoje krvi, svojeg deteta!
Na kraju krajeva i kad bude doveo devojku, necu ici sa njima u krevet. Tako da ce moja deca meni ostati nešto najvažnije na svetu dok god sam živ a sa kime ce i da li ce uopšte da zasnivaju porodicu prepuštam njima. Da su oni meni živi i zdravi, sve ostalo su sitnice.
slažem se s manhunterom. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25292 Posts
Posted - 08/10/2011 : 21:49:18
|
Globinjo, nemoj da se družiš sa pederima, preobratice te!
I još Englezi, posle Amera najgori narod...:D |
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25292 Posts
Posted - 08/10/2011 : 22:00:30
|
quote: Originally posted by globinjo
mene...dalmatinca...teško... ali ako obeca da ce hajduk osvojit ligu prvaka,skidam gace odma!
Eto vidiš. Uspeo si da samog sebe opovrgneš u dve recenice.
Znao sam ja da bi vecina ovde skinula gace za pravu stvar. |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25292 Posts
Posted - 08/10/2011 : 22:01:13
|
Bilo bi smijesno da nije pretuzno. "Pravi srbin". Prestrasno.
KAKO DA ZNAŠ DA SI POREKLOM IZ SRBIJE?
-Na svom sopstvenom vencanju poznaješ samo trecinu gostiju. -Na vencanju imaš minimum 350 zvanica. -Svako vencanje pocinje pesmom "Danas majko ženiš svoga sina". -Otac te naziva "idiotom" kada ne umeš da uradiš ono što i on sam ne ume. -Više pica ima u tvom bifeu nego u kaficu na cošku. -Tvoj otac nosi sa sobom dovoljno novca da može da kupi auto. -Imaš bar jednog rodaka s kojim tvoja porodica ne razgovara. -Imaš u kuci kalendar sa slikama svetaca. -Zbijaš šale zasnovane na sopstvenoj tragediji. -U svadi si sa kumovima. -Imaš bar jednog rodaka koji pece svoju rakiju. -Misliš da je uglavnom sve neka zavera. -Mama te je još kao malog naucila da "promaja ubija". -Kod vas u kuci rakija se koristi za lecenje svih bolesti, za proslave u svim prilikama i kao losion za masažu. -Tvoja baba nikada ne prihvata cinjenicu da nisi gladan. -Kada upoznaš nekog stranca, prvo ga nauciš sve psovke. -Tvog tatu uvek bole leda. -Kada si mali za rodendan uz poklon obavezno dobiješ i cokoladu! -Mamu konstantno moraš da uveravaš da je njena kuhinja najbolja na svetu -Kod babe moraš da rucaš supu,sarmu, hleb,meso, rinflajš, gibanicu, pecenu papriku, krompirice, cufte, kiflice, pihtije i vanilice i naljutice se ako ne pojedeš sve !!! -Govorili su ti da ce da ti poraste rep ako piješ kafu kad si mali . -Terorisali su te "Babarogom". -Kada dremaš popodne, moraš da prebaciš nešto preko stomaka. -Tvoja mama ima sve lekove koji bi mogli da "zatrebaju". -Kada se isprljaš mama ti kaže "stoko jedna". -Mama ti ne da da piješ hladnu vodu kada si znojav. -Roditelji ti stalno govore :"...kad sam ja bio u tvojim godinama..." -Tvoji roditelji urlaju na telefon kada pricaju sa rodacima u inostranstvu. -Za rodendan te vuku za uši "da porasteš". -Roditelji te zovu "sine" bez obzira da li si decko ili devojcica. -Nemaš posao, a voziš BMW. -Udaraš po stolu i razbijaš caše kada si pijan i veseo. -Kada ti recenica :"Nemoj toliko da se smeješ, plakaceš" zvuci razumno. -Tvoja majka svaki cas izgovara "Hvala Bogu". -Nedelju dana posle Slave, Božica ili Uskrsa još uvek za rucak imaš sarmu. -Citaš mami i tati ovaj spisak, a oni se zgražavaju i govore "Što lažeš, nije istina". -Ako sediš blizu TV-a ocoraviš. -Živiš u zemlji gde je "batina iz raja izašla". -Mama trci za tobom da obuceš potkošulju. -Kada dobiješ poklone koji ti se ne svidaju, cuvaš da daš nekome za slavu. -DVD, video, štampac i skener su ti pokriveni folijom, da ne pada prašina. -Tvoj otac misli da svi Kinezi imaju crni pojas. -Na svim svadbama je isti meni: "supa, sarma, pecenje, kupus salata, torte". -"Devojke" oko tebe izgledaju kao da imaju 23, a ustvari imaju 15 godina. -Voziš bolji auto nego tvoj otac. -U garaži imaš oko 120 litara rakije i pola tone krša. -Skoro svi koje poznaješ hrcu. -Tvoja baba psuje više nego ti. -Oba tvoja roditelja su do škole morali da pešace bosi po snegu, po 5 km uzbrdo. U oba pravca. Preko kamenja... -Tvoja mama sece hleb na kriške debljine 5cm. -Svako ima bezbroj kumova. -Imaš bar jednog rodaka koji je moler. -Vekna hleba se pojede za rucak. -Rakija se pije pre dorucka za "cirkulaciju". -Zauvek živiš sa mamom i tatom. -Imaš vunene carape koje ti je štrikala baba. -Mama ti ne da sediš na betonu zbog jajnika. -Ako si starije dete, uvek moraš da popustiš jer si "pametniji". -Kada placeš, nije neobicno da ti otac kaže:"Prestani da cmidriš,u pizdu materinu" -Roditelji prebacuju kanal kada su scene ljubljenja na TV-u. -Kad god su ti roditelji rekli:" Videcemo", nije bilo ništa od toga. -Tvoji rodaci iz Hrvatske se stalno žale da nemaju para, a imali su mobilni tri godine pre tebe, stalno putuju u inostranstvo i nose samo firmiranu garderobu. - Kada ugledaš psa na ulici, mahinalno pokupiš neki kamen za svaki slucaj ako te napadne, cak i kada je pas visok 10 cm. |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25292 Posts
Posted - 08/10/2011 : 22:03:11
|
bilo je smijesno kad su prijatelja i mene u hotelu pitali treba li nam francuski ležaj ili odvojeni kreveti:)
Dobro, ovo nije paranoja vec potvrda da si odseo u hotelu koji želi da ugodi svojim gostima na svaki nacin.
I šta ste uzeli na kraju? |
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 08/10/2011 : 22:04:35
|
Ja nemam sina (jos), ali ako cerka dovede snajku u kucu, necu se bunim. :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia