Author |
Topic |
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 04/10/2012 : 01:24:39
|
quote: Originally posted by Ignus
Mene kao covjeka zgražaju vjernici, ono idu u procesijama, križnim putovima i slicnim paradama. Teško mi je i pojmiti da neko normalno bice roda homo sapiens može vjerovati u takve gluposti....
Nisi vernik, ok ali nemoj gluposcu nazivati veru, nekulturno je i jako ruzno.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 04/10/2012 : 01:24:50
|
Steta je, ali ih nikad ne bih nazvao nenormalnim zbog toga. Prosto njihov izbor i njihova procena. |
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 04/10/2012 : 01:28:33
|
quote: Originally posted by Lastan
Savicu,jel ti znaš da mi se svidaš.Onako,kao muškarac-muškarcu!
Kad nisi mogao na 10 SMS-ova i PM-ova da odgovoris a na jednom mestu da me naruzis uz debelu laz, a iz samo tebi znanog razloga, nisi morao ni ovde.. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 04/10/2012 : 01:31:52
|
quote: Originally posted by srdjandj
Imam školskog druga koji živi u Belgiji i kojeg nisam video skoro 20 godina. Došao on prošle godine i tako uz rakijicu, rece on meni da je biseksualac.Ništa ja ne govorim, šta me briga, njegova stvar, cak sam u jednom trenutku došao u iskušenje da mu ponudim da mi popuši, jer cuo sam da muškarci to rade bolje od žena! Da smo popili još koju rakijicu više, ko zna šta bi bilo, ovako ostaje ta prikrivena želja! A i lepo je Aleksandar Makedonski rekao da je vrhunac ljubavnog doživljaja tvrdi muški seks izmedu dva muškarca!
Mrtav 'ladan napisa otac troje dece... |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 04/10/2012 : 08:36:13
|
quote: Originally posted by sawitch Nisi vernik, ok ali nemoj gluposcu nazivati veru, nekulturno je i jako ruzno..
A ti si vernik? Ludi Hranislav je veci vernik od tebe. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17812 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 04/10/2012 : 08:53:03
|
quote: Originally posted by ken2
a cuj savicu u sadašnjoj situaciji, gdje je broj ljudi i pored ratova, gladi, prometnih nesreca i elementarnih nepogoda... vec narastao na, koliko ono, 7 milijardi?, a prognoze su da ce nas za 30-ak godina biti preko 10 milijardi u takvoj situaciji možda produžetak vrste upravo znaci odustajanje od potomstva, ili barem ogranicavanje broja djece pa onda pederi i lezbijke dodu kao spasioci vrste to ja onako, hipotetski, bilo nešto slicno u jednoj epizodi života na sjeveru
koja je to propaganda oko broja stanovnika
nisu problem STANOVNICI... zemlja može hraniti 50 milijardi ljudi problem je što 10% ljudi ima 90% resursa
dakle raspodjela je problem... a ne broj stanovnika
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 04/10/2012 : 09:30:09
|
quote: Originally posted by zeljko
quote: Originally posted by ken2
a cuj savicu u sadašnjoj situaciji, gdje je broj ljudi i pored ratova, gladi, prometnih nesreca i elementarnih nepogoda... vec narastao na, koliko ono, 7 milijardi?, a prognoze su da ce nas za 30-ak godina biti preko 10 milijardi u takvoj situaciji možda produžetak vrste upravo znaci odustajanje od potomstva, ili barem ogranicavanje broja djece pa onda pederi i lezbijke dodu kao spasioci vrste to ja onako, hipotetski, bilo nešto slicno u jednoj epizodi života na sjeveru
koja je to propaganda oko broja stanovnika
nisu problem STANOVNICI... zemlja može hraniti 50 milijardi ljudi problem je što 10% ljudi ima 90% resursa
dakle raspodjela je problem... a ne broj stanovnika
Zeljko, potpisujem se pod ovo. |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 04/10/2012 09:33:04 |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Posted - 04/10/2012 : 09:34:21
|
quote: Originally posted by zeljko nisu problem STANOVNICI... zemlja može hraniti 50 milijardi ljudi problem je što 10% ljudi ima 90% resursa
stanimo na rep imperijalizmu povratimo ugled socijalizmu
|
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 04/10/2012 : 09:37:13
|
vidim da ljudi precesto barataju (da ne kažem koriste se) terminima kao što su normalno, nenormalno, prirodno i protivprirodno, nemajuci ama baš ni najmanje uvida ne u distribuciju tih diskursa i vezivanja za pojedine sociokulturne fenomene, vec u samo poreklo i istorijsko-etiološke konsekvence upotreba doticnih pojmova...
rec - dve (tacnije slika - dve) o cudovišnoj dimenziji normalno-nenormalno pošto je relativno nov, tacnije rada se u doba klasicizma(o "dihotomiji" prirodno-neprirodno je mnogo teže pricati pošto prestavlja entitet koji je u oblasti filozofskog, poetskog i teološkog interesovanja još od doba predsokratovaca):
pocetkom 18. veka nepoznati autor je u londonu objavio knjigu “onanija, ili odvratni greh samoskrvnuca”... za manje od 30 godina knjiga doživljava preko 80 izdannja, prevedena na mnoge jezike sveta, ocigledno je naišla na plodno tle... no to je samo pocetak, evo šta je usledilo...
pocetkom sledeceg veka izlazi prvi “udžbenik” psihijatrije gde je (naucno) objašnjeno da masturbacija uzrokuje razne slabosti i poremecaje medu kojima i maloumnost... dvadesetak godina kasnije masturbacija je “kriva” za epilepsiju, melanholiju i suicidnost…. u drugoj polovini 19. veka ubedenje da masturbacija prouzrokuje ludilo dostiže vrhunac...
ako bi neki dušebrižnik hteo spasiti sebe ili svoje najmilije mogucnosti da polude, mogao je otici kod poštovanog lekara da ih isti okuje pojasom nevinosti, kastrira ili vec po želji... stvaranjem azila psihijatrijske prakse dobijaju mesto gde ce nesmetano i izolovano od ociju javnosti sprovoditi u delo lecenje nenormalnih...
20. vek... dekan najelitnijeg (ujedno i kraljevskog) fakulteta za hirurgiju leci masturbaciju obrezivanjem… cuveni psihijatar b.saks savetuje da se masturbacija kod dece leci kanterizacijom kicme i polnih organa. cuveni pionir psihoanalize smatra da neurastenija zavisi od preterane masturbacije.
21. vek... masturbacija je prihvacena kao deo svakodnevnih aktivnosti, štaviše, smatra se aktivnosti koja odgovara ocekivanjima savremenog društva (“ko nikada nije drko taj nije normalan”)... dakle stanje normalnosti.... pominje se vec u osnovnoj školi i to u dva predmeta...
homoseksualizam na patološku scenu stupa relativno kasno 1968. kao jedna od 10 navedenih seksualnih devijacija u DSM, brojne aktivnosti intelektualaca, politickih grupa, samih homoseksualaca doveli su do toga da je u današnjoj verziji DSM-a homoseksualnost ustupila mesto homofobiji – poremecaj koji se zasniva na strahu od patoloških aspekata homoseksualizma...
naucne lekarske metode kojima su se homoseksualci lecili tokom perioda patologizacije su: kastracija, lobotomija, vazektomija, sterilizacija, klitoridektomija, hormonske inekcije, farmakološki šokovi, elektrošokovi i sl....
u verovatnocu izlecenja ovakvim naucnim pristupima ne treba ni sumnjati...
ovo kretanje iz oblasti nenormalnog u oblast normalnog nije revirzibilno, ali nije ni bez “parnjaka”… mnoge normalne kategorije ponašanja su prešle u oblast kriminalnih aktivnosti:
uzmimo na primer brak - tu svetu vezi izmedu osoba razlicitog pola...
ko je iole upoznat sa literaturom svetske baštine može da primeti tektonske promene u nekim tradicionalnim, seksualnim i obicajnim elementima braka...
britanski parlament je krajem 19. veka pomerio starosnu granicu za udaju sa 12 na 13 godina, muškarci za koje su se ove devojcice udavale bili su uglavnom po poart decenija stariji... dakle ovi crkveno blagosiljani cinovi pedofilije su danas najstrožije protivzakoniti…
*** psihijatrijski dodatak o adolescentima (SSSR) “dijagnoza: metafizicka intoksinacija, podvrsta hebefrenije korišcena moedu psihijatrima u sovjetskom savezu, odnosila se na adolescente zatecene u refleksivnom preispitanju smisla života, religije i svoje uloge u svetu... i predstavljala je deo socijalne šizofrenije – jer normalna osoba ne može da zamisli bolji vid društvenog uredenja od komunistickog....ova dijagnosticka kategorija je bila u upotrebi do 1991.”
možemo li donositi sudove o nenormalnosti pri tom nemajuci najjasniju predstavu šta je normalno(st)??
razdvajanje normalnih od nenormalnih aktivnosti je proces koji je otpoceo još od nastanka psihijatrije odnosno od gradenja odnosa patološko-normalno…
nažalost u ovo razgranicenje mešaju se i prirodno i kulturno i eticko i pravno i religiozno i ko zna šta još sve… medutim, ni dan danas ne postoji precizna def. na osnovu koje možemo razgraniciti normalno od nenormalnog…ne postoji zauvek prihvacena def. nenormalnog, realitet nenormalnog je pokretljiv… konstituiše se unutar meduljudskih odnosa i ne postoji van delatnosti ljudskog uma…
|
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
Edited by - noemis on 04/10/2012 09:37:55 |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 04/10/2012 : 09:49:11
|
quote: Originally posted by Beva
Po meni, ako postoji u prirodi, onda je prirodno, ako ne, onda nije... Homoseksualnost je potpuno prirodna...
Automobili koji zagaduju okoliš su protuprirodni, pa se tu ne poteže taj argument... Cak ce ga možda Sawitch nazvati glupom usporedbom... Ako to ucini, onda ce shvatiti kako ja gledam njega kad kaže da je homoseksualnost neprirodna... I koliko je taj argument bitan...
netacno... teško je ovo da se objasni, ali da probam ukratko... ili ceš coveka sa savim svojim aktivnostim aukljuciti u prirodu ili ga u celosti iskljuciti... automobil je dobijen upotrebom ljudskih aktivnošcu nad materijom koja postoji u prirodi... dakle iako je "veštacki" automobil je "prirodan"...
|
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 04/10/2012 : 10:32:22
|
quote: Originally posted by sawitch
Mene kao covjeka zgražaju vjernici, ono idu u procesijama, križnim putovima i slicnim paradama. Teško mi je i pojmiti da neko normalno bice roda homo sapiens može vjerovati u takve gluposti....
Nisi vernik, ok ali nemoj gluposcu nazivati veru, nekulturno je i jako ruzno..
Moj Savicu da ti i tebi slicni kvazi vjernici imate imalo pojma o vjeri tada ne biste u njeno ime diskriminirali i vrijedali, ne biste koristili vjeru i bibliju da biste se dijelili i opravdavali svoju potrebu za mržnjom drukcijeg... Da ste barem približno sigurni u svoju vjeru kao što mislite da jeste tada bi se na ovakve stvari koje je napisao Ignus samo nasmijali, a ne uvrijedili.
Edit: kiky daj još slika, ova zadnja tura je baš simpa... slatki medeki |
The less I have the more I am a happy man |
Edited by - Tonto on 04/10/2012 10:34:45 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 04/10/2012 : 10:36:11
|
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by sawitch
Nisi vernik, ok ali nemoj gluposcu nazivati veru, nekulturno je i jako ruzno..
Moj Savicu da ti i tebi slicni kvazi vjernici imate imalo pojma o vjeri tada ne biste u njeno ime diskriminirali i vrijedali, ne biste koristili vjeru i bibliju da biste se dijelili i opravdavali svoju potrebu za mržnjom drukcijeg... Da ste barem približno sigurni u svoju vjeru kao što mislite da jeste tada bi se na ovakve stvari koje je napisao Ignus samo nasmijali, a ne uvrijedili.
tocno, ali zato postoji pojava koja se zove "prakticni vjernik". Nekima je dan razum da sami njime pojme svijet oko sebe, a nekima da slijepo slušaju svoje vode (i duhovne i svjetovne)! Jebiga, ne koristi nam svima razum isto..... |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 04/10/2012 : 10:47:52
|
quote: Originally posted by noemis
quote: Originally posted by Beva
Po meni, ako postoji u prirodi, onda je prirodno, ako ne, onda nije... Homoseksualnost je potpuno prirodna...
Automobili koji zagaduju okoliš su protuprirodni, pa se tu ne poteže taj argument... Cak ce ga možda Sawitch nazvati glupom usporedbom... Ako to ucini, onda ce shvatiti kako ja gledam njega kad kaže da je homoseksualnost neprirodna... I koliko je taj argument bitan...
netacno... teško je ovo da se objasni, ali da probam ukratko... ili ceš coveka sa savim svojim aktivnostim aukljuciti u prirodu ili ga u celosti iskljuciti... automobil je dobijen upotrebom ljudskih aktivnošcu nad materijom koja postoji u prirodi... dakle iako je "veštacki" automobil je "prirodan"...
Da se razumijemo, 'neprirodno' po tom mom tumacenju ne znaci 'loše', samo sam htio ukazati na uzaludnost takvog razmišljanja kad su homoseksualci u pitanju... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 04/10/2012 : 11:30:58
|
Patrijarh srpski Irinej je apelovao na vlast da zabrani paradu ponosa,tj paradu srama kako je on nazvao. Jel i patrijarh nije vernik? Patrijarh Pavle je svojevremeno takodje osudjivao parade. Jel i Pavle nije bio vernik? |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Posted - 04/10/2012 : 11:34:00
|
quote: Originally posted by okiboki
Patrijarh srpski Irinej je apelovao na vlast da zabrani paradu ponosa,tj paradu srama kako je on nazvao. Jel i patrijarh nije vernik? Patrijarh Pavle je svojevremeno takodje osudjivao parade. Jel i Pavle nije bio vernik?
A? |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Posted - 04/10/2012 : 11:42:56
|
Zasto bi jedan patrijarh koji zaradjuje novac od svoje nazovi vere bio veci vernik od bilo koga?? Zar nije Isus ucio da su (smo) svi jednaki? Isto je sramno razbijati ljudima glavu SAMO zato sto su drugaciji, pa ga nisam cuo da je to ikad osudio. Licemerje prvog reda.
Eto i vladika Pahomije, osvedoceni pedofil, je protiv parade. I on je vernik. Verovatno i pukovnik Amfilohije i onaj Kacavenda sto se bas lozi na Audije. Broj vladika cija rec ima neku tezinu se moze nabrojati na prste jedne ruke. Irinej nije medju njima.
|
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Posted - 04/10/2012 : 11:54:43
|
Ma gluposti su to. I ona podla deca iz Vranja su isto sve izmislila samo da napakostila cika-Pahomiju koji je samo hteo da im da bonu. Sram ih bilo.
A Isus jeste da je lecio bolesne, hranio gladne, prihvatao sve i pomagao svima bez obzira na veru, naciju i opredeljenje, ali, budimo realni, sta on zapravo zna o hriscanstvu?? Jel bio nekad patrijarh? Bio qrac.
|
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17812 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 04/10/2012 : 13:32:03
|
onaj gore koji poredi drkadžije i pedere je ucinio jednu logicku grešku prelaska u drugi red što je cesta u ovakvim slucajevima
naime drkadžije u tom kontektsu nisu PARADIRALI NITI IMALI LOBI OD NEKOLIKO MILIJARDI $$$ nit su imali serije koje ih promoviraju i citav holivud iza sebe
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Posted - 04/10/2012 : 14:00:11
|
quote: Originally posted by zeljko
nit su imali serije koje ih promoviraju i citav holivud iza sebe
Trebalo bi da pogledas seriju Louie |
|
|
Topic |
|