forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Filatelija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 08/12/2011 : 11:47:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
ps. celtik, moje podrucje skupljnja su zemlje bivse juge, juga , ali najuza tematika su mi markice rijecke drzave.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 08/12/2011 : 11:52:19  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message
quote:
Originally posted by mamlaz

ps. celtik, moje podrucje skupljnja su zemlje bivse juge, juga , ali najuza tematika su mi markice rijecke drzave.

FIUME? Imam ih i ja desetak...
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 08/12/2011 : 12:08:29  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

quote:
Originally posted by Amos

Nekada sam se bavio sakupljenjem maraka, ali sam onda skužio da je to debilan hobi i prodao sve marke i albume.

Problem je u tome što sam mislio da imam neku vrijednost, a frajer u filatelistickoj trgovini mi je rekao da strane marke koje imam ne vrijede ništa, a za hrvatske mi može dati love koliko vrijede u nominali, odnosno dobio sam oko 250 kuna. Vjerujem da su sve ukupno vrijedile bar malo više, ali sve je to obicni šit od par sto kuna. Iznimno, druga je stvar ako se covjek misli time baviti ozbiljno i ulagati neku lovu..

Puno su mi draži stripovi.

pa ovo je odlican primjer pocetnika, gdje svatko tko ima dvije-tri marke kod kuce, koje je skinuo sa pisma, gdje mu je tetka pisala iz mora, prije 20 godina, misli kako to vrijedi nešto.
Pa ne ide to tako.
Ja imam kod kuce marke italijanskih gradskih država iz 1850 godine, koje prakticno ne vrijede ništa, iako je prva marka bila 1840 godine (crni penny), znaci moje marke su od skoro samog pocetka ali ne vrijede puno.
Ne odreduje se cijena koliko je marka stara, nego koliko je rijetka.
Isto tako marka može vecu cijenu postici ako je u kompletu (kompletna serija).
Inace ove marke koje imate i vi i ja i svi ovdje i 98% posto kolekcionara po svijetu, ove marke ne vrijede puno, ovakve marke, skinute sa pisama i slicno, ili kupljene n afilatelija.net, filatelija.com, putem foruma, limundo,....ovo je onako za zabavu i sakupljanje, ali to n evrijedi prakticno ništa, niti se to dobro prodaje.

SKUPE I VRIJEDNE MARKE MOŽE SE JEDINO KUPITI NA AUKCIJAMA TIPA CHRISTIE I SLICNO. RECIMO NEKAKVE NJEMACKE LIVE AUKCIJE, ŠVICARSKE,....TAMO SE PRODAVAJU MARKE KOJE SU PREGLEDANE SA STRANE STRUKE, SUDSKIH IZVEDENIKA, MARKE KOJE IMAJU CERTIFIKATE POVLAŠTENIH LJUDI, ORGANIZACIJA,....a ne tamo nekog xy filatelista....

Inace ako se želite baviti skupljanjem maraka, neobhodni su vam katalozi (bez toga jednostavno ne ide), udružite se u klubove, posjecujte forume, posjetite skupove, postoje cak i natjecanja i slicno.

Trenutacno se vrlo dobro prodavaju KINESKE MARKE ( ovo je buducnost!!! i moguca investicija ako kupite neku rijetku kinesku marku!), Engleske classic stamps od 1840-1950 ( ali ne sve naravno), možda neke africke kolonije do 1950 godine. Inace postoje i "sveti gralovi":
-Plavi mauricius
-žuta marka iz švedske
-crvena marka iz Gvajane
-inverted jenny
-itd....

Ali ove marke jednostavno necete moci pronaci. Crvenu marku iz Gvajane, navodno postoji samo jedan primjerak, vlasnik ove marke je trenutacno u zatvoru zbog ubojstva, marka se nalazi vjerovatno u nekom sefu i pitanje je kako ili gdje ce to završiti,.....

Najredje i najskuplje DFJ-FNRJ poštanske marke su esperanto od 300.dinara iz 1953.godine,blok ZEFIZ iz 1951.godine,blokovi Ustavotvorne skupštine iz 1945.godine,blokovi Železnica iz 1949.godine,Prve životinje iz 1954.godine...To su krucijalne serije Jugoslavije koje mora imati svaki ozbiljan filatelista. Markica "Esperanto" je ekvivalent stripa ZS 13."Nasilje u darkvudu",nešto najredje u Yu-filateliji!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/12/2011 : 13:07:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Celtic
Nisam ja nesto bas blizak sa tecom pa nemam ni njegov broj.. Ali videcu da ti iskobeljam par informacija kada odem do njih u NS... Ili ako nadjem njegovu vizitku koju mi je dao.. Na njoj je pisalo da je predsednik udruzenja filatelista i numizmaticara Srbije...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 08/12/2011 : 16:15:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by pravedni

quote:

FIUME? Imam ih i ja desetak...

jel imas sta slika od njih?

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 08/12/2011 : 16:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
pravedni, ima i rjefjih stvari npr oni pretisci na ndh markice ili onih navodnih 20 komada sa partizanom koje su prve markice juge

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 08/12/2011 : 16:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
nazalost filatelija juge nije vise tolikona cijeni i za 800-900 eura mozes dobiti komplet nezigosanih.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17815 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 08/12/2011 : 16:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
ima li iko neke velike poštanske markice... koja je najveca?

uvijek su me zanimale one s gradovima i egzoticnim pticama

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 08/12/2011 : 17:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
Marke sam skupljao od 10.-15. godine i to baš ful intenzivno.
Vec nekoliko godina pokušavam prodat hrpu njih iz 2.svj.rata (95% neponištenih) i nema šanse. Tolko sam desetaka oglasa ostavio da se pitam dal se ljudi uopce više bave ovim il šta?
Evo ti živina željac

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 08/12/2011 : 19:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Celtic
Nisam ja nesto bas blizak sa tecom pa nemam ni njegov broj.. Ali videcu da ti iskobeljam par informacija kada odem do njih u NS... Ili ako nadjem njegovu vizitku koju mi je dao.. Na njoj je pisalo da je predsednik udruzenja filatelista i numizmaticara Srbije...

OK , nije hitno , kad dospeš

What a long strange trip it's been
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 08/12/2011 : 19:16:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

zanimljivo kako se negdi nešto može a negdi ne. ma super .

a sta se moze?

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 08/12/2011 : 19:17:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by zeljko

ima li iko neke velike poštanske markice... koja je najveca?

uvijek su me zanimale one s gradovima i egzoticnim pticama

imas blok od usa, tema svemir, velicina oko metar i pol sa metar

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 08/12/2011 : 19:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message
FDC koverte

Ova prva samo za zvezdaše

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/12/2011 : 19:36:19  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by C Celtic

FDC koverte

Ova prva samo za zvezdaše

Baš postavljena na pravi dan, na dvadesetogodišnjicu kad smo postali prvaci Sveta!!!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/12/2011 : 19:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Jel' ima nekih markica Partizana?

Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 08/12/2011 : 20:22:26  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message
Nisam siguran , mislim da je bilo ali na žalost posle 1993. nisam baš uspeo da ispratim izdanja PTT Srbije. Cekam 2014. godinu kad Voša slavi 100goišnjicu , valjda smo zaslužili jubilarnu markicu.
Najžalije mi je što nisam nabavio marku i FDC povodom 70 godina Politikinog Zabavnika .
Mogli bi recimo jednu peticiju kad bude 50 godina Stripoteke , šta kažete?

Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 08/12/2011 : 20:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message
quote:

Lepo , možda se jednog dana malo i menjamo

Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 08/12/2011 : 20:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message
quote:

Evo našao sam:

http://www.posta.rs/struktura/lat/filatelija/prigodne-postanske-marke/prigodne-postanske-marke-2005.asp#vrh

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17815 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 08/12/2011 : 21:13:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
zanimljivo :D
ako baš ne možeš biti u svakoj zemlji na planeti možeš sakipiti poštanske markice iz svih zemalja

tako ja skupljam novcanice :D
posebna pozornost na one koje su nestale nasilnim putem :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

perque
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 28/09/2009

Posted - 08/12/2011 : 21:15:34  Show Profile Show Extended Profile  Send perque a Private Message
quote:

quote:

Evo našao sam:

http://www.posta.rs/struktura/lat/filatelija/prigodne-postanske-marke/prigodne-postanske-marke-2005.asp#vrh

Prigodne marke emitovane su 1995. godine povodom 50 godina sportskog drustva „Partizan”
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/12/2011 : 21:18:26  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Koliko mogu da kostaju ove markice sa Partizanom? One kao vitezovi Partizan vs zvezda su prave..

Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 08/12/2011 : 21:29:16  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message
Racunaj da je cena markica otprilike onoliko koliko piše na njoj s obzirom da nije mnogo stara , najbolje nazovi na broj koji imaš u dnu stranice na PTT sajtu sutra u neko radno vreme.
Nisam u toku sa cenama FDC , ali nije to nešto mnogo

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 08/12/2011 : 21:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
fdc je oko pedeset posto skuplji od nominale serije na njemu

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/12/2011 : 23:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:

Racunaj da je cena markica otprilike onoliko koliko piše na njoj s obzirom da nije mnogo stara , najbolje nazovi na broj koji imaš u dnu stranice na PTT sajtu sutra u neko radno vreme.
Nisam u toku sa cenama FDC , ali nije to nešto mnogo

Poslao sam sada mail koji sam nasao ispod broja telefona.. Valjda se neko javi...

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 09/12/2011 : 09:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

quote:
Originally posted by Amos

Nekada sam se bavio sakupljenjem maraka, ali sam onda skužio da je to debilan hobi i prodao sve marke i albume.

Problem je u tome što sam mislio da imam neku vrijednost, a frajer u filatelistickoj trgovini mi je rekao da strane marke koje imam ne vrijede ništa, a za hrvatske mi može dati love koliko vrijede u nominali, odnosno dobio sam oko 250 kuna. Vjerujem da su sve ukupno vrijedile bar malo više, ali sve je to obicni šit od par sto kuna. Iznimno, druga je stvar ako se covjek misli time baviti ozbiljno i ulagati neku lovu..

Puno su mi draži stripovi.

pa ovo je odlican primjer pocetnika, gdje svatko tko ima dvije-tri marke kod kuce, koje je skinuo sa pisma, gdje mu je tetka pisala iz mora, prije 20 godina, misli kako to vrijedi nešto.
Pa ne ide to tako.
Ja imam kod kuce marke italijanskih gradskih država iz 1850 godine, koje prakticno ne vrijede ništa, iako je prva marka bila 1840 godine (crni penny), znaci moje marke su od skoro samog pocetka ali ne vrijede puno.
Ne odreduje se cijena koliko je marka stara, nego koliko je rijetka.
Isto tako marka može vecu cijenu postici ako je u kompletu (kompletna serija).
Inace ove marke koje imate i vi i ja i svi ovdje i 98% posto kolekcionara po svijetu, ove marke ne vrijede puno, ovakve marke, skinute sa pisama i slicno, ili kupljene n afilatelija.net, filatelija.com, putem foruma, limundo,....ovo je onako za zabavu i sakupljanje, ali to n evrijedi prakticno ništa, niti se to dobro prodaje.

SKUPE I VRIJEDNE MARKE MOŽE SE JEDINO KUPITI NA AUKCIJAMA TIPA CHRISTIE I SLICNO. RECIMO NEKAKVE NJEMACKE LIVE AUKCIJE, ŠVICARSKE,....TAMO SE PRODAVAJU MARKE KOJE SU PREGLEDANE SA STRANE STRUKE, SUDSKIH IZVEDENIKA, MARKE KOJE IMAJU CERTIFIKATE POVLAŠTENIH LJUDI, ORGANIZACIJA,....a ne tamo nekog xy filatelista....

Inace ako se želite baviti skupljanjem maraka, neobhodni su vam katalozi (bez toga jednostavno ne ide), udružite se u klubove, posjecujte forume, posjetite skupove, postoje cak i natjecanja i slicno.

Trenutacno se vrlo dobro prodavaju KINESKE MARKE ( ovo je buducnost!!! i moguca investicija ako kupite neku rijetku kinesku marku!), Engleske classic stamps od 1840-1950 ( ali ne sve naravno), možda neke africke kolonije do 1950 godine. Inace postoje i "sveti gralovi":
-Plavi mauricius
-žuta marka iz švedske
-crvena marka iz Gvajane
-inverted jenny
-itd....

Ali ove marke jednostavno necete moci pronaci. Crvenu marku iz Gvajane, navodno postoji samo jedan primjerak, vlasnik ove marke je trenutacno u zatvoru zbog ubojstva, marka se nalazi vjerovatno u nekom sefu i pitanje je kako ili gdje ce to završiti,.....

Upravo ono o cemu govorim od pocetka. Prekompliciran hobi, a samo buljiš u te male prcoljke od papira i pasionirano iz slažeš .
Zezam se, tko voli nek izvoli.
Meni je to jednostavno postalo besmisleno. Ne mislim pri tom na financijsku stranu, tj. da imam u njima neku osobitu novcanu vrijednost, nego jednostavno je prošla stvar i gotovo.

Zadržao sam neke najdraže primjerke blokova pa cu ih staviti u male okvire i na zid radne sobe, kao neku vrstu memorabilije, uz neke ulaznice za koncerte i slicno.
Medu ostalim, ostavio sam:

I još jedan jugoslavenski blok u knjižici s temom jedrenjaka iz 80-ih godina, ali ne mogu naci sada sliku na netu. Ako netko zna o cemu govorim i ima sliku postajte pa da se vidi.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000