Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12486 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 22/12/2011 : 15:33:10
|
quote: Originally posted by emirem
quote: Originally posted by izivko
quote: Originally posted by teller
bilo nam je bolje kad nam je bilo gore...vratite Tita,Yugu i Dnevnik(Novosadski).
Jarane, to nam baš ne treba...
Istina...ostavili kredite da ih mi placamo.... Sto se tice "dnevnika" moze ZS i LMS...
ovo me uvijek nasmije do suza!! Cije kredite vi placate? od druga Tita? Jel drug Tito rekao da trebate trošiti ko ludi? Jel drug Tito rekao da svaki treba 2,3,...kola? Jel drug Tito rekao da se menadžeri i banke trebaju igrati investicija? Da svatko treba imati iphone, notebook, Gucci torbu, Versace haljinu,...iako radi u Konzumu za 3500 kuna a ima ugovor za 6 mijeseci? Jel to treba takvoj osobi Gucci torba? Jel drug Tito uzeo kredite koje sada vi placate za ove gluposti ili pojedinac, koji ne razmišlja 5 minuta unaprijed?
Sada malo ozbiljnije:
-pogledajte koliki je bio vanjski dug vaše, moje,....bilo koje države za vrijeme druga Tita i koliki je danas? Zar taj vanjski dug nije svake godine veci? I kakve veze ima drug Tito sa tim, kojeg nema 30 godina?
I jeste li se pitali zašto je drug Tito uzimao kredite?
UZIMAO JE KREDITE DA SU SE GRADILE ŽELEZARE, RUDNICI, TVORNICE, FIRME,....sve što imamo sada (ceste,kuce,....) sagradio je drug Tito. SVAKA KUCA KOJA JE SAGRAÐENA U TO VRIJEME, VEC ODAVNO JE ISPLACEN (VRACEN) KREDIT! Onaj koji ide zidati kucu danas, ZAR JE DRUG TITO UZEO ZA NJEGA KREDIT? JEL TO SADA DRUG TITO (nakon 30 godina smrti) KRIV ŠTO NETKO DANAS NE MOŽE ODPLACIVATI KREDIT?
I još nešto, da nije drug Tito, bio kakav je bio (covjek sa stilom, fin, ugladen, cigare, konjak, družio se sa Sofijom Loren, Kraljicom Elizabetom,...) ne bi Jugoslavija dobila ni pola toliko kredita i pola stvari se ne bi izgradilo, jer on je znao šarmirati ljude. Pogledajte ove sadašnje prijedsednike, bez stila, ono na licu im piše da su podmukli, da su lopovi, da nemaju pojma šta rade, da su glupi,...drug Tito je bio karizmatican, nije bio rasista, bio je hrabar (vodio je vojsku! u 2.sv.ratu, borio se u Španjolskoj prije toga), a svejedno nakon rata nije mrzio nikoga. Bio je covjek koji je držao sve na okupu, ljudi su se poštivali, pomagali, voljeli u to vrijeme,....dok su ti pokvarjenjaci koji sada vode sve ove naše i vaše države jedva cekali da on umre pa da si mogu skociti za vrat i sada imamo što imamo. Evo vam tako hvaljenu demokraciju, kapitalizam, blagostanje,....uživajte sada u svemu tome, to ste izborili na izborima... Pogledajte statistiku koliko ljudi je za vrijeme druga Tita bilo bez posla, bezkucnika,...a koliko ih je danas. Koliko je kriminala bilo tada a koliko ga je danas? U Sloveniji SKORO SVAKI DAN! opljackaju poštu, benzinsku stanicu,trgovinu,...a pljackaši nisu narkomani, nego gladni ljudi....Koliko gladnih ljudi je bilo za vrijeme druga Tita? Jako sam bio šokiran kada sam se šetao Ljubljanom i do mene je došla lijepo obucena žena, sa djetetom i zamolila me da joj kupim nešto za jelo, ili bar njezinom djetetu. Nije bila klošarka, obicna žena, možda radnica koja radi a ne zaradi dovoljno za ovaj pokvareni svijet, da može da se najede. Možda nema posao ali ima kucu, ali nema šta staviti u lonac. Šta ti tada vrijedi, da imaš iphone ili ipad ili Versace,...ako ti je stomak prazan.... |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 22/12/2011 : 15:50:57
|
Kakav sad mrtvi Tito odjednom??????? |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 22/12/2011 : 15:52:01
|
da, istina je to što pišeš euro.. da sad ne politiziramo... ali zaista, šta Tito ima veze sa tim što je jugosfera dužna 180 milijardi dolara i što kamen na kamenu nije više u vlasništvu naroda... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 22/12/2011 : 16:04:18
|
Sada malo ozbiljnije:
-pogledajte koliki je bio vanjski dug vaše, moje,....bilo koje države za vrijeme druga Tita i koliki je danas? Zar taj vanjski dug nije svake godine veci? I kakve veze ima drug Tito sa tim, kojeg nema 30 godina?
I jeste li se pitali zašto je drug Tito uzimao kredite?
UZIMAO JE KREDITE DA SU SE GRADILE ŽELEZARE, RUDNICI, TVORNICE, FIRME,....sve što imamo sada (ceste,kuce,....) sagradio je drug Tito. SVAKA KUCA KOJA JE SAGRAÐENA U TO VRIJEME, VEC ODAVNO JE ISPLACEN (VRACEN) KREDIT! Onaj koji ide zidati kucu danas, ZAR JE DRUG TITO UZEO ZA NJEGA KREDIT? JEL TO SADA DRUG TITO (nakon 30 godina smrti) KRIV ŠTO NETKO DANAS NE MOŽE ODPLACIVATI KREDIT?
I još nešto, da nije drug Tito, bio kakav je bio (covjek sa stilom, fin, ugladen, cigare, konjak, družio se sa Sofijom Loren, Kraljicom Elizabetom,...) ne bi Jugoslavija dobila ni pola toliko kredita i pola stvari se ne bi izgradilo, jer on je znao šarmirati ljude. Pogledajte ove sadašnje prijedsednike, bez stila, ono na licu im piše da su podmukli, da su lopovi, da nemaju pojma šta rade, da su glupi,...drug Tito je bio karizmatican, nije bio rasista, bio je hrabar (vodio je vojsku! u 2.sv.ratu, borio se u Španjolskoj prije toga), a svejedno nakon rata nije mrzio nikoga. Bio je covjek koji je držao sve na okupu, ljudi su se poštivali, pomagali, voljeli u to vrijeme,....dok su ti pokvarjenjaci koji sada vode sve ove naše i vaše države jedva cekali da on umre pa da si mogu skociti za vrat i sada imamo što imamo. Evo vam tako hvaljenu demokraciju, kapitalizam, blagostanje,....uživajte sada u svemu tome, to ste izborili na izborima... Pogledajte statistiku koliko ljudi je za vrijeme druga Tita bilo bez posla, bezkucnika,...a koliko ih je danas. Koliko je kriminala bilo tada a koliko ga je danas? U Sloveniji SKORO SVAKI DAN! opljackaju poštu, benzinsku stanicu,trgovinu,...a pljackaši nisu narkomani, nego gladni ljudi....Koliko gladnih ljudi je bilo za vrijeme druga Tita? Jako sam bio šokiran kada sam se šetao Ljubljanom i do mene je došla lijepo obucena žena, sa djetetom i zamolila me da joj kupim nešto za jelo, ili bar njezinom djetetu. Nije bila klošarka, obicna žena, možda radnica koja radi a ne zaradi dovoljno za ovaj pokvareni svijet, da može da se najede. Možda nema posao ali ima kucu, ali nema šta staviti u lonac. Šta ti tada vrijedi, da imaš iphone ili ipad ili Versace,...ako ti je stomak prazan.... [/quote]
1. izgradilo bi se još više i to na tržišnim osnovama a ne ideološkim
2.misliš iša je radit nered u tudoj državi?
3.
4.?? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 22/12/2011 : 16:08:51
|
quote: Originally posted by KRAS
e ljudi, mene nešto neide u glavu nikako...
ja, fala bogu trošim samo one pare koje imam u džepu a ne one koje cu možda nekad imati...
živim u gajbi koju su mi starci dali i imam mjesecnih troškova oko 500 eura- režije, hrana, duvan, gorivo...
ono što ne razumem, je da su svi oko mene uvaljeni u neke dugove - krediti, lizingi, limiti...
placaju redovne kamate, zakazne kamate, kaznene kamate...
od obicnih ljudi pa sve do država - svi su dužni - ALI KOME ?
ova zikra je izgleda baš zbog tih kamata, dakle novca koji nepostoji...?
95% novca ne postoji u fizickom (papirnatom) obliku, samo 5%! |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 22/12/2011 : 17:33:24
|
quote: Originally posted by paro
Kakav sad mrtvi Tito odjednom???????
Rekla bi seljacka bagra oko i u Zadru : " šta je ovo nedilje ti svete..." |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 22/12/2011 : 17:35:32
|
quote: Originally posted by globinjo
jebote,nevjerovatno,jedan baci kost,i onda uvik isti pocnu glodat...ostavite se jadnog tita,pa ni mrtav nema mira...sve cu vas poizbacivat...
I to na glavu Jeaba vas tito,jovanka i žito |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 22/12/2011 : 17:36:57
|
Nisam nikome dužan ni lipe. Nemam kredit, nikada nisam imao i ne planiram uzimati. Trošim samo svoj novac koji imam.
Kada sam ljetos uzimao klimu, prodavac me je nagovarao da uzmem na 12 rata, a ja sam rekao da mi odmah skine kompletan iznos sa kartice (da odmah znam na cemu sam). Ako sam ikada i posudio neki sitan novac, nisam imao mira dok ne vratim... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 22/12/2011 : 17:57:59
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Nisam nikome dužan ni lipe. Nemam kredit, nikada nisam imao i ne planiram uzimati. Trošim samo svoj novac koji imam.
Kada sam ljetos uzimao klimu, prodavac me je nagovarao da uzmem na 12 rata, a ja sam rekao da mi odmah skine kompletan iznos sa kartice (da odmah znam na cemu sam). Ako sam ikada i posudio neki sitan novac, nisam imao mira dok ne vratim...
Da ovako svi rade, mislim da bi zs 13 bio ne 3000 nego 10000 kuna jer bi se imalo itekako. Ja isto mislim da je novac kojeg nemamo tj, trošenje onog cega nemamo dove do ove situacije. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 22/12/2011 : 18:06:05
|
Ni ja ne volim da se zaduzujem, ali, opet, nekad je to pametno resenje.
I sta je novac koji nemas ? Ako ti je plata 2k eura a ti kupis auto od 10k eura na godinu dana otplate sa ucescem 3k, to i nije neki "dug"... |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 22/12/2011 : 20:32:19
|
quote: Originally posted by supermark
slicno i ja otkad se društveni život mjeri vremenom u kaficu
Pa naravno da se ne mjeri, al smatram da svaki covjek nakon tjedna na poslu ili štrebanja za faks zaslužuje da provede jedno popodne ili vecer s prijateljima. Ne mora bit kafic, reci slobodno neku alternativu društvene interakcije...paintball, pecanje, kuglana, bilošta..
Upravo tako. Ja, recimo, od ponedjeljka do cetvrtka ne izlazim, samo posao i doma (osim ako preko tjedna pada koji praznik, pa vecer prije izadem), ali petak poslije posla i subota...nema šanse da bih bio doma i ležao, gledao TV ili tipkao po kompu... Onda sam uvijek negdje vani. Cesto sam u petak poslije posla osjecao umor, ali ni to me nije sprijecilo da navecer odem negdje van. Subotom sam isto uglavnom vani. Nedjelja strogo mirovanje, odmaranje (TV, komp, citanje, i sl.). |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12496 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8164 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 22/12/2011 : 22:15:39
|
ja sam u šoku je li 1euru netko ukrao podatke za login? kako to da on ima 2 posta u kojima najpametnije prica je li to isti covjek koji je svaki dan dolazio s planom kako zaraditi na zlatu, markama i ostalim alkemijama
u svakom slucaju, potpisujem što ja taj (1euro?) napisao - loše nam je jer MORAMO trošiti, jer ne znamo bez gluposti koje su nam nametnute u zadnjih 15-ak godina
|
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 22/12/2011 : 22:49:26
|
još ja ispadoh najasketskiji lik ovde |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
Edited by - lwood on 22/12/2011 22:49:40 |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 23/12/2011 : 01:14:37
|
ken2 podržava eura.. wtf??? vrijeme je da se povucem do 2012. veseli i zdravi bili.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8164 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 23/12/2011 : 02:22:21
|
evo, paro ajde mu prigovori na necemu
ja bi mogao samo dati primjedbu na kinu, ja odavno predvidam da ce i oni upasti u debelu krizu, previše se kurce, moraju imati najvecu i najbolju olimpijadu, grade najviše nebodere, hoce kapitalizam, ali bez demokracije, grade milijunske puste gradove, pojedinci im se bogate, a raja radi za kikiriki...neodrživo
quote: Originally posted by 1Euro
Jel vi znate zašto je došlo do svega toga????
Odgovor je jednostavan, ZATO JER SU LJUDI ŽIVJELI PREKO SVOJIH MOGUCNOSTI (uzimali kredite za nešto što im ne treba). Kupovali po dva, tri kola (jer je kao bilo jeftino, jer su vidjeli neku reklamu "akcija", "sniženo", "sada je vrijeme",....), jer su od jednom poceli da kupuju odjecu od nekih marki (ništa nije bilo preskupo, ima se, može se,...), jer su promjenili svake tri mijesece mobitel, odjednom su svima zatrebali notebook-ovi, ipod-ovi, iphon-ovi,.... citav je svijet trošio novac kojeg nije imao, nije zaradio,....i kojeg sada treba vratiti. Ljudima uzimaju kuce (zato ima toliko beskucnika), gubi se posao, jer banke nemaju više novca (uzimali kredite milijuni i milijuni ljudi, pa nestalo novca), da posude firmama, ne grade se više tvornice (jer nije cool raditi u nekoj tvornici i nositi plavi radnicki "kostim") umjesto tvornica, rade se Shopping centri, svi bi radili u trgovini jer je više cool nego u tvornici. Ionako tvornice propadaju jer sve proizvajaju u Kini (zato i jeste Kina najbogatija, JER IMA TVORNICE!! i kao takva može posudivati novac recimo citavoj EU), jer su neki bezvezni Amerikanci potrošili 1.000+ (tisucu!!!!!!) milijardi dolara za neki bezvezan rat u Iraku, koji nije donio nikome ništa dobro, jer benzin je skuplji nego ikada(cemu rat....pa da je mogao BUSH pokazati da ima veci k...c nego Sadam, i jebi ga, trebalo platiti 1000+ milijardi dolara da su se mogli "kurciti"). Pošto je svaka porodica imala BAREM dvoje(troje) kola, nitko se nije vozio vlakovima,autobusima,...pa su sada i ove kompanije odpuštale ljude (u Sloveniji se voze prazni vlakovi...) a na ulicama gužva ko u Bombaju, nema parkirališta jer se svaki vozi sam u kolima i onda u neki mali grad dode na stotine kola, koja nemaju gdje parkirati,....itd.....
ZATO LJUDI STE SAMI KRIVI Za OVAKVU SITUACIJU.
Ja inace nemam problema (osim što ne mogu trgovati kako bi želio, jer ostali nemaju novca....), jer ja sam jedan rijetkih koji vozim 5 godina stara kola, koji nemam notebook, koji imam naocale vec 15 godina, koji nisam lud za markama odjece, koji nije uzimao kredite pa sada nikome ništa ne dugujem, koji nije u životu video nikakav iphone,ipod,... a isto tako mogu preživjeti bez toga. Imam i ja želja i potreba ali prije potrošim i jedan sam Euro (1euro haha) razmislim jel to ok, jel to meni treba,...i cesto se nisam zaletio i kupio neke bezvezne stvari (iako još uvijek se nasamarim ponekada...ali manje...).
Išli ljudi da žive na svom, uzimali kredite za stanove, koje sada ne mogu da odplacuju. Cemu? Zato da sada mogu da žive ko klošari i cekaju kada ce im banka uzeti stan. Zar je to vrijedno? Umjesto da više ljudi živi zajedno i pomagaju jedan drugome? Ili ima bisera gdje još stan nisu odplatili, ali su uzeli još jedan kredit za nova kola....jer DANAS SVAKA PORODICA MORA IMATI DVA AUTOMOBILA (ma nemoj...) i to znaci dvije registracije, dva servisa, sve dupli troškovi.....
I onda su vam drugi krivi? Politika je kriva? Banke su krive?
SAMI STE KRIVI!
|
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4099 Posts
Member since 21/12/2008 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38022 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 23/12/2011 : 11:01:51
|
quote: Originally posted by supermark
slicno i ja otkad se društveni život mjeri vremenom u kaficu
Pa naravno da se ne mjeri, al smatram da svaki covjek nakon tjedna na poslu ili štrebanja za faks zaslužuje da provede jedno popodne ili vecer s prijateljima. Ne mora bit kafic, reci slobodno neku alternativu društvene interakcije...paintball, pecanje, kuglana, bilošta..
Zasto mi nesto govori da druze paro nije ozenjene, nema djece...
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Topic |
|
|
|