Author |
Topic  |
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 27/03/2012 : 15:14:26
|
quote: Originally posted by 1Euro
a kakva je razlika izmedu Srba i Srbijanaca? Ja sam mislio da je to isto samo da se drukcije kaže ali jednom mi je netko to vec objašnjavao kako je to neka razlika....nešto u vezi geografskih pojmova ili kako vec....
srbi su narod , a srbijanci pripadnici regije- uže srbije, kao što je štajerac, dalmatinac, bosanac... |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47604 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 27/03/2012 : 15:14:42
|
quote: Originally posted by KRAS
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by mladjo Ali zanimljivo je i porijeklo Vlaha. To su zapravo narod koji vuce polu srpske a polu rumunjske korijene, jel' tako?
da...naselili su šire podrucje Balkana (ovo prema zapadu, RH i BiH) u vreme Turske najezde (16. i 17. st.). Na podrucju Habsburške Monarhije (koja od 1527. obuhvaca i ugarsko-hrvatsko kraljevstvo) dobili su i poseban status (Vlaški statuti), te naselili podrucje Vojne krajine gdje su imali poseban status razlicit od kmetskog. Dobil zemlju zauzvrat morali ratovati...
ja cu ti objasnim dosadni... katolicima bosne i krajine, naredeno je da srbe zovemo vlasima, nebil' se distancirali od njih tojes neko je htio prikazati da pravoslavci i katolici nisu istog roda... jer, da su precanski srbi zaista vlasi, ocuvao bi se vlaški jezik, a njega nema, nema vlaškog jezika u bosni i krajini... da su vlasi dolazili na ova podrucja sa osmanlijama niko i ne spori, medutim oni su se utoplili u narod jel'
ionako, nije važno kako neko sa strane naziva nekog, vec kako se ovaj izjašnjava...
evo americke crnce, zovu- crnje, camuge, nigeri, cadavi...
a oni sebi zovu afroamerikans....
ko je sad upravu, rasisti ili afromarikans...?
narod = jezik

a ko je to naredia? kaganat? 
|
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 27/03/2012 : 15:18:56
|
quote: Originally posted by lwood
u mom selu koje je katolicko, takvu politiku je propovjedo dobri fratar... pošto smo imali iste obicaje, kao i komšije srbi, fratri su nas stalno strašili da su ono vlasi- okupatori i da se treba okanit poganskih navika koje " vlasi " koriste... |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47604 Posts
Posted - 27/03/2012 : 15:25:05
|
u mom selu koje je katolicko, takvu politiku je propovjedo dobri fratar... pošto smo imali iste obicaje, kao i komšije srbi, fratri su nas stalno strašili da su ono vlasi- okupatori i da se treba okanit poganskih navika koje " vlasi " koriste...
a di je to tvoje selo? u Diznilendu?  |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 27/03/2012 : 15:31:47
|
a di je to tvoje selo? u Diznilendu? 
cudi me da pitaš di je moje selo, a ne pitaš koji su to poganski obicaji ...?
u Bosni- reko sam ti vec, obronci planine Vlašic...
eto, neko ce reci, evo vlaškog toponima, eto vlaha...
no, povijet kaže, da su na tu planinu turci naselili prave vlahe, one, koji ne razumiju naš jezik, no koliko je vjerovati narodnom predanju, njih su bespoštedno napadali 'ajduci, krali im stoku i otimali žene- naši su ih 'ajduci smatrali isto kao i osmanlije...
od turaka nam je ostao turcizam, ali samih turaka u bosni nema... a od vlaha nije se ocuvala ni jedna jedina rijec... |
Edited by - KRAS on 27/03/2012 16:45:37 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47604 Posts
Posted - 27/03/2012 : 15:34:36
|
a di je to tvoje selo? u Diznilendu? 
u Bosni- reko sam ti vec, obronci planine Vlašic...
eto, neko ce reci, evo vlaškog toponima, eto vlaha...
no, povijet kaže, da su na tu planinu turci naselili prave vlahe, one, koji ne razumiju naš jezik, no koliko je vjerovati narodnom predanju, njih su bespoštedno napadali 'ajduci, krali im stoku i otimali žene- naši su ih 'ajduci smatrali isto kao i osmanlije...
povijest kaže i da su tu bila ilirska plemena ,davno prije nego šta su kojekakvi slaveni ili turci dovukli cmarove  |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 27/03/2012 : 15:37:48
|
povijest kaže i da su tu bila ilirska plemena ,davno prije nego šta su kojekakvi slaveni ili turci dovukli cmarove 
pa baš sam reko u jednom od predhodnih postova, nije važno kako nas neko spolja zove, vec kako se sam izjašnjavaš, jedino o porijeklu svog roda nema slobode izjašnjvanja- jer nemoš ti bolje od svojih didova znati kako su se oni osjecali....
evo ti primjer mog multietnickog sela...
mi smo srbe zvali vlasima a bošnjake hrvati islamske vjeorispovijesti...
srbi su nas zvali- srbima katolicima a bošnjake- srbi muslimani
bošnjaci pak vele- da su i bosanski hrvati i srbi, zapravo bosanci razlicitih vjerosipovijeti...
logicki zakljucak bio bi- da smo svi mi istog roda, samo nas religija razdvaja...
|
Edited by - KRAS on 27/03/2012 15:49:05 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47604 Posts
Posted - 27/03/2012 : 15:54:50
|
povijest kaže i da su tu bila ilirska plemena ,davno prije nego šta su kojekakvi slaveni ili turci dovukli cmarove 
pa baš sam reko u jednom od predhodnih postova, nije važno kako nas neko spolja zove, vec kako se sam izjašnjavaš, jedino o porijeklu svog roda nema slobode izjašnjvanja- jer nemoš ti bolje od svojih didova znati kako su se oni osjecali....
evo ti primjer mog multietnickog sela...
mi smo srbe zvali vlasima a bošnjake hrvati islamske vjeorispovijesti...
srbi su nas zvali- srbima katolicima a bošnjake- srbi muslimani
bošnjaci pak vele- da su i bosanski hrvati i srbi, zapravo bosanci razlicitih vjerosipovijeti...
logicki zakljucak bio bi- da smo svi mi istog roda, samo nas religija razdvaja...
a to bi bia?
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47604 Posts
Posted - 27/03/2012 : 15:56:25
|
a to bi bia?
braca najrodenija
     |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47604 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 27/03/2012 : 16:13:48
|
svaka cast,uspia si me nasmijat 
pa tako ispada- što bi reko onaj izraelski premijer za iranski nuklerani program- ako izgleda kao patka, ako hoda kao patka, ako gace kao patka, šta je onda to?
ja bi volio, da mi neko objasni razliku izmedu bosanskih cobana- ono što ih još razlikuje osim vjeroispovijesti...? |
Edited by - KRAS on 27/03/2012 16:15:24 |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 27/03/2012 : 16:36:55
|
ja se nadam, da moderatori ovog sajta, nece opet mimo božije volje da izoluju milostivog KRAS-a, jer ja nisam potegao ovo pitanje, samo objašnjavm iz prve ruke - zbunjenima... |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47604 Posts
Posted - 27/03/2012 : 16:52:37
|
ja se nadam, da moderatori ovog sajta, nece opet mimo božije volje da izoluju milostivog KRAS-a, jer ja nisam potegao ovo pitanje, samo objašnjavm iz prve ruke - zbunjenima...
krasno si objasnia  |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12650 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 27/03/2012 : 16:58:36
|
ja se nadam, da moderatori ovog sajta, nece opet mimo božije volje da izoluju milostivog KRAS-a, jer ja nisam potegao ovo pitanje, samo objašnjavm iz prve ruke - zbunjenima...
bit ce opet:
KRAS - 21 dan. Politicke parole,prcanje moderatora u zdrav mozak,pravi se englez itd...a nakon niza upozorenja.
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 27/03/2012 : 17:05:31
|
krasno si objasnia 
pa pitaj brateeee, šta te zanima...? objasnio sam ti iz prve ruke... to što ja teb pricam, meni je prico moj caca, njemu moj did, ovome moj pradid, pa tako do cukundida, navrdida, kurdela, askurdela sve do kurajbera i dalje-to se zove narodna predaja...
svi smo mi, barem u bosni, krvno povezani- dakle braca, samo nas vjeroipovijest dili... |
Edited by - KRAS on 27/03/2012 17:06:33 |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 27/03/2012 : 17:08:47
|
quote: Originally posted by 1Euro
bit ce opet:
KRAS - 21 dan. Politicke parole,prcanje moderatora u zdrav mozak,pravi se englez itd...a nakon niza upozorenja.
a zašto pobogu...? ti pitaš nešto što neznaš, a ja ti odgovor dajem- zašto bi to nekome smetalo...? |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 27/03/2012 : 17:24:26
|
Jbte, na ovom forumu neki konstantno mole za izbacivanjem...i onda u cijeloj prici jedan docA ispada negativac   |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 27/03/2012 : 17:32:28
|
quote: Originally posted by paro
Jbte, na ovom forumu neki konstantno mole za izbacivanjem...i onda u cijeloj prici jedan docA ispada negativac  
ako milsiš name, ja bi te pitao, milosni PARO... što bi ja molio za izbacivanjem..? ljudi lijepo pitali, ja im fino objasnio...? šta ima tu loše...? i šta ima u mojim upisima što je mimo protokola ovog sajta...? |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts
Posted - 27/03/2012 : 17:46:37
|
Jbte, na ovom forumu neki konstantno mole za izbacivanjem...i onda u cijeloj prici jedan docA ispada negativac  
ako milsiš name, ja bi te pitao, milosni PARO... što bi ja molio za izbacivanjem..? ljudi lijepo pitali, ja im fino objasnio...? šta ima tu loše...? i šta ima u mojim upisima što je mimo protokola ovog sajta...?
Ne moliš ti za nicim, to je jasno, nego i dalje tražiš stranputicu. Nemoj samo pocinjat o protokolima. Nije stvar u tome što objašnjavaš, nego na koji nacin objašnjavaš...Uostalom i sam znaš o cemu je rijec, tako da whatever.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 27/03/2012 : 17:56:07
|
Ne moliš ti za nicim, to je jasno, nego i dalje tražiš stranputicu. Nemoj samo pocinjat o protokolima. Nije stvar u tome što objašnjavaš, nego na koji nacin objašnjavaš...Uostalom i sam znaš o cemu je rijec, tako da whatever..
nemoj da mi inputiraš rijeci koje nisam reko, mlado je zapoceo o " vlasima" a ja sam sam oobjasnio o cemu je zapravo rijec, i to iz prve ruke, jer moji didovi bili su istinoljubivi za razliku od današnjih medija... i njihova ric kano granit i stina bosanska milostiva, cvrsta je...
i ti, pretedente na moderatoski poltron, triba bi, da se prikažeš kano casa'an i pošten covik- neutalan, a ne ko neko, kome je televizor ispro mozak...
i ako ima, nešto u mojim upisima što se kosi, sa politikom ovog sajta, onda ukaži na moju grešku, a ne odma represaliju zazivat... |
Edited by - KRAS on 27/03/2012 17:58:48 |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts
Posted - 27/03/2012 : 18:09:27
|
Ne moliš ti za nicim, to je jasno, nego i dalje tražiš stranputicu. Nemoj samo pocinjat o protokolima. Nije stvar u tome što objašnjavaš, nego na koji nacin objašnjavaš...Uostalom i sam znaš o cemu je rijec, tako da whatever..
nemoj da mi inputiraš rijeci koje nisam reko, mlado je zapoceo o " vlasima" a ja sam sam oobjasnio o cemu je zapravo rijec, i to iz prve ruke, jer moji didovi bili su istinoljubivi za razliku od današnjih medija... i njihova ric kano granit i stina bosanska milostiva, cvrsta je...
i ti, pretedente na moderatoski poltron, triba bi, da se prikažeš kano casa'an i pošten covik- neutalan, a ne ko neko, kome je televizor ispro mozak...
i ako ima, nešto u mojim upisima što se kosi, sa politikom ovog sajta, onda ukaži na moju grešku, a ne odma represaliju zazivat...
Blablabla, opet se praviš Englez, uostalom nije do mene nego do drugih likova, tipkaj kolko te volja...i tako je samo pitanje vremena do tvog slijedeceg izbacivanja, tako da mi ova prica uopce nije zanimljiva...ali zaista, sudeci po tvojim trenutnim postovima, vidimo se za mjesec dana... |
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 27/03/2012 : 18:16:49
|
Blablabla, opet se praviš Englez, uostalom nije do mene nego do drugih likova, tipkaj kolko te volja...i tako je samo pitanje vremena do tvog slijedeceg izbacivanja, tako da mi ova prica uopce nije zanimljiva...ali zaista, sudeci po tvojim trenutnim postovima, vidimo se za mjesec dana...
što ondfa turaš svoju nosinu, tamo di te nije niko zvao..? bili su pre tebe logirani, i mlado i globinjo i milostivi MARKOS, pa niko nije potegao represalijski mehanizam, o0sim tebe dodvorice...
ako želiš postati moderator, žalosno je što to oceš priko mojih leda... a nikavim argumentom, nemoš? me osporit...?
šta sam ja to slago ? ili mimo politickog protokola ovaog sajta izjavio...?
ukaži mi na moju pogrešku, budi ljudina, ako sam nešto sagrišio, ispravicu....!!!   |
 |
|
Topic  |
|
|
|