forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Judith Reisman ..slika i prilika nase zbilje..
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 02/02/2013 : 14:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Evo, ja cu samo dodati nešto povodom ove price koju je Amos postavio.

Kao prvo, problematicno je što je sv.Sava školski praznik u Republici Srpskoj, a mislim i u dobrom dijelu škola u Srbiji - iako bi religija i školovanje morali biti odvojeni, a, uostalom, nisu ni svi ucenici pravoslavne vjere. No to nije problem mnogima; bitno je nacionalisticki indoktrinirati djecu u mladoj dobi, usaditi im u glavu da su nasljednici drevno-velikih tradicija koje se moraju poštovati, i, naravno, biti pododzrivi prema drugim nacionalnostima, zbog zala koje su nam pocinili... slicno radi vlast i u Crnoj Gori, samo iz neo-crnogorske perspektive i revizije jezika i istorije. No dobro, digresija.

Zatim, mnoge nacionalisticke grupe se pozivaju na "svetosavlje", odnosno neku specificno srpsko-narodnu varijantu pravoslavlja, dakako konzervativnu, punu duha "pravih vrednosti" i ostalog, ideološkog spasioca nacije i ostalog. Ima necega šizofrenog u svemu tome, kunem vam se, i megalomanskog. Zaslužuju samo podsmijeh, kao popaljene marionete u rukama vlasti, zapaljenje glave koje je lako izmanipulisati.

Sv. Sava, i ostali Nemanjici, i dobar dio srpskih istorijskih figura, i jesu predstavljeni kao "sveci" u sklopu nastave istorije - opet, iz razloga indoktrinacije: nema tu ni sijenke neke samo-kritike. Umjesto ozbiljnih školskih programa koji akcenat stavljaju na materijalne odnose epoha i društvena gibanja, dobili smo turbo-folk verziju istorije, ispunjenu "svitlim figurama uzornih Srbendi" i patriotskim eposom. Jadno. Opet ponavljam, slicno je u CG - ako niste znali, implicitno se da protumaciti da su Balševici i zelenaši dio te duge i divne borbe za duvansku nezavisnost naše cojstvene zemljice i crnogorskog nacionalnog bica.

Za kraj... zašto ovo vrijeda vjernike? Zato što je lik njihovog sveca stavljen ispred zastave-simbola grupe koju oni, baš ti tolerantni i freedom-loving vernici, smatraju za izopacene, nižu klasu ljudskih bica.

U tom smislu... vaši ideali se raspadaju i prolaze, konzervatizam je taj koji se brani. Nova materijalna stvarnost, napredak tehnologije i pomjerena društvena dinamika, donosi nove sisteme vrijednosti i morala. Face it, neke eksploatacije i mehanizmi kontrole, kao org. religija, postaju sve teži i neisplativiji za održavanje.

Eto, ispalio sam svoje redovne "ljevicarske parole", kako šarmantno rece neka "nesvrstana" persona na temi.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 02/02/2013 : 15:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Upravo prije 10 minuta sam se upitao kada ces se ukljuciti u ovu diskusiju.
Kao da si mi misli procitao.
Dobrodosao Mhelj .

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 02/02/2013 : 15:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:
Originally posted by Amos

Nemamo samo mi problema s kvaziliberalima i militantnim ateistima.
Pošast ide i preko naših granica pa su Srbi docekali da vide ovo: http://www.bitno.net/vijesti/srpski-ateisti-postavili-plakate-s-gay-zastavom-i-svetim-savom/
Što reci, osim jadno?

edit: samo da ne bude zabune, ovom "mi" znaci "mi u Hrvatskoj".

Kakve to veze ima sa ovim topicom?
Pokusavas li to mobilizirati i susjede, kada vec sami ne znate smisleno argumentirati, uostalom nije mi uopce jasno sto te tjera da posjecujes te nadr portale sa koji prenosis ovakve vijesti.
Što reci, osim smijesno.

Aha, znaci vama se ne smije kontrirati ili kritizirati?
Odmah je to... što? Neparlamentarno?
Cini mi se da je problem prije u tome da totalitarizam koji vi zastupate zaista ne trpi suprotno mišljenje..
Zato ste i navalili na Juditu drvljem, kamenjem, a neki skoro i jajima?

I gle, vijest je vijest. Što ima veze kakav je portal? Ako su tocno prenijeli vijest, a izgleda da jesu, ne vidim problem...

Mobilizacija susjeda? Nisam išao za tim, jer da su htjeli vjerujem da bi se do sada neki vec bili javili. Cilj je bio ukazati na to da i drugi imaju slicnih problema kao i mi i da smo, na žalost, dio procesa znatno širih i dubljih od onog kako se cini na prvi pogled..

Malo ranije si cestitao forumašima na 10 stranica topica, a da nije zatvoren. Zašto nije zatvoren i kako to da ste na miru mogli nastaviti svoj mali party pljuvanja i vrijedanja? Zato jer je valjda svima vec postalo jasno da s totalitarizmom nema dijaloga pa cemu gubiti vrijeme na tipkanje.
Jasno, tu bi trebalo pitati i moderatore kako to da se tolerira ovolika kolicina mržnje prema toj ženi, a posredno i prema sve što ona predstavlja, a pravila foruma su jasna glede ovih pitanja?

Sve sam više za to da svaštaru treba zatvoriti..

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/02/2013 : 15:13:22  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:

quote:

Pošast ide i preko naših granica pa su Srbi docekali da vide ovo: http://www.bitno.net/vijesti/srpski-ateisti-postavili-plakate-s-gay-zastavom-i-svetim-savom/
Što reci, osim jadno?

Pokusavas li to mobilizirati i susjede, kada vec sami ne znate smisleno argumentirati, uostalom nije mi uopce jasno sto te tjera da posjecujes te nadr portale sa koji prenosis ovakve vijesti.
Što reci, osim smijesno.

slicnih problema kao i mi

ovolika kolicina mržnje prema toj ženi, a posredno i prema sve što ona predstavlja, a pravila foruma su jasna glede ovih pitanja?

to srecom nije problem,

to po tebi nije u redu, ali je u redu kad ti ispucavaš toliko mržnja prema seksualnim manjinama

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 02/02/2013 : 15:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:

quote:

Što reci, osim jadno?

Što reci, osim smijesno.

Cini mi se da je problem prije u tome da totalitarizam koji vi zastupate zaista ne trpi suprotno mišljenje..

I gle, vijest je vijest. Što ima veze kakav je portal? Ako su tocno prenijeli vijest, a izgleda da jesu, ne vidim problem...

Mobilizacija susjeda? Nisam išao za tim, jer da su htjeli vjerujem da bi se do sada neki vec bili javili. Cilj je bio ukazati na to da i drugi imaju slicnih problema kao i mi i da smo, na žalost, dio procesa znatno širih i dubljih od onog kako se cini na prvi pogled..

Malo ranije si cestitao forumašima na 10 stranica topica, a da nije zatvoren. Zašto nije zatvoren i kako to da ste na miru mogli nastaviti svoj mali party pljuvanja i vrijedanja? Zato jer je valjda svima vec postalo jasno da s totalitarizmom nema dijaloga pa cemu gubiti vrijeme na tipkanje.
Jasno, tu bi trebalo pitati i moderatore kako to da se tolerira ovolika kolicina mržnje prema toj ženi, a posredno i prema sve što ona predstavlja, a pravila foruma su jasna glede ovih pitanja?

Mhelj ti je odgovorio na prvo pitanje i to vrlo jasno.
Sto se ostatka posta tice..jadno, no ocekujuce.
Ti bi zatvarao svastaru i cudis se netoleranciji moderatora..ti si baja u nekom pogresnom filmu.
Topic je otvoren za diskusiju i kao sto vidis ona se odvija vec na 13 stranica.
Ima tu puno zajebancije i predivnog humora (koji je tebi ocigledno ostao uskracen), a ima i nekolicina odlicnih postova.
Smatram da je vrijedilo otvorit topic ovakog formata, sto cu naravno ciniti i u buducnosti.
Vratimo se dakle na temu topica..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 02/02/2013 : 15:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Hvala, Murdock. Da budem iskren, nemam živaca za svade, mislim da su se "tabori" na forumu manje-više iskristalisali i da maksimalno možemo ponuditi samo dvije fundametalno razlicite perspektive iste pojave.

Ovako, Amose... njeno djelovanje je javno, i stoga podložno svakoj kritici. To je profesionalni aspekt njenog života, koji svako ima pravo kritikovati - i to, bogami, nije u duhu totalitarizma, vec slobode govora. Drugo bi bilo da se žena napada na osnovu njenog privatnog života. Baš kao što i mi imamo pravo da kritikujemo jedni druge na osnovu svog, jelte, internet-nastupa. Stoga, polako. Zatvarnje svaštare bi tek bio totalitaran potez; ovdje se, na kraju krajeva, bolje upoznajemo.

Za kraj, kolicina konformizma i mišljenja koje se slijepo prihvata je nevjerovatna kod naših ljudi, premda je vecina njih spremna da se posluži nevjerovatnim gadostima u privatnim ciljevima, ali su svi za "naciju", "veliki domacini i vernici", "mrze" one po diktatu "tradicije"... takve karikature gledam citav život i dosta mi je, zaista dosta i muka od takvih prizora. Mi, balkanski narodi, smo u osjetljivom momentu, ali izlaz na to nije romanticna regresija u davnu prošlost, odnosno krik za uspostavljanje prevazidenih društvenih modela. Tako se u Srbiji priziva monarhija, nacionalna država, liberalni kapitalizam, patrijarhalne zajednice... Sjecam se, kada su se pojavile turske serije, raja se oduševila "jao, kako se kod njih poštuju vrednosti i tradicija". Pa sam odgledao neke od tih epizoda, probe radi - i tek ispod površine vidi se represija clanova porodice, linc uskoumne sredine, krute moralne norme koje slamaju ne-savršene ljude, ili ih cine licemjerima, gušenje individualnosti, perverzije autoriteta... možda dosta naših ljudi želi da uspostavi sistem koji bi u cjelosti bio takav, bez alternative, ali mislim da bi se brzo pokajali.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/02/2013 : 15:30:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

quote:

Što reci, osim jadno?

Što reci, osim smijesno.

ako misliš na konverzaciju izmedu mene i tintona to je bila zajebancija.

a šta se tice svaštare baš zbog ovakvih tema je i ne triba zatvorit.
dapace.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/02/2013 : 15:31:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
usput taj link koji si da dosta spominje pedofiliju al ne vidin da se negdi radi o onim slucajevima iz crkvenih redova optuženima za istu.
toliko o objektivnosti.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 02/02/2013 : 15:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

usput taj link koji si da dosta spominje pedofiliju al ne vidin da se negdi radi o onim slucajevima iz crkvenih redova optuženima za istu.
toliko o objektivnosti.

..tesko je biti samokritican..heh.

Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 03/02/2013 : 13:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message
quote:
Originally posted by Tutta

Jel otisla Baba(roga)?

Sutra je fešta u Splitu a organizatori su Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije i Udruga Studentski katolicki centar. Mjesta su ogranicena, narode ne kasni.

http://www.split.com.hr/judith-reisman-u-splitu

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/02/2013 : 14:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by dnevni boravak

quote:
Originally posted by Tutta

Jel otisla Baba(roga)?

Sutra je fešta u Splitu a organizatori su Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije i Udruga Studentski katolicki centar. Mjesta su ogranicena, narode ne kasni.

http://www.split.com.hr/judith-reisman-u-splitu

bilo bi najbolje da su za ovo iznajmili dvoranu na Gripama

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/02/2013 : 14:14:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
što? pa da se pomiješa smrad jaja i znoja košarkaša?

Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 03/02/2013 : 14:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message
pa ima spaladium, tak i tak zjapi prazan.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/02/2013 : 14:24:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by djule

mislin da tamo nema struje

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/02/2013 : 14:25:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

što? pa da se pomiješa smrad jaja i znoja košarkaša?

ma ne,nego da stanu svi jerbo ne sumnjan da ce doc gomila svita

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/02/2013 : 14:27:00  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
ma sve ce uvatit fjaka

Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 03/02/2013 : 16:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message
quote:

quote:

pa ne treba struje, svjetlost i cistoca duše i svijece vjernika(ipak je jucer bila svijecnica) obasjat ce svjetlošcu i grandioznu spaladium arenu. možda se pojavi i božji poslanik na zemlji, sveti zdravko iz maksimira, pa kao nekad, u one dane okupi svoje ucenike i rece:
"braco, dragoj apostolki dudit i svima vama platit cu struju da se više nikad ne ori kao nekad davnih devedesetih poljudom od onih zavedenih srba i muslimana na poljudskom jugu: sveti duje nema struje!"

Edited by - djule on 03/02/2013 16:24:52
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/02/2013 : 16:30:14  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

quote:

pa ne treba struje, svjetlost i cistoca duše i svijece vjernika(ipak je jucer bila svijecnica) obasjat ce svjetlošcu i grandioznu spaladium arenu. možda se pojavi i božji poslanik na zemlji, sveti zdravko iz maksimira, pa kao nekad, u one dane okupi svoje ucenike i rece:
"braco, dragoj apostolki dudit i svima vama platit cu struju da se više nikad ne ori kao nekad davnih devedesetih poljudom od onih zavedenih srba i muslimana na poljudskom jugu: sveti duje nema struje!"

moguc je i taj scenarij.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 04/02/2013 : 11:25:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
Procitajte nešto, informirajte se ljudi, pa tek onda donosite sudove.
Evo odlican komentar na nedavne dogadaje: http://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/nino-raspudic-zastrasuje-kad-balavac-fasisticki-dehumanizira-neistomisljenike/

@mr murdoc
stari, zanemari portal (clanak je prenesen s Vecernjaka) i priznaj da ima nešto u tvrdnji kako u ovoj zemlji postoji temeljno zagušenje komunikacijskih kanala jer linc koji je pokrenut protiv doktorice ukazuje na to da je ovo društvo totalno blokirano u segmentu dijaloga.
Ostaviti cu sada na stranu to zbog cega ja mislim da je mogucnost dijaloga zagušena.. (o tome sam vec gore nešto rekao)

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 04/02/2013 : 11:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:

stari, zanemari portal (clanak je prenesen s Vecernjaka) i priznaj da ima nešto u tvrdnji kako u ovoj zemlji postoji temeljno zagušenje komunikacijskih kanala jer linc koji je pokrenut protiv doktorice ukazuje na to da je ovo društvo totalno blokirano u segmentu dijaloga.
Ostaviti cu sada na stranu to zbog cega ja mislim da je mogucnost dijaloga zagušena.. (o tome sam vec gore nešto rekao)

Cega je ona doktor? Patrikologije?
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 04/02/2013 : 11:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

Cega je ona doktor? Patrikologije?

Ako wikipedia laže mene, onda i ja lažem vas, pa: http://hr.wikipedia.org/wiki/Judith_A._Reisman

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/02/2013 : 11:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
a gle ovo

http://www.bitno.net/vjera/potresna-ispovijest-pornografija-i-masturbacija-pretvorile-su-moj-zivot-u-pakao/

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/02/2013 : 11:46:27  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ima svašta na tom linku

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 04/02/2013 : 11:48:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Ovo su njene publikacije

Images of Children, Crime and Violence in Playboy, Penthouse, and Hustler (Lafayette: Huntington House Publishers, 1986.), ISBN 9780910311571
Kinsey, Sex, and Fraud: The Indoctrination of a People (koautori: Edward W. Eichel, J. Gordon Muir i J. H. Court; Lafayette: Huntington House Publishers, 1990.), ISBN 9780910311205
Soft Porn Plays Hardball (Lafayette: Huntington House Publishers, 1991.), ISBN 9780910311922

Sama imena tih publikacija nam govori da se radi o naucnim radovima
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 04/02/2013 : 13:05:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:

Procitajte nešto, informirajte se ljudi, pa tek onda donosite sudove.
Evo odlican komentar na nedavne dogadaje: http://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/nino-raspudic-zastrasuje-kad-balavac-fasisticki-dehumanizira-neistomisljenike/

@mr murdoc

a kakav dijalog bi trebao biti
kad jedna strana uredno objavi program, a druga pocme s napadima prepunim lažima
i što bi trebao biti rezultat tog dijaloga: odustajanje od zdravstvenog odgoja, ili da to bude izborni predmet
a ova americka gospoda je uživala u pažnji koja joj je pružena, nigdje nije bila ovako primljena, a za sve napade na nju je iskljucivo sama kriva
kao prvo, ona je svjesna da su njeni stavovi nespojivi sa zdravim razumom, takoder je svjesna da je kinsey odavno mrtav i da nece on odgajat djecu u hrvatskoj, svjesna je i da su djeca vec seksualizirana, da je to postojece stanje od kojega krece ova rasprava
ili možda nije svjesna
kao što nisu svjesni niti u crkvi, niti u ovim grozdovima
a djeca se danas fukaju ko luda - otprilike se granica spustila za 4 godine dolje: ono što se prije radilo/dogadalo u 3-4 srednje, sada se dogada u 7-8 osnovne - pa i još gore
rašireno je i seksualno nasilje po školama, one curice koje ne žele pristati na taj 'standard' izložene su svim vrstama pritisaka - a vjeruj mi, današnja djeca imaju sto puta vece mogucnosti za provodenje posebno psihickog nasilja, da je to nama iz drugog vremena potpuno neshvatljivo
i sve to se dogada podjednako i u manjim sredinama i u vecim, medu djecom desnicara i medu djecom ljevicara

e sad
na takvo stanje - koje je strašno, može se reagirati na dva nacina
1) praviti se da problem ne postoji, kao što to lijepo radi i crkva i desnica - ja imam dojam da se njima živo jebe za djecu, samo da im se 'službeno' ništa ne govori o tome, ili još gore, da im netko ne govori suprotno od onoga što oni kažu (masturbacija je grijeh, pederi su bolesni i protuprirodni)
2) pokušati nešto uciniti

a što se tice ovih desnih orkestriranih parola o nasilju, nedemokraticnosti itd, ja bih rekao da se tu ipak radi o nekakvoj pickizaciji hrvatske desnice - mene sve to podsjeca na školskog nasilnika koji je prvi put dobio po tamburi, pa sada place kako ga tuku

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.55 seconds. Snitz Forums 2000