forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 243

tony starks
Average Member

South Sandwich Islands
833 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 14/11/2009 : 20:26:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tony starks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

imal kakve sanse da ovdje razmjenjujemo dupljake
i tako

a kaj se nudi?! :)
ja imam jednu duplu dinu, na engleskom, glanc novu nečitanu.
trazim isto na engleskom ili hyperiona, ili ambera sve u jednoj knjizi.

(Homer to Marge): I didn't lie!!I was writing fiction with my mouth!!
>>The best cartoon niggas was Tom and Jerry, man.<< Ghostface
Go to Top of Page

tony starks
Average Member

South Sandwich Islands
833 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 14/11/2009 : 20:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tony starks a Private Message  Reply with Quote
ili heinleinovoga stranca!! :)

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 14/11/2009 : 20:28:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock

quote:
Originally posted by Imrahil

quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock

Zanima me čitate li vi nešto drugo pored SF/F/H?

Meni recimo dosadi ako čitam isti žanr stalno.

Trileri i istorijski pored navedenog, ali zalutam i ponekad (ali retko) u neki drugi zanr.

Imaš nešto za preporučiti od toga?

Zadnje što sam pročitao od trilera je bilo od Roberta Littela: Legenda - roman opsjene - http://www.profil.hr/knjiga/legende/1019/ vrlo zanimljiv triler sa nekim nadnaravnim elementima.

A od povijesnog sam već spomenuo Chabonovu Gospodu pustolove (Gentleman of the road) - isto preporuka

Od istorijskih preporucujem Stivena Presfilda, pise uglavnom o staroj Grckoj, a od trilera, recimo Harlana Kobena ili Majkl Konelija.

Hvala a preporuke.

Od Cobena sam pročitao Nikom ni riječi i Netragom nestao (čini mi se da se tako zove) i prilično mi se svidio.

Zaboravih spomenuti Johna Madoxa Robertsa i serijal SPQR - kombinacija povijesnog i krimi romana.
Pročitao sam prva dva, vidim da su u Hrvatskoj izdani i treći i četvrti. Vidio sam ih sve u Algoritmu ali cijena paprena (više od 100 kuna ,a 300-tinjak stranica mekog uveza )

.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/11/2009 : 20:56:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
au bre, nikad nismo imali ovoliki skok postova za samo sat i po!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 14/11/2009 : 21:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
citam sta stignem, i kad stignem :)
zadnje sto sam uspio procitati je trilogija o dune sagi i borbi ljudi i misaonih strojeva. preko 3k stranica sam "smazao" u mjesec dana..

a evo i jedan mali dio kolekcije :)

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 14/11/2009 : 21:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Malicius

zadnje sto sam uspio procitati je trilogija o dune sagi i borbi ljudi i misaonih strojeva. preko 3k stranica sam "smazao" u mjesec dana..

lijepo, lijepo

.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13498 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 14/11/2009 : 21:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Malicius

Divno

I svaka cast ako je ovo mali deo kolekcije
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 14/11/2009 : 21:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
da, ukupno sam negdje na 1000 naslova, zasad
nisam kupovao nista novo vec skoro dvije tri godine jer su me stripovi zajebali, ali osveticu se...

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13498 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 14/11/2009 : 21:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
a ja mislio da sam preterao sa svojih 100injak knjiga u sobi
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 14/11/2009 : 21:43:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
evo jos par slicica :))
ali ni to nije sve :P

malo sf od Izvora,

pa stručne literature od istog nakladnika,

a ovdje ima svasta

The Duke
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 14/11/2009 : 21:48:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Koliko ti je dugo trebalo za ovakvu kolekciju?

.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/11/2009 : 21:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Mene zeza odlično opskrbljena knjižnica koja mi je preko puta stana - 50 metara. I onda trebam kupiti knjigu (od Izvora recimo) koja košta 200 kn. i stajat će u kući kod roditelja - nekih 1000 metara dalje.
Tako da kupujem uglavnom ono što nema u knjižnici (Srbija npr.) i ono što se imati mora...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 14/11/2009 : 21:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Ja rijetko kupujem romane, to uglavnom posuđujem u knjižnici. Ono malo novca kojeg imam na raspolaganju trošim na publicistiku - uglavnom povijesne knjige.

Ali isto kupim poneki roman.

Sjetio sam se sad još jedne preporuke - Daniel Kehlmann - Mjerenje svijeta - povijesni roman prožet humorom.

.
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 14/11/2009 : 21:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
skupljam negdje od '97,
tako nekako, ali kako rekoh nisam dobrih par godina kupovao nista posto sam se vise bazirao na stripove.

The Duke
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 14/11/2009 : 22:00:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
evo malo i enciklopedijskih naslova :)

a ovaj dragulj "ubrah" jucer.

The Duke
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 14/11/2009 : 22:09:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Vidim da je najviše mitologije i drevnih civilizacija.

Ja sam zaljubljenik u jedno i drugo još od 8. godine i prvih knjiga na tu temu.

Ja možda nešto okačim, ali to je ništa u usporedbi sa ovim iznad mene

.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/11/2009 : 23:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
@Malicius
Fale ti Prvorođeni od Clarkea, ts, ts, ts...:))

Ove Godine riže i soli nikako da pročitam.
Sviđa mi se Robinson, pročitao sam Ledeni hram i Marsovsku trilogiju, ali...ovo je više alternativna povijest, pa će se još malo načekati:))
Inače, Monolith je bilo izdanje desetljeća ako mene pitate. Šteta što su stali...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/11/2009 : 10:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za nekoga tko ima Dinu od izdavača Alnari. Na njihovom šturom sajtu, knjige su označene samo kao I,II,III. Ne piše šta koja sadrži. Ako netko zna, molio bih da napiše šta od dolje navedenih naslova ide u koju knjigu... Da li su možda upravo prve 3 ili je na neki fazon svih 6?

Dune (1965)
Dune Messiah (1969)
Children of Dune (1976)
God Emperor of Dune (1981)
Heretics of Dune (1984)
Chapterhouse Dune (1985)

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/11/2009 : 11:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
imam ja, idu ti po dva romana u jednu alnarijevu knjigu, po redosledu. dakle, u prvoj su Dina i Mesija, itd....

EDIT:
malo i da izreklamiram
u pitanju je odlicno izdanje, jeftino, na krajnje korektnom papiru i s dobrim uvezom, i sa dobrim prevodom. jedini minus je taj sto je dizajn blago receno - odvratan no....kad stoji na polici, i nije tako strasno

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 15/11/2009 11:46:11
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17846 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 15/11/2009 : 12:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
samo nek je jeftino
ja imam 3. knjigu jer nikad nisam mogao odjednom naći kaptol i heretike
stalno nesto polovno...

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

tony starks
Average Member

South Sandwich Islands
833 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 15/11/2009 : 12:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Send tony starks a Private Message  Reply with Quote
frano, životinjo

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 15/11/2009 : 12:56:47  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote

frano, životinjo
[/quote]

...nabi mi komlpeks za tili čas . Kolekcija ti je san!
Koliko je izašlo hrv monolit(h)a? Starih Bobanovih je izašlo 10.

...

Edited by - vope on 15/11/2009 12:57:42
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 15/11/2009 : 13:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
izaslo je sedam komada u izdanju Zagrebacke Naklade :)

usput, stavicu jos koju sliku danas popodne...

The Duke
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/11/2009 : 16:06:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

imam ja, idu ti po dva romana u jednu alnarijevu knjigu, po redosledu. dakle, u prvoj su Dina i Mesija, itd....

EDIT:
malo i da izreklamiram
u pitanju je odlicno izdanje, jeftino, na krajnje korektnom papiru i s dobrim uvezom, i sa dobrim prevodom. jedini minus je taj sto je dizajn blago receno - odvratan no....kad stoji na polici, i nije tako strasno

Znači, tu je cijela Herbertova Dina! Odlično.
Naslovnice su stvarno šit, a kod Alnarija i prijevod zna biti teški šit. No, ako kažeš da je dobar, preporuka više.
Ja sam jednom skoro kupio, ali knjige na Alnarijevom štandu su bile toliko loše očuvane da ipak nisam (pa neću valjda plaćati punu cijenu za knjige koje izgledaju kao teške polovnjače). Za polovno hoću popust, a ako nađem lijepo očuvane, obavezno kupujem (pogotovo što je tu svih 6 originalnih naslova).

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/11/2009 : 16:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
U Srbiji je Dinu u isto vrijeme izdao i Familet.
Pogledajte naslovnu...

Go to Top of Page
Page: of 243  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.62 seconds. Snitz Forums 2000