Author |
Topic |
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 06/12/2009 : 11:51:08
|
Sinoc sam procitao prva dva albuma od Libelusa. Odlican strip. Dopao mi se puno vise i od Asteriksa i Talicnog Toma. Zahvalio bi se Kici za bagatelnu cenu i Renkiju za preporuku.
Sad pitanja. Da li postoje albumi Spirou i Fantazio od nekog drugog izdavaca, ne racunajuci one jugoslovenske? Kako se cita "Franquin"? Zasto Libelus nije numerisao albume? Kad ce novi albumi? Koji su jos crtaci i scenaristi radili na ovom stripu? Koliko ovog ludila jos ima? Mozda i ja pitam glupe i odgovorene stvari, ali ne zamerite, tek sam se zarazio.
Hvala
|
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40316 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 06/12/2009 : 11:57:40
|
quote: Originally posted by sawitch
Ti izgleda samo citas stripove i pravis decu pa ti necemo nista zamerati...
Vjerojatno i čita stripove dok pravi decu |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4748 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 06/12/2009 : 12:39:42
|
quote: Originally posted by Raspucin
Sinoc sam procitao prva dva albuma od Libelusa. Odlican strip. Dopao mi se puno vise i od Asteriksa i Talicnog Toma. Zahvalio bi se Kici za bagatelnu cenu i Renkiju za preporuku.
Sad pitanja. Da li postoje albumi Spirou i Fantazio od nekog drugog izdavaca, ne racunajuci one jugoslovenske? Kako se cita "Franquin"? Zasto Libelus nije numerisao albume? Kad ce novi albumi? Koji su jos crtaci i scenaristi radili na ovom stripu? Koliko ovog ludila jos ima? Mozda i ja pitam glupe i odgovorene stvari, ali ne zamerite, tek sam se zarazio.
Hvala
Franquin je Franken, ako se ne varam. Izlazio je u Stripoteci i po jos nekim revijama. 50 albuma, 6 specijalna izdanja, 13 Malih Spirua (8 albuma je izdao Bookglobe). Numeracija albuma je unutra, a nisu numerisani jer su izadti pomalo haoticno. |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 06/12/2009 : 13:02:29
|
Nisam do sad obratio paznju na Libelusovog Spirua. Jel planiraju da izbace sve albume ? |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 06/12/2009 : 13:08:52
|
Hvala
Ne znam koja su prva 2 koje si citao? Ali procitaj broj 7, gljivom protiv diktatora, taj mi je najbolji od ovih libellusovih dosad. |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 06/12/2009 : 13:43:07
|
Imam sve libelusove osim poslednjeg albuma. Ovo je izdanje kome treba posvetiti paznju. Strip je pomalo arhaican za danasnje vreme, ali bas u tom starinskom mu lezi veliki deo sarma. Darko Macan je supervizor ovog projekta, a njegovim adaptacijama tesko da se moze naci mana. Humor je vrhunski. Znaci svaka preporuka od mene. Ima pravo Savic, citam stripove i pravim decu. Bar ce kad budu porasli imati sta da citaju. Od staroga tatka nece da ima ostanu kuce i stanovi, ali kapitalni stripovi hoce. Spirou je kapitalac jednako kao Bluberi ili Ridjobradi ili Asteriks ili Talicni Tom. Ovo mora da se ima. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
dugapuška
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
429 Posts
Member since 17/10/2003 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 06/12/2009 : 19:31:04
|
Da li postoje albumi Spirou i Fantazio od nekog drugog izdavaca, ne racunajuci one jugoslovenske?
Ne baš albumi, ali imaš jedno sc izdanje Totema. I jednu epizodu u Totem specijal (b&w)
Kako se cita "Franquin"?
Frankin.
Zasto Libelus nije numerisao albume?
Zato što nije krenuo od broja jedan. A i francuska numeracija je prilično proizvoljna, pošto su krenuli tek od početka Franquinovog perioda (i to ne od samog početka), a preskočili Rob-Vela i Jijea.
Kad ce novi albumi? Koji su jos crtaci i scenaristi radili na ovom stripu?
Rob-Vel (tvorac lika) Jije, Franquin, Fournier, Yves Chaland, Nic Broca & Raoul Cauvin, Tome & Janry, Jean-David Morvan & Jose-Luis Munuera, Vehlman & Yoann. Plus, Le Gal, Trondheim, Yann, etc.
Malkice zastareli text o serijalu imaš ovde:
http://www.stripovi.com/spi.asp
Ponešto o novijim događajima u serijalu imaš ovde:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=27897
Koliko ovog ludila jos ima?
50 albuma regularne serije. 4 albuma van serije. 13 albuma Malog Spiroua. Jedan manga one-shot. Za sada 5 albuma spin offa - "Spirou & Fantasio par...", još par njih je u najavi. I gomila stvari koja nikada nije sakupljena u albume. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 06/12/2009 : 22:20:55
|
Pazi da slucajno ne preskocis malog spirou-a, koji je skoro kompletno objavljen kod nas. Nedavno sam ga otkrio i odusevio se. Ne znam kakvi su na originalnom Spirou-u, ali na malome razbijaju.
|
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 06/12/2009 : 22:37:15
|
quote: Originally posted by Mord
Pazi da slucajno ne preskocis malog spirou-a, koji je skoro kompletno objavljen kod nas. Nedavno sam ga otkrio i odusevio se. Ne znam kakvi su na originalnom Spirou-u, ali na malome razbijaju.
Odlicna su oba |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 06/12/2009 : 23:23:42
|
E da, to ce ti vjerojatno Renky sljedece preporuciti, ako vec nije.
Hi hi hi...
Zar san toliko naporan |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 07/12/2009 : 10:41:29
|
quote: Originally posted by Renky
E da, to ce ti vjerojatno Renky sljedece preporuciti, ako vec nije.
Hi hi hi...
Zar san toliko naporan
Niposto, da si naporan odavno bi vec znao da je mali dobar. To je na forumu, a sto ljudima radis privatno, nisam upucen. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 04/05/2011 : 05:50:42
|
quote: U prodaji su dva nova albuma Spiroua & Fantasija! Riječ je o albumima broj 3 i 6 prema originalnoj numeraciji, a naslovi su Crni klobuci (Rosy / Franquin) i Nosorogov rog (Franquin).
Spirou 3 - Tvrdi uvez, 60 stranica, kompletno u boji, cijena 90,00 kn. Posebna cijena 75,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 2.7.2011.
Spirou 6 - Tvrdi uvez, 64 stranice, kompletno u boji, cijena 90,00 kn. Posebna cijena 75,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 2.7.2011.
http://www.libellus.hr/izdavastvo/index.php |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 04/05/2011 : 07:44:09
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
U prodaji su dva nova albuma Spiroua & Fantasija! Riječ je o albumima broj 3 i 6 prema originalnoj numeraciji, a naslovi su Crni klobuci (Rosy / Franquin) i Nosorogov rog (Franquin).
About fuckin' time. |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 04/05/2011 : 19:05:11
|
Prava je steta sto ovo nisu integrali. Ovako mi se ne kupuje ko pojedinacni albumi, puno ima i nema se mesta. Sve sto ima vise od 3 albuma treba da ide u integrale. |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 04/05/2011 : 19:36:02
|
quote: Originally posted by Born To Run
Prava je steta sto ovo nisu integrali. Ovako mi se ne kupuje ko pojedinacni albumi, puno ima i nema se mesta. Sve sto ima vise od 3 albuma treba da ide u integrale.
Integrali su zakon. Međutim, bolje je i ovo nego da Spiroua uopšte nema. Inače, sjajno je da je Libelusov Spirou napokon izašao.Meni lično, jako drag junak, uz rame sa Taličnim i Asteriksom. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
wildboar
New Member
292 Posts
Member since 29/10/2005 |
Posted - 06/05/2011 : 20:56:19
|
Cekacu ponovo da se pojavi na aukcijama za o cenu, ova od 12 evra po primerku mi je previsoka. Steta sto nisu isli na integrale, ovako je bas neprakticno i po ceni i po tezini na polici. |
Novak Djokovic - Prvi teniser na svetu !!! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Posted - 07/05/2011 : 14:39:42
|
Kakva je ovo ujdurma sa Spirouom ?? Nema ga ni na sajtu na predstavljanju novih izdanja, ni u SNK u ponudi ? Samo u Libellus knjižari !?! |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Posted - 08/05/2011 : 01:00:16
|
quote: Originally posted by anto
Nema ga ni na sajtu na predstavljanju novih izdanja, ni u SNK u ponudi ?
U Stripovima na Kvadrat odavno ne možeš kupiti Libellusova izdanja. Osim onih koje kupe od drugih. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Posted - 08/05/2011 : 13:20:21
|
Aha, nisam znao; hvala na informaciji. A zašto nema najava na scomu ? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Posted - 21/10/2011 : 13:25:19
|
Trebala bi izaći četiri nova albuma Malog Spiroua.
quote: Ti nikad nećeš odrasti! / [crtež] Janry; [tekst] Tome; [prijevod Darko Macan]. Zagreb: Strip-agent, 2011. 46 str.: ilustr. u bojama; 30 cm. Biblioteka Mali Spirou; knj. 11 Prijevod djela: Tu ne s’ras jamais grand!
quote: No, baš krasno! / [crtež] Janry; [tekst] Tome; [prijevod Darko Macan]. Zagreb: Strip-agent, 2011. 46 str.: ilustr. u bojama; 30 cm. Biblioteka Mali Spirou; knj. 12 Prijevod djela: C’est du joli!
quote: Lijepo sanjaj! / [crtež] Janry; [tekst] Tome; [prijevod Darko Macan]. Zagreb: Strip-agent, 2011. 46 str.: ilustr. u bojama; 30 cm. Biblioteka Mali Spirou; knj. 13 Prijevod djela: Fais de beaux reves!
quote: Našla krpa zakrpu! / [crtež] Janry; [tekst] Tome; [prijevod Darko Macan]. Zagreb: Strip-agent, 2011. 46 str.: ilustr. u bojama; 30 cm. Biblioteka Mali Spirou; knj. 14 Prijevod djela: Bien fait pour toi!
|
|
|
Topic |
|