forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor gigant
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/06/2010 : 14:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

A kako je obojen Car orlova? Ja sam prelistao samo "Odiseju" i video da je i ona loše obojena. Dobro, ne ovoliko loše.

Kralj Orlova je super, prava boja, nista mu ne fali... ovaj izgleda da ce biti najslabiji, ali ipak, rijetki su Zagor kolorci kod nas, pa ja ovo oprastam

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4798 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 23/06/2010 : 14:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wer

@dp:
ja sam kupio ovog giganta, i da, ima teksta u početku i par sličica odnosno pasica iz stripova (čiko i njegove štorije, Zagorovi prijatelji i neprijatelji,...)i kronologija. Na početku sve u redu dok ne dođeš na početak priče i bojama u njima. Priložiču par slika pa pogledajte Kinskog, Zagora, Čika i ostalih. Uzdržaču se komentara.

Salomonova šarena kućica

Go kneel and weep
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 23/06/2010 : 14:38:44  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
Bas bezveze, a baš sam jedav čekao da stigne u Darkwood i da kupim ...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19306 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 23/06/2010 : 15:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
nisam siguran da je kriv Ludens ili Slobodna, takvo je izdanje sigurno i u originalu...ja ću preživjet.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3471 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 23/06/2010 : 17:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
Ovo zaista izgleda ocajno.... Jedino se nadam da ce u Mercury izdanju ovo izgledati koliko toliko pristojnije.

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 23/06/2010 : 17:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Kakve katastrofalne boje, kao da je bojen 60ih

.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 23/06/2010 : 18:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Uffff.Srecan sam sto ne uzimam ovo,stvarno je ocajno bojeno.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7339 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 23/06/2010 : 19:11:03  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Da mi je samo znat na kojim drogama su bili koloristi.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29635 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/06/2010 : 19:28:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ne kazem da je kolor dobar, ali mi je bolji od ovih sterilnih i dosadnih novih bonelli digitalnih kolora. Ovi ručni ipak imaju neku toplinu, dok su ovi digitalni koma. Nebo je uvijek iste plave boje, s istim ferlaufom, texova košulja je uvijek iste žute boje i tako imamo more plavo-žutih stranica.

Trouble will find me
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7954 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 23/06/2010 : 19:32:30  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ne kazem da je kolor dobar, ali mi je bolji od ovih sterilnih i dosadnih novih bonelli digitalnih kolora. Ovi ručni ipak imaju neku toplinu, dok su ovi digitalni koma. Nebo je uvijek iste plave boje, s istim ferlaufom, texova košulja je uvijek iste žute boje i tako imamo more plavo-žutih stranica.

i meni ovo deluje puno bolje,od recimo poslednjeg zagorovog clasica,gde je sve razmazano prejakim bojama.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29635 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/06/2010 : 19:41:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
To je greška skena i tiska, iako te boje jesu i u originalu malo jače. Indijanski cirkus je u originalu ipak puno ljepši, a nemjerljivo ljepši od ovi novih digitalnih kolora. bar meni.

Trouble will find me
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7954 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 23/06/2010 : 19:47:16  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

To je greška skena i tiska, iako te boje jesu i u originalu malo jače. Indijanski cirkus je u originalu ipak puno ljepši, a nemjerljivo ljepši od ovi novih digitalnih kolora. bar meni.

epa,neda nam se da nesto dobijemo orginalno,i to ti je.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22359 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/06/2010 : 19:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovo uzasno.
Nabacane boje, siromasne, bas bez ikakvog osjecaja.
Nema sanse da uzmem ove gigante, dosta mi c/b epizode u extra.
Napravicu izuzetak kada izadje jubilarac na kojem radi Torricelli.
Markos je jednom spomenuo da izgleda dosta dobro, sto pretpostavljam da on nesto zna sto mi ne znamo, ali nece da podijeli tajnu sa nama

Inace, cekam jos uvijek na Zagor bibiloteku u boji od prvog broja.
Fenomenalno izgleda kolor na sjajnom papiru, sasvim drugacije od ovih u gigantima.
Nadam se da ce Berni uskoro uraditi nesto po tom pitanju, ako ne neka onda prepusti to nekome ko bi zelio to kako treba da uradi, npr. Libellus.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/06/2010 : 20:04:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako imas pri ruci svoj original, napisi samo da li je tekstualni deo (uvodni clanci, dakle, sve osim stripa) veran italijanskom originalu?
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 23/06/2010 : 20:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Meni je ovo uzasno.
Nabacane boje, siromasne, bas bez ikakvog osjecaja.
Nema sanse da uzmem ove gigante, dosta mi c/b epizode u extra.
Napravicu izuzetak kada izadje jubilarac na kojem radi Torricelli.
Markos je jednom spomenuo da izgleda dosta dobro, sto pretpostavljam da on nesto zna sto mi ne znamo, ali nece da podijeli tajnu sa nama

Svasta, to bi mogao da zna samo ako je bio u redakciji SBE u Milanu, ali cisto sumnjam da on uopste zna gde je Milano...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/06/2010 : 20:13:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wer

@dp:
ja sam kupio ovog giganta, i da, ima teksta u početku i par sličica odnosno pasica iz stripova (čiko i njegove štorije, Zagorovi prijatelji i neprijatelji,...)i kronologija. Na početku sve u redu dok ne dođeš na početak priče i bojama u njima. Priložiču par slika pa pogledajte Kinskog, Zagora, Čika i ostalih. Uzdržaču se komentara.

Hvala mnogo wer na odgovoru
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/06/2010 : 20:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

A kako je obojen Car orlova? Ja sam prelistao samo "Odiseju" i video da je i ona loše obojena. Dobro, ne ovoliko loše.

Car orlova je obojen fantasticno, iako pomalo monotono u pogledu ovoga sto Markos prica, ali ja volim i jedan i drugi stil kolora. Inace, Car orlova je totalna kopija italijanskog originala, to jest "Ludens" ga je savrseno odstampao, pretpostavljam da su dobili pdf pa je logicno da ispadne dobro u stampi.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29635 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/06/2010 : 20:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:

To je greška skena i tiska, iako te boje jesu i u originalu malo jače. Indijanski cirkus je u originalu ipak puno ljepši, a nemjerljivo od ovi novih digitalnih kolora. bar meni.

Ako imas pri ruci svoj original, napisi samo da li je tekstualni deo (uvodni clanci, dakle, sve osim stripa) veran italijanskom originalu?

Moja je zakopana na vrhu ormara, ne da mi je se iskopavati, ali koliko se ja sjecam, tekstovi su isti. Iako, iskreno, samo sam prelistao malo ludensovo izdanje i zatvorio ga kad sam vidio koliko gresaka i krivih prijevoda ima unutra. Prevoditeljica prevodi prvi zagor kao "Šuma zasjeda". Pa valjda može provjeriti kako ste ga preveli prvi put, kad ste ga objavili (iako je i tamo krivo preveden, ZG LEX 31 je "Zasjeda u šumi"). itd... Ali sken i tisak je vrlo dobar.

Trouble will find me
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/06/2010 : 21:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Hvala. Meni je dovoljna cinjenica da su tekstovi kao u originalu, pa makar i sa greskama. Sanjam to izdanje godinama, jer sam bio u Trstu kad je izaslo i tad ga nisam kupio jer sam bio jako mali i roditelji mi nisu dali novac da ga kupim. Eto, sanjam ga vise od 30 godina
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 24/06/2010 : 05:37:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
e sad kad imamo ovu epizodu u jos jednom izdanju (Extra, Klasik i Gigant) hajde da neko uradi kontra-recenziju za ovu pricu... ona koju sad imamo je vrlo lose ocijenila ovu legendarnu pricu, i stvarno mislim da zasluzuje puno bolje

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 25/06/2010 : 10:52:43  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:

U originalu (LMS broj 4. ) nije bila ova naslovnica...
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 25/06/2010 : 11:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Ispoštovaću i ovaj treći!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 25/06/2010 : 14:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock
Kakve boje, kao da je bojen 60ih

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7339 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 25/06/2010 : 15:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

e sad kad imamo ovu epizodu u jos jednom izdanju (Extra, Klasik i Gigant) hajde da neko uradi kontra-recenziju za ovu pricu... ona koju sad imamo je vrlo lose ocijenila ovu legendarnu pricu, i stvarno mislim da zasluzuje puno bolje

Evo ako se vas većina slaže, ja bi ju uradija ali tek iza 6.7. kad riješim ispite, tad se i mislin vratit aktivnom recenziranju. Ako neko drugi nema žarku želju, bila bi mi čast.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 25/06/2010 : 15:55:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

quote:
Originally posted by acestroke

Evo ako se vas većina slaže, ja bi ju uradija ali tek iza 6.7. kad riješim ispite, tad se i mislin vratit aktivnom recenziranju. Ako neko drugi nema žarku želju, bila bi mi čast.

Ja se slazem

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000