Author |
Topic  |
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 25/06/2010 : 15:56:55
|
quote: Originally posted by pravedni
quote: Originally posted by dessa

U originalu (LMS broj 4. ) nije bila ova naslovnica...
Epizoda Blago Crvene Planine je objavljena nekoliko puta. Prvi put u LMS 4, a onda posle 15 ili 20 godina u ovom Vanrednom broju Strip Zabavnika  |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7900 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22359 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
vice
stripovi.com suradnik

7339 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 25/06/2010 : 19:09:26
|
Stinkyjeva recenzija je izuzetna, o tom nema govora, pogotovo sam kraj koji je njegov sign, ali ocjena jest preoštra, a sama epizoda daje potencijal za malo dalju raspravu o samom junaku. Kontrarecenzije su dobrodošle, a koja je bolja epizoda od povratka recenziranju od ove?  |
And like that... he's gone. |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7900 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 25/06/2010 : 19:54:44
|
quote: Originally posted by acestroke Sto se tice Zagor Prica kontra-recenzije, to sam spomeno zato sto ne vjerujem da velicina Zagorovca vjeruje da ta prica pravilno zasluzuje 67%, pa da neko mozda napise recenziju sa vise pozitivnim izgledom na tu epizodu, pogotovo sada kad je imamo u svakoj mogucoj ediciji
Ono što misle Zagorovci ti piše ispod u komentarima. Svako ima svoje mišljenje. Ja bi onda po tom tvojem kriteriju naša još 200 recenzija koje zaslužuju kontra recenziju. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 25/06/2010 : 20:07:03
|
quote: Originally posted by mpavin
quote: Originally posted by acestroke Sto se tice Zagor Prica kontra-recenzije, to sam spomeno zato sto ne vjerujem da velicina Zagorovca vjeruje da ta prica pravilno zasluzuje 67%, pa da neko mozda napise recenziju sa vise pozitivnim izgledom na tu epizodu, pogotovo sada kad je imamo u svakoj mogucoj ediciji
Ono što misle Zagorovci ti piše ispod u komentarima. Svako ima svoje mišljenje. Ja bi onda po tom tvojem kriteriju naša još 200 recenzija koje zaslužuju kontra recenziju.
ok, vec 2 puta sam objasnio zasto mislim da bas ova prica zasluzuje kontra-recenziju vise nego ostale, ali ako ne znas citat, ja ti ne mogu nista.
I razumijem da 'svako ima svoje misljenje', to nije poenta |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/06/2010 : 20:09:21
|
bolje je pisati nove recenzije nego dva puta recenzirati iste epizode |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7339 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 25/06/2010 : 20:38:46
|
quote: Originally posted by mladjo
bolje je pisati nove recenzije nego dva puta recenzirati iste epizode
Istina, zato se rade kontrarecenzije samo posebnih epizoda. Nije toliko stvar u kvaliteti recenzija ni u ocjeni, već u tome da jedna ovakva priča zaslužuje to. I da, i 4. i 5. pojavljivanje Hellingena također zaslužuje isto, zar ne? |
And like that... he's gone. |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9548 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 25/06/2010 : 22:02:26
|
quote: Originally posted by vice
quote: Originally posted by mladjo
bolje je pisati nove recenzije nego dva puta recenzirati iste epizode
Istina, zato se rade kontrarecenzije samo posebnih epizoda. Nije toliko stvar u kvaliteti recenzija ni u ocjeni, već u tome da jedna ovakva priča zaslužuje to. I da, i 4. i 5. pojavljivanje Hellingena također zaslužuje isto, zar ne?
To je upravo ono sto ja pokusavam da kazem  |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17086 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 02/07/2010 : 00:03:55
|
Treba shvatiti one kojima se ova priča ne sviđa, moguće je da je ocjena 67%, zašto ne... Realno, ona uopće i ne spada u TOP 20 Zagora... Iako je meni odlična, ali ja nisam objektivan, za mene je bitno samo da je to Zagor... Još Ferri i Nolitta... |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 02/07/2010 : 00:29:50
|
quote: Originally posted by velka031
Treba shvatiti one kojima se ova priča ne sviđa, moguće je da je ocjena 67%, zašto ne... Realno, ona uopće i ne spada u TOP 20 Zagora... Iako je meni odlična, ali ja nisam objektivan, za mene je bitno samo da je to Zagor... Još Ferri i Nolitta...
Ma jest u Top 20, to je garant, mozda i u Top 10! Zagor Rules!    |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17086 Posts
Posted - 03/07/2010 : 12:03:33
|
Malo je naivno scenarističko rješenje koje je iskorišteno u opisu toga zašto je Zagor postao borac za pravdu... Priča definitivno spada u vrh, ali ne u sam vrh, ima puno, puno boljih... Iako joj briljantni Ferri daje posebnu draž... |
 |
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik

.jpg)
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 04/07/2010 : 11:41:35
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by King Warrior
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=99
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=95
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=109
i jos podosta recki od istog recenzenta

Evo sad samo ove vidio, moglo se vise rec za svaku epizode, ovako izgleda da se nije previse potrudio
Sto se tice Zagor Prica kontra-recenzije, to sam spomeno zato sto ne vjerujem da velicina Zagorovca vjeruje da ta prica pravilno zasluzuje 67%, pa da neko mozda napise recenziju sa vise pozitivnim izgledom na tu epizodu, pogotovo sada kad je imamo u svakoj mogucoj ediciji
Mislim da za to nema potrebe ako je recenzija dovoljno informativna. Nije bit da svi stripovi imaju super ocjene. Postoje komentari i ocjene čitatelja da isprave strogost recenzenta.
Ove recenzije koje je King izvadio... Katastrofa. To treba maknuti sa sajta i ne samo te. Mislim da postoji hrpa recenzija na sajtu koje treba izbrisati. Ne smije se držati sve i svašta samo zato da bi što više stripova bilo recenzirano. |
 |
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik

.jpg)
Germany
1202 Posts
Posted - 04/07/2010 : 11:50:47
|
Zaboravih odgovoriti na temu. Neću kupiti ovaj strip. Ovaj br.imam u izdanju SD. Jesan luda, nemilo trošim na stripove ali baš da ću nasjesti na svaki marketinški trik... E neću. Umjesto ovog kupim 3 u redovnom izdanju. Ne znam zašto sam uopće kupila Cara Orlova. Hoće netko mijenjati Cara Orlova za neka 3 redovna, bilo kojeg junaka osim Marka, Bleka, Malog rendžera ili Kapetana Mikija? |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 04/07/2010 : 13:34:45
|
quote: Originally posted by grofica Varga
Hoće netko mijenjati Cara Orlova za neka 3 redovna, bilo kojeg junaka osim Marka, Bleka, Malog rendžera ili Kapetana Mikija?
Evo ja hoću, mogla bi uključit PM pa bi se dogovorili  |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17086 Posts
Posted - 04/07/2010 : 14:02:23
|
Zaboravih odgovoriti na temu. Neću kupiti ovaj strip. Ovaj br.imam u izdanju SD. Jesan luda, nemilo trošim na stripove ali baš da ću nasjesti na svaki marketinški trik... E neću. Umjesto ovog kupim 3 u redovnom izdanju. Ne znam zašto sam uopće kupila Cara Orlova. Hoće netko mijenjati Cara Orlova za neka 3 redovna, bilo kojeg junaka osim Marka, Bleka, Malog rendžera ili Kapetana Mikija?
Ja nisam kupio Cara orlova i sad mi samo taj fali, hm,hm... Vidiš, to je to, nasjeo sam na marketinški trik, iako, da nije nas takvih ne bi bilo ni stripova... |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 04/07/2010 : 14:56:54
|
quote: Originally posted by velka031
Zaboravih odgovoriti na temu. Neću kupiti ovaj strip. Ovaj br.imam u izdanju SD. Jesan luda, nemilo trošim na stripove ali baš da ću nasjesti na svaki marketinški trik... E neću. Umjesto ovog kupim 3 u redovnom izdanju. Ne znam zašto sam uopće kupila Cara Orlova. Hoće netko mijenjati Cara Orlova za neka 3 redovna, bilo kojeg junaka osim Marka, Bleka, Malog rendžera ili Kapetana Mikija?
Ja nisam kupio Cara orlova i sad mi samo taj fali, hm,hm... Vidiš, to je to, nasjeo sam na marketinški trik, iako, da nije nas takvih ne bi bilo ni stripova...
I ja isto... kupujem skoro sve Dylanove & Zagorove, ne mogu da odolim. U Oktobru cemo dobit jos jednu "Americku Odiseju" u Klasik izdanju, iako je vec imamo u Ludens Extra i Gigantu, a kakav sam ja, sigurno cu i to kupit, Klasik kolekcija ne sme da ima rupe   |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 04/07/2010 : 15:00:49
|
[/quote]
Ove recenzije koje je King izvadio... Katastrofa. To treba maknuti sa sajta i ne samo te. Mislim da postoji hrpa recenzija na sajtu koje treba izbrisati. Ne smije se držati sve i svašta samo zato da bi što više stripova bilo recenzirano. [/quote]
Slazem se, ali ko ce to da uradi, i ko ce jos da ih ponovo napise? Ovako kako jesu, izgledaju vise kao komentari nego recenzije... ako neko drugi hoce da ih ponovo bolje napise, ja sam za to, ali ko ce da donese odluku da se izbrisu?  |
 |
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik

.jpg)
Germany
1202 Posts
Posted - 04/07/2010 : 15:08:46
|
@ Velka031
Samo se trudim koliko je god moguće u ovom stripovskom ludilu razmišljati praktično. U početku bijaše Zagor ( i nešto drugih opstalih u vremenu koje je stanjilo kolekciju)... I onda snimiš na trafici nekog Dylana. Ma, i onako nemam što čitati. Dylan je u jednom broju jedna priča. Kupit ću ga tek toliko da mogu nešto pročitati dok pijem kavu u kvartu. Dovoljno sam velika djevojka da se ne plašim babaroga kao što sam se plašila Dylana kad sam bila manja. Samo ovaj jedan i to je to... I ne trepneš okom, već imaš desetine brojeva i sa nestrpljenjem očekuješ novi br.
Onda iz dosade klikćeš po aukcijama i vidiš - Aha! Mister No! Bekstvo sa kajene. Ovo mi je bilo super kad sam bila mala. Moram ovo imati. Samo ću te neke njegove kultne epizode kupiti i to je to... I ne trepneš okom... Vidi pod dylan!
A zašto ne bi kupila Texa jebeš kolekciju bez da imaš pravog kauboja i indijanca u jednom! A zašto ne i Martina, a vidi lijepih Libellusovih knjiga sa Nick Raiderom. A zašto ne bi kupovala i VČ izdanja pa da se i ja veselim četvrtkom skupa sa braćom. Demian, Skriveno lice, Magični Vjetar, Dampyr! Navali narode! Brad Barron? Ma vidi kurca, što ne bi čitala o čovjeku koji sa čarobnim pištoljem ubija vanzemaljce.
Jesam nemila i teška potrošačica, ko je vidija držati pare na računu više od tjedan dana. (Bože kakva ću ja to majka biti jedan dan, da mi je samo znati, što kasnije, naravno...) Previše je toga što želim imati da bi dozvolila svojem izmasakriranom novčaniku luksuz od više primjeraka jedne te iste priče. |
Edited by - grofica Varga on 04/07/2010 15:10:44 |
 |
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik

.jpg)
Germany
1202 Posts
Posted - 04/07/2010 : 15:20:57
|
quote: Originally posted by acestroke
Slazem se, ali ko ce to da uradi, i ko ce jos da ih ponovo napise? Ovako kako jesu, izgledaju vise kao komentari nego recenzije... ako neko drugi hoce da ih ponovo bolje napise, ja sam za to, ali ko ce da donese odluku da se izbrisu? 
Pa ne znam kakva je politika sajta. Vlada li ovdje demokracija ili su određena pravila već postavljena pa se ni ne treba nikoga pitati tako da moderatori odmah brišu ono što ne zadovoljava kriterijima. Ako je demokracija onda treba otvoriti topik nešto u stilu "recenzije za reciklažu", pa kad čitalac naleti na neko teško sranje da ljudi to malo razmotre. A tko će ih pisati to također ne znam. Ima tu dosta kreativnih ljudi, naći će se neko. Kod ovih recenzija što ih je King naveo je bolje da zjapi prazno nego ovako. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17086 Posts
Posted - 11/07/2010 : 01:06:39
|
@ Velka031
Samo se trudim koliko je god moguće u ovom stripovskom ludilu razmišljati praktično. U početku bijaše Zagor ( i nešto drugih opstalih u vremenu koje je stanjilo kolekciju)... I onda snimiš na trafici nekog Dylana. Ma, i onako nemam što čitati. Dylan je u jednom broju jedna priča. Kupit ću ga tek toliko da mogu nešto pročitati dok pijem kavu u kvartu. Dovoljno sam velika djevojka da se ne plašim babaroga kao što sam se plašila Dylana kad sam bila manja. Samo ovaj jedan i to je to... I ne trepneš okom, već imaš desetine brojeva i sa nestrpljenjem očekuješ novi br.
Onda iz dosade klikćeš po aukcijama i vidiš - Aha! Mister No! Bekstvo sa kajene. Ovo mi je bilo super kad sam bila mala. Moram ovo imati. Samo ću te neke njegove kultne epizode kupiti i to je to... I ne trepneš okom... Vidi pod dylan!
A zašto ne bi kupila Texa jebeš kolekciju bez da imaš pravog kauboja i indijanca u jednom! A zašto ne i Martina, a vidi lijepih Libellusovih knjiga sa Nick Raiderom. A zašto ne bi kupovala i VČ izdanja pa da se i ja veselim četvrtkom skupa sa braćom. Demian, Skriveno lice, Magični Vjetar, Dampyr! Navali narode! Brad Barron? Ma vidi kurca, što ne bi čitala o čovjeku koji sa čarobnim pištoljem ubija vanzemaljce.
Jesam nemila i teška potrošačica, ko je vidija držati pare na računu više od tjedan dana. (Bože kakva ću ja to majka biti jedan dan, da mi je samo znati, što kasnije, naravno...) Previše je toga što želim imati da bi dozvolila svojem izmasakriranom novčaniku luksuz od više primjeraka jedne te iste priče.
Znam o čemu pričaš, hehe... Istini za volju, kad su stripovi 1991 nestali s hrvatskih kioska nisam ni sanjao da će jednom dostići ovaj nivo izdavaštva, s druge strane, rat je davno stao, po stripove barem jednom mjesečno odem i u Srbiju... Ipak se trudim ne kupovati jedne te iste priče u 100 verzija... Tako imam samo 3 Ludensova Zagor klasika... Kažem, trudim se, nije da svaki put upijem ostati imun, kao što nisam uspio na novog giganta  |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19305 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 11/07/2010 : 11:22:17
|
Dobro, nije tako loš taj gigant, priča odlična,tekstovni dodatak isto tako u redu, malo su zasr..ali sa bojama (ali to nije do Slobodne Dalmacije),nije pakiran u vrečicu(ko prošla dva), po mome nemenjen opasnim kolekcionarima koji hoće imat sve što miriši na Zagora i ponekom klincu za čitanje na plaži, ja i sin se uklapamo u obe kategorije,ja neizlečivi kolekcionar i nostalgičar a sin voli Zagora u boji pa...jedan primjerak za kolekciju je več nabavljen, a drugi za valjanje pod borovima i pijesku ovih dana čeka na kiosku mene...2 komada od 8000 naklade su več prodana. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Topic  |
|