forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Batman
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 68

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 23/10/2010 : 20:18:52  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Evo sad procitah na nekom forumu da ce 'Batman: The Return' biti ubacen u trejd 'B&R vol. 3' koji ce izaci sredinom slijedece godine, a ne u 'Batman: The return of BW'.
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1518 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 23/10/2010 : 20:23:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
Prati li ko Time Masters Vanishing Point?
Superman, Hal Jordan, Booster i Rip Hunter putuju kroz vrijeme trazeci Batmana

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 25/10/2010 : 13:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Billy_the_Kid

Prati li ko Time Masters Vanishing Point?
Superman, Hal Jordan, Booster i Rip Hunter putuju kroz vrijeme trazeci Batmana

Znam samo da je taj serijal uvod u Flashpoint koji se triba dogodit dogodine.
Izgleda da će susrest Professora Zooma
Pročitat ću kad izađe cili serijal ka i sve vezano za Boostera.
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1518 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 05/11/2010 : 10:29:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
I evo vratija se šime... Ova press konferencija na kraju B&R mi je bila debilna... pa koliko je tesko sad i onim priglupim negativcima da skuže ko je Batman. Debilno kao i Spiderman za vrijeme Civil War-a. Ajd Hurta su se napokon rijesili, sa kakvim takvim objasnjenjem.
I kakav je dalji razvoj... praviti kopije Batsa po cijelom svijetu, zar nije takva epizoda vec bila... uostalom skoro smo imali i 100 000 Supermana pa su ih pobili u svega par brojeva.
Ostaje da se vidi...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 05/11/2010 : 11:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Pa i nije toliko lako za otkrivanje. Negativcima je lakše za pomisliti da je Betmen neki psiho k'o Panišer, a od Vejna samo dobija pare, nego da je mlitavi plejboj.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1518 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 05/11/2010 : 16:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
A iza njega svi Boy wondersi (minus Jason Todd), ma sta znam jednostavno mi se nije svidjelo to...
ma...

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/11/2010 : 17:14:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

I evo vratija se šime... Ova press konferencija na kraju B&R mi je bila debilna... pa koliko je tesko sad i onim priglupim negativcima da skuže ko je Batman.

Čuj, koliko je teško negativcima da shvate kako je Clark Kent zapravo Superman? Superman već 70 godina dobro skriva svoj identitet sa naočalama i nešto drukčijom frizurom.

A Lex Luthor bi uz Batmana trebao biti najinteligentniji čovjek na planetu.

Moja poanta je, kad čitaš ovakve priče, ponekad je dobro zanemariti logiku kako bi uživao na pravi način.

A vjeruj mi, ovaj Batmanov potez je mnogo logičniji od Supermanove krinke.

Jedva čekam Batman Inc.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1518 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 05/11/2010 : 17:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 05/11/2010 : 22:31:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

A iza njega svi Boy wondersi (minus Jason Todd), ma sta znam jednostavno mi se nije svidjelo to...

I minus jedna kratkotrajna Girl Wonder, jelte.

Ali to je najmanje interesantna stvar iz ovog finala, bar meni. B&R su sve ovo vreme bili super-herojski spe(k)takl za 21. vek, red set pisov, pa onda red character developmneta, pa red ludih ideja, pa malo misterije, pa ponovo. Kad sve to smućkaš, dobiješ idealan serijal za praćenje u sveskama, jer je trejd nemoguće dočekati jednom kad si zaražen.

I ova poslednja priča ima sličnu strukturu - set piece s Barbatosom preko dve strane; lude ideje s omeag adapterom; character develeopment s Busom i Demijanom; i onda konačno razrešenje misterije Doktora Bola. Pa opet ređanje ludih ideja, moćnih scena, etc.

Objašnjenja su data ofrlje i usputno - jedna rečenica o rot in purgatory, druga o tajnoj sobi, dosta je - Morisona više zanima simbolika Doktora Bola koji se okliznuo na Džokerovu bananu, lažnog maga Simona koji neće ustati iz groba, za razliku od Betmena.

Sve skupa, ovo nije bila priča za one koji vole da sede i čitaju u jednom dahu, jurcajući ka finalu. Ovde je trebalo lagano vozikati se i uživati u prizorima. Iako mi je Batman RIP sa suludim nadigravanjima Betmena, Džokera i Doktora Bola, odnosno Morisona i čitalaca, bio draži - B&R su takođe bili odlični.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 05/11/2010 : 22:32:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
A koga zanima indepth čitanje serijala, a nije još video sam, nek baci pogled na anotacije za šesnaesticu:

http://www.comicsalliance.com/2010/11/03/batman-and-robin-16-annotations/

Pa neko pogleda i za prethodne brojeve.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/11/2010 : 23:20:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Jedino je možda problematično što je Batman and Robin br. 16 izašao prije Batman: The Return of Bruce Wayne br. 6 i Batman: The Return.

Ovako smo možda vidjeli epilog prije završnog čina.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 05/11/2010 : 23:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Meni nije. Po svemu sudeći, The Return of Bruce Wayne br. 6 će se pozabaviti konačnim okršajem s Darkseidom, i jedinom preostalom misterijom - Bat-Miteom i onim čudom što mu je na leđima. Deluje zasebno u odnosu na B&R, koliko je to moguće. A svi smo znali da će se Brus vratiti, tako da to i nije neki spojler...

Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 11/11/2010 : 15:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Saga je konačno došla kraju.Što da kažem ovo je jednostavno najbolja saga batmana koju sa ikada pročita.Ovakav mindfuk nisam davno vidija i osjetija.
Povlačim svaku grubu i lošu riječ izrečenu o Morrisonu o R.I.P.u svemu. Sad sve sida na misto.
Return of the Bruce Wayne 6 je jednostavno onaj kotačič koji je falija u ovom cilome mozaiku.
Sad mi i Final Crisis ima više smisla.Biće lipo sve ovo još jedanput sve pročitati kad svi trejdovi budu izašli.

Naravno s ovom sveskom ima i smisla i ona izjava Brucea Wayna na kraju Batman i Robin 16 kad postaje DC Tony Stark.
Sad me interesira i Batman Inc.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 11/11/2010 : 17:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Čitam upravo All-star Batman & Robin i naravno oduševljen sam. To je ona vrsta stripa kako stripovi trebaju izgledati. Tko voli Hush, vjerovatno će ovo voljeti još više. Isti crtač Jim Lee - meni jedan od najupečatljivijih, a priča dobri stari Frank. Priča je smještena blizu početka Batmanove karijere te on vrbuje (otme) mlađajnog nam Diki boya. S obzirom da su zeleni svi likovi su dosta sirovi i nasilniji nego inače. Betmen reži i lomi ruke i noge bez pardona - ovdje je on prikazan kao istinski manijak. Začinje se i JLA - Wonder Woman se ruga muškim herojima kako nisu ni za šta te ju Superman mora smirivati. Nisam još pročitao do kraja, ali ovo preporučujem svima. Igrom slučaja neki dan sam pročitao i onu čuvenu Millerovu s kraja Batsove karijere (DN returns) pa mogu fino povlačiti paralele. Milina...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 11/11/2010 : 17:37:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
ja all star batman & robin ne bi preporučio ama baš nikome. frank miller je ovde usrao po cjeloj crti i hvala bogu da nije svršio tu priču jer bi mu vjerovatno oduzjeli dozvoljenje za pisanje stripova. ako bi to pisao bilo ko drug nego miler u prodaju ne bi došo ni prvi broj. stvarno sramota i za all star ime i za batmana a najviše za milera. najlošije iz superhero žanra sabrano, promučkano i prosereno na stranice. jedino što je ok je jim lee a i za njega ne znam zašto nije otkazao kad je pročitao scenarij, nije da je trebao pare.

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 11/11/2010 : 17:52:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma daj sloppy, pa taj strip je sprdnja, zajebancija Meni je lega odlično skroz, čitan i cerekan se cilo vrime

Goddamn Batman i onaj razgovor sa Green Lanternon su vrh

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 11/11/2010 : 17:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam isto cuo lose o tom All star B&R, verovatno iz razloga sto ga ljudi uporedjuju sa All star Supermanom, koji je nepobediv u svojoj velicini.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 11/11/2010 : 19:26:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma dobro, tu je samo naziv isti, taj All Star, zato vjerojatno ljudi i vuku paralele, al ono, ti All Star naslovi uopće ne spadaju u zajednički univerzum, više sličnosti ima sa Elseworlds serijom

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 11/11/2010 : 21:07:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
problem mi je u tome da kad su počeli nisu taj strip nije bio sprdnja nego su htjelli stavit all star artiste da naprave all star priču, ali za razliku od morrisona miler nije više u stanju napravit ništa više nego samoparodije. mogu ja svašta progutat ali da se prve četiri broja batman i robin vozikata u batmobilu a okolo je prošlo beč ko zna koliko vremena mi je ubilo i zadnu nadu da ču od milara još ikad dobit nešto dobro. samo boga hvalim, da se nije odlučio da razkrije kako je wayne naručio ubojstvo graysonovih starih jer mu je trebao sidekick (jer je i to neko vrijeme bučkalo po njegovoj narkomanskoj glavi :) )
nemoj me pogrešno shvatit. meni je to bio guilty pleasure i isto mi je onaj broj sa green lantern-om jedan boljih od ovog naslova, ali nikad ne bi to mogao nekom preporučit jer tu stvarno ništa ne valja :)

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 11/11/2010 : 22:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sloppy

.... da se nije odlučio da razkrije kako je wayne naručio ubojstvo graysonovih starih jer mu je trebao sidekick (jer je i to neko vrijeme bučkalo po njegovoj narkomanskoj glavi :) )....

LAZES!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 11/11/2010 : 23:06:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
izvini. sad sam pročitao kako je to zvučilo (hrvatski mi nije prvi jezik pa kad tad zaboravim stavit još koju rječ). to nije ništa potrđeno :) to je bila samo moja paranoja koju sam dobivao tokom čitanja, jer je stvarno totalno promašio šta je to što čini ovaj lik.
još jednom je izvinjavam ako sam nekoga prestrašio. DC to nikad ne bi dopustio da se dogodi.
hmmmm, a serija se misteriozno nije završila kako je trebala? :P

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/11/2010 : 00:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Briga me što drugi kažu, All Star Batman and Robin the Boy Wonder je jedna od najzabavnijih stvari koje sam imao prilike pročitati. Miller je pisao Batmana onako kakav je bio u njegovim Dark Knight stripovima. Zar ste očekivali nešto drugo?

Čovječe, neke stvari iz ovog stripa su već postale klasika. Od "I'm the goddamn Batman." lajne, preko Supermana koji nosi auto preko mora, do Batmana koji oboji sebe i vilu u žuto kako bi sredio Green Lanterna. Urnebes.

quote:
Originally posted by sloppy

hmmmm, a serija se misteriozno nije završila kako je trebala? :P

Već je najavljeno da će serijal biti nastavljen početkom iduće godine. Miller će završiti priču kroz šest brojeva, i to pod novim naslovom Dark Knight: Boy Wonder, kako bi se naglasila poveznica sa prijašnjim stripovima.

Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 12/11/2010 : 00:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
znam da se najavljuje da če se to svršit ali to čemo tek vidjet :)
a to da su te stvari postale "klasika" jest is potpuno pogrešnih razloga. od čovjeka koji je napisao year one očekivalo se malo više nego totalno nepoštovanje ne samo likova več i samih osnova pisanja priče.
ali one linerji jesu tu samo što između njih nema ništo.
napisao sam da je i meni to bio guilty pleasure ali to samo zbog toga što znam puno pred priče i o liku i o avtoru. čovjek koji mu je to prvi susret ili s jednim ili sa drugim če dobit totalno izkrivljenu sliku obojice (ok možda ne milera), jer budimo iskreni to je sin city sa maskama. i to ne prvi nego poslednji sin city :)

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/11/2010 : 01:02:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pa cekaj....na kraju ispada da je taj AS Bat & Boy wonder zapravo samo neka trash sprdnja?

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/11/2010 : 02:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
@sloppy: tu si u pravu, to nikako nije strip za nekoga ko se tek upoznaje sa Batmanom Al je zato itekako zabavan za nekoga ko zna kako inače funkcionira Batman, vamo samo dobiva neku smišniju verziju, chillout totalni Mislin da ga je zapravo Miller takvoga i tija napravit, da bude baš to.

@Vader: pa ono, da

Go to Top of Page
Page: of 68 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000