forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Mister no Knjiga 1 Veseli cetvrtak...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

teller
Advanced Member

Slovenia
18896 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 08/12/2010 : 00:43:05  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
sve ok...vidim da se stalno povlači po forumu kad sam jednom prilikom objasnjavajući da meni Tex kolorac Libellus nije skup, iskreno objelodanio i svoju platu...da sam znao koliko zavisti i visokog tlaka če to nekima izazvati-šutio bi ko grob...kao teller izpada tajkun,milijonar,hvalisavac...svatko iskren izpadne glup i hvalisavac, valjda bi bilo bolje primljeno da sam prosio kruh i milost forumaše i dao svoj broj žiro računa za malu pomoč....
ja tvrdim još uvijek isto..Tex Libellus MENI nije skup za takvo kvalitetno izdanje, svima onima kojima je, imaju sada
izdanje koje je ne preskupo za takav broj stranica...nekima je vrhunsko, nekima prosjek...nemaju svi iste standarde za to što je to odlično a što prosjek...što se ostalog tiče ne vidim razlog za neka velika neslaganja...
mladjo je napisao sijajan post i mogu se samo sa njim složiti...nebi da izpadnem Žalostna Sova, samo sam izreko sumlju
da če to Veseli izgurati ko treba, pa ako se prevarim skidam svima šešir i kupim za kaznu sve falične primjerke Veselog Četvrta od Tajne Sumera dalje...valjda ima i takvih?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18896 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 08/12/2010 : 00:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Magico-vento, ti to prkosiš slavnom lektoru?

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 08/12/2010 : 01:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Pa sta onda ako izlaze dvije knjige godisnje? 7 svesaka u svakoj knjizi, da izlaze pojedinacno, to bi ispalo na 14 svesaka godisnje, dva vise nego redovni Zagor i Dylan. Dvije knjige godisnje je super, ne tjeraju ljude da trose tolike pare, to svako ko voli pilota moze sebi da priusti ako stvarno hoce, ne vjerujem da ce se ovo skoro gasit

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

tutto maxim
Senior Member

Serbia
1355 Posts

Member since 07/01/2007

Posted - 08/12/2010 : 01:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tutto maxim a Private Message  Reply with Quote
Konacno i Mister No od prvog broja.
Bravo za Veseli cetvrtak.
Poceo sam sa Libellusom,ali jbg nema se para.
Napustam Libellus,i prelazim na ovo izdanje...
Jos jednom bravo...
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 08/12/2010 : 01:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Reci da je ova knjiga Mister Noa katastrofa i sl je daleko od istine. S druge strane, nije ni da je uradjena fenomenalno. U AF sam poredio MN i Texa, MN ima znatno slabiji otisak, postoji solidan broj strana na kojima su prisutne cuvene "fleke". Prevod je odlican, dizajn je so-so, deluje mi da je uvez za nijansu slabiji nego kod Texa ali i dalje kvalitetan, tekstualni dodaci vrhunski koncipirani i uradjeni. U svakom slucaju, mislim da je vredi imati u kolekciji.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/12/2010 : 01:22:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

sve ok...vidim da se stalno povlači po forumu kad sam jednom prilikom objasnjavajući da meni Tex kolorac Libellus nije skup, iskreno objelodanio i svoju platu...da sam znao koliko zavisti i visokog tlaka če to nekima izazvati-šutio bi ko grob...kao teller izpada tajkun,milijonar,hvalisavac...svatko iskren izpadne glup i hvalisavac, valjda bi bilo bolje primljeno da sam prosio kruh i milost forumaše i dao svoj broj žiro računa za malu pomoč....
ja tvrdim još uvijek isto..Tex Libellus MENI nije skup za takvo kvalitetno izdanje, svima onima kojima je, imaju sada
izdanje koje je ne preskupo za takav broj stranica...nekima je vrhunsko, nekima prosjek...nemaju svi iste standarde za to što je to odlično a što prosjek....

tvoj post je, u dve reci, izgledao ovako:

"ja imam pare, a vi sto nemate, i ne treba da citate stripove, niste zasluzili!"

ako treba, ce da ga nadjemo i izanaliziramo, nije problem.
za to se forumasi hvataju, a ne za tvoj novcanik, nemoj laskati sebi....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18896 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 08/12/2010 : 01:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ajde potraži pa da izanaliziramo...nije napisano ni približno tome što si ti napisao...ali mene ne zanima pa si dajte truda...da ti pomognem to je topic.........evo dosta samo pomogao.

Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 08/12/2010 : 03:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Magico-vento, ti to prkosiš slavnom lektoru?

Nije to prkos,samo cinjenica...

Nemam potpis...
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4343 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 08/12/2010 : 08:38:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
imam kolekciju mister noa u lms...imam sve mister no libelus knjige,tako da ovo necu uzimati...a prevod kangaseiro je uzas...i gijana umesto gvajana...ali dobro,ko nema drugih izdanja mister noa on ce verovatno kupovati.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 08/12/2010 : 08:38:55  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
E stvarno ne znam zasto su ove knjige toliko nekim ljudima trn u oku. Komentari iz VC su da je prodaja Texa bila odlicna i da su sve prognoze za odlicnu prodaju ovih izdanja.
Meni, i mnogima drugima, ovo izdanje je odlicno. Normalno je da postoje zamerke od strane nekih, ali ovolika kolicina pljuvanja je poprilicno degutantna i pokazuje zadnje namere i poprilicnu dozu ljubomore ili sujete. Ocigledno, ovde postoje dve vrste ljudi: oni koji na izdanje koje im se ne svidje kazu "neka vam je sa srecom", i ovi ovde.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 08/12/2010 : 08:44:33  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

imam kolekciju mister noa u lms...imam sve mister no libelus knjige,tako da ovo necu uzimati...a prevod kangaseiro je uzas...i gijana umesto gvajana...ali dobro,ko nema drugih izdanja mister noa on ce verovatno kupovati.

Gijana je regija u kojoj se nalaze države Surinam i dve Gvajane. Tako da ovo nije stvar lingvistike nego geografije. A za kangaseira ne znam kako je pravilno...i ne zanima me.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4343 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 08/12/2010 : 08:51:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
a mene bas briga za regiju..u originali je upravo gvajana..zato je prevod vc pogresan

http://images.sergiobonellieditore.it/bonelli/misterno/mis0006.jpg
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4343 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 08/12/2010 : 08:52:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
paraguay..uruguay...guayana....paragvaj,urugvaj,gvajana..nikako gijana
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 08/12/2010 : 10:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Posle silnih prokenjavanja na ovom sajtu te VC nije dobar otisak, te fale strane, te nije dobar prevod i već bog zna šta, ajd i ja da se javim. Istina je da VC zna da izostavi stranice, istina je da otisak zna da bude užas, ali isto tako i Ludens zna da zasere pa se to ovde priča dan i posle se sakriva kao zmija noge. Imam ja i Teksa Ludens gde fale brdo slova u prevodu gde umesto slova š stoji samo znak ^. Maxi Oklahoma se raspao posle prvog čitanja, Prvi Teksov SA u boji zalepljen naopačke, video Libellusove i Teksove i Magični Vetar gde fali brdo strana i šta ćemo stim. Ja kod VČ mogu da zamenim neispravne. A šta da radim sa Ludensovim ili SA. Naparvili ste od stripa nauku a ne zabavu. Mlatite praznu slamu gospodo.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 08/12/2010 10:25:17
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 08/12/2010 : 10:24:22  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
@legaz

Ja stripove placam zaradjenim parama, koje su MOJE. VC ima periodicno jako losu stampu, npr. zadnji Zagor je ispod svakog nivoa. Ako ti to ne smeta, to je tvoj problem i samo tvoj. Licno ne trazim mnogo, dobra stampa, solidan prevod i manje vise to je to. Ako nema lepka ja cu da tutnem koliko treba.

Edited by - kasper on 08/12/2010 10:26:31
Go to Top of Page

TomDar
Junior Member

Slovenia
488 Posts

Member since 05/11/2003

Posted - 08/12/2010 : 10:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit TomDar's Homepage  Send TomDar an ICQ Message  Send TomDar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

@srdjandj

ti si cesto bio na popravnom iz matematike, je l'?
covjece kako to racunas, sve da su i 4 godisnje nece ih prestici ni za 10 godina tj. nikad.
LB godisnje izbaci 12 knjiga, prosjek je oko 2400 stranica, a 4x700 je 2800. dakle svake godine dobiju u plus 400 str. tj. po 4 sveska, pa racunaj koliko ce trebati. trenutacno je razlika 100 svezaka. oces da ti pomognem, buduci da sam ocito ne mozes?
25 godina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nevjerojatna je kolika kolicina sljepila, samoutjehe i cega vec ne. objektivnost osla u 3 picke materine.

ovo izdanje ima samo jednu prednost - cijenu. sve ostalo je katastrofa. a kangasairo, taj novosrpski nacin (umjesto kangačeiro) je odvratan, unistavaju vlastiti jezik. zamisli kad bi se sve sad promijenilo po tome kako se tocno izgovara. valjda sad pisete i šejkeigou, je li? kakve idiotarije!!!

a nece ici 4. nece ovo ni do pete knjige, bah...

Ha ha, tko to govori o objektivnosti i o jeziku, ma daj manite se tih "kao" objektivnih ocjena iz osobnih poriva....

Stvar je dobrodošla za celokupnu strip scenu na području bivše juge i kao ljubitelj mogu reči samo bravo i svojom kupnjom izraziti podporu (kao sto svoju "ne"podporu izpoljavam tako,da ne kupujem sto mi se ne sviđa)

Inače vrlo malo postujem, ali na ovo napisano, nisam mogao prešutjeti, pa sad to uzeli lično ili ne...

Moje aukcije: Pocetna od 1kn (brez rezerve)
TomDar official topic: Topic u vezi mojih aukcija

Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 08/12/2010 : 10:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

@legaz

Ja stripove placam zaradjenim parama, koje su MOJE. VC ima periodicno jako losu stampu. Ako ti to ne smeta, to je tvoj problem i samo tvoj. Licno ne trazim mnogo, dobra stampa, solidan prevod i manje vise to je to. Ako nema lepka ja cu da tutnem koliko treba.

Majstore ja imam i ćerku kojoj kupujem Taličnog samo da negleda usrani Pink i ostali kičerizam, i pritom šljaka kao magarac.

Edited by - legaz on 08/12/2010 10:38:06
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 08/12/2010 : 10:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz
Majstore ja imam i ćerku kojoj kupujem Taličnog samo da negleda usrani Pink i stali kičerizam, i pritom šljaka kao magarac.

To je divan potez, Talican je divan strip. Od mene je VC dobio pohvale bas oko Talicnog kao od nikog ovde (i drugde). Sto se tice Pinka & Co., bolje necu, isijavao bih politicku i mnoge druge mrznje, a to mi bas i ne treba.
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2933 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 08/12/2010 : 10:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

paraguay..uruguay...guayana....paragvaj,urugvaj,gvajana..nikako gijana

Nije Guayana već Guyana.
I to se čita Gijana.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 08/12/2010 : 10:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
svaka cast!kupljeno,samo jos da stigne!
nema se para,situacija je sve teza i teza,a vecina ljudi bi kupovala puno toga sto se tice stripa!licno sam i ja morao da se odreknem libellusovog m.noa(sa teskom mukom),i prodao sam svojih 20 knjiga.
da sam u mogucnosti da ispratim libelus,verovatno bih nastavio,ali dzep se ispraznio.
v.c je napravio pravi potez,ali to sa otiskom nikad necu da im oprostim jer mi bode oci,i vraca u period z.s,l.m.s i ako smo u 2010 god!
tu cu morati vecito da ih kritikujem,dok mi je debljina,uvez i dizajn ok.kod ovih k.izdanja!

jos jednom.bravo za m.noa!!!
p.s-ici ce m.no po 4 knjige godisnje,a mozda se zalomi i vise!problem je da i tex bude bar 4 komada!

Edited by - cronos six on 08/12/2010 11:12:10
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/12/2010 : 11:27:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Dzaba se mi prepiremo. Prodaja ce reci svoje. Ja sam kupio knjigu, juce me zvao drug da kupim i njemu, i planiram nastaviti sa kupovinom kako budu odmicale knjige, jer sam sa prvom odusevljen. Gijana/Gvajana, Kangasairo/Kangaceiro, o tome ne da necu ni da razmisljam, nego ne mogu da opisem koliko me ne zanimaju takve sitnice.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 08/12/2010 : 11:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Dzaba se mi prepiremo. Prodaja ce reci svoje. Ja sam kupio knjigu, juce me zvao drug da kupim i njemu, i planiram nastaviti sa kupovinom kako budu odmicale knjige, jer sam sa prvom odusevljen. Gijana/Gvajana, Kangasairo/Kangaceiro, o tome ne da necu ni da razmisljam, nego ne mogu da opisem koliko me ne zanimaju takve sitnice.

To sam i kazao da mlatimo praznu slamu. Kupujem ja i Lubelus i SA. Zato i crnčim da bih sebi mogao to da priuštiti.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 08/12/2010 : 11:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
@Elderane84

Ja sam stripoman staroga kova, rastao na Kangaceiru, ovo Kangasairo mi je cudno. Al to sam ja
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 08/12/2010 : 11:52:09  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

@Elderane84

Ja sam stripoman staroga kova, rastao na Kangaceiru, ovo Kangasairo mi je cudno. Al to sam ja

Razume ja tebe. I meni Alan Ford bez ''dječarac'' i ''milijun'' nije Alan Ford. Ali mi se zato isto teško naviknuti na Lacky Luke i Chico umesto Čiko. JBG. Kada smo stripofilski dnosaurusi. Vidiš da ljudi daju grdne para za ZS i LMS a fali tone strana, loš otisak, faličan prevod, pa opet neke njihovi preodi naziva epizoda jebu kevu ovim orginalima naknadno štampani. Navika valjda.

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/12/2010 : 11:56:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Pa, nije cak ni navika u pitanju. Mozda je ukus. Meni su isto dnevnikovi naslovi najbolji. Jednostavno su vise u duhu i srpskog i hrvatskog jezika, a bukvalni prevod sa italijanskog nekad zna biti bas jadan, tipa "Mali Ubojice" i slicno. A razlog zasto se priklanjam VC-ovom Mister Nou a ne Libellusovom je krajnje jednostavan, ovdje dobijem isti broj prica za 4 puta manje pare. Ipak je Bonelli u pitanju, serijali imaju ogroman broj epizoda, ko bi to sve pohvatao. A i da mogu, ne bih, jer ima i drugih jednako ili vise zanimljivih stvari za kupovinu.
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000