forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 517

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 18/02/2011 : 02:49:31  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morrison
Kvalitet Stanovog crteza uzasno varira, neko ce to nazvati menjanjem stilova. Ja bih pre rekao da je to lutanje.

Nije to ni mjenjanje stilova ni lutanje. To je ekspresionizam.
Definicija - umjetnički rad u kojem je objektivna stvarnost pomaknuta ili simbolički predstavljena da bi opisala unutrašnje stanje umjetnika. Kako će on nacrtati neku epizodu ovisi o njegovom unutarnjem doživljaju. Budući da mu doživljaj varira varirati će mu i crtež ali stil mu i dalje stoji onakav kakav je od prvog broja - ekspresionistički.
Ni ja nisam Bog zna koliko luda za Stanom, čak me je i nervirao neko vrijeme i nisam uvijek raspoložena za njega. U principu nisam nešto luda ni za njim ni za dylanom ali kužim tu spiku oko njih dvoje.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/02/2011 : 10:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:
Originally posted by morrison

U 'Nepozeljnom gostu' je jos i daleko gori. Takodje ne delim opstu fascinaciju crtezom u "Ubici...", uglavnom su se svi odusevili kisom, kao da je nikad pre videli nisu :)

Gledaj ovo:

Koja od ove dvije slike, koje bi trebale prikazivati otprilike istu emociju, je uvjerljivija i bolja?

Kakva fascinacija kišom?

U ovom direktnom poredjenju, gdje je prikazana odlicna Stanova slika iz stripa i Brindisijeva prosjecna, bolji je Stano, naravno.
To ce vjerovatno svi potvrditi, ali, slike su dobro izabrane.
Ja ipak preporucujem da se uporede ta dva cijela stripa, u tom slucaju samo nekoliko hardcore Stanovih fanova ce dati njemu prednost.
Nisu potrebna objasnjenja, zasto i kako,
ljudi vjeruju vise svom oku.

I da, i ja mislim da pretjerujete velicanjem Stana kada se radi o samom crtanju stripova. Mozda jednog dana bude i sam vrh u SBE, ali danas je daleko od toga.
I jos nesto , budite(budimo) sretni sto je Brindisi dio Dylanove ekipe.
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4537 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 18/02/2011 : 11:20:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Ni Exit ni Guca,no i Stano i Brindisi
Volim ja Avau Devine,al' moram malo i Jasmine Byrne
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 18/02/2011 : 11:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 18/02/2011 : 11:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

I da, i ja mislim da pretjerujete velicanjem Stana kada se radi o samom crtanju stripova. Mozda jednog dana bude i sam vrh u SBE, ali danas je daleko od toga.
I jos nesto , budite(budimo) sretni sto je Brindisi dio Dylanove ekipe.

Problem je što je Brindisiju cijeli strip na onakvoj razini... Tu nema nekih 'vau' scena koje te baš obore s nogu... Dobar je on, ali nije za epizode tipa 'Posljednji čovjek na zemlji' ili 'Ubica je među nama'... Njemu leže malo realnije epizode, tipa 'Bogomoljkini zločini'... Mislim, ljudi se mogu oduševiti nekim scenama kod Brindisija, ali su one uvjetovane scenarijem, kao što je ona dvorana puna ljudi s polucilindrima u broju 250... Ali kad će on nacrtati jedan običan prizor, kao što je bijesni Dylan, a da te obori s nogu?

Stano može neke manje bitne scene i zbrzati, ali će zato scene bitne za priču tako maestralno nacrtati da mene osobno prođu trnci kad čitam... I to ne moraju biti neke spektakularne scene...

Zato sam i stavio one dvije sličice gore... Scenarij tu zahtijeva jednako emocionalnu reakciju od Dylana... Mislim, odgovarati Xabarasa, Dylanovog glavnog neprijatelja (a ujedno i oca) od samoubojstva, trebalo bi biti puno emotivnije izvedeno nego scena u kojoj ludi Dylan progoni žensku koja je u serijalu prvi put... I što smo dobili?

Brindisi nije sposoban tako dobro dočarati emocije... Zahvaljujući scenariju, strip može biti emotivan, ali crtež se baš i ne trudi to naglasiti... Da i ne govorim o samoj atmosferi stripa (koja je kod Ferrija glavni razlog njegova dizanja na prijestolje, a kod Stana se uzima kao 'zbrzavanje' crteža, iako Ferri puuuno brže i nepažljivije crta)...

I tako dalje, kad se razvežem o crtežu, mogu do sutra... Sad je na drugima red :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/02/2011 : 12:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Brindisi nije sposoban tako dobro dočarati emocije...

s ovim se nikako ne slazem.
Mislim da Brindisijev Dylan ima mnogo vise faca od Stanovih i da je vizuelno mnogo emotivnije prikazan.
Evo nekoliko slika iz jednog jedinog stripa:

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 18/02/2011 : 12:46:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Pa dočarava emocije kao i svaki drugi profesionalni crtač... Scenarij to zahtijeva... Ali crtež nije ni blizu emotivan kakav bi trebao biti... Jedina od ovih gdje je probao malo više naglasiti emotivnost scene je ova zadnja s Blochom...

Postavit ću kasnije i ja štogod Stanovih slika, ovo postaje zanimljivo :)

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 18/02/2011 : 13:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
zanimljivo jeste, ali mi (lol) pobedjujemo :)
prva tvoja uporedba je vise nego dovoljna, kingove slike su opsta mesta koje svako (mozda i kosu) moze da ubode. ;)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 18/02/2011 : 13:31:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 18/02/2011 : 15:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:

Pa dočarava emocije kao i svaki drugi profesionalni crtač... Scenarij to zahtijeva... Ali crtež nije ni blizu emotivan kakav bi trebao biti... Jedina od ovih gdje je probao malo više naglasiti emotivnost scene je ova zadnja s Blochom...

Postavit ću kasnije i ja štogod Stanovih slika, ovo postaje zanimljivo :)

To je to.
Ali mislim da crtez kao umetnicka komponenta stripa nije primarno interesovanje Kinga Warriora...
kao i vecine... ;)
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 18/02/2011 : 17:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Usporedba njih dvoje ne vodi nikud jer su ljudi odmah počeli pisati o tome ko je od njih dvoje bolji crtač. A nemaju nikakve zajedničke točke da bi to mogli realno ocjenjivati.

Usporedbe radi. To je isto kao da je netko uzeo Michelangela iz renesanse i Rubensa iz baroka, i počeo pričati tko je od njih bolji slikar. Jednima će jedan biti draži a drugima drugi. Ali na pitanje tko bolje paše na Sikstinsku kapelu, više ne možemo krenuti od onoga što je nama osobno ugodnije oku. I netko ko je zaluđen s Rubensom mora imati dobre argumente da bi izjavio kako bi on bolje pasao na Sikstinsku kapelu od Michelangelovog "Stvaranja", bolji argument od onog Michelangelo mi ne paše a Rubens je zakon.

Upravo tako mi ekspresivna radnja traži ekspresivan crtež bez obzira što je meni osobno ugodnije oku. E sad, drugi je par opanaka što je Dylan komercijalan strip i zato nije čudno što ga crtaju realisti i što i sama radnja (otkad je Sclavi rekao doviđenja ) postaje sve linearnija, pokušava joj se dati smisao te je autori racionaliziraju i ubacuju poantu na kraju štorije. Sve u svrhu toga da ga prosječan čovjek prihvati i kupi slijedeći broj. Zato i Stano tako malo crta, jednostavno nije za oko prosječnog bonelijevog čitaoca, koji vole da je crtež realističan. Iz istog razloga ljudi ne vole ni Chiarollu, jer je napadan i preraskošan da bi ga se strpalo u okvire realizma. Da je Stano želio biti dio Bonelijeve mašinerije i u radu na epizodama, mogao je svoj stil prilagoditi i biti jedan od hvaljenih realističnih crtača. (Vidi sliku.) A nije zato što hoće isfuravati svoje. I svaka mu čast na dosljednosti. Da je bar više crtača u bonelija koji su izborili i imaju pravo isfuravati svoje vizije.

Edited by - grofica Varga on 18/02/2011 17:34:00
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/02/2011 : 18:04:02  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa dočarava emocije kao i svaki drugi profesionalni crtač...

ja se namucim da ti postavim 14 slika iz jednog stripa
gdje svaka slika prica pricu i prefektno pokazuje emotivno stanje osobe u datom trenutku, tako da nije ni potreban tekst,
a ti kontriras da to moze svaki profesionalni crtac
ma ne vrijedi, za tebe je Stano Bog, bez obzira sta i kako da nacrta.

Ja ih volim obojicu, ali nisam zaludjen ni sa jednim od njih.
Zbog toga moje misljenje ima vecu tezinu od tvog
Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 18/02/2011 : 18:34:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
Slazem se sa docA da vecinom crtez nije toliko bitan koliko prica. I ja sam u toj 'vecini' kojoj je bitnije scenario usproti crtez - 80% prema 20%. Ako mi je crtez "los", a prica odlicna, to je za mene odlican strip koji cu rado preprocitavati. Ali ako mi je prica "losa", dzaba mi je crtez vrhunski, to ne bi mi uticalo toliko da znaciteljno promenim/podobrim moja seukupna ocjena o tom stripu... za neki mali procenat - da, ali ipak nedovoljno, bar za mene.

Inace Grofice, svaka cast. Sa ovaj zavrsni komentar pogodila si srz ove diskusije, to je to. Slobodno moze da neko predlozi novu temu, mislim da je sve vec receno. Ili mozda ne..?
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 18/02/2011 : 18:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Stano nije bog, ali je objektivno najbolji crtač DD-a... Mislim, pitaj docu koji je likovno obrazovan ako nisi siguran u ovo 'objektivno'...

A evo, da analiziramo malo:

Ova slika, siguran sam da je u scenariju pisalo nešto tipa 'Dylan tužna pogleda posEže za bocom, dok je Bloch iznad'...

Mislim, ovo su emocije koje ćeš naći u SVAKOM stripu... Kasnije ću s nekim Cossuovim stripom i dokazati ovu tezu :)

Dok ovdje:

crtež doslovno priča priču... Dylan je našao Valentinine tragove i točno se vidi kakvu je emociju kod njega to izazvalo... Tekst ti ni ne treba...

Ili ovdje:

kad shvati da je prevaren... Genijalno je što se sve može dočarati pomoću samo tri mala crteža... Prvo je zbunjen, pa počinje shvaćati, i onda se razbijesni...

A ako misliš da se iz postova ne vidi kojeg crtača preferiraš, varaš se :)

Plus što ti se možda više sviđaju i Villine naslovnice za Texa, ali zbog poznatih odnosa s fanovima Texa na forumu ti to nikad ne bi priznao :)

Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
706 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 18/02/2011 : 18:51:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

Usporedba njih dvoje ne vodi nikud jer su ljudi odmah počeli pisati o tome ko je od njih dvoje bolji crtač. A nemaju nikakve zajedničke točke da bi to mogli realno ocjenjivati.

Usporedbe radi. To je isto kao da je netko uzeo Michelangela iz renesanse i Rubensa iz baroka, i počeo pričati tko je od njih bolji slikar. Jednima će jedan biti draži a drugima drugi. Ali na pitanje tko bolje paše na Sikstinsku kapelu, više ne možemo krenuti od onoga što je nama osobno ugodnije oku. I netko ko je zaluđen s Rubensom mora imati dobre argumente da bi izjavio kako bi on bolje pasao na Sikstinsku kapelu od Michelangelovog "Stvaranja", bolji argument od onog Michelangelo mi ne paše a Rubens je zakon.

Upravo tako mi ekspresivna radnja traži ekspresivan crtež bez obzira što je meni osobno ugodnije oku. E sad, drugi je par opanaka što je Dylan komercijalan strip i zato nije čudno što ga crtaju realisti i što i sama radnja (otkad je Sclavi rekao doviđenja ) postaje sve linearnija, pokušava joj se dati smisao te je autori racionaliziraju i ubacuju poantu na kraju štorije. Sve u svrhu toga da ga prosječan čovjek prihvati i kupi slijedeći broj. Zato i Stano tako malo crta, jednostavno nije za oko prosječnog bonelijevog čitaoca, koji vole da je crtež realističan. Iz istog razloga ljudi ne vole ni Chiarollu, jer je napadan i preraskošan da bi ga se strpalo u okvire realizma. Da je Stano želio biti dio Bonelijeve mašinerije i u radu na epizodama, mogao je svoj stil prilagoditi i biti jedan od hvaljenih realističnih crtača. (Vidi sliku.) A nije zato što hoće isfuravati svoje. I svaka mu čast na dosljednosti. Da je bar više crtača u bonelija koji su izborili i imaju pravo isfuravati svoje vizije.

Napokon neki glas razuma!

My username was a mistake.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 18/02/2011 : 19:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo ga, obećano - ispunjeno:

P.S. Slažem se od A do Ž s ovim što je Grofica napisala, ali jebiga, ovo je forum :) Svatko vuče na svoju stranu i to je uvijek tako... Ali obično je zanimljivije onima koji i sami naginju na jednu stranu... Ostalima se ispričavam ako ih davim, ali meni je zabavno :)

Edited by - Beva on 18/02/2011 19:18:09
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/02/2011 : 19:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Beva, je li mislis da je kod Brindisija pisalo u scenariju
-Dylan tužna pogleda posEže za bocom, dok je Bloch iznad'...

a kod Stana nije nesto kao:
- 1.krupni kadar:Dylan je zbunjen
-2.krupni kadar- pocinje da shvata
-3.krupni kadar-bijesan

ne kontam ovo.
Mislim, sta ovo treba da dokaze?
rekao si da Brindisi ne docarava dobro emocije.
Ja ti pokazem nekoliko slika sa razlicitim facetama iz jednog stripa, gdje jasno govori izrazima lica i tijela.
Onda ti kazes kako je to Brindisi uradio po scenariju.
Hoces da kazes da Stano crta bez scenarija ili sta?

Plus što ti se možda više sviđaju i Villine naslovnice za Texa, ali zbog poznatih odnosa s fanovima Texa na forumu ti to nikad ne bi priznao :)
- O Villi sam vec dosta toga rekao, ne bih da se ponavljam.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/02/2011 : 19:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
I da, sta treba da dokazu ovi Cossujevi crtezi?
Da crta isto dobro emocije kao Brindisi ali ne tako dobro kao Stano!?
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 18/02/2011 : 19:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Onda ti kazes kako je to Brindisi uradio po scenariju.
Hoces da kazes da Stano crta bez scenarija ili sta?

Neki crtač odrađuje scenarij, dok ga drugi nadopunjava... Eto to sam htio reći...

Brindisi crta točno ono što piše u scenariju, kao i većina crtača, uostalom... Dok se Stano uvijek trudi dati neki svoj pečat...

Prikazati emocije i dočarati emocije crtežom nije jedno te isto... Prikazati ih može apsolutno svaki crtač, dok za ovo drugo ipak treba nešto više...

Ali možemo ovako do sutra... Ti voliš realniji crtež, ja ekspresivniji i nećemo se nikad složiti... Tebi je Alex Ross pojam crtača, dok je meni sterilan i dosadan... Ja volim Craiga Thompsona, dok je tebi u najbolju ruku podnošljiv... Sto ljudi sto ćudi...

Ali ti si pokrenuo temu Stano ili Brindisi i ja sam uživao braneći crtača kojeg volim i kojeg smatram boljim... Vjerujem da je i s tobom tako...

P.S. Slijedeći put kad pođeš upotrijebiti argument tipa 'tebi je Stano Bog', samo pomisli na Ferrija i na koje ga sve načine braniš i opravdavaš... Mislim, nije da sam uvrijeđen, ali to nije nikakav argument...

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 18/02/2011 : 19:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

I da, sta treba da dokazu ovi Cossujevi crtezi?
Da crta isto dobro emocije kao Brindisi ali ne tako dobro kao Stano!?

Da bez znanja crtanja osnovnih facijalnih ekspresija ne možeš ni postati strip crtač... Ali to ne znači da ti je crtež nabijen emocijama...

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/02/2011 : 19:40:05  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
ma ne mozes ti tek tako da govoris o mom ukusu i o onome sto se meni svidja a sta ne.
Strip je spoj crteza i scenarija i kao takav mora da se dopunjava da bi se na kraju moglo zakljuciti da li radi o dobroj stvari u kompletu.
Pored prefekcioniste Rossa, obozavam ja i Coseya, Otta i Pratta, kojima se ne moze prebaciti da imaju relisticni stil.
Znaci, ne radi se o realizmu, zasto reci da su Ross i Gibrat losi, jer mozda crtaju relisticno i to bih trebao automatski da smatram odbojnim?!
Ti si sam sebe ogranicio ovom recenicom sto se tice ukusa:
Ti voliš realniji crtež, ja ekspresivniji i nećemo se nikad složiti.
Ja ne zelim da se ogranicim na jednu vrstu crteza, tako i citam sve vrste stripova i moguce je da mi se dopadne bilo koji stil.

Ali dobro , skrecemo sa teme
ono sto ja hocu da kazem je
VOLIM STANA, na naslovnicama je najbolji u SBE(po mom ukusu), ali mi se ne svidja to da pokusavas Brindisija da degradiras kako bi pokazao koliko je Stano dobar.

Edited by - King Warrior on 18/02/2011 19:41:56
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 18/02/2011 : 19:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
@ PJ24MKD

Druze, da ne ispadne da se pogresno razumemo, ja sam kad sam rekao crtez kao "umetnicka komponenta", mislio na likovne vrednosti crteza: linija, ploha, shrafura...razliciti modusi manuelnog izrazavanja koji karakterisu stil nekog crtaca.
Nisam ni potezao pitanje sta je vaznije, scenario ili crtez,
otici cemo predaleko ako pocnemo da tupimo o tome...
a i nije to tema ovog puta...

Znaci, vecina naravno preferira "standardni" relisticniji crtez, lisen kreativnijih intervencija, i ne interesuje ih mnogo percepciranje elemenata koji cine konstrukciju samog crteza.
Naravno, bez dobrog poznavanja zanata nema ni kvalitetnog crteza, e sad, neki crtaci ostanu ograniceni na standardno, a neki vise teze ka otkrivanju novog jer eksperimentisu upravo u tom pravcu: tragaju za novim kroz kombinacije/spojeve raznih nacina likovnog izrazavanja...
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 18/02/2011 : 19:54:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Pa ti si pokrenuo temu ovim riječima:

Brindisi vs. Stano
Ciji vam se stil u stripovima vise dopada, realisticni Brindisijev ili Stanov? Da li mislite da bi Brindisi crtao bolje naslovnice od Stana?

O čemu sam trebao pisati?

Stano je meni duplo bolji od Brindisija i ne stidim se to glasno reći... Primjerima sam pokušao pokazati zašto mi je bolji, kroz jednu argumentiranu raspravu... Ja ne omalovažavam Brindisija, ima on svojih kvaliteta, ali tema je takva da ga trebam usporediti sa Stanom... A po mojim mjerilima Stano je bolji... I što sad? Mislim, čemu pokrenuti temu pa onda zamjerati nekome što iznosi vlastito mišljenje o toj temi?

A što se crteža tiče, ja sam crtam realistično... Ali više volim ekspresivniji crtež, jer sam svjestan da je to ipak nešto posebno... Realizam je samo pitanje vježbe... Svatko, ako baš odluči i uloži napor, može postati barem solidan realistički crtač... No kod ekspresivnog crteža crtač ti daje nešto više... Teško je to opisati... Najbolje ovako: nisu me nikad prošli trnci po leđima dok sam čitao Brindisijev strip... A sa Stanovim bogme jesu... To je kao kad te prođu trnci od neke pjesme...

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 18/02/2011 : 20:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
@ King Warrior

Ne mozes da uobrazis da si ti u svemu king, polako malo...
Tuce te Beva u ovoj diskusiji, ne mozes sa njim na ovom polju!
Sve sto je napisao, obrazlozio, argumentovao - STOJI!

"Ne dirajte mi samo u Ferrija!"
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 18/02/2011 : 20:29:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
ja kod kosua sve i da hocu ne uspevam da vidim nesto takvo :bljak:

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page
Page: of 517 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000