forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 216

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/07/2011 : 18:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote

Šta reć nego odlično. Priča mi je super baš zbog toga šta su "ljudski" elementi prisutni u istoj mjeri ko i superherojski, možda čak i više nego superherojski, tako da jedva čekan pročitat sljedeću kolekciju... Romita ko stvoren za crtanje Spider-Mana.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 16/07/2011 : 13:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

Napokon upoznajemo bogove iz Asgarda, od Thora do Lokija.
Jolan je i ovdje dobio dosta prostora, medjutim vidi se da Thorgal opet polako preuzima serijal, tako da je ovaj put odmjer 50-50%, sto daje nadu da se serijal vraca korijenima gdje su Thorgalove avanture bile u centru paznje.

Napokon smo saznali da je Kriss zaista poginula u klancu kada je ostala sama da se bori protiv cijele armije vojnika. U nekom Medjusvijetu, ona prepicava svoje dozivljaje iz djetinjstva. Ocigledno da ce prije ili kasnije biti prebacena u svijet zivih, tako da je susret sa Thorgalom neizbjezan. Odlican album u svakom pogledu, dopao mi se vise nego nekoliko posljednjih Thorgalovih albuma.

Prica o Matteu ide dalje, ovog puta se nalazi u Rusiji u doba revolucije. Album je po meni nesto slabiji od prvog dijela, ali jos uvijek interesantno stivo. O Gibratovom crtezu ne treba trositi rijeci.

Tsukiko misli da nije stvorena za ljubav. Kada u jednom baru sretne svog bivseg nastavnika, dolazi do pocetka nesvakidasnje veze. Taniguchi u svom maniru, ovoga puta adaptirao je Kawakamijev poznati roman u strip. Jos jedno remek-djelo i dokaz da je Taniguchi jedan od najboljih strip autora danasnjice.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 16/07/2011 : 13:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Pročitao Vama, svakako preporučujem!

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/07/2011 : 14:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

BONE
Razmišljao sam da li da uopšte napišem preporuku za ovaj kultni strip, ali "srčirajući" malo po forumu, stekao sam dojam da ovaj planetarno popularni strip i nije baš toliko poznat i zastupljen na ovom forumu.
Američki strip, autora Džefa Smita, izdat od strane Bookglobea u 9 knjiga, cb,HC, po sto i kusur stranica po albumu (izuzev zadnjeg trejda koji ima oko 220 stranica).Može se naći za kupovinu uz malo muke, cena je 110 kuna po broju, viđao sam da Obi prodaje svih 9 albuma za 990 kunsdruka.

U pitanju je mešavina Diznija i Tolkina - šta ćete lepše.Prelepo.Nisam još čuo da se neko nije oduševio sa ovim ostvarenjem.
Jedine dve zamerke (u mom slučaju) je što kvalitet stripa nešto malo pada sa višim brojevima.Ipak je Bone do kraja odličan i hvalevredan strip.
Druga zamerka se odnosi na BG izdanje, a to je što nije u boji - strip rođen za boju, pa šta košta da košta.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 30/07/2011 14:27:46
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 30/07/2011 : 14:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

U pitanju je mešavina Diznija i Tolkina - šta ćete lepše.Prelepo.Nisam još čuo da se neko nije oduševio sa ovim ostvarenjem.

Mene nije odusevio, u pitanju je nizanje klisea.
S druge strane ne postoji bolji strip da citate klincu pred spavanje.

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 30/07/2011 : 17:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote

Našao u knjižnici, pa uzeo da vidim jel stvarno valja.
I bome valja, preporuka.
No vjerujem da ga je većina forumaša ionako pročitala.
Priča je zanimljiva, pojavljuju se gotovo svi najvažniji marvelovi likovi, crtež je lijep, boje također.
Sviđa mi se što su u algoritmovom izdanju stranice crne, što nekako poboljšava dojam crteža i boje.
Ono što mi se nije svidjelo: Susan Storm je stalno nevidljiva, Banner je skroz drugačiji lik, nema Ironmana (iako čujem da je u nekakvom nastavku).
8.5/10

(Moje pitanje vama: Jel nastavci valjaju išta, budući da nije Gaiman?)

Isti dan u knjižnici, spazim ja ovo.
Čovječe, strip s Barkerom u naslovu, tvorcem Hellraisera.
Moram to pročitat.
A kad ono sranje.
Priča je toliko bezvezna, likovi glupi i dosadni.
Bezveze potrošena 3 sata.
Crtež je simpatičan, no prekarikaturalan za horror/fantastiku.
Ne preporučam.
Uzmite radije nekog dosadnog Texa, više ćete se zabavit.
2/10

Sad još da pohvalim kvalitetu algoritmovih izdanja.
Stvarno prva klasa.
Jedino što malo smeta su one dvije crte na naslovnici.
Mogli su staviti samo logo i bez tih crta.
No to je manji problem, zanemariv.

Eh, kad bi se malo više koncentrirali na strip, mogli bi svakakvih divota izdati.
Problem je što izdaju samo ono što im se čini popularno u drugim medijima, ili ima ime nekog poznatog pisca na korici.
Pa zašto onda ne probaju Star Wars, barem one kraće, no kvalitetnije serijale?
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 03/08/2011 : 01:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Aj, bila je gomila toga u poslednje vreme, pa hajde polako... izvinigte ako je malo zbrda-zdola:

Marin Mystere: Karavadjov Kod

SPOJERA IMA - Misterija jos i dosta zanimljiva i prica je ok ali kada Marti na kraju dodje na ostrvo i pogodi dan i vreme potpuno slucajno bez ikakvog traga skroz se skenjam, to je tolka glupost koja mi upropasti epizodu.

Dylan Dog SB - Price o neobicnom ludilu

Dylana obicno ne citam, ovo je jedini Dylan kojeg sam procitao u jaaaaako dugo vremena. I leglo mi je, kul prica, "vuce" a i pravi splatterfest ;)

Alan Ford - Zimska Idila

Jasko ce me sad zadaviti, ali meni ova epizoda bas bezveze, nista posebno. Nije me ni tolko mnogo nasmejala, pogotovo kolko Alan obicno to zna.

Starman - Wicked Inclination

E, vis sad. Ovo je 3. trejd, a ja nisam procitao prva 2, tako da sam stalno morao da obnavljam kratak pregled dosadasnje price na prvih nekoliko strana (u tekstu, i taman kolko treba ;)). Da prvo napisem par reci o relativno nepoznatom stripu. Gotham ima Betmena, Metropolis ima Supermena a Opal City ima Starmana. Posle oca i brata (koji je poginuo nedelju dana nakon sto je postao Starman) sada Jack Knight preuzima ulogu zastitnika Opal Citija. Inace, Starman ima kosmicku palicu koja mu omogucava da leti i ispaljuje svetlosne zrake (ok, ne preterano originalno :P ). Ono sto volim kod Jacka Knighta je sto za razliku od oca i brata i drugih superheroja - on nema kostim. Jack Knight je Starman i Starman je Jack Knight ;).
Sad, u trejdu su 2 duze price od 4 broja i par kracih od 1 broj. Te krace su uglavnom nezanimljivi ili fileri ili pateticni. Prva prica je dobila Ajznera (nezasluzeno). Prica je solidna i zanimljiva i radi se o proslosti i matorim heroju koji se ponovo aktivira i priseca se starih dana. Zanimljiva je ta prica, rasplet malo glup, ali AJzner.. ne znam zasto. Druga prica je zato MNOOGO BOLJA. I to me je bas odusevila. Prica je (blago) zasnovana na Slici Dorijana Greja (Dilanovci, gde ste? :) ), o coveku koji je ostavio portal demonu u zamenu za beskonacan zivot. Predobra prica sa blago slabim krajem ali dovljno jaka da me potpuno zainteresuje za Starmana i sada moram nabaviti ostale delova. A i bas sam nesto bio skenjan dok sam citao i skroz me je strip odusevio i oraspolozio, svaka cast ;)

Uh.. ala se raspisah.. ajmo dalje.

Locke & Key - Besplatni Primerak

Sad, ovo bi trebao da bude promo koji te navuce na seriju. Iz nekog razloga ovo je neka stajaznam 32 sveska od planiranih 60 i kusur ili kakogod. E pa, uopste nije uspelo da me navuce, stavise, bio sam zainteresovan a sad me malo odbilo :/ Naime, postoji kuca u kojoj postoje raznorazni kljucevi - kljuc za tamu, kljuc za glavu (gde mozes svoj mozak da "reprogramiras") kljuc za sve i svasta. I to je ok. Ali prica je.. bljaaaaaaah. SPOJLERI (al nista posebno) Neki lik dolazi, pravi neke senke, ovaj debeli se uveca i samo ga razvali od batina uz pomoc svetionika.. bas me nikakvo.

Darkness II - Confession

Jos jedan dzaba primerak. One Shot Sveska. E, ovo je vec mnogo bolje. Ne fenomenalno, ali dobrano iznad proseka. Kratka, zanimljiva horor prica. To ocekujte, to cete dobiti. Jos je i dzaba. ;). E da, crtez podseca na onaj strip iz Max Payne keca (zdravo Snejk).

Walking Dead

prvi trejd. NAAAAAJBOLJE iz ove ture. Uf uf uf. Sta reci - Zombi Apokalipse - price ljudi koji pokusavaju da prezive. Pocetak malo spor ali "packs a punch". Kraj odlican. Nema sta puno da pricam, uzimajte! Malo je cudno bilo sto je crtez onako bezbojan ali odgovara prici i atmosferi.

Harley Quinn - Preludes and Knock Knock Jokes

prvi Harlikin Trejd. Ovo je bila impulsna kupovina - nikada nisam citao nista od Betmena (no gledao filmove i crtac) ali otkad saznah sa lik Harlike postala mi je slaba tacka. Ono sto me je privuklo je sto je prica o zlocama, a Betmen mi je uvek imao NAJBOLJE zloce. Lex, Magneto i bilo ko drugi mi nikada nisu bili ni blizu kao Joker i Two-Face i kompanija.
Nego, za one koji ne znaju, ko je Harley Quinn? Bila je Harleen Quinzel, psihijatristkinja. Pacijent joj je bio Joker. Ona se ludo zaljubljuje u Jokera. Izbavlja ga iz zatvora. Ona njenog Mr. J bezuslovno voli i obozava, on nju ne moze da podnese.
Strip je humorstican (da se zakljuciti iz naslova), no, ima pricu koja se nastavlja iz sveske u svesku (svaka je zasebna pricica). Dve pricice se izdvajaju po kvalitetu - Druga, u kome Harlika radi za Two-Facea i koja je urnebesno smesna. I jos jedna, u kojoj Harley odlucuje da radi sama i okuplja bandu. Prica koja prelazi iz cistog humora u takvu pricetinu da sam ja pao na dupe. Tako, tako, dobro, ceo trejd se isplati bar zbog ove price. PLus, naizgled obicna naslovnica, ali kad procitas strip i pogledas je ponovo - nenadjebivo dobro. Ostale price su manje-vise dobre, pojavljuju se razni DC likovi.. sem jedne koju sam potpuno zazalio sto sam procitao. To nije za strip, to je za desin topic. Naime, Harley pravi zurku i poziva sve zenske DC junakinje i to je samo sisofest i nema ni P od price i ni S od smisla. Totalna glupost. No, ostale price nadoknadjuju. Oh, i ponekad malo previse igre reci a tako da moze malo da smori pogotovo kada ne skapiras neke :/

OOoh da, i umalo zaboravih, Harlika je tako neodljiiiva Obozavam je Kako kaze u stripu, Fun Fatale

Edited by - Grujah. on 03/08/2011 02:45:42
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 03/08/2011 : 03:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Locke & Key - Besplatni Primerak

Sad, ovo bi trebao da bude promo koji te navuce na seriju. Iz nekog razloga ovo je neka stajaznam 32 sveska od planiranih 60 i kusur ili kakogod. E pa, uopste nije uspelo da me navuce, stavise, bio sam zainteresovan a sad me malo odbilo :/

Po pravilu meni FCBD i sluzi da bi me odbio od kupovine na slepo.

moji crteži
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 04/08/2011 : 18:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
danas:

A unutra... 3 specijala (i to bez Steve Dillona :( ).
Pa redom:
The Saint of Killers #1 - #4 - OMFG, ovo me je podsetilo zbog cega VOLIM ENISA! Dve reci: Mocno i Zajebano. Inace, prica o tome kako je nastao Saint of Killers/Sveti Krvolok/Svetac Ubica. Takva prica, da se sledis - jako jako dobro napisano, nemam reci. Crtez je Steve Pughov (sem #4) - i skroz je dobar i odgovara atmosferi. Apsolutne preporuke, moze se citati i bez bilo kakvog predzanja o Preacheru, uzmi uzmi uzmi.
The Story of You-Know-Who -  You-Know-Who = Arseface, tj. njegova ispovest. Ne tako dobro kao Saint, ali ti zastane knedla u grlu vise puta, pogotovo u sceni kada se on vrati kuci pred kraj. Uf.
The Good Old Boys - Ok, ne znam sta da kazem ovde. Najgori, najiskliseizirani akcioni film '80-'90 nescrecno nalece na Jodyija i TCja. Potpuna glupost i potpuno nepotrebno ali je prokleto smesno. Jody u najboljem izdanju.

Edited by - Grujah. on 05/08/2011 13:20:35
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 04/08/2011 : 19:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:

The Good Old Boys - Ok, ne znam sta da kazem ovde. Najgori, najiskliseizirani akcioni film '80-'90 nescrecno nalece na Jodyija i TCja. Potpuna glupost i potpuno nepotrebno ali je prokleto smesno. Jody u najboljem izdanju.

Ako se dobro secam, tu imas irackog diktatora koji psuje na srpskom? Pazi, derz mor den mits di aj.

moji crteži
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 04/08/2011 : 19:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Da, vice: I FUCK YOUR MOTHER, izmedju ostalog :D

Ali Jody: "How many fingers do you see? Just checking if you went blind last night"

Edited by - Grujah. on 04/08/2011 19:24:24
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/08/2011 : 19:35:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

The Saint of Killers #1 - #4 - OMFG, ovo me je podsetilo zbog cega VOLIM ENISA! Dve reci: Mocno i Zajebano. Inace, prica o tome kako je nastao Saint of Killers/Sveti Krvolok/Svetac Ubica. Takva prica, da se sledis - jako jako dobro napisano, nemam reci. Crtez je Steve Pughov (sem #4) - i skroz je dobar i odgovara atmosferi. Apsolutne preporuke, moze se citati i bez bilo kakvog predzanja o Preacheru, uzmi uzmi uzmi.

Kad god je neko preporucio Penisa govorili su, ovo je hardcore ! Ovo je zajebano ! Ovo je ljuto !

Onda ja uzmem taj produkt i vidim da je pisanje na nivou 40godisnjaka koji dozivljava retro adolescentsku epizodu, jer je u izvornoj fazi propustio sve te vragolije seksa i nasilja.

Jel treba jos jednom da se zajebem i istorentujem nov Penisov uradak, ili da se manem corava posla ?

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 04/08/2011 : 19:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Sta si citao ranije? Meni je ovo u vise nivou njegovih Opasnih Navika (Hellblazer) nego Preachera, znaci bolje i sa manje baljezgarija (s tim da ja obozavam i njegovog Pricera :P )

Iztorentuj, to je iovako 4 svescice samo.

Edited by - Grujah. on 04/08/2011 19:46:25
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/08/2011 : 19:47:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Poceo Preachera, pa nisam mogao posle neke sveske, bilo mi odvec bezveze. Procitao ceo Crossed posle preporuke na ovom forumu, i to je vreme koje nikad necu moci da vratim, sto kaze ona stara floskula :D A taj Crossed je kao "extreeeeeeeeeeeeeeemeee!!11111".

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 04/08/2011 : 19:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Kad god je neko preporucio Penisa govorili su, ovo je hardcore ! Ovo je zajebano ! Ovo je ljuto !

Onda ja uzmem taj produkt i vidim da je pisanje na nivou 40godisnjaka koji dozivljava retro adolescentsku epizodu, jer je u izvornoj fazi propustio sve te vragolije seksa i nasilja.

Jel treba jos jednom da se zajebem i istorentujem nov Penisov uradak, ili da se manem corava posla ?

molim te pripazi sta pricas. I nemoj ga nazivati penisom

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 04/08/2011 : 19:57:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Nisam citao Crossed, no znam manje-vise sta je; to je kolko sam skapirao pisano bas sa namerom da sokira. Koga je uspelo, koga ne.

Saint of Killers nije to. Nije "extreme"; pisano je kao da je legenda o Svecu Ubica i ja bas kao takvu pricu to doziveh. Ono, bas kao da izcitah dobru dobru pravu legendu, epic i mocno :P

Edited by - Grujah. on 04/08/2011 19:58:16
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/08/2011 : 20:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Born To Run

molim te pripazi sta pricas. I nemoj ga nazivati penisom

Izvini legija !

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/08/2011 : 06:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Preacher je sjajan strip, ali koliko god da je dobar, uvjeren sam da je Hitman zapravo Ennisov najbolji strip. Hitman je jedna nasilna parodija superherojskog žanra, krcata sjajnim, trodimenzionalnim likovima i uzbudljivim pričama.

Inače, ako želite malo "suzdržanijeg" Ennisa, onog koji je nešto manje zaokupljen šokiranjem, a više dramom i dobrim likovima, preporučio bih također njegove ratne stripove, War Stories, Battlefields, Enemy Ace: War in Heaven, War Is Hell: The First Flight of the Phantom Eagle i Battler Briton.

Također, u Batman: Legends of the Dark Knight brojevi 91-93, nalazi se jedna Ennisova sjajna mala priča o vijetnamskim veteranima, drogi i paklu koji ona izaziva.

Ako želite pametnu dekonstrukciju nasilja, čitajte njegovog Punishera.

Ako želite jedan zabavan postapokaliptični western, čitajte njegov Just a Pilgrim.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 05/08/2011 : 08:18:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Razmišljao sam da li da uopšte napišem preporuku za ovaj kultni strip, ali "srčirajući" malo po forumu, stekao sam dojam da ovaj planetarno popularni strip i nije baš toliko poznat i zastupljen na ovom forumu.
Američki strip, autora Džefa Smita, izdat od strane Bookglobea u 9 knjiga, cb,HC, po sto i kusur stranica po albumu (izuzev zadnjeg trejda koji ima oko 220 stranica).Može se naći za kupovinu uz malo muke, cena je 110 kuna po broju, viđao sam da Obi prodaje svih 9 albuma za 990 kunsdruka.

Jedine dve zamerke (u mom slučaju) je što kvalitet stripa nešto malo pada sa višim brojevima.Ipak je Bone do kraja odličan i hvalevredan strip.
Druga zamerka se odnosi na BG izdanje, a to je što nije u boji - strip rođen za boju, pa šta košta da košta.

O ovom stripu se pričalo dosta u ranijim godinama foruma. U zadnje vrijeme ne toliko, valjda su ga pročitali svi koji su to željeli. Bookglobe izdanje sam inače prodao, a trenutno imam sc izdanje na engleskom u boji koje mi je još bolje jer ovakvim stripovima treba boje...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38104 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/08/2011 : 08:52:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Lol, ovaj lik na Texovoj naslovnici izgleda ko da su zaboravli da mu nacrtaju pistolj.

Koji lik na kojoj naslovnici

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 05/08/2011 : 13:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Preacher je sjajan strip, ali koliko god da je dobar, uvjeren sam da je Hitman zapravo Ennisov najbolji strip. Hitman je jedna nasilna parodija superherojskog žanra, krcata sjajnim, trodimenzionalnim likovima i uzbudljivim pričama.

Heh, mene nije uspeo ni da nasmeje. Najbolji mu je JC, ali ne Jesse vec John.

@Poli - a greska, iskopirano sa topica na drugom forumu, u pitanju je valjda bio Tex debeljuca.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/08/2011 : 13:26:16  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Zadnjih par godina albume kupujem a da dosta toga i ne pročitam, već ih stavim na čekanje za neko buduće vreme.
Većinu albuma kupujem na osnovu pređašnjih iskustava iz raznih strip revija.Strip junake koji su mi nekada bili odlični uzima u obliku luksuznih strip albuma bez razmišljenja.
A onda se opet zapitam u svom tom nagomilavanju, da li će se meni taj strip uopšte dopasti nakon 20 i više godina, a ja ga besomučno uzimam, trošim ne male novce i slažem, a da ga uopšte i ne pročitam.
A onda još i vidite razne postove tipa "taj i taj junak mi nije više kao nekad,prerastao sam ga, dosadan mi je,...".
I meni se to desilo ali pre svega sa Bonelijem.
Najviše me je kopkalo kako će mi leći Riđobradi gusar i Princ Valiant.Ova dva junaka su mi bila jako draga nekad, čakštaviše PV mi je najbolji strip iz onog nekadašnjeg vremena, a opet često vidim po neki komentar baš za gusara i Valianta kako su prevaziđeni.Stoga, napravim mali eksperiment i stopiram malo Fibre i još neke novitete, i pročitam prva dva Riđobrada i PV numero "kvatro" od Zagrebačke naklade.
Utisci su sledeći:
...
(to be continued)

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 26/08/2011 : 13:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Anto, koji cliffhanger!!
A da počneš pisati scenarije za stripove?

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/09/2011 : 18:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Riđobradi Gusar - Libellus - 1. i 2. epizoda
Nenadjebiv avanturistički strip.Ima poneka naivna scena, ali sve je to zanemarljivo, posebno jer sa većim brojevima, takvih scena je sve manje - neverovatno mi je da je ovaj serijal tek na broju 12, a Mister No,Teks,Marti i ostala ekipa na 50-om albumu, ali ovo je ipak zemlja Bonelija (iako su mi drage sve te epizode koje LL izdaje).

Princ Valiant - Zagrebačka naklada - 5-i tom
Mogu reći da moje oduševljavanje ovim junakom nije više tako ogromno kao nekada, ali i dalje mi je to jedan od najboljih strip serijala.Crtež - neponovljiv!

Tajni agent x-9 - Politika - kompletan Rejmondov opus
Uf, samo za hard core fanove američkog novinskog stripa.Naivno do srži.
Ali sa obzirom da je u pitanju Rejmond i komletan serijal u jednoj knjizi, valja imati ovu knjigu

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 17/09/2011 : 22:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote

100 Bullets (iliti 100 Metaka)

Danas sam završio sa čitanjem kompletnog serijala. Prejeben strip. Ima sve kvalitete koji čine neki strip remek-djelom, priča, scenario, crtež, kolor, sve je na vrhunskom nivou, i ono što je najbitnije - non-stop drži pažnju i tjera da čitaš dalje. Likovi su fenomenalno razrađeni, toliko je posvećeno detalja njihovim ličnostima da ne možeš a da se ne vežeš za njih, pa i najveće seronje u stripu na neki način gotiviš. Pročitajte serijal, nećete požaliti.
9/10
Go to Top of Page
Page: of 216 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000