Author |
Topic  |
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 18/07/2011 : 21:41:04
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
quote: Originally posted by corto33
quote: Originally posted by Striparnica BUCH
I odmah se priključujem promociji! Kupio (platiču do kraja sedmice) sam 20 kom., prodao sam 8 kom., jedan je rezervisan, jednog ču zadržati za sebe, a ostalih 10 kom. nudim po promocijskoj cijeni 1. centa (0,01 eur) Riječanima, koji se "spuste" do Ljubljane. Kupac može kupiti samo 1 komad. Promocijske cijene važe mjesec dana od današnjeg datuma ili do rasprodaje zalihe.
Ozbiljno ili je zajebancija? Nemoj da dolazim bezveze!  
Dva moja kolega iz Rijeke sta danas kod Bucha nabavila svaki jednog Konana po jedan cent, uslikao sam račun:
Imaš još kojeg kolegu koji je iz RI, a ne cita stripove pa da meni uzme jedan komad?
doktore nemoj to raditi... |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 18/07/2011 : 21:46:20
|
quote: Originally posted by rommel
quote: Originally posted by corto33
quote: Originally posted by Striparnica BUCH
I odmah se priključujem promociji! Kupio (platiču do kraja sedmice) sam 20 kom., prodao sam 8 kom., jedan je rezervisan, jednog ču zadržati za sebe, a ostalih 10 kom. nudim po promocijskoj cijeni 1. centa (0,01 eur) Riječanima, koji se "spuste" do Ljubljane. Kupac može kupiti samo 1 komad. Promocijske cijene važe mjesec dana od današnjeg datuma ili do rasprodaje zalihe.
Ozbiljno ili je zajebancija? Nemoj da dolazim bezveze!  
Dva moja kolega iz Rijeke sta danas kod Bucha nabavila svaki jednog Konana po jedan cent, uslikao sam račun:
Imaš još kojeg kolegu koji je iz RI, a ne cita stripove pa da meni uzme jedan komad?
doktore nemoj to raditi...
Uopće mu ne vjerujem da prodaje te Konane za cent. Čak i one račune lako stornira na kasi, a ovdje fotka služi da se zakuha sranje. Ova prepotencija me podsjeća na jednog tipa pa mi se stvar baš tjera do kraja. |
Edited by - Dr. Westax on 18/07/2011 21:47:29 |
 |
|
cbarks
Junior Member

Slovenia
339 Posts
Member since 22/09/2002 |
Posted - 18/07/2011 : 21:53:46
|
Ne znaš ti Sandija   Nije mu prvi put da radi glupost (financijsku) iz nekog svog principa/ideje. A ni corto33 nije tip za mučke...
|
It´s a must for every serious collector!! |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Posted - 18/07/2011 : 21:58:25
|
quote: Originally posted by cbarks
Ne znaš ti Sandija   Nije mu prvi put da radi glupost (financijsku) iz nekog svog principa/ideje. A ni corto33 nije tip za mučke...
Ma ovako se djeca ponašaju!   Posvadja se sa rommelom na forumu i sada će sve rasprodati za cent i više neće narucivati od njih. Mislim daj molim te! Ne poznajem dotičnog gospodina, a sada ga nakon ovog ni ne želim upoznati. Ovo je grozno! |
 |
|
cbarks
Junior Member

Slovenia
339 Posts
Member since 22/09/2002 |
Posted - 18/07/2011 : 22:20:08
|
Ma kakva djeca - to su ti klasični stripaši    Sandi je inače veoma OK čovek - ali komunikacija preko internet foruma je milo rečeno nemoguča, nije to ništa novo. |
It´s a must for every serious collector!! |
 |
|
Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts
Member since 22/11/2007 |
Posted - 18/07/2011 : 23:07:42
|
quote: Originally posted by Markos
Oprosti, Sergej, ali nisi u pravu. Nisi imao loše namjere, naravno, ali ispalo je nezgrapno, pogotovo sad na kraju. Kao što kažu, put u pakao popločan je dobrnim namjerama. A problem je, kao i obično, šum u komunikacijskom kanalu i nedostatak informacija. Drugim riječim, ti i Sandi se nista baš najbolje razumjeli, a s druge strane, ti se miješaš u dio posla koji ti nije najbolje poznat - trgovinnu.
Evo to su kljucne stvari iz kojih bismo svi trebali da ucimo i ponekad i sebe preispitamo. Cesto se zbog dobrih namera, a nedostatka informacija, kao i mesanja u stvari za koje ne znamo prave korene, napravi steta koja moze imati dalekosezne posledice. Tako je Sergej pogresio u Sandijevom slucaju, a to je izazvalo jos niz drugih zbunjujucih i mahom pogresnih reakcija sa netacnim podacima.
Ispravka, mada nikad ne bih javno pricao o tome, nepotrebno je i nicemu ne sluzi ali ovoga puta ok. Fakturna cena Inkala(iako kurs varira stalno, pa je bila i 100 dinara visa i 100 niza) je 3240 dinara, nabavna sa svim troskovima oko 3740, sto daje rabat striparnice od oko 17%. To je potvrdjeno pogresno, premalo, ali moja odluka i pravo. I Sandijevo je mozda pogresno u drugom smeru, ali isto tako njegova odluka i pravo, jer na osnovu nuznih troskova, i uslova poslovanja svako proceni sta mora da uradi sa prodajnom cenom. Ja kada radim promociju, radim je uvek o svom trosku, pa je svima omoguceno da sa rabatom sa kojim i ja radim, ili vecim, prodaju u promotivnom periodu ako zele. |
 |
|
Misso
Starting Member

Serbia
68 Posts
Member since 25/01/2011 |
Posted - 18/07/2011 : 23:18:25
|
quote: Originally posted by legaz
Gde si nabavio ovu građevinsku konstrukciju? 
Stolar mi je, na osnovu ove slike, napravio identican (bookholder) za 10€ i veoma sam zadovoljan. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 18/07/2011 : 23:44:46
|
quote: Originally posted by Sloba
quote: Originally posted by Markos
Oprosti, Sergej, ali nisi u pravu. Nisi imao loše namjere, naravno, ali ispalo je nezgrapno, pogotovo sad na kraju. Kao što kažu, put u pakao popločan je dobrnim namjerama. A problem je, kao i obično, šum u komunikacijskom kanalu i nedostatak informacija. Drugim riječim, ti i Sandi se nista baš najbolje razumjeli, a s druge strane, ti se miješaš u dio posla koji ti nije najbolje poznat - trgovinnu.
Evo to su kljucne stvari iz kojih bismo svi trebali da ucimo i ponekad i sebe preispitamo. Cesto se zbog dobrih namera, a nedostatka informacija, kao i mesanja u stvari za koje ne znamo prave korene, napravi steta koja moze imati dalekosezne posledice. Tako je Sergej pogresio u Sandijevom slucaju, a to je izazvalo jos niz drugih zbunjujucih i mahom pogresnih reakcija sa netacnim podacima.
Ispravka, mada nikad ne bih javno pricao o tome, nepotrebno je i nicemu ne sluzi ali ovoga puta ok. Fakturna cena Inkala(iako kurs varira stalno, pa je bila i 100 dinara visa i 100 niza) je 3240 dinara, nabavna sa svim troskovima oko 3740, sto daje rabat striparnice od oko 17%. To je potvrdjeno pogresno, premalo, ali moja odluka i pravo. I Sandijevo je mozda pogresno u drugom smeru, ali isto tako njegova odluka i pravo, jer na osnovu nuznih troskova, i uslova poslovanja svako proceni sta mora da uradi sa prodajnom cenom. Ja kada radim promociju, radim je uvek o svom trosku, pa je svima omoguceno da sa rabatom sa kojim i ja radim, ili vecim, prodaju u promotivnom periodu ako zele.
Da, sorry, ja tečaj računam kao 100, lakše je:) A naravno da se cijena sa svim troškovima, porezima, carinama i ostalim nametima penje, ja sam ti odavno rekao da su ti cijene preniske. |
Trouble will find me |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Posted - 19/07/2011 : 08:11:41
|
quote: Originally posted by cbarks
Ma kakva djeca - to su ti klasični stripaši    Sandi je inače veoma OK čovek - ali komunikacija preko internet foruma je milo rečeno nemoguča, nije to ništa novo.
Još gore od djece   Komunikacija je potpuno kriva. Sandi se uopće ovdje nije trebao raspravljati nego lijepo nazvati šefa u Darkwood i pitati ga što se ovo dogadja. Tu bi za njega stala priča, a ne ovako i na takav način   |
 |
|
Sekta
Average Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
769 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 19/07/2011 : 20:54:08
|
Da vratim temu tamo gdje treba. Ovih dana sam gustirao ovu divnu knjižurinu. Iako nisam neki poseban ljubitelj konanovog lika i djela. Ovo izdanje sam uzeo jer nisam htio da propustim promotivnu cijenu za tako obimnu knjigu. Nisam se prevario. Danima sam uživao i siguran sam da ću ovu ediciju redovno kupovati. Posebno mi se svidio uporedni indeks naših i USA izdanja. Stvarno je jako pregledan. |
???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ??? |
Edited by - Sekta on 19/07/2011 20:54:49 |
 |
|
zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
General Katana
New Member

.jpg)
206 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 30/07/2011 : 01:15:30
|
quote: Originally posted by zo
Stigao i moj primjerak. Stvarno impresivno izdanje, možda čak malo preveliko. Valjda se neće uvez razvaliti od težine knjige.
ovo je i mene zabrinulo, pa sam ga polozio na policu.  |
There can be only one! |
 |
|
pknezevic
New Member

Bosnia and Herzegovina
151 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 01/08/2011 : 16:28:22
|
meni stigao danas,imam i tarzane ali ovo je ,vrh. stvarno ljudi ko god je imao svoje prste umješane da se ovo ovako izda KAPA DOLE  |
 |
|
Babilon
Advanced Member

Croatia
3083 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
Babilon
Advanced Member

Croatia
3083 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 04/08/2011 : 15:20:24
|
Stvarno super cijena ako se uzme u obzir da Buch rekao da je nabavna cijena 17,80 eura? Onda praktički bez zarade? |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
alterdm
New Member

Serbia
108 Posts
Member since 09/10/2005 |
Posted - 04/08/2011 : 15:36:33
|
quote: Originally posted by jaki
Stvarno super cijena ako se uzme u obzir da Buch rekao da je nabavna cijena 17,80 eura? Onda praktički bez zarade?
Već je Djole objasnio na prethodnoj strani. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1912 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 26/08/2011 : 09:54:50
|
Konan 2 bi prema najavama do kraja meseca trebalo da ode u štampu što znači da ga do kraja septembra valja očekivati u prodaji. |
 |
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 29/08/2011 : 19:06:55
|
quote: Originally posted by vronski 2
Konan 2 bi prema najavama do kraja meseca trebalo da ode u štampu što znači da ga do kraja septembra valja očekivati u prodaji.
Je li ovo proverena vest?!? Smemo li se nadati drugoj knjizi? |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 31/08/2011 : 18:49:30
|
Danas zavrsio sa jedinicom. Bokte, vec dugo vremena nisam toliko uzivao u nekom stripu, izdanju opcenito da budem konkretniji. 
Posto sam vise laik sto se Konana tice (mislim da imam neke stare stvari iz ex-Yu), te kad sam vidio koliko tih izdanja ima pa malo toga se reprintovalo ovdje malo toga ondje, prvo sam si rekao "baah, preskocicu ovo, ionako vec bacam previse evrica na sttripove". No, ipak mi nesto nije dalo mira pa sam na kraju ipak odlucio da probam srecu barem sa prvim brojem i kako vec rekoh, vec dugo dugo vremena nisam toliko uzivao, toliko puta se vracao natrag na onu mapu (oba dvije zapravo), pa trazio informacije naokolo... stvarno sam se addictirao i kupujem dalje bez razmisljanja. 
Stvarno, skidam sesir momci, ovo je fakat izdanje godine. 
Moje pitanje za rommela, jesi li prevodio direktno na srpski (posto ne vjerujem da je prevodio na hrvatski pa onda npr. Mirjana na srpski ali ipak da pitam ) te kako sta si sa Mirjamom "razdelila" posao, ko je sta prevodio i slicno? Mislim da je stvarno dobro prevedeno, onako "arhaicki" kako i treba da bude.
Jos me nesto zanima - da li je tu greska u 1. poglavlju Hiborijanskog doba gdje stoji 10.000 godina BC (pre kataklizme), a onda u 2. poglavlju stoji oko 17.000-15.000 godina BC (poslije kataklizme)?
I mene je zanimalo zasto je npr. otisak toliko "slab", sivi, u npr. prvoj prici Kletva neumrlog, pa sam onda skinuo i original i vidim da je i tamo isto. No, nesto se o tome vec pricalo nekoliko stranica nazad...
Mozda bi samo jos skrenuo paznju na par scena te ako slucajno i Kerac cita ovo, ako moze i on malo pokomentirati. Name, sledece scene su stvarno.... hmmm, zanimljive, sto se tice torzije ljudskog tela: 
- str. 72 u sredini desno (Konanova glava?) i dole levo (glava ovog tipa je gdje tacno?) - str. 74 gore levo (bokte koja torzija!? vezbam yogu ali ovo... ) - str. 75 gore levo (prst je cenzuriran ili? vidim da je i u originalu ovako, hmmm) Mislim da je bilo jos nekoliko takvih scena, pogotovo ovdje u prvom broju ali ih se sada ne secam.
Drukcije kombinacija Buscema / Alkala je maaajkaaa!!! 
Eto, toliko od novog fana, verovatno cu uzimati i Hronike posto ste me divljim macem kupili (uzeo sam ga i na more te je tako zaradio talase na stranicama zbog vlage ). Jos jednom, verovatno izdanje godine! Ovo je za maziti po rukama. 
I naravno, sto brze drugi broj!! 
Sloba, ti si covece fakat lud. Ovo sto nam serviras je prava stripaska droga. 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
teller