forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 249

panzer
Advanced Member

12801 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 02/03/2012 : 09:18:10  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Sve tri knjige Jonathana Stranga & Mr Norrella (popis na drugom linku) baš sam danad dignuo u biblioteci.

Da bi barem bile dobre ...

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 02/03/2012 : 15:35:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panzer

Sve tri knjige Jonathana Stranga & Mr Norrella (popis na drugom linku) baš sam danad dignuo u biblioteci.

Da bi barem bile dobre ...

Tri? Zar su izasli nastavci?

Sjecam se da mi je to bilo prilicno dobro

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12801 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 03/03/2012 : 08:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Jedna knjiga na engleskom, tri na slovenskom.

Dobar jezik, ali sve se odvija presporo za mene. Odustao na 100. stranici ...

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4690 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 04/03/2012 : 18:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
kao nikad do sad citanje mi ne ide od ruke... ok, verovatno je beba "kriva" za sve, pa i zato sto dilana citam u nastavcima :)
ali, saramaga sam batalio nakon stotinjak stranica, ubistveno dosadno mi je bilo,
dohvatio se zelaznijevih Stvorenja svetlosti i tame i tu se predao nakon dvadestak strana
i krenuo da se "tesim" pavicevom Poslednjom ljubavi u Carigradu za koji sam smatrao da je njegov poslednji dobar/pristojan roman, a sad negde na polovini mislim da je nevidjeno sranje :D

ima li mi pomoci? :)))))))

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 04/03/2012 : 18:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

kao nikad do sad citanje mi ne ide od ruke... ok, verovatno je beba "kriva" za sve, pa i zato sto dilana citam u nastavcima :)
ali, saramaga sam batalio nakon stotinjak stranica, ubistveno dosadno mi je bilo,
dohvatio se zelaznijevih Stvorenja svetlosti i tame i tu se predao nakon dvadestak strana
i krenuo da se "tesim" pavicevom Poslednjom ljubavi u Carigradu za koji sam smatrao da je njegov poslednji dobar/pristojan roman, a sad negde na polovini mislim da je nevidjeno sranje :D

ima li mi pomoci? :)))))))

Ništa prijeđi na haiku...ako i tu staneš na pola, mani se čitanja:))

The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4690 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 04/03/2012 : 19:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
e, haiku mogu uvek i svuda. ako mi je nesto drago i blizu srcu to je bas haiku :)
bas cu da proverim moju kolekciju mini haiku knjizica, jeeej!

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 04/03/2012 : 19:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajde, drago mi je da ti se sada već malo više sviđa. Kraj je poprilično dobar tako da mislim da će ti krajnji dojam biti i više nego pozitivan

Pročitao sam upravo Vatra nad dubinom.
Ocijena (1-10): 5
Klasifikacija: Simpatična knjiga
O knjizi: Previše praznog hoda za moj ukus
Ideja: Nije loša
Nivo razumijavanja (1-10): 5
Objašnjenje: nakoliko stvari nisam razumio, a sve su krucijalno važne za radnju. "Bogopad"???, "Skrodojahač"???, "Protumjera i koji k...."???
Najbolji dio: Sve o kerovima
Najgori dio: Sve o putovanju ljudi
Opći dojam: tako-tako, malo sam razočaran jer je navikana, na trenutke bljesne pa potone u dosadu.

Imam i Jazbinu, ali malo ću se odmoriti od Vingea i uzeti nešto drugo.

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 04/03/2012 : 21:20:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Citam upravo Vrli novi svijet. Ne mogu vjerovati koliko je dobra knjiga.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 04/03/2012 : 21:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Ja sam je bas nedavno citao (ponovo nakon x godina) i prilicno sam se razocarao

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 04/03/2012 : 22:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko
dokle valja čitati prinčeve ambera?

Malo kasnim ali valjda ne smeta. Procitao sam prvih 5 knjiga prije 15 godina i odusevio se. Ove godine sam odlucio probati ponovo da vidim hoce li mi to jos uvijek biti dobro. I jeste, odlicno je. Radi se o jednoj prici koja se proteze kroz 5 knjiga. Vrhunsko stivo.

E sad, upravo sam zavrsio drugih 5 knjiga koje cine drugu pricu. Stilski mi je to na nivou prvih 5, jako se brzo cita i na momente je zanimljivo. Cijela prica je sve skupa malo suplja, prica ide, ide i onda odjednom kraj, paf. Ne znam sto da ti kazem. Ok za procitat, kad pocnes vuce te da zavrsis, ali vidi se da nije to to. Puno ponavljanja. Doslovno su sve spletke i moguci odnosi medju brojnim clanovima familije potroseni u prvoj prici. Ovo je samo nesto losije prezvakavanje istih stvari.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 04/03/2012 : 22:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

quote:

Ma da? Ne znam, ja sam odradio nekih sto strana do sad i ide ka sve boljem. Super mi je ovo kako ispreplice razne radnje koje su medjusobno povezane. Vidjet cemo kako ce zavrsit.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 04/03/2012 : 22:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ma da? Ne znam, ja sam odradio nekih sto strana do sad i ide ka sve boljem. Super mi je ovo kako ispreplice razne radnje koje su medjusobno povezane. Vidjet cemo kako ce zavrsit.

A ne znam....it's just me politicki mi je naivan (ne toliko u izgradnji distopijskog svijeta koliko u tome sto i kako mu postavlja kao protutezu), a i jezicno mi je bio strasno arhaican (al to samo znaci da dugo nisam citao nesto iz prve polovice dvadsetog stoljeca)

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 05/03/2012 : 11:19:40  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
I ja upravo čitam Vrli novi svijet, ja sam oko 150 str. i skroz je ok knjiga. Čekam sad samo da izađe treći dio trilogije 'Soj', trebalo bi u martu, ali kad će to u Banjaluku...
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 05/03/2012 : 14:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by zeljko
dokle valja čitati prinčeve ambera?

Malo kasnim ali valjda ne smeta. Procitao sam prvih 5 knjiga prije 15 godina i odusevio se. Ove godine sam odlucio probati ponovo da vidim hoce li mi to jos uvijek biti dobro. I jeste, odlicno je. Radi se o jednoj prici koja se proteze kroz 5 knjiga. Vrhunsko stivo.

E sad, upravo sam zavrsio drugih 5 knjiga koje cine drugu pricu. Stilski mi je to na nivou prvih 5, jako se brzo cita i na momente je zanimljivo. Cijela prica je sve skupa malo suplja, prica ide, ide i onda odjednom kraj, paf. Ne znam sto da ti kazem. Ok za procitat, kad pocnes vuce te da zavrsis, ali vidi se da nije to to. Puno ponavljanja. Doslovno su sve spletke i moguci odnosi medju brojnim clanovima familije potroseni u prvoj prici. Ovo je samo nesto losije prezvakavanje istih stvari.

Uuuuu...ja sam mislim najviše uživao dok sam čitao Amberske kronike. Slistio sam deset knjiga u mjesec dana. Ima male razlike između Corwina i Merlina, ali meni nije bilo toliko lošije. MOžda malo drugačije jer je Merlin čarobnjak pa ima 1000 čudnih opisa i pojava, no jako jako dobo - pravi pravcati odmor.

Ja se prihvatio "On koji oblikuje", jer nažalost nisam to prije čitao i sašio sinoć 100 strana. Pravi melem nakon Vingea:)))

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 05/03/2012 : 15:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pirgavi
Uuuuu...ja sam mislim najviše uživao dok sam čitao Amberske kronike. Slistio sam deset knjiga u mjesec dana. Ima male razlike između Corwina i Merlina, ali meni nije bilo toliko lošije. MOžda malo drugačije jer je Merlin čarobnjak pa ima 1000 čudnih opisa i pojava, no jako jako dobo - pravi pravcati odmor.

Nije losije napisano, ali je sama prica dosta tanja i taj osjecaj ponavljanja... Bas u tome je stvar da nema razlika, osim kozmetickih, opet isto. Ali isplati se procitati, i kao takvo je super zabavno.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/03/2012 : 14:03:23  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 06/03/2012 : 14:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

KOji je to?

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 06/03/2012 : 14:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
A ne znam....it's just me politicki mi je naivan (ne toliko u izgradnji distopijskog svijeta koliko u tome sto i kako mu postavlja kao protutezu), a i jezicno mi je bio strasno arhaican (al to samo znaci da dugo nisam citao nesto iz prve polovice dvadsetog stoljeca)

Meni je ispao odlican na kraju. Malo dosadnjikavih dijelova u sredini ali kraj opet dobar. Cak mi jezicno nije klapao. Vjerojatno bi svatko postavio drugacije dvije krajnosti, ove dvije su njegove iz Britanije tih godina pa sam ih uzeo kao takve. Nemam problem s time. Bar dok ne procitam nesto bolje?
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 06/03/2012 : 14:32:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Za izreklamirat nesto bilo bi dobro i saznati sto se tocno nalazi unutra. Na naslovnici zasad vidim hrpu poznatih pisaca.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/03/2012 : 14:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Našao sam samo sliku na fejsu, uzt par popratnih komentara
Ugl., ak se ne varam, ovo bi trebala izdati ista ekipa koja izdaje SIRIUS B

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 06/03/2012 : 14:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Brrrraaateeeeeeee mladjo sta je ovo???
Daj sadrzaj! Moracu te opet gnjaviti da mi kupis i saljes ovu slatkicu od knjige...

...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/03/2012 : 23:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Eto ga na, znao sam da ću se zajebat ak stavim ovu sliku:D:D

Čim saznam nešto više, stavim:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/03/2012 : 23:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Za sada se još ne zna ništa novo

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 07/03/2012 : 14:55:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote

Dušu dalo za svakog pravog ljubitelja horora!
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 07/03/2012 : 19:09:06  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Teror je prava horor bombonica.

...
Go to Top of Page
Page: of 249 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.51 seconds. Snitz Forums 2000