Author |
Topic  |
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 07/03/2012 : 21:19:55
|

"Poput Horhea Luisa Borhesa, Zivkovic je majstor u sazdavanju cudesnih alternativnih svetova. Poput Dejvida Linca on uspeva da spoji napetost i setu - da bude okrutan i duhovit u isto vreme" |
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Member since 29/12/2010 |
Posted - 08/03/2012 : 12:39:36
|
quote: Originally posted by mladjo

Biti će to neka veselica, kaže ekipa Siriusa B da će almanah biti tipa Monolita. Za pretplatnike će biti jeftinije, ima nas za sad 100 i nešt:)) Od 4,5 milijuna. Načitan narod.
Da se vratim na Varta nad dubinom časkom - nisam rekao da su mi zone galaksije jako dobro zamišljene, a najgore je i to što je i moguće tako nešto zbog mase nakupine galaksija - rijeđi svemir - sporije gibanje - manja mogućnost singularnosti. Neću više o toj knjizi majkemi. |
The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian. |
 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 08/03/2012 : 12:43:30
|
quote: Originally posted by Pirgavi
quote: Originally posted by mladjo

Biti će to neka veselica, kaže ekipa Siriusa B da će almanah biti tipa Monolita. Za pretplatnike će biti jeftinije, ima nas za sad 100 i nešt:)) Od 4,5 milijuna. Načitan narod.
Hrabro je pretplatiti se na hrabri projekt poput Sisrusa B 
Ka ih kupujem kako dodju. Zasad mi je dvojka puno slabija od jedinice ... |
http://matanovogumno.blogspot.com |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 08/03/2012 : 13:23:47
|
quote: Originally posted by Pirgavi Biti će to neka veselica, kaže ekipa Siriusa B da će almanah biti tipa Monolita. majkemi.
Mogli su napisati i sto je unutra. Ako su autori vec na naslovnici onda se valjda zna i koje price su unutra.  |
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Posted - 08/03/2012 : 13:25:12
|
quote:
Hrabro je pretplatiti se na hrabri projekt poput Sisrusa B 
Ka ih kupujem kako dodju. Zasad mi je dvojka puno slabija od jedinice ...
A čuj..nitko neće propasti za 200 i nešto kuna...ja bih dao i puno više da se neki vrag pokrene u ovoj kaljuži SF-a. Tako da ja to ne vidim kao hrabrost, nego kao DUŽNOST:) |
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Posted - 10/03/2012 : 16:08:21
|

The dream master
Roger Zelazny
Pažnja - mali spoiler
Uuuu, čudno, čudno, prečudno, ali u pozitivnom smislu. Novela je dobila Nebulu 1965. Godine. Možda je malo izvan svog vremena i ako ju čitamo s odmakom od 50 godina još uvijek je nova, svježa i pretenciozno - jezovito moguća. Charles Render je psihijatar i to najbolji u najčudnovitijem polju mogućem. Radi se o vrsti psihijatrijske terapije koja je nazvana neuroparticipacija u kojoj psihijatar pomoću stroja, i svog uma, proizvodi noćne more - snove, kod pacijenta i sudjelujući u snovima to pokušava ispraviti i proniknuti u problem. Render je najbolji u tome što radi pa ga nazivaju The Dream master. Sve izgleda odlično dok mu se obrati slijepa psihijatrica Eileen Shallot koja želi naučiti o neuroparticipaciji. Render pristaje (zbog muških pobuda), ali stapanje s umom koji nikada nije iskusio vid ima svoju cijenu. Zelazny majstorski vodi radnju i to čini s tako malo riječi da me naprosto strah o kakvom se genijalcu radilo. Niz sekvenci iz snova stvaraju osjećaj jeze i horora, a samo gubljenje Renderovog uma na kraju knjige je prosto neopisivo - mora se pročitati da bi se vidjelo o čemu pričam. Vidi se i preteča Amberskih kronika i Zelaznijeva opsjednutost s ljudskim umom i njegovom bezgraničnošću (u Amberu mijenjaju sjene - ovdje snove - kako im padne na pamet). Što se SF-a tiče - od pasa koji pričaju oko 500 riječi, do samo kontrolirajućih autocesta, automatskih automobila i napućenih gradova kojima bi i F.K. Dick pozavidio. Za kraj: Tako puno u tako malo - naime knjižica ima nešto ispod 40 000 riječi - nisam brojao ali ne spada u romane nego u novele. Ocjena: (1-10) = 8
|
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2993 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 10/03/2012 : 21:34:57
|
Cestitke na topicu mladjo&co. Volim citati i uvijek je zadovoljstvo dobiti dobru preporuku za dobru knjigu. Nemam puno vremena za pisanje, ali pokusat cu se oduziti prikazom nekih meni dragih pisaca koji do sada nisu bili spomenuti (Cherryh, McDevitt, MacLeod,...).
|
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17913 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 11/03/2012 : 15:53:25
|
quote: Originally posted by Mord
quote: Originally posted by zeljko dokle valja čitati prinčeve ambera?
Malo kasnim ali valjda ne smeta. Procitao sam prvih 5 knjiga prije 15 godina i odusevio se. Ove godine sam odlucio probati ponovo da vidim hoce li mi to jos uvijek biti dobro. I jeste, odlicno je. Radi se o jednoj prici koja se proteze kroz 5 knjiga. Vrhunsko stivo.
E sad, upravo sam zavrsio drugih 5 knjiga koje cine drugu pricu. Stilski mi je to na nivou prvih 5, jako se brzo cita i na momente je zanimljivo. Cijela prica je sve skupa malo suplja, prica ide, ide i onda odjednom kraj, paf. Ne znam sto da ti kazem. Ok za procitat, kad pocnes vuce te da zavrsis, ali vidi se da nije to to. Puno ponavljanja. Doslovno su sve spletke i moguci odnosi medju brojnim clanovima familije potroseni u prvoj prici. Ovo je samo nesto losije prezvakavanje istih stvari.
prva knjiga je ok ali sam čuo da poslije 5. ne valja... nažalost svih 10 imam tako da ću ih morati pročitati kad tad  |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2993 Posts
Posted - 11/03/2012 : 18:19:09
|
Prvih pet knjiga je jako dobro iako malo slabije od najboljih Zelazny-evih romana. Drugih pet romana (Merlinov ciklus) su slabiji od prvih pet, ali su vrijedni citanja? Malo losiji pisac bi vjerojatno od njih napravio karijeru. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2993 Posts
Posted - 11/03/2012 : 23:13:26
|
Hvala na dobrodoslici, potrudit cu se s pisanjem.
Danas sam slucajno vidio u Algoritmovom katalogu najavu za Bujoldicinu Chalion trilogiju i za "Yiddish Policemen's Union" od Chabona. Najva postoji i na Algoritmovim stranicama. Iako fantasy ne volim previse, Chalion knjige su u rangu s najboljim knjigama o Milesu. Sindikat jidiskih policajaca je zasluzeno dobio gomilu SF nagrada i tek je malo slabiji od "Cudesnih avantura Kavalierija i Claya". U katalogu je i najava za Chanur sagu od C.J.Cherryh, ali nema potvrde na web stranicama. Anticevic je jos '88 kao urednik u Mladosti objavio prvi od pet romana, "Ponos Chanura". Prva knjiga je zasebna prica, zatim ide trilogija te je peta ponovo zasebna prica. Cijela Chanur saga se uklapa u "Alliance-Union svemir" koji je okvir za vecinu knjiga od C.J Cherryh. Puno dobrih knjiga i gotovo zavidim onima koji ce ih prvi put citati. Da li je neka od ovih knjiga objavljena u Srbiji ili BiH? |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 12/03/2012 : 00:39:31
|
Procitao Fahrenheit 451. Super knjiga. Jos uvijek aktualna, i time valjda klasik. Opet, malo previse iz knjiski moljac perspektive.
|
 |
|
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 12/03/2012 : 13:30:54
|
Ako moze mala pomoc:) Dakle na razpolaganju su sledece knjige i moje pitanje je, sta se od ovoga (po vama) isplati uzeti.
Frenk Herbert: - Arakis - Deca Arakisa - Muad Dib
Stiven Donaldson: - Rat zlozemlja - Ranjena Domaja
Ursula Legvin: - Stara muzika i robinje
Dzef Vandermer: - Zaljubljeni Dradin
Zoran Zivkovic: - Koraci kroz maglu - Compartments - Biblioteka
ovo iznad su sva polarisova izdanja, a drugar je nasao i Zivkoviceve knjige od nekog drugog izdavaca
Z. Zivkovic: - Nemoguci susreti - Pisac - Citateljka - Cetvrti krug - Vremenski darovi - Poslednja knjiga - Pisac u najam
|
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 12/03/2012 : 20:16:25
|
quote: Originally posted by ordell
Ako moze mala pomoc:) Dakle na razpolaganju su sledece knjige i moje pitanje je, sta se od ovoga (po vama) isplati uzeti.
Frenk Herbert: - Arakis - Deca Arakisa - Muad Dib
Stiven Donaldson: - Rat zlozemlja - Ranjena Domaja
Ursula Legvin: - Stara muzika i robinje
Dzef Vandermer: - Zaljubljeni Dradin
Zoran Zivkovic: - Koraci kroz maglu - Compartments - Biblioteka
ovo iznad su sva polarisova izdanja, a drugar je nasao i Zivkoviceve knjige od nekog drugog izdavaca
Z. Zivkovic: - Nemoguci susreti - Pisac - Citateljka - Cetvrti krug - Vremenski darovi - Poslednja knjiga - Pisac u najam
Herberta svakako, Donaldsona nemoj uzimati jer ti iz ovog kompleta hvale jos tri knjige ako se ne varam, Ursula je odlicna, kao i obicno, ali ako nijesi citao Cetiri puta do oprostaja onda neces ni imati kompletan dozivljaj citajuci ovu pricu. Vandermer je cisti nadrealizam, veze nema sa SF-om, ali nije mi bio los koliko se sjecam. Zivkovic mi nit smrdi nit mirise. |
... |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 12/03/2012 : 20:30:25
|
Zna li neko dobar link da skinem radove Karl Jasper-sa |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
 |
|
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
Posted - 12/03/2012 : 22:06:31
|
@vope
Ovo boldano od polarisa imam, uzecu i kentaure. Reci mi samo molim te Arakis, Muad`Dib, Prorok, to je sve 1.knjiga?
Dune? Dune Messiah > Mesija (Kentaur) Children of Dune > Deca Arakisa (Kentaur) God Emperor of Dune > Bozanski car 1,2 (Polaris) Heretics of Dune > Jeretici Dine 1,2 (Polaris) Chapterhouse: Dune > Kapitol Dina 1,2 (Polaris)
4. Frenk Herbert, BOŽANSKI CAR DINE (1) 5. Frenk Herbert, BOŽANSKI CAR DINE (2) 8. Frenk Herbert, JERETICI DINE (1) 9. Frenk Herbert, JERETICI DINE (2) 10. Frenk Herbert, KAPITOL DINA (1) 11. Frenk Herbert, KAPITOL DINA (2)
(46,47,48), 1979, Frenk Herbert, ARAKIS, MUAD'DIB, PROROK (49), 1979, Frenk Herbert, MESIJA (50-51), 1979, Frenk Herbert, DECA ARAKISA I-II
|
 |
|
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
panzer
Advanced Member

12801 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41206 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Posted - 13/03/2012 : 13:28:59
|
Ne znam jel ovo pravi topic, ali u Zagrebačkoj nakladi je akcija - 4 Monolitha 4,5,6,7 za 199 kn. Više nego isplativo. Imate sve na njihovim stranicama. Ja kupio. :) |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 14/03/2012 : 18:30:09
|
quote: Originally posted by Mali_Mate
quote: Originally posted by SnotMan
Zna li neko dobar link da skinem radove Karl Jasper-sa
na kojem jeziku?
mozhe i engleski |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
 |
|
Topic  |
|