forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 20/06/2013 : 02:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by kris77

22. Koje istorijske licnosti bi rado vidjeli kao goste u serijalu: Recimo cuvene poglavice poput Dzeronima ili Ludog Konja i cuvene ljude sa granice kao sto su Dejvi Kroket ili Danijel Bouvi

Da nisi mislio na Jamesa Bowiea? Onaj koji se borio na Alamu. Kako god, i on i Dejvi su umrli prije Zagorovih pustolovina.

Može se ubaciti i Bowiea i Crocketta, budući da se Zagorove pustolovine odvijaju negdje oko 1830. godine.

Teoretski se može ubaciti i bitka kod Alama (1836. godina) u nekom "izvanvremenskom" maxiju ili specijalu.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 20/06/2013 : 07:57:00  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
krivo U epizodama koje se odvijaju u Mexicu vidimo da je rat s Mexicom već prošao, Zagor ipak ima malo kasnije epizode.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 20/06/2013 : 08:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Plus u epizodi LU 94 Mnogo Očiju navodi da su se renđeri borili u Teksaškoj revoluciji!

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 20/06/2013 : 10:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Samo dodatak na pitanje o najodvratnijem liku.
Ja sam stavio Butchera ali lik Billa Eycka iz epizode Traperska izvidnica je na svoj način najodvratniji kojeg sam vidio u Zagoru.
Baš nula od čovjeka.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 20/06/2013 : 14:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

krivo U epizodama koje se odvijaju u Mexicu vidimo da je rat s Mexicom već prošao, Zagor ipak ima malo kasnije epizode.

Sad moram ići do kraja i braniti svoju tvrdnju iako ni sam nisam više siguran što je točno. : )

Odred Rendžera je osnovan 1836, nakon što je Texas izborio neovisnost... dakle samo postojanje Rendžera upućuje na to da se radnja događa najranije 1836. No Digging Bill, pri susretu sa Zagorom (epizoda »Komanči«), svoju priču o zlatu u brdima Wichite započinje sa »Kao što znate, ovaj teritorij Texas, pripada Mexicu.«, što dakle upućuje na to da se Teksašani još uvijek bore za neovisnost. To potvrđuje i Adam Crane: »Texas, najljepša zemlja na svijetu. A bit će još i ljepša kad se rješimo indijanaca i Meksikanaca!«.

Vrlo je moguće da je Boselli svjesno išao na ankronizme i na taj naćin namjerno i spretno izbjegao postavljanje fiksne godine u redovnoj seriji.

Nastavak »Teksaških rendžera«, odnosno priča »Krva braća« je poseban slučaj redovnoj seriji jer se u biti događa izvan timeline-a redovne serije. Ispričana je u biti kroz »flashbackove«, odnosno pripovijedanje Mnogookija. Dakle, i tu je Boselli spretno izbjegao postavljanje fiksne godine. U biti, čudi me što nije izabrao kakav specijalac za »Krvnu Braću«.

Ne sjećam se da se negdje u redovnoj seriji konkretno spomenula neka godina ili događaj, koji bi bez imalo sumnje postavili fiksnu godinu. Vjerojatno je taj storyline sa Teksasom najbliže dotaknuo to područje, ali još uvijek je to nekako sve u magli. Morao bih to ponovno pročitati. : )
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 20/06/2013 : 18:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
u par navrata su govorili kako su se oni borili u tom ratu (prošlost) i ovo s Mexikancima, činjenica je da je nakon rata još mnogo Meksikanaca ostalo u Texasu pa to nemora nužno biti aludiranje na rat.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 20/06/2013 : 20:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
O tome i pričam... ne mora biti ali ne znači da nije. Pametan je Boselli. : )

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 21/06/2013 : 00:19:57  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Brindisi

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/06/2013 : 22:44:33  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

quote:

Sad moram ići do kraja i braniti svoju tvrdnju iako ni sam nisam više siguran što je točno. : )

Odred Rendžera je osnovan 1836, nakon što je Texas izborio neovisnost... dakle samo postojanje Rendžera upućuje na to da se radnja događa najranije 1836. No Digging Bill, pri susretu sa Zagorom (epizoda »Komanči«), svoju priču o zlatu u brdima Wichite započinje sa »Kao što znate, ovaj teritorij Texas, pripada Mexicu.«, što dakle upućuje na to da se Teksašani još uvijek bore za neovisnost. To potvrđuje i Adam Crane: »Texas, najljepša zemlja na svijetu. A bit će još i ljepša kad se rješimo indijanaca i Meksikanaca!«.

Vrlo je moguće da je Boselli svjesno išao na ankronizme i na taj naćin namjerno i spretno izbjegao postavljanje fiksne godine u redovnoj seriji.

Nastavak »Teksaških rendžera«, odnosno priča »Krva braća« je poseban slučaj redovnoj seriji jer se u biti događa izvan timeline-a redovne serije. Ispričana je u biti kroz »flashbackove«, odnosno pripovijedanje Mnogookija. Dakle, i tu je Boselli spretno izbjegao postavljanje fiksne godine. U biti, čudi me što nije izabrao kakav specijalac za »Krvnu Braću«.

Ne sjećam se da se negdje u redovnoj seriji konkretno spomenula neka godina ili događaj, koji bi bez imalo sumnje postavili fiksnu godinu. Vjerojatno je taj storyline sa Teksasom najbliže dotaknuo to područje, ali još uvijek je to nekako sve u magli. Morao bih to ponovno pročitati. : )

Konkretna godina i dogadjaj su spomenuti...Čiko pri ulazu u Texas podseća Zagora na Alamo. Ne mogu citirati jer nemam tu epizodu kod sebe (mislim da je u pitanju "Braca po krvi", ta mi je ostala svezija u pamcenju)

Osim toga, ne treba zaboraviti ni razlog zgoda i nezgoda našeg debeljka u "Čiku revolucionaru", pri samom početku. A opet navedeni događaji su prepričani od strane samog Čika, dakle smešteni su u vreme pre redovne serije.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/06/2013 : 22:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
"Čiko revolucionar"?

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/06/2013 : 23:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

"Čiko revolucionar"?

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/06/2013 : 23:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
hvala, ali nisma na to mislio - ne sijećam se da je taj strip govorio o Američko - Meksičkom ratu

al hvala svejedno

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/06/2013 : 23:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Moja greška, sad sam proverio (eto, koliko sam budno čitao tu epizodu)...U "Revolucionaru" je reč o borbi Mexica protiv tiranije španskoga kralja... ooopsy daisy

Ali, za Alamo sam siguran...Redovna serija datira posle te bitke

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/06/2013 : 23:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Moja greška, sad sam proverio (eto, koliko sam budno čitao tu epizodu)...U "Revolucionaru" je reč o borbi Mexica protiv tiranije španskoga kralja... ooopsy daisy

da, upućivao sam na to - to je bila Meksička revolucija u kojoj ej pričao i u Chico istraživaču, ako se ne bunim.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/06/2013 : 23:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by PijaniPatak

da, upućivao sam na to - to je bila Meksička revolucija u kojoj ej pričao i u Chico istraživaču, ako se ne bunim.

Potrudio sam se da mi što mi se tiče Burattini-Gamba Čiko specijalaca zavlada magla, i živim lepo otkako sam to postigao. Gledam sad u "Istraživača" na polici i nekako se ne usuđujem da teram paukove sa njega

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/06/2013 : 23:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Istraživač je možda i anjgori, ali ne treba biti tako radikalan - kod neki se lijepo nasmiješ

Držiš paukove an stripovima c...c...c

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/06/2013 : 00:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Držiš paukove an stripovima c...c...c

Samo na Čiku...Možda neki postane i radioaktivan

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 22/06/2013 : 00:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
1. Najbolja epizoda: Zimska Zmija

2. Najdraza epizoda: Zarobljenici Crvene veštice

3. Najbolja edicija: Zagor Odabrane priče VČ

4. Najbolji izdavac sa ex-Yu prostora:

5. Najbolji crtac: Ferri iz Zlatnog doba

6. Najgori crtac: D`Arcangelo, Mangiantini, Chiarolla

7. Covjek koji treba da naslijedi Ferrija na naslovnicama: Nuccio ili onaj koji crta epizodu

8. Najbolji tekstualni autor: Nolitta

9. Najgori tekstualni autor: /

10. Strip sa najboljim scenarijem: Demoni ludila

11. Strip sa najboljim crtezom: Kapetan Zmija

12. Najdrazi lik(osim Zagor i Chica) : Bat Batterton, Digging Bill

13. najodvratniji lik iz serijala (osim Zagora i Chica) : /

14. Najomiljeniji zenski lik: Frida Lang

15. Najdraza naslovnica: Nasilje u Darkwoodu

16. Najdrazi naprijatelj: Grofica Varga

17. Najdrazi Zagorov prijatelj: Tonka

18. Kojeg Bonelli crtaca bi ste rado vidjeli da crta Zagora: Font

19. Kojeg crtaca iz svijeta stripa uopste bi ste rado vidjeli da crta Zagora: John Buscema

20. Kojeg Bonelli autora bi ste rado vidjeli da napise barem jednu epizodu za Zagora: Možda Barbato

21. Kojeg autora iz svijeta stripa bi ste rado vidjeli da napise barem jednu epizodu za Zagora: Frank Miller

22. Koje istorijske licnosti bi rado vidjeli kao goste u serijalu: /

23. S kojim junakom bi voljeli da vidite team-up:Nathan Never

24. Kojeg neprijatelja bi opet rado vidjeli u serijalu: Baron Rakoši

25. U kojem stilu bi imali zelju da vidite barem jednu Zagorovu avanturu (manga stil, BD album, americki superherojski, graficka novela ili nesto drugo?) : BD
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/06/2013 : 14:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Mali detalj sa trećeg Giganta...poza netipična za Ferrija. Bila mi je ugodno oku usred gomile standardnig kadrova

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Krscho
Junior Member

Croatia
380 Posts

Member since 19/06/2011

Posted - 22/06/2013 : 17:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Krscho a Private Message  Reply with Quote
Vidi se da Zagor malo Capoieru učio dok bio u južnoj americi :D
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 22/06/2013 : 17:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Krscho

Vidi se da Zagor malo Capoieru učio dok bio u južnoj americi :D

A prvi put se susreo sa onim crncem u "pratnji Mohawka" koji je prakticirao istu...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 22/06/2013 : 20:34:12  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Zagor izgleda loš na ovoj vinjeti

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 22/06/2013 : 22:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Zagor izgleda loše u celom gigantu. Feri više nije ono što je bio. Znam da je Zagor njegovo čedo ali vreme je da se povuče.Žao mi je što ovo govorim, voleo bih da može još jednom da nacrta kao iz doba Zagorove odiseje ali to se neće desiti.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 22/06/2013 : 23:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Khm, sutra su Zagor asocijacije!

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 23/06/2013 : 00:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

quote:
Originally posted by bjelolasica

Zagor izgleda loše u celom gigantu. Feri više nije ono što je bio. Znam da je Zagor njegovo čedo ali vreme je da se povuče.Žao mi je što ovo govorim, voleo bih da može još jednom da nacrta kao iz doba Zagorove odiseje ali to se neće desiti.

Potvrđujem...neupućenima: kada skapirate da je onaj crtež gore ono šta mi se izdvojilo...

A kada sam bacio pogled na Vernijev uradak u prethodnom gigantu, počeo sam da gotivim lika. Ferrijev stil, iako ponekad statično kopiran, je opet lepo videti, a Verni je nekolicinu puta u "Čovek koji je pobedio smrt" stvorio iluziju Maestrovog pera.

Neka ga...

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.02 seconds. Snitz Forums 2000