Author |
Topic |
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 20/06/2013 : 02:36:29
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by kris77
22. Koje istorijske licnosti bi rado vidjeli kao goste u serijalu: Recimo cuvene poglavice poput Dzeronima ili Ludog Konja i cuvene ljude sa granice kao sto su Dejvi Kroket ili Danijel Bouvi
Da nisi mislio na Jamesa Bowiea? Onaj koji se borio na Alamu. Kako god, i on i Dejvi su umrli prije Zagorovih pustolovina.
Može se ubaciti i Bowiea i Crocketta, budući da se Zagorove pustolovine odvijaju negdje oko 1830. godine.
Teoretski se može ubaciti i bitka kod Alama (1836. godina) u nekom "izvanvremenskom" maxiju ili specijalu. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 20/06/2013 : 07:57:00
|
krivo U epizodama koje se odvijaju u Mexicu vidimo da je rat s Mexicom već prošao, Zagor ipak ima malo kasnije epizode. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 20/06/2013 : 10:53:16
|
Samo dodatak na pitanje o najodvratnijem liku. Ja sam stavio Butchera ali lik Billa Eycka iz epizode Traperska izvidnica je na svoj način najodvratniji kojeg sam vidio u Zagoru. Baš nula od čovjeka.
|
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 20/06/2013 : 14:30:39
|
krivo U epizodama koje se odvijaju u Mexicu vidimo da je rat s Mexicom već prošao, Zagor ipak ima malo kasnije epizode.
Sad moram ići do kraja i braniti svoju tvrdnju iako ni sam nisam više siguran što je točno. : )
Odred Rendžera je osnovan 1836, nakon što je Texas izborio neovisnost... dakle samo postojanje Rendžera upućuje na to da se radnja događa najranije 1836. No Digging Bill, pri susretu sa Zagorom (epizoda »Komanči«), svoju priču o zlatu u brdima Wichite započinje sa »Kao što znate, ovaj teritorij Texas, pripada Mexicu.«, što dakle upućuje na to da se Teksašani još uvijek bore za neovisnost. To potvrđuje i Adam Crane: »Texas, najljepša zemlja na svijetu. A bit će još i ljepša kad se rješimo indijanaca i Meksikanaca!«.
Vrlo je moguće da je Boselli svjesno išao na ankronizme i na taj naćin namjerno i spretno izbjegao postavljanje fiksne godine u redovnoj seriji.
Nastavak »Teksaških rendžera«, odnosno priča »Krva braća« je poseban slučaj redovnoj seriji jer se u biti događa izvan timeline-a redovne serije. Ispričana je u biti kroz »flashbackove«, odnosno pripovijedanje Mnogookija. Dakle, i tu je Boselli spretno izbjegao postavljanje fiksne godine. U biti, čudi me što nije izabrao kakav specijalac za »Krvnu Braću«.
Ne sjećam se da se negdje u redovnoj seriji konkretno spomenula neka godina ili događaj, koji bi bez imalo sumnje postavili fiksnu godinu. Vjerojatno je taj storyline sa Teksasom najbliže dotaknuo to područje, ali još uvijek je to nekako sve u magli. Morao bih to ponovno pročitati. : )
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 20/06/2013 : 18:17:29
|
u par navrata su govorili kako su se oni borili u tom ratu (prošlost) i ovo s Mexikancima, činjenica je da je nakon rata još mnogo Meksikanaca ostalo u Texasu pa to nemora nužno biti aludiranje na rat. |
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 21/06/2013 : 22:44:33
|
quote: Originally posted by nagor
krivo U epizodama koje se odvijaju u Mexicu vidimo da je rat s Mexicom već prošao, Zagor ipak ima malo kasnije epizode.
Sad moram ići do kraja i braniti svoju tvrdnju iako ni sam nisam više siguran što je točno. : )
Odred Rendžera je osnovan 1836, nakon što je Texas izborio neovisnost... dakle samo postojanje Rendžera upućuje na to da se radnja događa najranije 1836. No Digging Bill, pri susretu sa Zagorom (epizoda »Komanči«), svoju priču o zlatu u brdima Wichite započinje sa »Kao što znate, ovaj teritorij Texas, pripada Mexicu.«, što dakle upućuje na to da se Teksašani još uvijek bore za neovisnost. To potvrđuje i Adam Crane: »Texas, najljepša zemlja na svijetu. A bit će još i ljepša kad se rješimo indijanaca i Meksikanaca!«.
Vrlo je moguće da je Boselli svjesno išao na ankronizme i na taj naćin namjerno i spretno izbjegao postavljanje fiksne godine u redovnoj seriji.
Nastavak »Teksaških rendžera«, odnosno priča »Krva braća« je poseban slučaj redovnoj seriji jer se u biti događa izvan timeline-a redovne serije. Ispričana je u biti kroz »flashbackove«, odnosno pripovijedanje Mnogookija. Dakle, i tu je Boselli spretno izbjegao postavljanje fiksne godine. U biti, čudi me što nije izabrao kakav specijalac za »Krvnu Braću«.
Ne sjećam se da se negdje u redovnoj seriji konkretno spomenula neka godina ili događaj, koji bi bez imalo sumnje postavili fiksnu godinu. Vjerojatno je taj storyline sa Teksasom najbliže dotaknuo to područje, ali još uvijek je to nekako sve u magli. Morao bih to ponovno pročitati. : )
Konkretna godina i dogadjaj su spomenuti...Čiko pri ulazu u Texas podseća Zagora na Alamo. Ne mogu citirati jer nemam tu epizodu kod sebe (mislim da je u pitanju "Braca po krvi", ta mi je ostala svezija u pamcenju)
Osim toga, ne treba zaboraviti ni razlog zgoda i nezgoda našeg debeljka u "Čiku revolucionaru", pri samom početku. A opet navedeni događaji su prepričani od strane samog Čika, dakle smešteni su u vreme pre redovne serije. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 21/06/2013 : 23:01:09
|
hvala, ali nisma na to mislio - ne sijećam se da je taj strip govorio o Američko - Meksičkom ratu
al hvala svejedno |
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 21/06/2013 : 23:31:06
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Moja greška, sad sam proverio (eto, koliko sam budno čitao tu epizodu)...U "Revolucionaru" je reč o borbi Mexica protiv tiranije španskoga kralja... ooopsy daisy
Ali, za Alamo sam siguran...Redovna serija datira posle te bitke
da, upućivao sam na to - to je bila Meksička revolucija u kojoj ej pričao i u Chico istraživaču, ako se ne bunim. |
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 21/06/2013 : 23:56:33
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Moja greška, sad sam proverio (eto, koliko sam budno čitao tu epizodu)...U "Revolucionaru" je reč o borbi Mexica protiv tiranije španskoga kralja... ooopsy daisy
Ali, za Alamo sam siguran...Redovna serija datira posle te bitke
da, upućivao sam na to - to je bila Meksička revolucija u kojoj ej pričao i u Chico istraživaču, ako se ne bunim.
Potrudio sam se da mi što mi se tiče Burattini-Gamba Čiko specijalaca zavlada magla, i živim lepo otkako sam to postigao. Gledam sad u "Istraživača" na polici i nekako se ne usuđujem da teram paukove sa njega
|
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 21/06/2013 : 23:59:00
|
Istraživač je možda i anjgori, ali ne treba biti tako radikalan - kod neki se lijepo nasmiješ
Držiš paukove an stripovima c...c...c |
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 22/06/2013 : 00:14:38
|
1. Najbolja epizoda: Zimska Zmija
2. Najdraza epizoda: Zarobljenici Crvene veštice
3. Najbolja edicija: Zagor Odabrane priče VČ
4. Najbolji izdavac sa ex-Yu prostora: VČ
5. Najbolji crtac: Ferri iz Zlatnog doba
6. Najgori crtac: D`Arcangelo, Mangiantini, Chiarolla
7. Covjek koji treba da naslijedi Ferrija na naslovnicama: Nuccio ili onaj koji crta epizodu
8. Najbolji tekstualni autor: Nolitta
9. Najgori tekstualni autor: /
10. Strip sa najboljim scenarijem: Demoni ludila
11. Strip sa najboljim crtezom: Kapetan Zmija
12. Najdrazi lik(osim Zagor i Chica) : Bat Batterton, Digging Bill
13. najodvratniji lik iz serijala (osim Zagora i Chica) : /
14. Najomiljeniji zenski lik: Frida Lang
15. Najdraza naslovnica: Nasilje u Darkwoodu
16. Najdrazi naprijatelj: Grofica Varga
17. Najdrazi Zagorov prijatelj: Tonka
18. Kojeg Bonelli crtaca bi ste rado vidjeli da crta Zagora: Font
19. Kojeg crtaca iz svijeta stripa uopste bi ste rado vidjeli da crta Zagora: John Buscema
20. Kojeg Bonelli autora bi ste rado vidjeli da napise barem jednu epizodu za Zagora: Možda Barbato
21. Kojeg autora iz svijeta stripa bi ste rado vidjeli da napise barem jednu epizodu za Zagora: Frank Miller
22. Koje istorijske licnosti bi rado vidjeli kao goste u serijalu: /
23. S kojim junakom bi voljeli da vidite team-up:Nathan Never
24. Kojeg neprijatelja bi opet rado vidjeli u serijalu: Baron Rakoši
25. U kojem stilu bi imali zelju da vidite barem jednu Zagorovu avanturu (manga stil, BD album, americki superherojski, graficka novela ili nesto drugo?) : BD
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Krscho
Junior Member
Croatia
380 Posts
Member since 19/06/2011 |
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 22/06/2013 : 17:29:11
|
quote: Originally posted by Krscho
Vidi se da Zagor malo Capoieru učio dok bio u južnoj americi :D
A prvi put se susreo sa onim crncem u "pratnji Mohawka" koji je prakticirao istu... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 22/06/2013 : 22:39:02
|
quote: Originally posted by bjelolasica
Zagor izgleda loš na ovoj vinjeti
Zagor izgleda loše u celom gigantu. Feri više nije ono što je bio. Znam da je Zagor njegovo čedo ali vreme je da se povuče.Žao mi je što ovo govorim, voleo bih da može još jednom da nacrta kao iz doba Zagorove odiseje ali to se neće desiti. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 23/06/2013 : 00:23:42
|
quote: Originally posted by legaz
quote: Originally posted by bjelolasica
Zagor izgleda loš na ovoj vinjeti
Zagor izgleda loše u celom gigantu. Feri više nije ono što je bio. Znam da je Zagor njegovo čedo ali vreme je da se povuče.Žao mi je što ovo govorim, voleo bih da može još jednom da nacrta kao iz doba Zagorove odiseje ali to se neće desiti.
Potvrđujem...neupućenima: kada skapirate da je onaj crtež gore ono šta mi se izdvojilo...
A kada sam bacio pogled na Vernijev uradak u prethodnom gigantu, počeo sam da gotivim lika. Ferrijev stil, iako ponekad statično kopiran, je opet lepo videti, a Verni je nekolicinu puta u "Čovek koji je pobedio smrt" stvorio iluziju Maestrovog pera.
Neka ga... |
|
|
|
Topic |
|