Author |
Topic |
|
TomDar
Junior Member
Slovenia
488 Posts
Member since 05/11/2003 |
Posted - 11/07/2013 : 11:17:29
|
Pozdrav Počeo sam aktivno koristiti sustav Aukcija za prodaju i u buduče ču još. Do sada sam vrlo zadovoljan. Našao sam par prijedloga, koji bi meni olakšali rukovođenje sa sustavom kao prodavaču (a možda i ostalim prodavačima) pa ako budu markosu predlozi smisleni i ako ne uzmu previše dodatnog posla... Aukcije same su dosta smisleno i uredno napravljene i nude večinu opcija za korisnike, naleteo sam na neke koje "fale" ili bi olakšale uporabu sustava za prodavače. Postavljanje aukcija i prodaja su razrađene, najviše prijedloga imam na funkcionalnosti koje se vide kad se aukcije završe (i tada počne "najteži" dio aukcija :))
1. posatavljanje aukcija sa vremenskim zamaknučem: Svi znamo, da su neki vremenski periodu "bolji" za završetak aukcije (a time znači, da treba u to vreme aukcije postavljati) Uvijek se nema vremena,recimo za vikend ujutru spremiš aukcije, i da postoji mogučnost, da aukcija postane aktivna - da počne važiti za određeno vreme recimo u satima!. uvečer. Primjer: u 10:00 sati dodaješ aukciju i odabereš da za 10h postane aktivna (to je u 22:00) Jer tada je recimo najbolje vrijeme a i nema se vremena uvijek biti doma postavljati te aukcije tada kad je najbolje vreme za njih...
2. Druga šansa iliti Second Chance: dosta puta se desi da imam po dva "identična" strip za prodati. Bilo bi zgodno,da sustav omoguči takozvani Second Chance ili "drugu šansu" da korisniku sa drugom največom ponudom (ili trečom itdi), mogu ponuditi taj strip za cijenu koju je bio pripravljen kupiti (i posle se kupac odluči dali prihvata ili ne) To bi bilo moguče vidjeti u pregledu ponuda za strip i tamo se sa klikom aktivira ta ponuda (može biti ponovljena aukcija sa kupi odmah u cijeni koju je taj bio spreman kupiti i da se nekako obavijesti tog korisnika - ako nije moguče napraviti da samo on to vidi). Sada je mogučnost,da javim tom korisniku i ponudim mu strip i tako "oštetimo" sustav za proviziju koja mu pripada ili da ponovo obnovim strip (gledaj tačku 3.) Ja zagovaram stav, da se može sve preko sustava da se sprovede i time plate provizija i ostalo, jer smo i tog "drugouvrščenog" kupca upoznali na aukcijama i red je da bi i taj dio provizije bio odvojen sustavu!
3. Ponovo postavljanje prodane aukcije: - SREĐENO Sličan primer kao pod tačku 2: prodaš strip i kroz neko vreme imaš ponovo isti strip (ista serija, strip, junak) i da možeš sa funkcijom koja več postoji (editovanje aukcije i vračanje u prodaju) vratiti u prodaju več prodanu-završenu aukcije, naime sve je isto (jedino sliku da promjenim(ako treba) i ostale parametre, i time ponovim aukciju. Sada to nije moguče, jer sustav ne pusti editovanje auckije sa ponudom - iako je završena.. završene aukcije brez ponuda se mogu editovati i vratiti u prodaju... Ovako sada moram ponovo dodavati sve od početka (znači dupli rad - duplo unošenje!) - Ok pustimo da imaš firefox ili drugi browser, koji pamti šta si sve uneo u dotične textbox polja i onda odabereš, ali nije to to...
4. Slanje poruka iz sustava- SREĐENO Imam primjedbu (razumijem problem) Markos je radi smanjenja "zlonamjernih" korisnika omogučijo prijavu samo sa "poznatim" provajderima mailova (znači ne ovi besplatni na koje se moze anonimno prijaviti - mail se može promijeniti posle 30 pozitivnih komentara i to znam :)) i dosta puta ti mailovi ili ne postoje vise ili nisu u upotrebi. pa se odgovaranjem na poruku od korisnika direkno na njegov mail (jer sustav šalje u njegovo ime) javljaju poruke o nedostavljanju poruke ili još gore nikavog odgovora ne dobijemo. Zato je najbolje odgovarati preko sustava poruka, ali tamo mi fali mogučnost da bi pri dnu poruke bio check-box da označim "posrijedite kopiju poruke i na vaš mail" tako da bi imao sve moje konverzacije u mom mailu. jer ovako ostaju samo u sustavu, pa kad obrišeš toga više nemaš... i još podprijedlog :) dali je moguče, da sustav kad šalje poruke i naznači mail prodavača, da bi u ime dodao i od korisnika nick. Naprimer kod mene "TomDar - mojmail @gmail.com" i da znam s kime komuniciram (znam, da je to vidljivo ako odeš na sustav i vidiš tamo koji korisnik je poslao ;)
SLEDEČE SE SVODI NA LISTU PRODANIH AUKCIJA: 5. Dodavanje datuma u listu prodanih aukcija: - SREĐENO Kad se aukcije završe one se vide u listi prodanih, koje grupišemo po kupcima. Recimo ako prodaješ u više navrata, recimo 2 puta stavljaš aukcije po tjedan dana i kad se obadvije završe onda vršiš pripremu i pakovanje stripova. U tom primjeru bi bilo vrlo upotrebljivo, da pored Naslova stirpa i otalih podataka u zagradi(ili na početku naslova aukcije ili na kraju, ili dodatni red) sa datumom završetka te aukcije. Tako lakše onda pronalazimo stripove koje su postavljani u različitim navratima i time su nam na različitim lokacijma (to je kutijama :))
6. Izpis adrese kupca u listi prodanih aukcija, kada se odabere odabir "po kupcu": Bilo bi zgodno imati da kad se odabere kupac, da bi se pripremio izpis (kao neki spremni dokument iliti "račun") da u glavi ima podatke toga kupca (koje prodavač vidi na osvojenoj i završenoj aukciji) da budu kao "glava" tog dokumenta i izpod svi stripovi koje mu šaljmo (koje smo označili - checkboxi koji več postoje) i tako bi imali olakšan posao, imaš mogučnost printanti spisak sa adresom kupca i tako po tom listu spremiš osvojene stipove i samo presaviješ taj "račun" i staviš na paket. Tako smanjiš rad za pripremanje paketa (mogu Markosu poslati primjer kako sam mislio, da sada ne lepim attachmente ili slike na forum!?) I da bude na tom računu samo izpisani spisak brez ostalih "slika" stranice (levo i desno i na vrhu slike koje su) te mogučnost, da odabereš izpis liste brez slika - jer ovako potrošim dosta vremena obradi izpisaka brez slika, da mi printa samo text a ne slike... (nadam se da sam ovo uspeo nekako normalno prikazat sta me muci oko ovoga?) :)
Eto to je "na kratko" sta bi trenutno imao za predložiti. verujem da se nešto ne da lako riješti, neke su možda brezvezne možda koja ideja i smiješna, ali eto napisao sam, ako bi se dalo to srediti super, ako ne, preživjet čemo :) Markos - nemojte ovo uzeti kao kritiku ili da se to mora, ako može ok, ako ne razumijem. Za dodatne upite ili još možemo nastaviti preko maila iliti poruka, da ne prljam topic.
PS: isto bi mi bilo drago čuti mišljenja ostalih korisnika ;)
Pozdrav
|
Moje aukcije: Pocetna od 1kn (brez rezerve) TomDar official topic: Topic u vezi mojih aukcija
|
Edited by - TomDar on 13/08/2013 18:11:55
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 11/07/2013 : 11:24:51
|
quote: Originally posted by TomDar
1. posatavljanje aukcija sa vremenskim zamaknučem: Svi znamo, da su neki vremenski periodu "bolji" za završetak aukcije (a time znači, da treba u to vreme aukcije postavljati) Uvijek se nema vremena,recimo za vikend ujutru spremiš aukcije, i da postoji mogučnost, da aukcija postane aktivna - da počne važiti za određeno vreme recimo u satima!. uvečer. Primjer: u 10:00 sati dodaješ aukciju i odabereš da za 10h postane aktivna (to je u 22:00) Jer tada je recimo najbolje vrijeme a i nema se vremena uvijek biti doma postavljati te aukcije tada kad je najbolje vreme za njih...
Svi bi stavljali završetak aukcija u isto vrijeme, bilo bi pretrpano i nepregledno |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26834 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 11/07/2013 : 12:05:51
|
Proučit ću prijedloge i napraviti što budem mogao u nekom kratkom roku. Ako je nešto jako komplicirano, ne znam kad ću uhvatiti vremena da to napravim. Možda sam preko ljeta, kad su noći sparne, pa ne mogu spavati:) Uglavnom, ono što odmah mogu reći je npr. točka 3 je izvediva, to mi nije problem dodati. A vjerujem da ću i dobar dio ovih ostalih stvari uspjeti složiti. |
Trouble will find me |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 11/07/2013 : 12:07:58
|
ja bi stavio automatsko obnavljanje aukcija koje nisu prodane... recimo max 5 puta i da onda opet moraš ručno postaviti istu aukciju na opet max 5 puta... ovak nekad i zaboravim da sam postavio aukcije a neprodane su |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 11/07/2013 : 17:55:27
|
Meni najviše fali ovo: Imam recimo 250 aukcija i želim da mi se stavi ponovo u prodaju 50. Treba klikati 50 puta. Da li je moguće nekako odrediti da se prodaje od 140-te do 190-te aukcije tj. da se selektira svih 50 odjednom. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 11/07/2013 : 19:02:56
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Meni najviše fali ovo: Imam recimo 250 aukcija i želim da mi se stavi ponovo u prodaju 50. Treba klikati 50 puta. Da li je moguće nekako odrediti da se prodaje od 140-te do 190-te aukcije tj. da se selektira svih 50 odjednom.
Pa možeš to, neprodane aukcije, selektiraš odjednom svih 50 i klikneš dolje "Prodaj označene aukcije". |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 11/07/2013 : 19:03:18
|
quote: Originally posted by Spiderman
ja bi stavio automatsko obnavljanje aukcija koje nisu prodane... recimo max 5 puta i da onda opet moraš ručno postaviti istu aukciju na opet max 5 puta... ovak nekad i zaboravim da sam postavio aukcije a neprodane su
To mi se ne sviđa. |
Trouble will find me |
|
|
TomDar
Junior Member
Slovenia
488 Posts
Posted - 11/07/2013 : 19:48:37
|
@Spiderman-u verovatno smeta sto ga sustav ne obavesti, da su potekle aukcije i nisu se prodale. Kod uspešnih dobivaš poruku a za neprodane ne. Riješenje koje predlaže koriste neki aukcijske stranice ie. delcampe ...., a da se proda se može riješiti tako da ide sve od kune i nema teh problema...
Zgodnije riješenje (tako sam ja imao) da se na kraju dana pošalje mail sa spiskom neuspešno završenih aukcija u tom danu.... Tako se može napomenut korisnika, da može obnoviti aukcije ... |
Moje aukcije: Pocetna od 1kn (brez rezerve) TomDar official topic: Topic u vezi mojih aukcija
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 11/07/2013 : 22:07:25
|
quote: Originally posted by TomDar 3. Ponovo postavljanje prodane aukcije: Sličan primer kao pod tačku 2: prodaš strip i kroz neko vreme imaš ponovo isti strip (ista serija, strip, junak) i da možeš sa funkcijom koja več postoji (editovanje aukcije i vračanje u prodaju) vratiti u prodaju več prodanu-završenu aukcije, naime sve je isto (jedino sliku da promjenim(ako treba) i ostale parametre, i time ponovim aukciju. Sada to nije moguče, jer sustav ne pusti editovanje auckije sa ponudom - iako je završena.. završene aukcije brez ponuda se mogu editovati i vratiti u prodaju... Ovako sada moram ponovo dodavati sve od početka (znači dupli rad - duplo unošenje!) - Ok pustimo da imaš firefox ili drugi browser, koji pamti šta si sve uneo u dotične textbox polja i onda odabereš, ali nije to to...
Ovo u biti postoji, ali link se pojavi samo ako si ostavio korisniku negativan komentar. E sad, ja lako mogu maknuti to ograničenje, ali nisam siguran je li to pametno. Što kad netko greškom vrati aukciju u prodaju, a to će se sigurno događati, i to ne tako rijetko.
quote: Originally posted by TomDar SLEDEČE SE SVODI NA LISTU PRODANIH AUKCIJA: 5. Dodavanje datuma u listu prodanih aukcija: Kad se aukcije završe one se vide u listi prodanih, koje grupišemo po kupcima. Recimo ako prodaješ u više navrata, recimo 2 puta stavljaš aukcije po tjedan dana i kad se obadvije završe onda vršiš pripremu i pakovanje stripova. U tom primjeru bi bilo vrlo upotrebljivo, da pored Naslova stirpa i otalih podataka u zagradi(ili na početku naslova aukcije ili na kraju, ili dodatni red) sa datumom završetka te aukcije. Tako lakše onda pronalazimo stripove koje su postavljani u različitim navratima i time su nam na različitim lokacijma (to je kutijama :))
ovo sam dodao, na mjesto gdje je komentar. |
Trouble will find me |
|
|
TomDar
Junior Member
Slovenia
488 Posts
Posted - 12/07/2013 : 09:34:08
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by TomDar 3. Ponovo postavljanje prodane aukcije:
Ovo u biti postoji, ali link se pojavi samo ako si ostavio korisniku negativan komentar. E sad, ja lako mogu maknuti to ograničenje, ali nisam siguran je li to pametno. Što kad netko greškom vrati aukciju u prodaju, a to će se sigurno događati, i to ne tako rijetko.
Da, istina je, može se dogoditi i pobunom da se proda ono što je prodano (kao što sam se više puta pobunio i kliknuo "vrati obrisane aukcije" ;)
Mislio sam više u vidu funkcionalnosti kao sell similar item (prodaja sličnog predmeta) gde se podrazumeva da znaš šta to znači to je da moraš promeniti sliku itd.. ali ako bi to unijelo zabunu među korisnicima onda ok.. Mada uvijek može makniti se aukcija unutar 24h od postavljana, dok još nema ponudu .... |
|
|
TomDar
Junior Member
Slovenia
488 Posts
Posted - 12/07/2013 : 09:35:02
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by TomDar SLEDEČE SE SVODI NA LISTU PRODANIH AUKCIJA: 5. Dodavanje datuma u listu prodanih aukcija:
ovo sam dodao, na mjesto gdje je komentar.
Super, odlično...Hvala! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 21/07/2013 : 11:47:25
|
quote: Originally posted by TomDar 4. Slanje poruka iz sustava Imam primjedbu (razumijem problem) Markos je radi smanjenja "zlonamjernih" korisnika omogučijo prijavu samo sa "poznatim" provajderima mailova (znači ne ovi besplatni na koje se moze anonimno prijaviti - mail se može promijeniti posle 30 pozitivnih komentara i to znam :)) i dosta puta ti mailovi ili ne postoje vise ili nisu u upotrebi. pa se odgovaranjem na poruku od korisnika direkno na njegov mail (jer sustav šalje u njegovo ime) javljaju poruke o nedostavljanju poruke ili još gore nikavog odgovora ne dobijemo. Zato je najbolje odgovarati preko sustava poruka, ali tamo mi fali mogučnost da bi pri dnu poruke bio check-box da označim "posrijedite kopiju poruke i na vaš mail" tako da bi imao sve moje konverzacije u mom mailu. jer ovako ostaju samo u sustavu, pa kad obrišeš toga više nemaš... i još podprijedlog :) dali je moguče, da sustav kad šalje poruke i naznači mail prodavača, da bi u ime dodao i od korisnika nick. Naprimer kod mene "TomDar - mojmail @gmail.com" i da znam s kime komuniciram (znam, da je to vidljivo ako odeš na sustav i vidiš tamo koji korisnik je poslao ;)
Upravo sam dodao ovo. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 21/07/2013 : 12:17:44
|
quote: Originally posted by TomDar 3. Ponovo postavljanje prodane aukcije: Sličan primer kao pod tačku 2: prodaš strip i kroz neko vreme imaš ponovo isti strip (ista serija, strip, junak) i da možeš sa funkcijom koja več postoji (editovanje aukcije i vračanje u prodaju) vratiti u prodaju več prodanu-završenu aukcije, naime sve je isto (jedino sliku da promjenim(ako treba) i ostale parametre, i time ponovim aukciju. Sada to nije moguče, jer sustav ne pusti editovanje auckije sa ponudom - iako je završena.. završene aukcije brez ponuda se mogu editovati i vratiti u prodaju... Ovako sada moram ponovo dodavati sve od početka (znači dupli rad - duplo unošenje!) - Ok pustimo da imaš firefox ili drugi browser, koji pamti šta si sve uneo u dotične textbox polja i onda odabereš, ali nije to to...
Napravio sam i ovo, s tim da je ograničenje da mora proći 30 dana od završetka prodane aukcije (ili odmah nakon što kupcu ostaviš negativan komentar, u slučaju da nije realizirao aukciju). Aukcija se može vratiti putem "moje aukcije->prodaja->prodane aukcije ili pregledom same aukcije, u zaglavlju ispod naslova ima ikonica s olovkom za vraćanje aukcije u prodaju. |
Trouble will find me |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
TomDar
Junior Member
Slovenia
488 Posts
|
TomDar
Junior Member
Slovenia
488 Posts
Posted - 16/09/2013 : 11:21:48
|
Još jedna stvar: Dali je moguče premjestiti dugme "Vrati izbrisane aukcije" ili barem da te priupita, dali si siguran, da želiš to učiniti. Jer več sam ne znam koji put greškom stisnuo umjesto "Obriši označene aukcije" upravo taj famozni "Vrati izbrisane aukcije" (jer su vizualno isti i totalno blizu, pa se zabunim i onda ... ode pola sata za vračanje svega i brisanje starih...
Ma znam, smotan sam :) ali svejeedno verovatno ima još neko takih problema :) |
|
|
|
|
Topic |
|