forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Kraljica Misurija - piratsko izdanje ?!?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/10/2013 : 21:02:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Nisam skinuo nijedan strip, niti sam pročitao ijedan skenirani strip. Zapravo, čak mi i preview-i dosade nakon par strana:))

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Edited by - mladjo on 08/10/2013 21:03:26
Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 08/10/2013 : 21:10:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
Skinem sken kad god mi treba neki info, jednom u 2-3 meseca. Da nije sken-a ko zna koliko stripova ne bih kupio....
Protivnik sam papirne piraterije, skenova ne!

This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 08/10/2013 : 21:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Skinuo i sačuvao 448 Vjesnikovih Alana Fordova. Hvala onom ko je sve to preneo na sken. Da nije, ne bih znao koje je sve brljotine u stanju da napravi Strip-agent.

Hvala onom ko je preneo i Asteriksa u sken. Da nije, nikad ne bih bio upoznat sa novijim, neizašlim, epizodama.

Hvala svima onima koji rade skanlaciju izdanja ili skenove stripova, časopisa iz bivše države.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/10/2013 : 21:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Villain

Skinem sken kad god mi treba neki info, jednom u 2-3 meseca. Da nije sken-a ko zna koliko stripova ne bih kupio....
Protivnik sam papirne piraterije, skenova ne!

U potpunosti se slazem s tobom, bitan mi je info ponekad. Sa Fibrom to nije slucaj jer uvek imam preview, a samo to mi i treba.
Svi izdavaci bi trebali da daju preview svakog stripa da bi mi stripofili mogli da se odlucimo na kupovinu ili ne.
Poslednji sken koji sam skinuo i procitao je neki broj Gastona ZN (i to ne sa zone, ladno sam ga nasao preko browsera na RS), da se odlucim izmedju njih i BP (prosle godine za Sajam), sta kupiti a nisam bio u situaciji da vidim prevod ZN.

I Zekana, ne znam zasto Markos ne postavi malo Zekana, to sto je pre Fibrinih izaslo 4 broja ne znaci da svi znaju o kakvom stripu je rec. A koliko sam zapazio Zekan nema nijednu stranicu previewa na Fibrinom sajtu.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/10/2013 : 21:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

dobro razu em da se radi na izdanjima koja ne postoje na legalnom trzistu,..

I to po par komada, da se ljudi upoznaju sa stripom, kao npr. trejleri za filmove, ne vise od toga.

quote:
Originally posted by teller

ali kad se radi izdanja za koja je netko ulozio trud,novce,vrijeme da jih izdao...tada su sankcije nuzne..i opravdane.

I to ne samo zbog izdavaca, vec i striparnica, koje takodje trpe stetu zbog nemogucnosti da prodaju legalna izdanja.
Manje para svima koji su u legalnom poslovanju, vece cene nama koji kupujemo i manji broj izdanja, tako da smo i mi pravi stripofili na gubitku.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/10/2013 : 21:49:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by scouser

Markos je u pravu sto je ljut na pomenutu dvojicu i sam sam tog misljenja, ali strip forumi nisu krivi za postojanje takvog olosa. Kupovinom jednog jedinog Fibrinog Ken Parkera mogu napraviti bezbroj kopija, pa im stripforumi u tom pothvatu nisu ni potrebni Clanovi strip foruma cine, siguran sam u to, 80% ukupnih konzumenata strip izdanja i sve njih trpati u isti kazan sa dvojicom dripaca nije bas OK.
No svako ima svoje misljenje.

A i ovo stoji, sve do stampanja nije strasno, pravi stripofil ce uvek kupiti legalno izdanje stripa koji postoji. Kome su skenovi dovoljni, taj nikad ne bi ni kupio papir i mislim da takvi ne prave stetu izdavastvu. Opet, samo moje misljenje, sto ne znaci da je ispravno.
Dakle - skenovi ok, stampanje vec izdatih stripova - cista kradja i direktna steta svima u lancu, a tu su i stripofili.
Go to Top of Page

scouser
Starting Member

12 Posts

Member since 01/05/2012

Posted - 08/10/2013 : 21:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Send scouser a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

nisam ni ja

niti više gledam piratske filmove - prije jesam jer nisam shvaćao šta to je, a društvo je nametnulo to kao normalnu stvar, što nebi trebalo biti

Skidao si piratske filmove ali ti je onda neko rekao da to nije u redu pa si prestao :), trebalo je neko da ti kaze da je to no-no. Ljudi moji, mozete vi sebe zavaravati do besvjesti, prihvaticu da neki od vas ne skidaju skenove stripova, ali recite mi jeste li vi manji lopovi time sto ne skidate skenove ali istovremeno imate nelegalni softwer ili diskove sa piratskim filmovima ili muzikom?
Da li su max1 i spiro postali kriminalci tek kada su stampali Ken Parkera,a to nisu bili dok su ovdje na aukcijama, neometano, prodavali plagijate ZS i LMS? Ili Ken Parker u LMS nije Bonelli za razliku od Fibrinog?!?!?
Markos je u pravu sto je ljut na pomenutu dvojicu i sam sam tog misljenja, ali strip forumi nisu krivi za postojanje takvog olosa. Kupovinom jednog jedinog Fibrinog Ken Parkera mogu napraviti bezbroj kopija, pa im stripforumi u tom pothvatu nisu ni potrebni Clanovi strip foruma cine, siguran sam u to, 80% ukupnih konzumenata strip izdanja i sve njih trpati u isti kazan sa dvojicom dripaca nije bas OK.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/10/2013 : 21:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ali ja sam editovao samo to što sam umjesto strip napisao stip, ništa drugo:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/10/2013 : 21:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
aha sad si ispravio svoj post, ajde dobro:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

scouser
Starting Member

12 Posts

Member since 01/05/2012

Posted - 08/10/2013 : 22:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send scouser a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Ali ja sam editovao samo to što sam umjesto strip napisao stip, ništa drugo:))

Pardon, moj kiks
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/10/2013 : 22:21:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

nisam ni ja

niti više gledam piratske filmove - prije jesam jer nisam shvaćao šta to je, a društvo je nametnulo to kao normalnu stvar, što nebi trebalo biti

Skidao si piratske filmove ali ti je onda neko rekao da to nije u redu pa si prestao :), trebalo je neko da ti kaze da je to no-no. Ljudi moji, mozete vi sebe zavaravati do besvjesti, prihvaticu da neki od vas ne skidaju skenove stripova, ali recite mi jeste li vi manji lopovi time sto ne skidate skenove ali istovremeno imate nelegalni softwer ili diskove sa piratskim filmovima ili muzikom?
Da li su max1 i spiro postali kriminalci tek kada su stampali Ken Parkera,a to nisu bili dok su ovdje na aukcijama, neometano, prodavali plagijate ZS i LMS? Ili Ken Parker u LMS nije Bonelli za razliku od Fibrinog?!?!?

Tko je na aukcijama prodavao plagijate zs/lms? Molim link.
Ken Parker u LMS nije moj rad. Iako sam vlasnik prava na Kena Parkera za Hrvatsku, LMS sken mi ne smeta, jer to bi se moglo svrstati pod "očuvanje starih edicija od zaborava/propadanja". Ali, ponavljam, ja sam Fibrinih/Libellus 80 epizoda Kena Parkera kompletno preveo, prelomio, uredio, itd itd. To su tisuće i tisuće sati rada. NE ŽELIM da to bude dostupno na klik svakome, pogotovo ne onima koji će to ići tiskati i prodavati dalje. A takvih će se uvijek naći. Čak i scanlation toleriram, pa i kad se radi o scanlationu stripova koje sam i ja objavio. I tu sam spreman zažmiriti, netko se ipak to potrudio prevesti, upisati itd itd, ja znam koliki je to trud. Ali NE ŽELIM vidjeti skenove svojih izdanja na stripzoni. X puta sam to ponovio tim ljudima tamo, direktno i indirektno, ali oni se prave ludi. Pa sad, ako nema druge nego da vam ugasim cijeli sajt da bi to postigao, ugasit cu vam cijeli sajt.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/10/2013 : 22:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

A i ovo stoji, sve do stampanja nije strasno, pravi stripofil ce uvek kupiti legalno izdanje stripa koji postoji. Kome su skenovi dovoljni, taj nikad ne bi ni kupio papir i mislim da takvi ne prave stetu izdavastvu. Opet, samo moje misljenje, sto ne znaci da je ispravno.
Dakle - skenovi ok, stampanje vec izdatih stripova - cista kradja i direktna steta svima u lancu, a tu su i stripofili.

A s druge strane, ono sto nije i nema sanse da izadje bih kupio, pa sad ti budi pametan
A ako posle toga izadje nekim slucajem original, kupio bih ga i pirat poklonio nekom ili bacio
Zahebana tema.

U svakom slucaju, uvek za original, ako postoji. Ako ne, onda hebi ga, nema izbora.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2420 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 08/10/2013 : 23:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Ono što svi promašujete a to je mesto štampanja pirata ZS i LMS kao i tog Ken Parkera. Nije Srbija već Hrvatska. U Srbiji to samo bolje prolazi. Ali ste izvornu lokaciju debelo promašili. Te pirate ZS i LMS sam ja vide negde otprilike ima već 2 godine na kolekcionar.eu, a koliko ja znam to je hrvatski sajt.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

scouser
Starting Member

12 Posts

Member since 01/05/2012

Posted - 08/10/2013 : 23:46:55  Show Profile Show Extended Profile  Send scouser a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

quote:

nisam ni ja

Ken Parker u LMS nije moj rad. Iako sam vlasnik prava na Kena Parkera za Hrvatsku, LMS sken mi ne smeta, jer to bi se moglo svrstati pod "očuvanje starih edicija od zaborava/propadanja". Ali, ponavljam, ja sam Fibrinih/Libellus 80 epizoda Kena Parkera kompletno preveo, prelomio, uredio, itd itd. To su tisuće i tisuće sati rada. NE ŽELIM da to bude dostupno na klik svakome, pogotovo ne onima koji će to ići tiskati i prodavati dalje. A takvih će se uvijek naći. Čak i scanlation toleriram, pa i kad se radi o scanlationu stripova koje sam i ja objavio. I tu sam spreman zažmiriti, netko se ipak to potrudio prevesti, upisati itd itd, ja znam koliki je to trud. Ali NE ŽELIM vidjeti skenove svojih izdanja na stripzoni. X puta sam to ponovio tim ljudima tamo, direktno i indirektno, ali oni se prave ludi. Pa sad, ako nema druge nego da vam ugasim cijeli sajt da bi to postigao, ugasit cu vam cijeli sajt.

Nije ovo prvi put da se vodi polemika oko stampanja stripova i preprodaje putem aukcija. Bila je slicna tema ,cini mi se da je u pitanju bi ZS Pirati Misurija(ako se dobro sjecam), tada si stopirao aukciju na primjedbu nekih clanova ali prosle su mnoge druge, na koje se ljudi nisu zalili. Svaka roba ima svog kupca pa tako i ova. Nemoj misliti da te krivim za to jer ti reagujes na prituzbu pa ako se niko ne zali ne mozes ni znati da se nesto dogodilo ali vjeruj mi da je bilo dosta toga. Opet ponavljam ovo sto se radi je za svaku osudu, stampanje i preprodaja stampanih plagijata je dno dna. Ono sto sam ja tebi zelio reci je da obracunavajuci se sa stripforumima, ti kaznjavas kupce svojih izdanja, kao sto sam pomenuo u prethodnom postu ,clanovi tih foruma cine vecinu konzumenata tvojih izdanja. Pokusavajuci da srusis forume istovremeno se obracunavas i sa svojim musterijama. Da li ce ti to donijeti dobrobit? Posjetilac sam stripforuma i nisam vec dugo vidio ni jedan sken( novih) Fibrinih niti izdanja drugih izdavaca, ocito da su tvoji apeli usvojeni.

Edited by - scouser on 08/10/2013 23:48:12
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/10/2013 : 23:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

nisam ni ja

Nije ovo prvi put da se vodi polemika oko stampanja stripova i preprodaje putem aukcija. Bila je slicna tema ,cini mi se da je u pitanju bi ZS Pirati Misurija(ako se dobro sjecam), tada si stopirao aukciju na primjedbu nekih clanova ali prosle su mnoge druge, na koje se ljudi nisu zalili. Svaka roba ima svog kupca pa tako i ova. Nemoj misliti da te krivim za to jer ti reagujes na prituzbu pa ako se niko ne zali ne mozes ni znati da se nesto dogodilo ali vjeruj mi da je bilo dosta toga. Opet ponavljam ovo sto se radi je za svaku osudu, stampanje i preprodaja stampanih plagijata je dno dna. Ono sto sam ja tebi zelio reci je da obracunavajuci se sa stripforumima, ti kaznjavas kupce svojih izdanja, kao sto sam pomenuo u prethodnom postu ,clanovi tih foruma cine vecinu konzumenata tvojih izdanja. Pokusavajuci da srusis forume istovremeno se obracunavas i sa svojim musterijama. Da li ce ti to donijeti dobrobit? Posjetilac sam stripforuma i nisam vec dugo vidio ni jedan sken( novih) Fibrinih niti izdanja drugih izdavaca, ocito da su tvoji apeli usvojeni.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 09/10/2013 : 00:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

Ono što svi promašujete a to je mesto štampanja pirata ZS i LMS kao i tog Ken Parkera. Nije Srbija već Hrvatska. U Srbiji to samo bolje prolazi. Ali ste izvornu lokaciju debelo promašili. Te pirate ZS i LMS sam ja vide negde otprilike ima već 2 godine na kolekcionar.eu, a koliko ja znam to je hrvatski sajt.

A evo, ne bejah lenj, pa bacih pogled na srpske striparnice - nema ni jednog jedinog primerka Kraljice Misurija u ponudi.
Onda i ona moze da se podvede pod "ocuvanje cega vec rece sam Markos", a sto Markos prihvata u slucaju LMS i ZS.

Tako da mi ovo sad lici na preveliko dizanje buke ni oko cega, stripa nema u prodaji, nema reprinta (milion puta ponovljeno da ga nece biti), tako da mi ni ovo sad ne izgleda bas kao neka krupna stvar.
Mogli su ev. da te konsultuju zbog ulozenog truda oko prevoda i to je to.
Da nemam original i ja bih kupio ovaj pirat da upotpunim kolekciju, kao i sve ostale brojeve kojih nema a ne planira se reprint.
Al obrnuh misljenje, al stvarno, stripa nema, kome onda smeta ovo izdanje finansijski ili kako god vec?
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 09/10/2013 : 00:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Ili jednostavnije receno - da sam zena i da nemam sise, ugradio bih silikone minimum peticu, iako nisu "original sise" lepo bi bilo imati ih
Go to Top of Page

scouser
Starting Member

12 Posts

Member since 01/05/2012

Posted - 09/10/2013 : 00:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send scouser a Private Message  Reply with Quote
@mladjo,drago mi je sto si raspolozen ali bi bilo lijepo da podijelis svoju radost sa nama. Kad vec boldas trebao si boldati drugi dio recenice. Ali jos malo cu ti pojasniti "clanovi strip foruma cine vecinu kupaca strip izdanja sirom nasih prostora(a to ukljucuje, naravno, i Fibru)". ovo je fakt vjerovao ti ili ne. To sto postoje zablude da jedan clan kupi strip pa ga skenira i sken podijeli drugima, i jeste samo zabluda. Upravo je suprotno, svi ti ljudi su redovni kupci jer sken nikada ne moze zamijeniti osjecaj papira pod rukom. Ali ne dozvoli da ti ovo moje pisanje kvari dobro raspolozenje, samo nastavi da se smijes.

Edited by - scouser on 09/10/2013 00:14:36
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/10/2013 : 00:22:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Yeah, right, kao što svi koji su downloadali neki film nakon toga kupe taj film u originalu
Ili drukčije - zašto bi netko čitao sken ako je već kupac papirnatog izdanja?Ok, ponekad ekipa čita preview stripa za koji ne zna kakav je, pa opet ok netko tko ne zna kakav je Ken strip, pročitati će dve-tri epizode da se s tim stripom upozna ali zašto bi netko pročitao npr. 30 Kenova ako ih ima u papirnatom izdanju? Nema logike jel'? Što, više voli skenove pa ih tak čita al' ima para na bacanje pa je kupio i papirnato?OPet, yeah, right.
Ili možda postoji rješenje te zagonetke - taj koji čita sken neće kupiti papirnato izdanje! Vidiš, vidiš...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/10/2013 : 00:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
@ scouser nitko meni nista nije reko ali, eto, s devet godina nisam razbijao glavu s postojanjem autorskih prava

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 09/10/2013 : 00:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Ili možda postoji rješenje te zagonetke - taj koji čita sken neće kupiti papirnato izdanje! Vidiš, vidiš...

Ali ga taj nece kupiti ni da nema skena, jednostavno to nije stripofil i nece dati pare na strip.
Kao sto ja npr. ne kupujem filmove ali ih i ne gledam uopste vec godinama, ni legalno na TV, nemam zivce 2 sata da provedem na jednom mestu.
CD svih autora ciji rad postujem imam u originalu, ostale mogu da preslusam na YT.
Nekad sam skidao i sakom i kapom ono cega nema u Srbiji (a bilo je mnogo toga), na kraju neodslusano i nagomilano, pogledam gomilu diskova, pokupim ih i bacim u kontejner, nije se bilo prostora za stripove i knjige, a kako sam shvatio da mi treba bar 5 reinkarnacija da odslusam sve poskidano i izgubim silno vreme na mnoge albume gde mi se svidja pesma-dve - pobacao sam sve i poskidacu ih u nekom narednom zivotu

EDIT : A mozda i kupiti originale ako se rodim negde drugde, gde firme rade, ljudi primaju onolike plate kao neki normalan svet koji zivi tamo negde (cuo sam da i to postoji, radis, od plate kupis ono sto te interesuje, imas solidan auto i ides svake godine na more). Jbmlg gde je to, ali ako saznam podelicu informaciju sa svim nesrecnicima ovde

Joste jedna Edit Pjaf : Samo da podsetim da je u Srbiji legalno prodavana piraterija dugo, dugo... Bili smo pod nekim "spoljasnjim" sankcijama i nije nam bilo dozvoljeno da uvozimo ono sto ionako nismo imali para da kupimo.
Sad smo se vratili na "unutrasnje" sankcije i mozemo da uvezemo sve ono sto nemamo cime da platimo. Yeah!!!

Edited by - Tex Willer on 09/10/2013 00:59:13
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/10/2013 : 08:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja aukcije ne pratim van ugrađenih sigurnosnih procedura koje javljaju neke anomalije u korištenju i onogo što mi ljudi jave. U svakom slučaju, ne vjerujem da je bilo "dosta toga".

Na ovaj drugi dio ti mogu odgovoriti protupitanjem: već dugo muku mučimo s krađom stripova iz tiskare. Ima organizirana ekipa koja to radi i zatim preprodaje stripove toj istoj mojoj publici, ljudima koje poznajem i s kojima sam dobar i koji mi to otvoreno priznaju, u pola cijene, pa i niže. Onog trenutka kad zaustavimo tu lopovsku ekipu, obračunavam li ja i sa svojim mušterijama i hoće li mi to donijeti dobrobit? Mislim, ja sam uvjeren da neće, ali sve i da hoće: boli me briga. Svi se stripovi skeniraju i dostupni su u vip forumu i samo je pitanje vremena kad će neki novi Max opet doći na sjajnu ideju kako zaraditi dodatni džeparac. Te priče o kažnjavanju svojih kupaca objesi mačku o rep. Ne želim da moji skenovi budu dostupni na forumima. A vi sad vidite.

Trouble will find me
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2420 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 09/10/2013 : 09:12:28  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja aukcije ne pratim van ugrađenih sigurnosnih procedura koje javljaju neke anomalije u korištenju i onogo što mi ljudi jave. U svakom slučaju, ne vjerujem da je bilo "dosta toga".

Na ovaj drugi dio ti mogu odgovoriti protupitanjem: već dugo muku mučimo s krađom stripova iz tiskare. Ima organizirana ekipa koja to radi i zatim preprodaje stripove toj istoj mojoj publici, ljudima koje poznajem i s kojima sam dobar i koji mi to otvoreno priznaju, u pola cijene, pa i niže. Onog trenutka kad zaustavimo tu lopovsku ekipu, obračunavam li ja i sa svojim mušterijama i hoće li mi to donijeti dobrobit? Mislim, ja sam uvjeren da neće, ali sve i da hoće: boli me briga. Svi se stripovi skeniraju i dostupni su u vip forumu i samo je pitanje vremena kad će neki novi Max opet doći na sjajnu ideju kako zaraditi dodatni džeparac. Te priče o kažnjavanju svojih kupaca objesi mačku o rep. Ne želim da moji skenovi budu dostupni na forumima. A vi sad vidite.

Neću da kažem da nemaš pravo da se ne ljutiš zbog ove gluposti zbog čega je i pokrenut ovaj topik. Naprotiv. Ali, na žalsot sve je ovo posledica nemaštine na ex-yu prostorima. Nisi jedini koji je iskusio krađu tvojih izdanja iz štamparije, isto se desilo i DW ali je GLUPAN koji je to uradio n atakav način otkrio sebe da je to bilo smešno. Lično mislim da Timber Bil nije trebao ni da pokreće ovo ali njegovo neznanje je dovela do toga da mlatimo praznu slamu sada. Ovaj, hajde da nazovemo incident neće tebi ništa veliko naštetiti. Prvo iz razloga što je tvoje izdanje kvalitetnije . Drugo upitna je cena i po mom mišljenju (a imam pravo na to) je pakovanje istoga dovelo da ono za većinu bude preskup. Lično imam dva primerka tvojih izdanja ali je i to najviše što ću kupiti. Ne zato što ne valja naprotiv. Razlog je moje finansijko stanje kao i uverenje da Boneli izdanja nisu za tako nešto (ali i to što si uradio bilo je tvoje pravo i tu niko ne može da ti prebacuje, niti ti ja ovde to radim). No da ne dužim smatram da se ovaj topik treba zakatančiti jer se neće ništa postići osim razvodnjavanja ionako već prežvakanih i više ponovljenih tema na ovom sajtu.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 09/10/2013 09:55:20
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1932 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 09/10/2013 : 09:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Kad spomenuste Timber Bila, gdje se on izgubi? Ovo je njegov topic, sto on misli o svemu tome?
Go to Top of Page

scouser
Starting Member

12 Posts

Member since 01/05/2012

Posted - 09/10/2013 : 09:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Send scouser a Private Message  Reply with Quote
@Markose, kao sto rekoh, shvatam tvoju ljutnju i ponavljam, u pravu si ali nisu strip forumi krivci za pojavu tipova nalik max-u. I sam si potvrdio moje pisanje iznoseci cinjenicu, "da te potkradaju u tiskari i prodaju stripove u pola cijene". To je jedan od nacina na koji ovaj ljudski talog moze doci do sirovine za stampu ili jednostavno kupiti polovan primjerak i onda ga odstampati.Nije mu potreban strip forum.
Kada sam rekao da pokusajem gasenja strip foruma kaznjavas kupce svojih izdanja, mislio sam na cinjenicu da su strip forumi najvece arhive digitalnih stripova na ovim prostorima. Od toga 99% su stripovi i edicije koje vise ne postoje, edicije za koje mnogi nisu ni znali da su postojale. Ljudi su dali dobre novce da bi kupovali raritete po aukcijama i sacuvali ih u digitalnom obliku, jer na zalost papir nije vjecan.
Moras priznati da je to neprocjenjivo blago. Da li vrijedi spaliti cijelu sumu da bi istjerao vuka, pogotovo, ako nisi siguran da je vuk uopste u toj sumi?

@Mladjo na strip forumima su ljudi koji su kolekcionari stripova i samim tim redovni kupci. Sken je samo digitalna arhiva. Onaj ko voli Ken Parkera kupice ga u stampanom izdanju bez obzira ima li skena ili ne. Onaj ko ga ne voli nece procitati ni sken niti ce ga kupiti(kao sto lijepo rece @Tex Willer). Imam gomilu skenova, a nisam procitao vise od par komada i to neke skanlacije, pa ces se ti zapitati zbog cega ih uopste imam. Razlog je prost, mozda mi za deset godina padne na pamet da se podsjetim kako je izgledala strip revija Zov ili pozelim da djeci pokazem sta im je citao stari, jednostavno zelim da sacuvam nesto sto je osudjeno na nestanak.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000