forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4473 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 23/06/2014 : 15:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Hmm mislim da je Deers malo prestrog sa tvrdnjom da su likovi klišejizirani. Rekao bih prije da su povremeno teatralni, ali bez pretjerivanja.
Mislim, obratite samo pozornost na dijaloge- totalno prirodni i pamtljivi. A tek prikaz Zmaja! Baš primjer odurnog patološki hladokrvnog sadističkog gada kojeg poželiš zadaviti rukama. Sjajni Bure i hrpa netipičnih scenarističkih detalja!

Pa onda još i Zagor koji igra prljavo (to se ne vidi baš često), zanimljiva povijesna pričica i stravične scene s kipućim blatom. Takav brutalni prikaz mučenja, kojem kao da nema kraja baš i nismo imali prilike vidjeti do tada. Da ne govorim onaj udarni filmski rez kad se Zagor predstavi Lao Che-u.
Uf dođe mi da ponovno pročitam sve SD Zagore.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 23/06/2014 : 15:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by nagor

Zmajevi gusari su odlični.

Teško. U tom su nizu epizoda Burattinijeve pored Bosellijevih svojom nekvalitetom stršale kao šaka u oko.

Zmajevi gusari, Liberty Sam, Indijanska zemlja i Izgubljeni sin su ispodprosječne epizode. Jedino je Krv Apača solidna.

Od ovih koje si nabrojao jedino Nestali sin mi je ostao u sjećanju kao slabija i nezanimljiva priča. Ostale definitvno ne strše.

Istina, Bosellijeve priče tog razdoblja su jače, ali daleko od toga da su Gusari "nekvalitetna" priča. Između malo dubljih "Istraživača", "Aljaske" i "Cibole", Gusari odlično sjedaju. Jedna brza, akcijska priča sa zanimljivim glavnim negativcem, koja odlično sijeda u tom kontekstu SA odiseje.

Ocjena tamo negdje od 80 do 90 posto.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/06/2014 : 16:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Od ovih koje si nabrojao jedino Nestali sin mi je ostao u sjećanju kao slabija i nezanimljiva priča. Ostale definitvno ne strše.

Istina, Bosellijeve priče tog razdoblja su jače, ali daleko od toga da su Gusari "nekvalitetna" priča. Između malo dubljih "Istraživača", "Aljaske" i "Cibole", Gusari odlično sjedaju. Jedna brza, akcijska priča sa zanimljivim glavnim negativcem, koja odlično sijeda u tom kontekstu SA odiseje.

Eh, ja nijednu od ovih epizoda koje potpisuju Burattini ili Ferri ne bih okarakterizirao kao "brzu, akcijsku priču". Jednostavno, po meni su to bile epizode koje apsolutno ničim ne odskaču od prosjeka. Pogotovo kad ih smjestiš između Bosellijevih.

Kažem, osim Krvi Apača, tu se Burattiniju zbilja dogodila jedna sasvim dobra epizoda.

Ne vidim po čemu je to Žuti Zmaj zanimljiv negativac. Takvih klišeiziranih likova u maniri Fu Manchua ima mali milijun.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 23/06/2014 : 16:21:56  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Pa za početak ne bih rekao da je priča za ono vrijeme prosjek. Ne obara s nogu ali ima jako dobrih stvari, stvari koje će se rijetko dešavati u Buretovim pričama. Likovi i nisu toliko jednodimenzionalni ali su dosta klišeizirani. Ali nema davljenja i non-stop se nešto događa, sada napad gusara, sada svirepo mučenje, sada misija na otoku gubavaca, .... materijal koji pokriva današnje 3-4 priče.

Dobra analiza, slažem se.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19812 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/06/2014 : 16:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Eh, ja nijednu od ovih epizoda koje potpisuju Burattini ili Ferri ne bih okarakterizirao kao "brzu, akcijsku priču". Jednostavno, po meni su to bile epizode koje apsolutno ničim ne odskaču od prosjeka. Pogotovo kad ih smjestiš između Bosellijevih.

Kažem, osim Krvi Apača, tu se Burattiniju zbilja dogodila jedna sasvim dobra epizoda.

Ne vidim po čemu je to Žuti Zmaj zanimljiv negativac. Takvih klišeiziranih likova u maniri Fu Manchua ima mali milijun.

Bušido, jesi čito možda Buretove priče Močvara robijaša, Dugo putovanje ili Ratnici? Ako da, šta bi rekao na njih?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/06/2014 : 16:37:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Bušido, jesi čito možda Buretove priče Močvara robijaša, Dugo putovanje ili Ratnici? Ako da, šta bi rekao na njih?

Nisam ih čitao. Iskreno, ne zanimaju me. Ne sviđa mi se Burattinijev stil i nemam volje trošiti vrijeme na njega.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19812 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/06/2014 : 16:44:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Da, ovo nije tipičan Buretov stil. Odnosno ove priče uistinu odudaraju od ostalih njegovih.
Zaboravih Mortimere, njih si čitao (mislim, prva dva)?

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/06/2014 : 16:50:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dosadno štivo. Što je tim gore kada shvatiš da je Burattini kopirao prilično kvalitetne predloške.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19812 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/06/2014 : 17:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Dosadno štivo. Što je tim gore kada shvatiš da je Burattini kopirao prilično kvalitetne predloške.

Ne znam šta je Bure kopirao, ali meni Mortimer nije dosadan. Šteta što ga je pokvario u kasnijim epizodama.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 23/06/2014 : 17:29:09  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Od ovoga što je tinton nabrojao jedino "Močvara robijaša" ima "nešto više" od uobičajenih Burattinijevih priča.
"Dugo putovanje" pati od istih nedostataka kao i većina njegovih scenarija, samo su se ljudi napalili na temu koja izaziva emocije pa im se čini da je bolje nego inače.

"Ratnici" su ok, ništa više od toga. Mortimere neću ni spominjat.

Edited by - solar on 23/06/2014 17:29:47
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19812 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/06/2014 : 17:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Od ovoga što je tinton nabrojao jedino "Močvara robijaša" ima "nešto više" od uobičajenih Burattinijevih priča.
"Dugo putovanje" pati od istih nedostataka kao i većina njegovih scenarija, samo su se ljudi napalili na temu koja izaziva emocije pa im se čini da je bolje nego inače.

"Ratnici" su ok, ništa više od toga. Mortimere neću ni spominjat.

Mortimer, nije u tom rangu sigurno.

Dugo putovanje i Ratnici su odlične epizode. Ne znam što ti je tu manjkavo.

Koje bi onda tebi bile najbolje Buretove epizode?

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 23/06/2014 : 18:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Mortimer, nije u tom rangu sigurno.

Dugo putovanje i Ratnici su odlične epizode. Ne znam što ti je tu manjkavo.

"Ratnici" su najobičnija i tisuću puta viđena priča o (polu)karizmatičnom vođi Indijanaca koji vodi pobunu.

"Dugo putovanje" pati od starog Burattinijevog problema gdje on ima dobru ideju ali je loše realizira. Većina čitatelja je emocionalno pogođena samom temom pa ne vidi koliko je loš scenarij.

glavni propusti:
Najmanje je stranica posvećeno samom "putovanju". Progon, i ono što je dovelo do njega je marginalno prikazan. Ako zanemarimo Bijelu kuću i Sekvoju, temelj radnje je puškaranje i ganjanje razbojnika sa Zagorom i Satkom u glavnoj ulozi. Tu je i podzaplet koji se temelji na ljubavnoj priči između pukovnika i zgodne Indijanke. Tek, uvjerljivo na trećem mjestu je pitanje progona i nepravde, koje je tu, jer eto, tu mora da bude.

Edited by - solar on 23/06/2014 18:32:22
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19812 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/06/2014 : 18:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Još mi nisi odgovorio na pitanje, koje su ti najbolje Buretove priče?

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 23/06/2014 : 18:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ne znam šta je Bure kopirao

Sherlocka Holmesa.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 23/06/2014 : 18:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Meni je Mortimer bas zakon - visok, zgodan, plav, superinteligentan, jezivi monstrum, ubojica, sadisticki pljackas, obozavani ljubavnik. Najbolji Burattinijev lik, uzivao sam kad sam citao Sotonskog Mortimera kao nikad, bila mi je to najbolja epizoda ikad, mozda ipak jer sam imao 10 godina, ali i danas mi je to remek djelo.

Sjecam se da sam citao taj strip u trenutcima dok je Hrvatska igrala polufinale mondiala protiv Francuske, nisam htio gledati jer sam gutao Mortimera.

Kaizoku ou ni ore wa naru!

Edited by - Giuda Ballerino on 23/06/2014 19:02:54
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 23/06/2014 : 19:00:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zmajevi gusari, Liberty Sam, Indijanska zemlja i Izgubljeni sin su ispodprosječne epizode. Jedino je Krv Apača solidna.

Slazem se u potpunosti.

Edited by - Brdar on 23/06/2014 19:01:58
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/06/2014 : 19:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

quote:

quote:

quote:

Ne znam šta je Bure kopirao

Sherlocka Holmesa.

I The Great Train Robbery Michaela Crichtona.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19812 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/06/2014 : 19:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

Meni je Mortimer bas zakon - visok, zgodan, plav, superinteligentan, jezivi monstrum, ubojica, sadisticki pljackas, obozavani ljubavnik. Najbolji Burattinijev lik, uzivao sam kad sam citao Sotonskog Mortimera kao nikad, bila mi je to najbolja epizoda ikad, mozda ipak jer sam imao 10 godina, ali i danas mi je to remek djelo.

Sjecam se da sam citao taj strip u trenutcima dok je Hrvatska igrala polufinale mondiala protiv Francuske, nisam htio gledati jer sam gutao Mortimera.

U sridu!

Mnogi ga ne vole jednostavno jer ga je Buare prožvakao i napravio dvije loše priče s njim. Inače bi bilo još dobrih njegovih epizoda.

Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 23/06/2014 : 19:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

"Ratnici" su najobičnija i tisuću puta viđena priča o (polu)karizmatičnom vođi Indijanaca koji vodi pobunu.

"Dugo putovanje" pati od starog Burattinijevog problema gdje on ima dobru ideju ali je loše realizira. Većina čitatelja je emocionalno pogođena samom temom pa ne vidi koliko je loš scenarij.

Slazem se u potpunosti.

MOCVARA ROBIJASA moze proci, iako me iritira Buretovo silno objasnjavanje, a prvi Mortimer je solidan, ali ostali su jako dosadni (opet, smara me Buretovo silno objasnjavanje).

Edited by - Brdar on 23/06/2014 19:07:53
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 23/06/2014 : 19:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
MORSKA STRAVA - e to je jedna od najboljih Zagorovih prica uopce.

Edited by - Brdar on 23/06/2014 19:09:13
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 23/06/2014 : 19:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Još mi nisi odgovorio na pitanje, koje su ti najbolje Buretove priče?

Najuspjelije priče, po mom sudu, su mu: "Tajanstveni samostan", "Čovjek koji je pobijedio smrt", "Močvara robijaša", "Mumija sa Anda", "Zmajevi gusari", "Čovjek s puškom"... što opet ne znači da su bez mana, dapače.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19812 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/06/2014 : 19:22:38  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
"Mumija s Anda"?
Nije fer, nisam čitao.

Meni je smiješno uopće uspoređivati "Čovjeka koji je pobijedio smrt" s "Dugim putovanjem" ili "Ratnicima".

"Zmajeve gusare" sam obradio. Nije mi jasno kako može biti među najboljim Buretovim pričama.

Ali eto, sto ljudi, sto ćudi.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 23/06/2014 : 19:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ali eto, sto ljudi, sto ćudi.

Upravo tako.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11924 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/06/2014 : 22:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Indijansku zemlju i Izgubljenog sina nisam citao, ali ove ostale tri epizode Krva Apaca, Liberty Sam i Zmajevi gusari su odlicne epizode. Da je Krv Apaca imao boljeg crtaca prosao bi jos bolje kod publike!

Ali stvarno je neverovatna ta Severnoamericka odiseja, toliko odlicnih epizoda jedna za drugom, nadam se da ce takva biti i JA saga!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17049 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 23/06/2014 : 23:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Indijansku zemlju i Izgubljenog sina nisam citao, ali ove ostale tri epizode Krva Apaca, Liberty Sam i Zmajevi gusari su odlicne epizode. Da je Krv Apaca imao boljeg crtaca prosao bi jos bolje kod publike!

Ali stvarno je neverovatna ta Severnoamericka odiseja, toliko odlicnih epizoda jedna za drugom, nadam se da ce takva biti i JA saga!

Da je upola tako dobra, bit ce dobro...
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.51 seconds. Snitz Forums 2000