forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/06/2014 : 23:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
U zemlji Dakota
Zagor
ZG MX 17 | 286 str.
by King warrior

Chico je nestao! Izgleda da ga je neko oteo i zarobio. Prateći trag njegovih kidnapera, Zagor poslije dugog puta stiže do velikih prerija kojima vladaju Dakote. Duhu Sa Sjekirom neće biti lako da nađe saveznika i da shvati kome da vjeruje, jer oni koji su oteli debelog Meksikanca znaju i istinu o sudbini bijele žene, koja je umrla prije nekog vremena.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Gru
Average Member

839 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 24/06/2014 : 09:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by tinton

Zaboravih Mortimere, njih si čitao (mislim, prva dva)?

Dosadno štivo. Što je tim gore kada shvatiš da je Burattini kopirao prilično kvalitetne predloške.

Ne znam šta je Bure kopirao

Sherlocka Holmesa.

The Great Train Robbery (1978)
http://www.imdb.com/title/tt0079240/?ref_=nv_sr_1
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/06/2014 : 11:09:45  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

U zemlji Dakota
Zagor
ZG MX 17 | 286 str.
by King warrior

Lepa recka

ali više od svega volim kad vidim spontano unošenje ovakvih stvari

Još jedna od interesantnih stvari u stripu je odnos između Zagora i divljeg konja. Naš junak je očigledno i dobar poznavalac ovih životinja, a da bi se moglo ukrotiti jednog divljeg pastuva potrebno je i biti u dobroj fizičkoj formi, što Zagor svakako i jeste. Nije ovo prvi put da vidimo našeg junaka kako kroti konja, ali ovoga puta je nekako drugačije, ostavlja se utisak da je životinja prirasla srcu našem junaku. On u jednom momentu govori ako se ne vrati da puste konja na slobodu, međutim, Zagor se vratio, tj.ostao je živ, ali se konju gubi svaki trag u stripu. Mislim da je to šteta, Mignacco je izgleda smakao sa uma ovu životinju i tu je pomalo ostalo sve nedorečeno. Mislim da stvarno ne bi bio neki problem da je jednu stranicu izdvojio u kojoj je mogao da prikaže kako Zagor lično pušta konja na slobodu. Upravo neki stripovi sa životinjama mogu da budu dirljiviji nego kada se radi o međuljudskim odnosima, sjetite se samo Kenove epizode „Lovčeva Lilly“. Mislim da ne treba ni spominjati Kapetana Mikija i njegovog konja Napoleona, vjernog prijatelja malog rendžera u bezbrojnim avanturama. Možda i nije izvodljivo kod Zagora uvesti jednog životinjskog prijatelja kao glavnog lika u smislu da bude često prisutan u avanturama Duha Sa Sjekirom, ali kao što sam rekao, ovo je bila šansa da se napravi jedan manji emotivni momenat koji bi ostavio dobar utisak na nas, fanove ovog serijala. Kada već govorimo o kućnim ljubimcima, u ovom maxiju pojavljuje se i jedna medvjedica. Naravno da naš junak i zvijer dolaze u skuob, ali i ovdje može da se primijeti da Zagor ima srce za životinje. Nakon što je medjvjed napao Duha Sa Sjekirom, ovaj je odlučio na kraju da poštedi životinju jer ima mladunče. Iako se ta zvijer sumnjiči da je ubica otete bijele žene, ipak Zagor misli da je medvjedica reagovala instinktivno da bi zaštitila svoje mlade. Baš što se tiče tih okršaja sa zvijerima, mogli smo u toku trajanja serijala da vidimo razne rasplete. Ponekad je Zagor ubio neke od zvijeri s kojima se sukobio, a ponekad je pokazao samilost. To dosta varira i od toga koji autor piše scenario, nisu svi ljudi isti, tako da i među autorima ima ljubitelja životinja koji samo nerado pišu priče u kojima se životinje ubijaju.

Ono što mi prolazi kroz glavu su ta dva oružja koja nosi za pojasom, s jedne strane revolver, tipično bjelačko oružje, s druge strane sjekira, zaštitni indijanski znak. Zagorovo tijelo stoji u suštini između ta dva oružja, isto kao i on sam što stoji između Indijanaca i bijelaca. Uvijek se poteže pitanje kojoj strani on više pripada, vjerovatno je to nešto na što ni on sam ne bi znao da odgovori. Tu je, baš između ta dva naroda, mada položaj sjekire i objašnjenje da mu je to omiljeno oružje, navodi me da pomislim da on ipak više perferira crvenokožce. Možda će jednog dana i doći u situaciju da će morati da bira kojoj strani pripada, teško da će vječno moći da sjedi na dvije stolice.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 24/06/2014 11:10:40
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 24/06/2014 : 15:29:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:
Originally posted by DeeCay

U zemlji Dakota
Zagor
ZG MX 17 | 286 str.
by King warrior

Lepa recka

ali više od svega volim kad vidim spontano unošenje ovakvih stvari

Još jedna od interesantnih stvari u stripu je odnos između Zagora i divljeg konja. Naš junak je očigledno i dobar poznavalac ovih životinja, a da bi se moglo ukrotiti jednog divljeg pastuva potrebno je i biti u dobroj fizičkoj formi, što Zagor svakako i jeste. Nije ovo prvi put da vidimo našeg junaka kako kroti konja, ali ovoga puta je nekako drugačije, ostavlja se utisak da je životinja prirasla srcu našem junaku. On u jednom momentu govori ako se ne vrati da puste konja na slobodu, međutim, Zagor se vratio, tj.ostao je živ, ali se konju gubi svaki trag u stripu. Mislim da je to šteta, Mignacco je izgleda smakao sa uma ovu životinju i tu je pomalo ostalo sve nedorečeno. Mislim da stvarno ne bi bio neki problem da je jednu stranicu izdvojio u kojoj je mogao da prikaže kako Zagor lično pušta konja na slobodu. Upravo neki stripovi sa životinjama mogu da budu dirljiviji nego kada se radi o međuljudskim odnosima, sjetite se samo Kenove epizode „Lovčeva Lilly“. Mislim da ne treba ni spominjati Kapetana Mikija i njegovog konja Napoleona, vjernog prijatelja malog rendžera u bezbrojnim avanturama. Možda i nije izvodljivo kod Zagora uvesti jednog životinjskog prijatelja kao glavnog lika u smislu da bude često prisutan u avanturama Duha Sa Sjekirom, ali kao što sam rekao, ovo je bila šansa da se napravi jedan manji emotivni momenat koji bi ostavio dobar utisak na nas, fanove ovog serijala. Kada već govorimo o kućnim ljubimcima, u ovom maxiju pojavljuje se i jedna medvjedica. Naravno da naš junak i zvijer dolaze u skuob, ali i ovdje može da se primijeti da Zagor ima srce za životinje. Nakon što je medjvjed napao Duha Sa Sjekirom, ovaj je odlučio na kraju da poštedi životinju jer ima mladunče. Iako se ta zvijer sumnjiči da je ubica otete bijele žene, ipak Zagor misli da je medvjedica reagovala instinktivno da bi zaštitila svoje mlade. Baš što se tiče tih okršaja sa zvijerima, mogli smo u toku trajanja serijala da vidimo razne rasplete. Ponekad je Zagor ubio neke od zvijeri s kojima se sukobio, a ponekad je pokazao samilost. To dosta varira i od toga koji autor piše scenario, nisu svi ljudi isti, tako da i među autorima ima ljubitelja životinja koji samo nerado pišu priče u kojima se životinje ubijaju.

Ono što mi prolazi kroz glavu su ta dva oružja koja nosi za pojasom, s jedne strane revolver, tipično bjelačko oružje, s druge strane sjekira, zaštitni indijanski znak. Zagorovo tijelo stoji u suštini između ta dva oružja, isto kao i on sam što stoji između Indijanaca i bijelaca. Uvijek se poteže pitanje kojoj strani on više pripada, vjerovatno je to nešto na što ni on sam ne bi znao da odgovori. Tu je, baš između ta dva naroda, mada položaj sjekire i objašnjenje da mu je to omiljeno oružje, navodi me da pomislim da on ipak više perferira crvenokožce. Možda će jednog dana i doći u situaciju da će morati da bira kojoj strani pripada, teško da će vječno moći da sjedi na dvije stolice.

Oslicno,stvarno odlicno receno.Mada mozda mu je sekira omiljenija jer je prvo tiho oruzje(ne pravi buku)ne moraju da se kupuju meci i takve stvari...
Mada i moje misljenje je da je naklonjeniji Indijancima, a Sclavi je to pitanje uveo u Divovima Dobra i Zla(VC OP 14).

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22375 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/06/2014 : 20:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Hvala.
Bas sam se bio raspisao, naleti tako dan gdje rijeci izlaze same od sebe.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/06/2014 : 22:04:33  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Evo mog osvrta na Zagorov maxi Tajanstveni otok i osvrt na Burattinijevu naraciju u ovoj epizodi posto smo na prethodnoj stranici imali kracu raspravu o Burattiniju.

Dnevnik citanja

Tajanstveni otok

Potpuno me je iznenadio pocetak epizode! Morao sam da bacim pogled ponovo na prvu stranu da vidim da li je stvarno Burattini napisao ovu pricu.

Najbolji deo ove price je Burattinijeva naracija, u ovoj epizodi on opipava teren sa flesbekovima i priprema nas za ,,Coveka koji je pobedio smrt" gde nas isto na pocetku epizode baca u sred dogadjaja a tek nam posle objasnjava situaciju uz flesbekove.

Takodje Burattini primenjuje proverenu strategiju iz svog ranijeg odlicnog rada ,,Mocvare robijaša" i stavlja Zagora na celo robijasa koji i nisu toliko zli kao sto se cini na prvi pogled.
Dobili smo zanimljivog lika u ovoj epizodi robijasa Inka, zastrasujuceg izgleda ali dobrog srca kojeg bih voleo ponovo da vidim, ali ne kao potpuno dobrog lika nego da je idalje na ivici zakona.

Posle 200. strane malo pada kvalitet epizode, ima dosta dijaloga i nisam ocekivao da ce naici na pleme ludih crnaca, nadao sam se da ce otkriti neko cudoviste ala King Kong (po atmosferi ova epizoda dosta vuce na novu verziju filma King Konga Pitera Dzeksona i na istoimenu kompjutersku igricu). Zavrsni obracun je odlican, bas napet i krvav, kakav i treba da bude.

Chiarolla je kao stvoren za ovakve price, tmurne kisovite i zastrasujuce, ne treba njemu davati one epizode sa Indijancima i u Darkvudu jer tu ne moze da dodje do izrazaja njegov talenat za pravljenje turobne atmosfere i imao je par bas impresivnih kadrova!
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 25/06/2014 : 13:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Ljudovi, gdje se još Zagi susreće sa Sivim Vukom osim u onoj početnoj epizodi s teksaškim rendžerima (oko 20. broja SD) i one sage gdje ima epizoda Pod zastavom Meksika?

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 25/06/2014 : 13:55:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Evo mog osvrta na Zagorov maxi Tajanstveni otok i osvrt na Burattinijevu naraciju u ovoj epizodi posto smo na prethodnoj stranici imali kracu raspravu o Burattiniju.

Dnevnik citanja

Tajanstveni otok

Potpuno me je iznenadio pocetak epizode! Morao sam da bacim pogled ponovo na prvu stranu da vidim da li je stvarno Burattini napisao ovu pricu.

Najbolji deo ove price je Burattinijeva naracija, u ovoj epizodi on opipava teren sa flesbekovima i priprema nas za ,,Coveka koji je pobedio smrt" gde nas isto na pocetku epizode baca u sred dogadjaja a tek nam posle objasnjava situaciju uz flesbekove.

Takodje Burattini primenjuje proverenu strategiju iz svog ranijeg odlicnog rada ,,Mocvare robijaša" i stavlja Zagora na celo robijasa koji i nisu toliko zli kao sto se cini na prvi pogled.
Dobili smo zanimljivog lika u ovoj epizodi robijasa Inka, zastrasujuceg izgleda ali dobrog srca kojeg bih voleo ponovo da vidim, ali ne kao potpuno dobrog lika nego da je idalje na ivici zakona.

Posle 200. strane malo pada kvalitet epizode, ima dosta dijaloga i nisam ocekivao da ce naici na pleme ludih crnaca, nadao sam se da ce otkriti neko cudoviste ala King Kong (po atmosferi ova epizoda dosta vuce na novu verziju filma King Konga Pitera Dzeksona i na istoimenu kompjutersku igricu). Zavrsni obracun je odlican, bas napet i krvav, kakav i treba da bude.

Chiarolla je kao stvoren za ovakve price, tmurne kisovite i zastrasujuce, ne treba njemu davati one epizode sa Indijancima i u Darkvudu jer tu ne moze da dodje do izrazaja njegov talenat za pravljenje turobne atmosfere i imao je par bas impresivnih kadrova!

Pristojan je ovo maxi, meni mnogo bolji od Zemlje Dakota i predstojećeg Zatvora na jezeru
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 25/06/2014 : 13:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

Ljudovi, gdje se još Zagi susreće sa Sivim Vukom osim u onoj početnoj epizodi s teksaškim rendžerima (oko 20. broja SD) i one sage gdje ima epizoda Pod zastavom Meksika?

Mislim da je to to. Nema ga drugdje.
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 25/06/2014 : 14:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

quote:

Hvala!

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 25/06/2014 : 14:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

quote:

Da, šteta s obzirom da je riječ o odličnom liku.
+Crni medvjed, Veliko stopalo...
Mignacco je zeznuo stvar u "Divljoj zemlji".

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 25/06/2014 : 17:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ahh...tintone i going going
Hvala na citljivosti topica. Takve vas volim. Kapa do poda

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Gru
Average Member

839 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 27/06/2014 : 11:16:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
Jel može jedno pitanje (ne brinite, nije vezano ni uz crtače ni uz scenariste Zagora :) )? Što je sa Ludensovim izdanjima "Biblioteka Zagor", jel to stalo skroz nakon pete knjige ili ide dalje?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/06/2014 : 11:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gru

Jel može jedno pitanje (ne brinite, nije vezano ni uz crtače ni uz scenariste Zagora :) )? Što je sa Ludensovim izdanjima "Biblioteka Zagor", jel to stalo skroz nakon pete knjige ili ide dalje?

To vjerojatno ni oni sami ne znaju.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/06/2014 : 14:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gru

Registar NSK kaže da ide dalje:

quote:
Naslov: Zagor / [crtež Gallieno Ferri; scenarij Guido Nolitta; prijevod Damir Zovko].
Izdanje: 1. izd.
Impresum: Zagreb: Ludens, 2014.
Materijalni opis: 168 str: ilustr.; 22 cm.
Nakl. cjelina: Biblioteka Zagor; knj. 6
Sadržaj: Zagorov gnjev = La furia di Zagor; Strvinar = L’avvoltoio; Duga noć = La lunga notte

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 27/06/2014 : 15:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Kratka zanimljivost:
Prije točno 20 godina, u 6 mjesecu, na kioscima se pojavio Riječni duh. Kako bi se reklo: sjećam se ko da je jučer bilo.

Čudi me da se već prošli mjesec nitko nije sjetio obljetnice izlaska Lova na vuka i ostale Bonelijane.

Slobodna Dalmacija

Bok, kako si.
Go to Top of Page

almon
New Member

Croatia
249 Posts

Member since 13/11/2009

Posted - 27/06/2014 : 17:43:47  Show Profile Show Extended Profile  Send almon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Kratka zanimljivost:
Prije točno 20 godina, u 6 mjesecu, na kioscima se pojavio Riječni duh. Kako bi se reklo: sjećam se ko da je jučer bilo.

Čudi me da se već prošli mjesec nitko nije sjetio obljetnice izlaska Lova na vuka i ostale Bonelijane.

Slobodna Dalmacija

Riječni duh je izašao u 5 mjesecu, a Lov na Vuka u 4 mjesecu 1994.
Kapetanova tajna u 7 mjesecu.
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 27/06/2014 : 20:38:05  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
kako bilo proletilo je 20 godina

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 28/06/2014 : 16:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Ne znam jel netko možda već stavio prije mene, ali evo verzije Vernijevog vampira:

Slika nije baš nešto vidljiva, ali ipak...
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 28/06/2014 : 16:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Stara Ferrijeva ilustracija došla na naslovnicu.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/06/2014 : 16:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Ahh...tintone i going going
Hvala na citljivosti topica. Takve vas volim. Kapa do poda

Hvala Patak druze! Bice jos Dnevnika citanja!

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/06/2014 : 16:45:07  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
@Tintilinic

Ovdje idu slike, evo stavio sam ti i Vernijevog vampira tamo:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=19852&whichpage=341

Edited by - solar on 28/06/2014 16:46:05
Go to Top of Page

Gru
Average Member

839 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 29/06/2014 : 22:02:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Gru

Registar NSK kaže da ide dalje:

quote:
Naslov: Zagor / [crtež Gallieno Ferri; scenarij Guido Nolitta; prijevod Damir Zovko].
Izdanje: 1. izd.
Impresum: Zagreb: Ludens, 2014.
Materijalni opis: 168 str: ilustr.; 22 cm.
Nakl. cjelina: Biblioteka Zagor; knj. 6
Sadržaj: Zagorov gnjev = La furia di Zagor; Strvinar = L’avvoltoio; Duga noć = La lunga notte

Hvala na informaciji!
Samo mi je malo čudno to "168 str."?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/06/2014 : 22:44:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Debelo se smanjio broj stranica kolekcionarca a to nikako nije dobro.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 29/06/2014 : 23:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Cijena?
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.54 seconds. Snitz Forums 2000