Dio ljeta 2014-te mogu odvojiti stripu. U okviru mojih besplatnih a poučnih izlaganja, pripremio sam skicu nekoliko zanimljivih tema. Poslušajte:
tema 1 - Pojašnjenje tobožnjeg "predugačkog uvoda" u priču o prvom Kandraxu; svi komentari sa scoma promašuju iz neznanja
tema 2 - Sedam fundamentalnih stripovskih zabluda scene i šire
tema 3 - Naši autori se bave irelevantnim stvarima, dok im bitne teme izmiču; uz strip Grob u prašumi; nemoć Kordeja, Macana i drugih da daju konačni hrvatski strip!?
Vi si sada premišljajte i promišljajte te nakon odvagivanja svih za i protiv, odlučite se za jednu temu koja vas najviše intrigira. Svoj izbor popratite kratkim ali jezgrovitim komentarom. Bilo bi dobro da se razvije diskusija, da se sukobe mišljenja koja je to od ponuđenih tema ključna za ljeto 2014-te. Mislite dobro i mislite puno, jer samo će jedna od tema biti dana publici, dok će preostale dvije biti uskraćene.
Također se sekirajte i strepite oko angažmana: ukoliko ocijenim da niste predano pristupili niti poklonili dužnu pažnju ovom gestu dobre volje i plemenitosti, neću održati ni jedno, ma ni najmanje predavanje u okviru zadanih tema.
boli me qrac za temu broj jedan, broj dva biče zabluda u iber, zato biram broj tri, pa da vidim gde i kako ga seru hrvacki strip majstori več sedamdeset godina i zašto su trebali baš partizani, pa da se stvori tatastrip. Evo ovoliko na prvu bez dugog promišljanja i polaganja pažnje.
Odlicno! Pozdrav tri put najvecem! Sve tri teme su zanimljive i sluze za otvaranje nasih ociju i nuznoj pomoci da ne zivimo dovijeka u zabludi, ali tema broj 2 mi nekako djeluje najepskije. (Iako je i treca tema i vise nego zanimljiva, a i prva bi mi pomogla jer je i meni uvod u prvog Kandraksa pre dugacak. Ali, kad se mora izbrati, onda broj 2.)
Tema broj 3. Kada su domaći autori u pitanju, tu je moja znatiželja najveća...a ovako na prvu, Maurović, Kordej, Macan...po mome, tri su svijeta različita i vrlo rado ću pročitati sve što bude napisano(razglabano) o domaćim autorima...
Tema 1 – Čemu raspravljati kad lijepo možete poslati mail scenaristu (ako je živ) i vjerojatno dobiti potpuno banalan razlog zašto je to tako napravio. Ocjena: irelevantno + krivi podforum
Tema 2 – Nema specifikaciju o kojoj se sceni radi, a iz onog “i šire” može se zaključiti kako je riječ o domaćoj pa odgovor na ovo pitanje mora biti sadržan u raspravi na Temu 3. Ocjena: suvišno ako se raspravlja o temi 3
Tema 3 – Ova tvrdnja je djelomično točna i možda sadrži razloge razilaženja hrvatske strip publike i hrvatskih strip autora. Ocjena: važno jer može doprinjeti raspetljavanju gordijskog čvora
Tema broj 2. Imam osjećaj da se svi mi koji činimo "stripovsku scenu" trenutno nalazimo u umjetno osvjetljenoj tamnici. Naše ruke kroz rešetke od mjedi sežu ka suncu, prema Istini. Hoće li nas Ona osloboditi ili zarobiti?
Ako stinky ZNA onda željno iščekujem odgovore na temu broj 2. Ali također, nadam se da će stinky počiniti akt milosrđa te poput pravog viteza darovati Istinu i na temu broj 3.
Tema broj jedan je za mene jako zanimljiva jer se slažem da vod nije nimalo predugacak dapače, taj dio stripa mi se najviše sviđa. Bilo bi dobro čuti o tome od stinkyja s obzirom da je, što se Zagora tiče jedan od većih znalaca na forumu, ali to je ipak samo jedan strip, jedan Zagor.
Tema broj dva je puno opcenitija i zato mi se vise sviđa i zato sam je odabrao. Ne znam Šta bi se iza toga moglo skrivati, ali se vidi da je tema zanimljiva. Svakako najbolji izbor.
Tema broj tri je vrhunska. Sam naslov je odlično postavljen. Predavanje bi sigurno bilo zanimljivo ako ne bi otislo previše u ekstrem iako bi i u tom slučaju vrijedilo poslušati, a hrvatski strip je uvijek zanimljiv.
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!