Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/02/2014 : 17:31:19
|
quote: Originally posted by going going
Uzeo sam XIII serijala na Sajmu i sada uzivam polako cituckajuci serijal.
1. 2. i 3. broj su mi odlicni cista 10! 4. broj malo slabiji i 5. broj mi je malo previse zbrzan i malcice dosadan ali idalje dobar. Sada sam na 6. broju i svidja mi se mnogo vise od 5.broja!
Marketprint je izdao 19 brojeva, kolko jos brojeva ima i jel zavrsen serijal? Vidim ima i neki spin off XIII mistery? Citao sam ovaj topik ali malo mi je sve konfuzno pa ako bi neko mogao da mi objasni, unapred hvala! (naravno bez spojlera)
ja sam pročitao ovih 19 Van Hamovih albuma i prezadovoljan sam serijalom. Jeste da je bilo mnogo bolje da se okončao na polovini , ali ajde šta je tu je, i ta druga polovina ima svojih sjajnih delova. U ovom žanru, meni najbolji strip.
Spin off XIII Mistery koji objavljuje Stripoteka, i koja ima dodoirnih tačaka sa glavnim serijalom, ali su opet priče za sebe, je sasvim pristojan.
A nastavak redovne serije nakon povlačenja Van Hama me trenutno ne interesuje, jer gledam na to kao na pokušaj da se do kraja izmuze zlatna krava, što će preći kad tad u totalnu komercijalizaciju i srozavanje kvaliteta ovog kultnog serijala; a drugi razlog je što pretpostavljam da će se ovo otegnuti u nedogled, a za takve stvari zaista nemam živaca.
Tako da ti je moja preporuka mladi prijatelju - drž se Prvih 19 brojeva redovne serije, a sa obzirom na laku nabavljivost i nisku cenu, nabavi i Stripoteke sa spin off epizodama.
A ako zavoliš ovaj strip kao ja, nabavi ga onda i u integralima Bookglobea u koloru.Tu je tek pravo uživanje u čitanju. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11885 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 16/02/2014 : 17:40:19
|
Hvala Anto !
U poslednje vreme sam se bas zainteresovao za Francusko Belgijsku produkciju tako da gutam sve sto ima da se pronadje za prihvatljive pare! Nabavicu Stripoteke!
|
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2514 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 05/09/2014 : 18:06:55
|
Procitao XIII Mystery 5 Steve Rowland (scanlation, kolor) - dobro, opet dobra "misterija", ovaj put saznajemo sve (ili skoro sve?) o Stevu, not a nice picture. Zanimljivo, kako je Kim opisala oca, kada prizna Stevu da je njen otac osnivac SPADS-a a ovaj ga hvali, ona ga pita je li gledao Dirty Dozen, Lee Marvin je njezin otac. He he.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
DragonSlayer
New Member
Croatia
266 Posts
Member since 22/01/2013 |
Posted - 09/09/2014 : 21:41:21
|
Evo baš sam u stripoteci pročitao onu epizodu "Mangust", pa me zanima odakle početi čitati XIII tj. koji izdavač i po kojoj cijeni? |
When I die, I want to die like my grandfather who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12948 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11885 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 09/09/2014 : 22:44:36
|
quote: Originally posted by DragonSlayer
Evo baš sam u stripoteci pročitao onu epizodu "Mangust", pa me zanima odakle početi čitati XIII tj. koji izdavač i po kojoj cijeni?
A imas i od Marketprinta prvih 19 brojeva u zasebnim albumima, ali u crno beloj verziji.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 10/09/2014 : 08:17:47
|
Plus ovih 19 Marketprintovih brojeva si mogao (i jos mozes?) dobiti po simbolicnoj cijeni od 1900 dinara, znaci manje od 17 eura. Nazalost, samo u Srbiji, ali ako nađes nekoga tko bi ...
|
|
|
|
DragonSlayer
New Member
Croatia
266 Posts
Member since 22/01/2013 |
Posted - 10/09/2014 : 23:19:00
|
Hvala na brzim odgovorima, bacam se na ove integrale |
When I die, I want to die like my grandfather who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Posted - 11/09/2014 : 18:47:44
|
XIII Misterija broj 5: Sriv Roulend
ovu epizodu potpisuje maestralni Fabien Nuri, a crtež je delo (nekog) Žurinea (ili kako se već čita) i mogu reći da je (crtež) sasvim pristojan, čak i c/b varijanti na ultra tankom Stripotekinom papiru.Verujem da izgleda daleko bolje u boji.
Nuri radi odličan posao u ovom broju Misterija, koji govori o mladosti Stiva Roulenda i upoznavanju sa Kim Karington, a pre svega opisuje uzroke koji će od Stiva napraviti nemilosrdnog ubicu i način na koji je uvučen u igru moćnika;saznaćemo bliže i o ulozi Kim u celoj ovoj intrizi.
Ono što je meni zapalo za oko je da se ovde otkriva identitet broja I.Ne sećam se da je ovo negde direktno spomenuto (mislim naprvih 19 epizoda redovne serije)?Ili jeste, stvarno ne mogu da se ovoga setim?
U svakom slučaju, ova epizoda mi je odlična, sve je odlično uklopljeno sa redovnom serijom, ništa novo značajno nije rečeno, ali su se otkrile brojne sitnice koje su bitne za još jasniju sliku na čitavu priču. |
Edited by - anto on 11/09/2014 23:45:16 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 11/09/2014 : 19:58:52
|
quote: Originally posted by anto
XIII Misterija broj 6: Sriv Roulend
mislis broj 5
Meni se cini da je bilo pojasnjeno ko je broj 1. Ali ne bih dao ruke u vatru za to. Vec je proslo dosta vremena od kada sam citao serijal.
Ma da, valjda je bilo. Evo, imas i ovdje: http://en.wikipedia.org/wiki/XIII_(comics)
|
|
Edited by - Poli on 11/09/2014 20:02:48 |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2863 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 13/09/2014 : 21:58:14
|
Nisam jos citao serijal, pa me zanima, mogu li prvo procitati recimo ovaj poslednji broj Stripoteke? Ili sadrzi neke spojlere, pa je eto bolje slistiti kompletan serijal, pa se onda baciti na ovo, sto izlazi u Stripoteki?
|
Taylor. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Posted - 13/09/2014 : 22:08:52
|
quote: Originally posted by mike
Nisam jos citao serijal, pa me zanima, mogu li prvo procitati recimo ovaj poslednji broj Stripoteke? Ili sadrzi neke spojlere, pa je eto bolje slistiti kompletan serijal, pa se onda baciti na ovo, sto izlazi u Stripoteki?
kompletan serijal, pa XIII misterija u Stripoteci;nikako drugačije. ali pre svega toga, Ralpha Aznama. |
Edited by - anto on 13/09/2014 22:09:46 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
mike
Senior Member
Slovenia
2863 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 13/09/2014 : 23:44:26
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by mike
Nisam jos citao serijal
Zezas!? Pored svih stripova koje si kupio ...
Paaa.. Bas zato. Ima toliko svega, da nikako ne stignem do te XIII.. A kamoli Ralpha .
Ali eto, sa druge strane, Largo Wincha sam procitao prvih 12 albuma (od 18 objavljenih na engleskom). Sad recimo zavrsavam Ennisov run na Punisheru. |
Taylor. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 16/09/2014 : 19:56:53
|
ovu epizodu potpisuje maestralni Fabien Nuri, a crtež je delo (nekog) Žurinea (ili kako se već čita) i mogu reći da je (crtež) sasvim pristojan, čak i c/b varijanti na ultra tankom Stripotekinom papiru.Verujem da izgleda daleko bolje u boji.
Nuri radi odličan posao u ovom broju Misterija, koji govori o mladosti Stiva Roulenda i upoznavanju sa Kim Karington, a pre svega opisuje uzroke koji će od Stiva napraviti nemilosrdnog ubicu i način na koji je uvučen u igru moćnika;saznaćemo bliže i o ulozi Kim u celoj ovoj intrizi.
Ono što je meni zapalo za oko je da se ovde otkriva identitet broja I.Ne sećam se da je ovo negde direktno spomenuto (mislim naprvih 19 epizoda redovne serije)?Ili jeste, stvarno ne mogu da se ovoga setim?
U svakom slučaju, ova epizoda mi je odlična, sve je odlično uklopljeno sa redovnom serijom, ništa novo značajno nije rečeno, ali su se otkrile brojne sitnice koje su bitne za još jasniju sliku na čitavu priču.
Kako nije? Pa otkriven je u epizodi br. 12 Suđenje, koja je najprije prije 13-14 godina objavljena kao pirat, pa u MP albumu i na koncu u BG integralu br. 4.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Posted - 17/09/2014 : 15:12:25
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
U svakom slučaju, ova epizoda mi je odlična, sve je odlično uklopljeno sa redovnom serijom, ništa novo značajno nije rečeno, ali su se otkrile brojne sitnice koje su bitne za još jasniju sliku na čitavu priču.
Kako nije? Pa otkriven je u epizodi br. 12 Suđenje, koja je najprije prije 13-14 godina objavljena kao pirat, pa u MP albumu i na koncu u BG integralu br. 4.
a hebi ga - zaboravio sam, rekoh već da nisam siguran da li je ovo negde rečeno. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12948 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 22/12/2014 : 14:58:53
|
quote: Originally posted by supermark
jel ovaj serijal završen u Belgiji? i jel bookglobe pokrio sve?
Nije, nastavljen je nakon broja 19, posljednjeg koji potpisuju njegovi kreatori, Jean Van Hamme i William Vance. Do sada je izašlo 23 albuma.
A tu je još i 7 albuma spin-off serijala, XIII Mystery.
Bookglobeovih do sada objavljenih četiri integrala pokrivaju prvih 12 albuma. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 22/12/2014 : 15:30:04
|
nadao sam se da je taj serijal stao na broju 19 to bi znacilo da pstoji kolika-tolika sansa da bookglobe kompletira serijal ovako te sanse nema :( |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Posted - 22/12/2014 : 16:18:00
|
BG verovatno planira da integralima pokrije Van Hamov opus, to jest 19 albuma. Isto kao i Marketprint. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
Topic |
|