Author |
Topic |
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 16/09/2014 : 20:05:12
|
Opet ja...ajde dobro
1-Na maskembalu na temu stripovi bi dosao kao? 2-Kada bi stvarao superheroja za strip, kojim bi ga mocima obdario? 3-Najbolji Sidekick/s u stripu starih ZS i LMS? 4-Koji je serijski lik u Bande dessinée po tebi na 1 mjestu? 5-Kada bi mogao snimiti film dali bi to bila Modesty Blaise ili Axa? 6-Za visokobudetnu seriju, izabrao bi Rip Kirby ili Dick Tracy? 7-Kojeg bi zaboravljenog strip junaka ponovo volio reanimirati? 8-Jesi li ikad zaplakao citajuci strip i koji je to bio strip? 9-Izdvoji 1 najdrazi strip iz svoje kolekcije. 10-Kada bi strip bio boja, koje bi boje bio?
Pitanja idu za clana kiky. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 19/09/2014 : 21:39:46
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Opet ja...ajde dobro
1-Na maskembalu na temu stripovi bi dosao kao? 2-Kada bi stvarao superheroja za strip, kojim bi ga mocima obdario? 3-Najbolji Sidekick/s u stripu starih ZS i LMS? 4-Koji je serijski lik u Bande dessinée po tebi na 1 mjestu? 5-Kada bi mogao snimiti film dali bi to bila Modesty Blaise ili Axa? 6-Za visokobudetnu seriju, izabrao bi Rip Kirby ili Dick Tracy? 7-Kojeg bi zaboravljenog strip junaka ponovo volio reanimirati? 8-Jesi li ikad zaplakao citajuci strip i koji je to bio strip? 9-Izdvoji 1 najdrazi strip iz svoje kolekcije. 10-Kada bi strip bio boja, koje bi boje bio?
Pitanja idu za clana kiky.
1. pošto redovito vježbam i baš sam fino izdefinirao svoje tijelo, vjerovatno bi došao kao neki strip junak koji voli istaknuti svoje atribute u uskoj majici i još užim levisicama... dakle, došao bih odjeven kao Zagor.
2. da može telepatski mijenjati ljudske umove na svoju sliku i priliku - nazvao bih ga Totally Tarian
3. gručo - sarkastičan, ironičan, pun duha... a iskreno, drugih se trenutno ne mogu sjetiti.
4. e, mene si naš'o zajebavat.
5. axa - sexploitation kind of movie na tragu roberta rodrigueza, ali sa puno više stila, karaktera, priče i poante.
6. ulažem jokera
7. niti jednog. vjerujem da ih je velika večina ipak zaboravljena s dobrim razlogom.
8. ne. niti jedan strip me nikada nije rasplakao. niti od tuge, niti od sreće, niti od jada...
9. oči neznanca - nathan never
10. bio bi bijele boje - kao simbol poštovanja, rođenja, mira, jednostavnosti, nevinosti i mladosti. |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 19/09/2014 : 23:06:04
|
Zašto svi pišete gručo? Zar nije to lik napravljen prema komiku Groucho Marxu? Kojeg prezime se izgovara graučo! jbvs gručo |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 20/09/2014 : 06:41:54
|
U Dnevnikovim izdanjima su pisali Gručo pa je to ostalo u kolektivnoj svijesti svih koji su ikad uzeli epizodu DD-a u ruke. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38105 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 20/09/2014 : 15:47:09
|
quote: Originally posted by trolodtroje
OK Hvala. Vidi se da nisam pročitao više od dva DD-ja.
Za kaznu procitaj koji od Superbooka "posvecenih" Grucu i grucizmu. Ili bi radije self-flagellation?
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
Posted - 20/09/2014 : 16:03:44
|
opcija 1: odmah kad pročitaš i napišeš recenziju recimo Watchmena ili Kraljevstvo tvoje opcija 2: odmah kad te vidim na protestima podrške Janši opcija 3: odmah kad smažeš u BTC king size horse-burger |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38105 Posts
Posted - 20/09/2014 : 16:27:32
|
opcija 1: odmah kad pročitaš i napišeš recenziju recimo Watchmena ili Kraljevstvo tvoje opcija 2: odmah kad te vidim na protestima podrške Janši opcija 3: odmah kad smažeš u BTC king size horse-burger
Ovo zadnje moze, bez burgera, ali sa svim prilogama.
|
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Posted - 22/09/2014 : 18:45:04
|
ja upućujem sljedeći set pitanja markosu;
1. koliko te omiljeni ti ken parker oblikovao kao osobu? 2. treba li neke stripove s vremenom prerasti? 3. odaberi tri fibrina naslova i sugeriraj idealnu glazbenu podlogu koja bi pasala za svaki od njih za vrijeme čitanja? 4. koji je najrazvikaniji strip bez ikakvog razloga? 5. najbolji (konkurentski) izdavač stripova na ovim prostorima? 6. bonelli je... (dovrši rečenicu). 7. najbolja i najgora stvar u svezi imanja vlastitog strip portala? 8. tri najbolja teksta ikad objavljena na ovome sajtu su..? 9. najvjernije preneseni strip junak na filmsko platno? 10. karakteristike lošeg stripa su..? |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 23/09/2014 : 10:36:04
|
odgovori na kikačeva |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Posted - 23/09/2014 : 14:31:34
|
preletio sam topik i nisam primijetio da je već netko prozvao markosa. no, svejedno, pravila ovog topika su jasna i nema izvlačenja ;) |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19702 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 23/09/2014 : 16:31:18
|
probali su več s markosom pa ništa.
Ništa jer nisu uspili sastaviti pitanja, a ne jer Markos nije htio. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 24/09/2014 : 00:59:57
|
1. koliko te omiljeni ti ken parker oblikovao kao osobu?
Pročitao sam ga u vrijeme kad su moje formativne godine već bile daleka prošlost, pa ne bih rekao da je uopće utjecao na mene kao osobu. Više se moj svjetonazor i senzibilitet ionako poklapaju s vrijednostima/idealima koji su u Kenu prisutni, pa je stoga bilo puno lakše/prirodnije poistovjetiti se s takvim likom. S druge strane, Darko mi je nekoliko puta dobacio (što u šali, što ozbiljno, kako on to inače zna) nakon što sam odbio neki njegov prijedlog (polu-šala, polu-ozbiljan) - "Da, zato što Ken Parker to nikad ne bi napravio", pa moguće da je utjecao više nego sam ja svjestan:)
2. treba li neke stripove s vremenom prerasti?
Naravno. Sve treba s vremenom prerasti. Nikad se ne zadovoljiti postojećim, učinjenim, dosegnutim, iskušanim, uvijek tražiti novo znanje, nova iskustva, nove ciljeve, nove izazove.
3. odaberi tri fibrina naslova i sugeriraj idealnu glazbenu podlogu koja bi pasala za svaki od njih za vrijeme čitanja?
Za mene su stripovi (tj. literatura općenito) i glazba vrlo ozbiljne i bitne stvari u životu. Konzumirati jedno i drugo istovremeno mi je nepojmljivo, ne mogu se dovoljno koncentrirati na oboje, pogotovo ako nije u pitanju klasična nego suvremena glazba gdje je naglasak na vokalu i stihovima. Konzumirati oboje u isto vrijeme znači izgubiti bitan dio jednog i drugog djela. Kako istovremeno slušati band kao The National i čitati strip poput Asteriosa Polypa? Nemoguće. A glazba uz koju možeš čitati Asteriosa, dakle glazba koja predstavlja samo pozadinski šum, glazba koju slušaš a da je ne čuješ, meni ionako nije glazba vrijedna spomena.
4. koji je najrazvikaniji strip bez ikakvog razloga?
Ne znam. Mislim da ne postoji zaista bezrazložno razvikan strip. Vjerujem da u svakom razvikanom stripu ima bar ponešto kvalitetne esencije, u nekom obliku. Treba se naučiti ne miješati vlastiti ukus s objektivnom ocjenom kvalitete. Osim toga, stripove koji me ne zanimaju ni ne čitam, ma koliko god razvikani bili, tako da me ne mogu ni razočarati.
5. najbolji (konkurentski) izdavač stripova na ovim prostorima?
Libellus po tehničkoj kvaliteti izdanja. Komiko po izboru naslova. Darkwood po izuzetnoj redakciji i odnosu cijene i kvalitete izdanja. Lavirint po šarmu. ...
Svatko ima nešto, nitko nema sve, pa ni Fibra. Da sam malo manje Colt, a malo više Dekara i Bernard, možda...:)
6. bonelli je... (dovrši rečenicu).
Bezbrižno djetinjstvo. Nostalgija. Veliko poštovanje prema tradiciji i zanatu.
7. najbolja i najgora stvar u svezi imanja vlastitog strip portala?
Forum.
8. tri najbolja teksta ikad objavljena na ovome sajtu su..?
Nemoguće je to sad iz glave reći, puno je dobrih tekstova objavljeno. Izabrati tri najbolja autora koja su pisali za s.com, i to je već problem, a kamoli tri najbolja teksta. Ako baš moram izabrati tri autora, meni se najviše sviđa kako pišu Djole, Mali_mate i Leo Charm, pa su njihovi tekstovi vjerojatno i najbolji.
9. najvjernije preneseni strip junak na filmsko platno?
Premalo sam gledao filmova napravljenih prema strip predlošcima. A i to malo je bilo previše. Izbjegavam ih gledati koliko je god to moguće. Predrasude, valjda. Ipak, prvi Superman će mi zauvijek ostati u sjećanju.
10. karakteristike lošeg stripa su..?
Meni osobno je strip loš onda kad mi nije stalo do njegovih likova. To je osnovno i najvažnije. A ne pomaže baš ni kad mi vrijeđa inteligenciju:) |
Trouble will find me |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 24/09/2014 : 01:34:21
|
quote: Originally posted by Markos Da sam malo manje Colt, a malo više Dekara i Bernard, možda...:)
Neko neupucen bi pomislio da je ovo provokacija ali pretpostavljam da autor sugerise da ne zeli da bude savrsen vec blize obicnom coveku. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 24/09/2014 : 02:28:06
|
quote: Originally posted by Colt
quote: Originally posted by Markos Da sam malo manje Colt, a malo više Dekara i Bernard, možda...:)
Neko neupucen bi pomislio da je ovo provokacija ali pretpostavljam da autor sugerise da ne zeli da bude savrsen vec blize obicnom coveku.
|
www.epicentercomics.com |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38105 Posts
Posted - 24/09/2014 : 08:17:19
|
Moram da se slazem sa Markovom opaskom u vezi citanja stripova i muzike (u pozadini). Mada si povremeno (na silu) stavim nesto, na kraju ipak skuzim da me samo odmice od citanja, nisam dovoljno koncentrisan kod citanja, jer me ili vuce na slusanje ili mi smeta. Jedino mozda neka lagana ambientala, nesto npr. poput The Necks "Sex".
|
|
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 24/09/2014 : 10:06:30
|
Sjajni odgovori, osim na pitanje broj 2. Ne slazem se da sve treba prerasti, jer prerastanjem gubis temelj, a kad nema temelja, nema ni cvrstog stava oko novih stvari, vec je uvijek sve na klimavim nogama. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 24/09/2014 : 11:43:27
|
quote: Originally posted by Poli
Moram da se slazem sa Markovom opaskom u vezi citanja stripova i muzike (u pozadini). Mada si povremeno (na silu) stavim nesto, na kraju ipak skuzim da me samo odmice od citanja, nisam dovoljno koncentrisan kod citanja, jer me ili vuce na slusanje ili mi smeta. Jedino mozda neka lagana ambientala, nesto npr. poput The Necks "Sex".
hitovi 80-tih nisu loši za uz čitanje stripova |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Posted - 24/09/2014 : 15:16:22
|
markos je još jednom pokazao da je najbolji odgovor često puta i onaj najkrači. odgovor na sedmo pitanje, i to u samo jednoj riječi je fenomenalan. toliko kratak, ali opet toliko jasan i sadržajan. na par ostalih pitanja sam očekivao možda nešto konkretnije odgovore, a dobio "diplomatske" pa mi se na trenutak učinilo kao da čitam ivu josipovića |
|
|
aved
Average Member
Bosnia and Herzegovina
633 Posts
Member since 25/12/2012 |
|
Topic |
|