forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1211

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 22/10/2014 : 19:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Suština je da nekima očito Bosellijevo fuširanje ne smeta. Ok ako su vam nelogičnosti nebitne pojedinosti. Ja Boselliju takvu nebrigu zamjeram, a baš zato što sam velik njegov pobornik. Ovakav pristup scenariju jasno pokazuje da je Boselli priču i cijelu sagu odradio priko kurca. To nisu nebitne pojedinosti to je nebriga, pa i ruganje.

Možda se čovjek umorio od Zagora.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3474 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 22/10/2014 : 20:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Jasno je da je bio zamoren, put sjekire je put koji iscrpljuje. Oba njegova navraćanja (Richter i Huroni) su bila površna. Izgleda da se odmorio i kvalitetno pripremio tek za južnoameričku odiseju.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 22/10/2014 : 20:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jasno je da je bio zamoren, put sjekire je put koji iscrpljuje. Oba njegova navraćanja (Richter i Huroni) su bila površna. Izgleda da se odmorio i kvalitetno pripremio tek za južnoameričku odiseju.

Kakvo ti je mišljenje o četvrtom Mortimeru? Onom na Haitiju.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3474 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 22/10/2014 : 20:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Pisao sam već o zadnjem Mortimeru.

Stereotipni Bure. Plete plete radnju, prepričava do u detalje objašnjava. Bure nikako da uravnoteži priče, tempo ide puževim korakom 4/5 priče a onda u zadnjem dijelu priča naglo prelazi u petu brzinu te se sve raspliće. Često još za kraj opet uspori te prepričava i objašnjava. Zbog toga mu i ne leže priče epskih proporcija, Bure je uvijek bolji u kratkim pričama. Što su priče dulje Bure ima većih problema sa balansiranjem tempa.

Sam lik Mortimera je izgubio karizmu te je postao trećerazredni spletkaroš. Bure je svojim opsesivnim objašnjavanjem razbio svu mistiku oko Mortimerovih zavjera. Samo se usporedi Mortimer iz prve priče i ovaj lik sa Haitija- to su posve različite osobe. Pa i sam lik Sybil se srozao, njezina funkcija u ovoj priči je da posluži kao hrana morskim psima. Sam potez mi se sviđa, Mortimer sada ima još više razloga za osvetu. Ali sama Sybil se srozala te je postala obični privjesak.

Sve u svemu nepotrebna eksploatacija i dodatno srozavanje Mortimera. Postao je dosadan i slabašan lik. Ne bih o crtežu, nije mi toliko važan (mada se da zamjetiti kako je užasno drven Vernijev crtež).
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 22/10/2014 : 20:35:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pisao sam već o zadnjem Mortimeru.

Stereotipni Bure. Plete plete radnju, prepričava do u detalje objašnjava. Bure nikako da uravnoteži priče, tempo ide puževim korakom 4/5 priče a onda u zadnjem dijelu priča naglo prelazi u petu brzinu te se sve raspliće. Često još za kraj opet uspori te prepričava i objašnjava. Zbog toga mu i ne leže priče epskih proporcija, Bure je uvijek bolji u kratkim pričama. Što su priče dulje Bure ima većih problema sa balansiranjem tempa.

Sam lik Mortimera je izgubio karizmu te je postao trećerazredni spletkaroš. Bure je svojim opsesivnim objašnjavanjem razbio svu mistiku oko Mortimerovih zavjera. Samo se usporedi Mortimer iz prve priče i ovaj lik sa Haitija- to su posve različite osobe. Pa i sam lik Sybil se srozao, njezina funkcija u ovoj priči je da posluži kao hrana morskim psima. Sam potez mi se sviđa, Mortimer sada ima još više razloga za osvetu. Ali sama Sybil se srozala te je postala obični privjesak.

Sve u svemu nepotrebna eksploatacija i dodatno srozavanje Mortimera. Postao je dosadan i slabašan lik. Ne bih o crtežu, nije mi toliko važan (mada se da zamjetiti kako je užasno drven Vernijev crtež).

Meni je već i drugo pojavljivanje bilo razočaravajuće. Sotonski Mortimer je jedna od boljih Buretovih uradaka, ali kao da poslije te epizode ni sam nije znao što će sa Mortimerom.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3474 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 22/10/2014 : 20:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Problem je što Bure sagori od prevelikog htijenja. Bure zasigurno najveći Zagorov fanatik među scenaristima. Zapravo jedini koji je bio Zagorov fan pa postao scenarist istoga. To mu je zapravo najveći teret, on izgara u želji da bude odličan, najbolji, želi nadmašiti sve. S Mortimerom je htio stvoriti novog velikog nemesisa, te je u silnoj želji isforsirao lik.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12044 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/10/2014 : 21:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Najveci problem kod Mortimera je njegovo precesto pojavljivanje.

Mali razmak izmedju prvog i drugog pojavljivanja je razumljiv, jer se u Opakom Mortimeru Zagor i Mortimer nisu ni sreli uzivo. U nastavku su se licno sukobili i posle te price je trebalo da bude duza pauza do sledeceg pojavljivanja, ali Bure se zaneo i u zelji da nam ponudi sto bolju pricu napisao je onu glupost od Zagor protiv Tkaca gde je potpuno srozao lik Tkaca!

Cetvrto pojavljivanje nije na visini prva dva, ali nije ni mnogo lose. Solidna prica koja naginje vrlo dobroj prici.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 23/10/2014 : 00:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Puče mi glava od razmišljanja
Odakle beše ova Torricellijeva tabla?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4656 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/10/2014 : 07:55:23  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
prvo sam pomislio smrtonosna močvara, ali tamo nema ovih demona šta izlaze iz vode. Slažem se sa pončom da je sibil premalo razrađen lik, ali se ne slažem da je mortimer izgubio karizmu. Meni je upravo na tragu prvih pojavljivanja, samo šta je ovdje uvučena u priču i međudržavna politika, što daje dodatnu draž priči. Priča se možda je prebrzo rasplela u zadnjem dijelu, ali to je čest problem kod mnogih drugih epizoda. Meni se svidila scena kad se mortimer slučajno sreo sa čikovom kočijom.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 23/10/2014 : 11:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Najnovija Vernijeva ilustracija.
Ale, aleeee

Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 23/10/2014 : 14:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

Ale, aleeee

Legenda
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 23/10/2014 : 14:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Nije još legenda, ali ako ovako nastavi, približit će se tome. E, sad, čekamo dežurne skeptike prema ovom crtaču, da nas "pouče" koji je to kadar Verni prekopirao, odnosno iz koje ranije Zagorove epizode.
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 23/10/2014 : 14:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Mislim, i nek sad netko kaže da ovdje Zagor nema emocija...
Vidim da je ono Jonathan Clark uz Mortimera,znači sigurno se vratio.
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 23/10/2014 : 15:10:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Ovo je savršeno... Zagor na vrhuncu!
Ajmo hejteri, raspalite

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/10/2014 : 15:20:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ma kakav Verni...
Chiarolla i Laurenti bi to bolje napravili.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 23/10/2014 : 15:43:44  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Jeben crtez

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3474 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 23/10/2014 : 15:54:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi lipo da u temi o crtačima raspravljate o Verniju...

Pročitah Burinu priču sa Gambit. Ne uspije baš kad se Bure doveže Bosellijevih likova. Sama priča je solidna, Bure na svom terenu. Ipak nije ravna demonskoj knjizi, zbog slabije atmosfere i nesnalaženja šta sa likom Gambit. Ali jasno se vidi da Bure lagodno pliva u detektivskim pričama.
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 23/10/2014 : 16:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bilo bi lipo da u temi o crtačima raspravljate o Verniju...

Evo zalijepio sam crtež u rasprave o crtačima

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19896 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/10/2014 : 17:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ale, aleeee

Slike ne idu u ovaj topic!
Čak ni u onaj o crtačima (iako je to prihvatljivo).

Za to je tu ultimate, ne znam u čemu je problem.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 24/10/2014 : 11:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tintilinic

quote:

Ale, aleeee

Legenda

Ajde da se jave sada oni pametnjakovići i da kazu da je ovo sranje, pa Rubini nikada ni priblićno ne bi mogao da uradi nešto kao što je Verni odradio ovde.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17075 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 24/10/2014 : 12:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Uvijek će biti onih koji ne vole Vernija, zato što kopira Ferrija. I puno više nas koji ga volimo baš zbog toga što to tako dobro radi. Verni spašava esenciju serijala, a to je Ferrijev crtež. Čovjek to majstorski radi i nek crta što više!
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 24/10/2014 : 12:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Uvijek će biti onih koji ne vole Vernija, zato što kopira Ferrija. I puno više nas koji ga volimo baš zbog toga što to tako dobro radi. Verni spašava esenciju serijala, a to je Ferrijev crtež. Čovjek to majstorski radi i nek crta što više!

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22355 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/10/2014 : 13:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uvijek će biti onih koji ne vole Vernija, zato što kopira Ferrija.

On ne kopira Ferrijev stil, vec bukvalno precrtava. Mislim da je to najveci razlog zasto ga ljudi ne podnose.
Kladim se da je i ovaj novi crtez dio po dio precrtan, slicno kao sto je nedavno uradio i sa vampirom:

Edited by - King Warrior on 24/10/2014 13:05:10
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17075 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 24/10/2014 : 13:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A tebe, Željko, čekamo da mu se pridružiš. S vama dvojicom serijal će ponovo zmirišati na zlatne 80-e, želim ti posao tamo pa da sjednemo u taj vremelpv
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17075 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 24/10/2014 : 13:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
htjedoh napisati - zamirišati :)
Go to Top of Page
Page: of 1211 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.75 seconds. Snitz Forums 2000