forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/01/2015 : 22:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by nagor

Nadnaravan neprijatelj (tipa Kandrax, Rakosi…) – možda neki pakleni indijanac-vrač, koji ima neke neriješene račune sa Zagorom iz prošlosti i želi raditi pizdarije u Darkwoodu… šteta što Sclavi svog Demonskog masku nije stavio skroz u nadnaravno. Baš fali jedan jeben indijanski zlikovac. Ne bih htio da se pojavi neki random lik ko Thunderman i sad odjedanput je on neki jebeni zlikovac. Sa nadnaravnim neprijateljima, pogotovo potencijalnim arch nemesisima treba pripremiti teren i uvesti ih pravilno.

Nešto slično je i meni prošlo kroz glavu.
Indijanac sa natprirodnim moćima, možda čak i u dobroj fizičkoj formi, ipak su najinteresantniji direktni sukobi glavnih protagonista.
No dobro, u suštini svaki lik bi mogao postati dobar potencijalni negativac, sve je do autora.

Ono što sigurno ne bi bilo dobro je reciklaža Mortimera ili neki sličan lik u tom pravcu.

Da, dobra ideja sa Indijancem/vračom i slažem se da bi ga trebalo uvesti pravilno, na način da se iz epizode u epizodu u darkvudu stvaraju sve veći problemi a on iz sjene vuče poteze. Treba stvoriti neku misterioznu atmosferu u kojoj Zagor npr. više nikome od indijanskih poglavica ne može vjerovati, a svi pomalo šapuću o tom vraču.
Tu bi se dala izvući možda i mini-saga od desetak epizoda.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 03/01/2015 : 23:21:46  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Imam i ja ideju za neku slijedeću epizodu, nisam siguran da li bila ovakvih epizoda u serijalu ali vrijedi probati i ovo:

- Prvo vidimo Pleasant Point, miran kao i uvijek ali u jednom trenutku grupica Indijanaca, otprilike jedno 30-tak kojima je lice oboje pola crveno i sa čudnim strelicama i sjekirama napadaju godišnji skup, eto prodavaca u Pleasant Pointu i tu počinje priča. Nakon nekoliko dana Zagor dobiva pismo od pukovnika Perry da dođe u utvrdu jer mu je potrebna pomoć Tamo saznaje kako se dogodio pokolj u Pleasant Pointu ali i u plemeni Cree gdje su isto čudnovati Indijanci napali. Nakon toga Zagor kreće u istraživanje, ali dobija dimnu poruku od Tonke da dođe u selo Mohawka jer on zna ko se krije iza pokolja. Tamo Zagor saznaje da čudnovate Indijance vodi bivši Mohawk kojeg je Tonka prije nekoliko godina otjerao iz sela jer je bio previše ambiciozan i nekoliko puta pokušao da smjeni Tonku i zarati. Takođe, on vodi preko hiljadama pobunjeničkih Indijanaca. Zatim Zagor dobiva poruku od plemena Cayuga, no Zagor je u čudu jer se sječa nekadašnje pustolovine kada je morao da spasi one tri djevojke od Hawaka. Kada tamo zajedno stiže sa Chicom, Cayuge ih hvataju i vežu za stub te Zagor saznaje da su i dalje u pobuni i da su se udružili sa drugim Indijancima koji ubijaju. Zatim tu stupa vođa, strašni Indijanac bez desnog oka sa vučjim krznom na glavi i crnim plaštom. On mu saopštava kako planira da izvrši napad na Harrisburg te ostavlja Zagora i Chica u rukama Cayuga. Ali nakon nekoliko sati, Mohawci dolaze da spase dvojicu prijatelja e uništavaju selo Cayuga, te zajedno sa vojskom napreduju prema Harrisburgu, ali kada tamo dolaze tu se dešava pravcati pakao jer je pola stanovništva poubijano i masakrirano. No to nije sve, po cijeloj Americi se dešavaju pobune plemena koji se pridružuju ovim drugima te u cijeloj Americi počinje rat, pa čak u nekoliko pokušaja napadi na Washington.
Zagor zatim zajedno sa ostalim plemenima i vojskom kreće u lov na čudnovatog vođu te nakon nekoliko mjeseci u razruđenom Washingtonu, jer je Amerika pala od strane pobunjenika, Zagor stoji sa puškom na vrhu jedne zgrade sa snajperskim sočivom kako cilja na vođu koji ima sastanak sa drugim vođima u parlamentu. No u toj zgradi gdje je Zagor je smješten TNT, te zgrada eksplodira ali Zagor preživljava, i na kraju završava u velikoj tvrđavi. Ali se ponovo dešava napad na tvrđavu te kontra snage uspijevaju da savladaju pobunjenike te Zagor u finalnom okršaju ubija vođu koji pada na pod sa krova i ubada se na koplje. I nakon nekoliko mjeseci sve se vraća u normalu, ali nakon nekoliko sati u noć dvojica likova pričaju kako im plan napreduje i kako je sve proteklo kako su planirali u vezi pobune Indijanaca i kako njihov pravi plan tek prijestolji...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/01/2015 : 02:12:01  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Sada sam pronasao jednu zanimljivost.

Thunderbirds odnosno Ptice gromovnici koje su veoma bitan deo price o Zagoru i njegovom postanku (opisane u epizodi Darkvudu godine nulte) nisu Burattinijeva izmisljotina vec stvarno postoje u Indijanskoj mitologiji. Dakle nije samo Bosseli taj koji prvo istrazuje pa pise epizode, nego i Burattini.

Širom mnogih severnoameričkih starosedelačkih kultura, ovo stvorenje se opisuje na iste načine. Opisano je kao velika ptica, koja je sposobna da stvara oluje i grmi dok leti. Navodno ima i dva roga na glavi te zube unutar kljuna

Cak se spominju i vidjanja iz novijih vremena iz 19. i 20. veka. Neki naucnici su izneli pretpostavku da je to ustvari izumrla vrsta dinosaurusa pteranodon.

Evo koga interesuje vise moze da procita o njima na stranicama Wikipedije.
http://en.wikipedia.org/wiki/Thunderbird_(mythology)
http://en.wikipedia.org/wiki/Thunderbird_(cryptozoology)
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9440 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 04/01/2015 : 10:24:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Pa koliko se sjećam Boseli pticu gromovnik spominje još u Aljasci, također važan dio priče iako ne samo u vezi Zagora.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 04/01/2015 : 12:09:36  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Pročitao još jednu snježnu priču.

Strah na Visokoj Sierri
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-64-65-strah-na-visokoj-sierri/248/

Da, broj 401 - prva priča nakon zlatnog Boselli-Burattini razdoblja. Snježne priče i »ekspedicijske« priče su uvijek zanimljive i ovdje imamo jedno i drugo – šačica odabranih kreće u snježna brda potražiti ubojicu. Predstavljaju nam se Marzorati i D'arcangelo. Solidan debi iako ovaj prvi više nije pisao Zagora, niti je ovaj drugi nacrtao nešto bolje od ovog. Prava R-rated priča– nasilna i prljava sa realističnim zlikovcima (pogotovo onaj gradonačelnik Golgote i njegovi sinovi – obitelj ko da je stigla iz »Deliverence-a«). Nema puno takvih naslinih priča u serijalu… scena u kojoj vukovi jedu ljudske šake je originalna.

Caleb je jedan od boljih luđaka-krvoloka u serijalu – jak, pametan i brutalan, iako je njegov glavni motiv malo prenategnut - želi se osvetiti šefu Golgote jer mu je bio loš tata- moglo je tu biti nešto više u pozadini, ali dobro… nije ni bilo previše stranica za neku jaču razradu (vidi se to na kraju). Plus Marzoratiju što je ubacio »Osvetu vudu« kroz Čikov geg. Takve stvari su uvijek dobrodošle.

D'arcangelo mi je ovdje u redu, jer me na trenutke svojim prljavim snježnim krajolicima podsjetio na Marcella i njegove artičke pejzaše iz »Nestalog istraživača«, iako Marcello za razliku od D'arcangela zna crtati ozbiljne face. Naslovnice su mi odlične.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17041 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 04/01/2015 : 12:20:33  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
D'arcangelo je ovdje najbolji ikad. Nikad to više nije ponovio.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 04/01/2015 : 12:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Pa ti si baš zagrizao za snježne priče.
Nisam čitao ovu priču ali prema ovome što vidim face likova mi se čine dobre, osim možda Zagorove.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 04/01/2015 : 13:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Tu je bia solidan ali u presudi po kratkom postupku ocaj da mu vise nikad nebi da Zagora u ruke

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 04/01/2015 : 13:47:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Meni se baš sviđa D'Arcangelov crtež, jedan od najboljih u sbe, nekako lepršav, sa puno dinamike i lijepih lica likova.

Edited by - Tintilinic on 04/01/2015 13:47:44
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/01/2015 : 15:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
I meni je D'Arcangel oduvek bio sasvim korektan i dosta dobro je crtao.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2645 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 04/01/2015 : 16:09:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tintilinic

Meni se baš sviđa D'Arcangelov crtež, jedan od najboljih u sbe, nekako lepršav, sa puno dinamike i lijepih lica likova.

Treba biti bas mudar za reci da je D'Arcangelo jedan od najboljih u SBE. Citas ti sto osim Zagora?

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 04/01/2015 : 16:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Očito ću morati stavljati posebne znakove za sarkazam...
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 04/01/2015 : 17:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ova priča mi je bila strašna. Nisam mogao spavati koliko me se dojmila. (stvarno ne zezam se) Atmosfera i napetost te tjeraju da čitaš dalje i žališ što je samo 94 table.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/01/2015 : 17:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Epizode „Obojeni Čovjek“ i „Prijetnja iz svemira“.
Obje priče su ispale totalni ćorak, pogotovo u slučaju Obojenog Čovjeka. Dok je ovaj lik ispao totalna vic figura, jedan od najlošijih Zagorovih neprijatelja ikad, Joker je još uvijek najpoznatiji i najbolji negativac u svijetu stripa.
Slično je ispalo i u priči sa jeftinom kopijom legendarnog Predatora.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/01/2015 : 17:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Meni je D´arcangelov rad na Zagoru vrlo dobar i jako drag.
Kako je napisao recenzent Willer, dosta vuče na Milazza i Kena, a to je već ogroman plus.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/01/2015 : 17:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Meni je isto D´arcangelo sasvim solidan. Nije savršen, ima dosta mana, ali da je baš toliko loš...ne znam baš.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19047 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 04/01/2015 : 19:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Meni je D´arcangelov rad na Zagoru vrlo dobar i jako drag.
Kako je napisao recenzent Willer, dosta vuče na Milazza i Kena, a to je već ogroman plus.

to se zezaš?...
usporeduješ Milazza i D,rkangela?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 04/01/2015 : 20:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Bez obzira kome bio dobar ili loš D'Arcangelo je skoro nebitan lik na Zagoru, radio je tek 3 priče iz redovne serije a ni onaj maxi nije mogao puno pokvariti jer je dopunjavao Donatellija koji je bio na kraju karijere.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7142 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 04/01/2015 : 20:55:49  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Uh, meni je D'darcangelo dobar samo u toj prvoj prici, ostalo mi je jako lose, kao da se covjek zurio, potezi su mu tako nesigurni, kao da skecira.

A ona prica Obojeni covjek (da posudim Acestrokovu omiljenu uzrecicu ): "Majko mila!" To mi je na nivou one dvije price sa Von Axelom, znaci jedne od najneuvjerljivijih prica u cijelom serijalu. "Predator" mi i nije tako los jer mi Chiarollin abstraktni crtez fino pase toj prici pa se lakse proguta.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels

Edited by - D.J. on 04/01/2015 20:58:05
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17041 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 04/01/2015 : 21:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Epizode „Obojeni Čovjek“ i „Prijetnja iz svemira“.
Obje priče su ispale totalni ćorak, pogotovo u slučaju Obojenog Čovjeka. Dok je ovaj lik ispao totalna vic figura, jedan od najlošijih Zagorovih neprijatelja ikad, Joker je još uvijek najpoznatiji i najbolji negativac u svijetu stripa.
Slično je ispalo i u priči sa jeftinom kopijom legendarnog Predatora.

Uh, da... Ove dvije priče su sramota serijala.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 04/01/2015 : 22:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao Obojenog čovjeka ali jesam Prijetnju iz svemira... tu ne znaš što je veća katastrofa, priča ili crtež.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12941 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/01/2015 : 00:02:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pročitao još jednu snježnu priču.

Strah na Visokoj Sierri
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-64-65-strah-na-visokoj-sierri/248/

Da, broj 401 - prva priča nakon zlatnog Boselli-Burattini razdoblja. Snježne priče i »ekspedicijske« priče su uvijek zanimljive i ovdje imamo jedno i drugo – šačica odabranih kreće u snježna brda potražiti ubojicu. Predstavljaju nam se Marzorati i D'arcangelo. Solidan debi iako ovaj prvi više nije pisao Zagora, niti je ovaj drugi nacrtao nešto bolje od ovog. Prava R-rated priča– nasilna i prljava sa realističnim zlikovcima (pogotovo onaj gradonačelnik Golgote i njegovi sinovi – obitelj ko da je stigla iz »Deliverence-a«). Nema puno takvih naslinih priča u serijalu… scena u kojoj vukovi jedu ljudske šake je originalna.

Caleb je jedan od boljih luđaka-krvoloka u serijalu – jak, pametan i brutalan, iako je njegov glavni motiv malo prenategnut - želi se osvetiti šefu Golgote jer mu je bio loš tata- moglo je tu biti nešto više u pozadini, ali dobro… nije ni bilo previše stranica za neku jaču razradu (vidi se to na kraju). Plus Marzoratiju što je ubacio »Osvetu vudu« kroz Čikov geg. Takve stvari su uvijek dobrodošle.

D'arcangelo mi je ovdje u redu, jer me na trenutke svojim prljavim snježnim krajolicima podsjetio na Marcella i njegove artičke pejzaše iz »Nestalog istraživača«, iako Marcello za razliku od D'arcangela zna crtati ozbiljne face. Naslovnice su mi odlične.

Kao što rekoh, najbolja epizoda Zagora ikad.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/01/2015 : 01:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znao sam da ćeš se javiti.

Dobra je priča... nije baš "najbolja ikad."

Edited by - nagor on 05/01/2015 01:23:49
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12941 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/01/2015 : 01:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Znao sam da ćeš se javiti.

Dobra je priča... nije baš "najbolja ikad."

Za mene jest. Po meni je ovo Zagorov kreativni vrhunac. Sjajno napisan i nacrtan napeti triler s elementima horrora. Zagorova ideologija biva suočena s onim najgorem što se krije u ljudskom umu, utjelovljeno u galeriji živopisnih i iščašenih likova, atipičnih za serijal.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Space Marine
Senior Member

Croatia
1301 Posts

Member since 08/09/2013

Posted - 05/01/2015 : 02:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Space Marine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido
Sjajno napisan i nacrtan napeti triler s elementima horrora. Zagorova ideologija biva suočena s onim najgorem što se krije u ljudskom umu, utjelovljeno u galeriji živopisnih i iščašenih likova, atipičnih za serijal.

S ovime se slažem
Ova priča ostaje u sječanju nakon čitanja, sam po sebi je dinamična i čita se u dahu. Izbor likova i njihove među-problematike fenomenalan.
Sad jedino ne znam je li najbolja, ali sigurno ulazi u top 10

Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay.
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.5 seconds. Snitz Forums 2000