forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 215

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 26/03/2015 : 23:54:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Od Eisnera su mi ostale u odličnom sjećanju:
Contract with God
A Life Force
Dropsie Avenue i
To the Heart of the Storm.

Čudi me da se Fibra nije odlučila za Eisnera budući da mi se to čini stripom koji se uklapa u izdavačku koncepciju.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/03/2015 : 00:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Od Eisnera su mi ostale u odličnom sjećanju:
Contract with God
A Life Force
Dropsie Avenue i
To the Heart of the Storm.

Čudi me da se Fibra nije odlučila za Eisnera budući da mi se to čini stripom koji se uklapa u izdavačku koncepciju.

Koliko znam, Vedis drži prava za Eisnera i do sada je izdao četiri njegova stripa.

Mislim da bi Marko mogao eventualno dobiti prava na Eisnerovog Spirita, jer je to DC-jevo.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 27/03/2015 : 09:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Mislim da bi Marko mogao eventualno dobiti prava na Eisnerovog Spirita, jer je to DC-jevo.

čovjeće, to bi bio vrhunac, inače sam već duži niz desetljeća uvjeren da je jedna velika šteta što na ovim prostorima nemamo komplet uvida u Spirita ... znam, izlazilo je u Stripoteci ali to nekako opet nije to, tamo nije bilo kontinuiteta
mislim da je to baš prava stvar za neku Orku Specijal, malu, debelu i masnu....

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/03/2015 : 10:12:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

quote:

čovjeće, to bi bio vrhunac, inače sam već duži niz desetljeća uvjeren da je jedna velika šteta što na ovim prostorima nemamo komplet uvida u Spirita ... znam, izlazilo je u Stripoteci ali to nekako opet nije to, tamo nije bilo kontinuiteta
mislim da je to baš prava stvar za neku Orku Specijal, malu, debelu i masnu....

Hm, teško. Kompletan Eisnerov Spirit reprintan je u 26 knjiga, a svaka ima cca 200 stranica.

Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 27/03/2015 : 14:17:14  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
sveukupno 5200 strana ... ufff, nisam to znao
ipak i neki tračak nade, ne da nije nemoguće, ako je Čarobna započela sa Princem Valiantom, dalo bi se i to, ili bar neki presjek kroz to

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12513 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 27/03/2015 : 14:38:47  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
U Njemačkoj to izdaje Salleck. Do sada izdate 22 knjige s 200-240 stranica. Zadnji broj izišao u ožujku 2015.

Have mercy
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 27/03/2015 : 14:41:22  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
ajoj ajoj već ridam i plaćem ... jel još treba da režem prsa i posipam rane pepelom ;o/

Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 05/04/2015 : 17:36:21  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Pročitao Napad Titana od DW. Šta reći crtež tipičan za mange sa dosta detalja i sjenčenja, što se radnje tiče ukratko divovi jedu ljude koji su se skrili iza veliki zidova, serijal obečava mada vas prvi broj neće oboriti s nogu. Ono što me je iznenadilo je ( spoiler alert)---> naizgled glavni lik sa početka stripa ( za koji sam mislio da je glavni lik serijala) na kraju završava tragično, i radnja se prebacuje na sporednog lika.
Uglavnom, nisam se pokajao što sam kupio ovaj strip. Moja preporuka.

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 05/04/2015 : 21:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
WE3 Granta Morisona. Vrlo dobra ideja, nešto slabija realizacija, mislim da je trebao još jedan album u sredini da malo iskistalizira karaktere doktorice i pogotovo životinjskog trojca da se više emotivno involviramo.
Ocjena 7/10

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 06/04/2015 : 10:20:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Chicanos!

Trillo-Riso, svaka preporuka za one koji vole kratke epizode povezane u jednu životnu priču. Daleko da je ovo najbolje od Trilla, ali je odlično.

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/04/2015 : 15:03:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Ostavit ću ovaj osvrt i na ovoj temi:

quote:

Ako ne volite čitati stripove koji u vama izazivaju snažan osjećaj neugode, onda svakako izbjegavajte stripove Shoheija Manabea.

Već u njegovim prvim stripovima, Smuggler i Dead End, vidljivo je koje se teme provlače kroz njegove naslove. Marginalci sa samih rubova društva, koji vode bijedne živote i bivaju uvučeni u nemoguće situacije.

No, Smuggler i Dead End će biti tek priprema za njegovo istinsko remek-djelo. Manabe će svoj kreativni vrhunac dostići svojim aktualnim serijalom, Yamikin Ushijima-kun (Ushijima the Loan Shark). Strip prati Ushijimu, beskrupuloznog kamatara koji novac uglavnom posuđuje ovisnicima o kockanju i alkoholu. Ukoliko dužnici ne mogu vratiti novac, Ushijima uvijek nađe način kako će naplatiti dugovanja, i pritom izvrgnuti ruglu naivnost svojih žrtava. U tim trenucima strip zađe u neke od najtamnijih aspekata ljudskog postojanja. Crtež je realističan, ali grub, i kao takav sjajno dočarava tamni ton stripa. Ushijima the Loan Shark je sjajan strip, briljantan u svojoj odvratnosti. Čitajući ga, najvjerojatnije ćete spoznati nešto novo o sebi. I da, pritom ćete imati osjećaj kao da vam je netko izbio zube.

Edited by - Mr. Bushido on 08/04/2015 15:04:35
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/04/2015 : 15:33:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
I još jedan, ponešto dopunjen:

quote:

John Ostrander je jedan prilično zanimljiv autor, scenarist koji podjednako dobro barata likovima i radnjama, kao i temama i nekim vrlo škakljivim pitanjima. Njegovi najbolji stripovi kreću se u jednoj zoni moralnog i etičkog sivila.

Jedan od njegovih najboljih radova je serijal Suicide Squad, koji je od 1987. do 1992. godine pisao za izdavačku kuću DC. Naziv "Suicide Squad" javlja se već 1959. godine, ali u znatno drukčijem izdanju, kao naziv tima pustolova koji se bori protiv čudovišta. Ostrander koristi stari naziv kako bi oko njega ispleo jedan znatno kompleksniji koncept. Ovaj serijal počiva na intrigantnoj premisi. Naime, svijet je krajem 1980-ih godina jedno politički nestabilno mjesto. Hladni rat je još uvijek u tijeku, zemljama trećeg svijeta vladaju više ili manje (ne)stabilne diktature, a Bliski istok postaje rasadnik terorista. U takvim uvjetima, kako jedna sila poput SAD-a može osigurati svoje određene interese?

Rješenje? Amanda Waller - inteligentna i ambiciozna državna službenica, koja se podjednako dobro kreće političkim, vojnim i špijunskim vodama. Njezina ideja je jednostavna. Superman, Batman i ostali superheroji pune zatvore superzločincima, koji bivaju osuđeni na visoke kazne. Ako superheroji neće biti voljni raditi prljave poslove da bi zaštitili interese SAD-a, možda superzločinci bi. Uz određenu dozu uvjeravanja, jasno. Waller osniva prigodno nazvan samoubilački odred, sastavljen od superzločinaca, te lojalnih ljudi i iskusnih špijuna koji bi trebali voditi i koordinirati tim u opasnim situacijama. Kriminalci odlaze u akcije jer im je obećano smanjenje kazne za svaku obavljenu misiju. Naravno, ako prežive misije koje su, pogađate - samoubilačke.

Ostrander vrlo spretno barata šarolikom grupom likova. Svakog od njih krase specifičan set demona i motivatora, koji bivaju dodatno istraženi između samoubilačkih misija, u razgovorima s psiholozima i zatvorskim kapelanom. Nadalje, Ostrander pazi da ovaj "suicide" u naslovu ne bude samo ukras. Ljudi umiru, a zamjena ima u izobilju.

Deadshot, jedna od okosnica ekipe, tijekom izlaženja serijala dobio je svoj mini-serijal, gdje smo imali priliku vidjeti koliko je on zapravo sjeban lik. Ovaj mini-serijal direktno je vezan uz radnju matičnog serijala i mislim da spada među najbolja Ostranderova djela. Tijekom 2007. i 2008. godine Ostrander se vratio svojoj kreaciji, napisavši mini-serijal Suicide Squad: From the Ashes, koji je Walleričin tim suočio s prijetnjama novog milenija, kao i nekim kosturima iz ormara.

Ostrander je zajedno sa Kim Yale, svojom suprugom, ispleo jedno zanimljivo žanrovsko klupko, koje uključuje superherojštinu, špijunažu i tadašnja dnevnopolitička zbivanja. Sve to začinjeno s jednom intrigantnom selekcijom likova i sjajnim zapletima.

S današnjim odmakom, posebno je zanimljivo gledati koliko je Suicide Squad postao utjecajan strip, te kako je njegov DNA vidljiv u djelima mnogih drugih autora.

Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 13/04/2015 : 16:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
Posto ja ne umijem (zaboravio) da kacim slike evo linka za meni dobru knjigu Joan japanski stil nacrtano za frnacuze valjda prvo i obojeno prelijepo akvarelom odlicnog Jap crtaca Yoshikazu Yasuhiko koji je isto tako crtao poznatu mangu Gundam Ima na amazonu sad izlaze tvrdokoricne knjige bice 12?) ali to je drugi strip..

Inace procitao sam knjigu 1 i cekam 2 i 3 (ovo bi inace bilo lijepo vidjeti u integralu)..strip se zove Joan (radnja Francuska)..izgleda je ovaj autor uradio neke druge stvari za frnacuze kao Jesus ali na engleski nema od Comics One jer su bankrotirali koju godinu nazad
http://www.amazon.com/Joan-Volume-1-Yoshikazu-Yasuhiko/dp/1588990907/ref=pd_sim_b_2?ie=UTF8&refRID=0316VZ6R79N4WGCZQ12K
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/04/2015 : 23:41:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Bilo je najavljeno da će ga Darkwood objaviti.

Šteta što su neki od nas smrtnici.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/04/2015 : 00:05:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
I što neki drugi ne vode dovoljno računa o toj činjenici.

Pa se moram krpati s Biser stripom i Super eksom.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 14/04/2015 00:07:51
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/04/2015 : 00:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da ce to uskoro u Darkvudovom izdanju, sto vise francuskog westerna to bolje!
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 14/04/2015 : 01:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
Izgleda interesantno samo sto manje dimenzije da ne nudu knjizurine teske i visoke bespotrebno..ako treba ok, ali ponekad izdavaci pretjeraju kao da izdaju art knjige za nekoliko kolekcionara a mislim da je trziste premalo za nekoliko razlicitih dimezija pa treba nesto izmedju za svakoga dovoljno dobro
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 24/04/2015 : 09:17:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Up za Sinišu

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/04/2015 : 13:47:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Još malo starijih osvrta, nešto dopunjenih.

quote:

Uz iznimku nekoliko mini-serijala objavljenih tijekom 1990-ih godina, Jonah Hex je praktički od 1987. godine bio na jednom dugoročnom mirovanju. Godine 2005. vratit će se u velikom stilu, sa novim serijalom koji scenaristički potpisuju Justin Gray i Jimmy Palmiotti.

Za mene su ovo najbolji stripovi o Hexu i neki od najboljih western stripova koje sam imao priliku pročitati. Gray i Palmiotti su fino modernizirali Hexov svijet, ponudili svoju interpretaciju likova i njihove prošlosti, te pričama dali jednu dodatnu notu brutalnosti i surovosti, koja nije samo tjelesna, već i psihološka. Nasilje u ovim stripovima nije isključivo eksploatacijskog karaktera, već jedna sveobuhvatna tema o stanju ljudskog uma koje to isto nasilje proizvodi i provodi.

No, serijal je upečatljiv i zbog činjenice da je epizode i naslovnice crtala jedna krema crtača, s američke i svjetske scene. Tako su brojeve ilustrirali Jordi Bernet, J. H. Williams III, Eduardo Risso, Phil Noto, Russ Heath, Darwyn Cooke, Paul Gulacy, Dick Giordano, Billy Tucci, Brian Stelfreeze, Fiona Staples, Jeff Lemire i Giuseppe Camuncoli. Naslovnice su ilustrirali Brian Bolland, Richard Corben, Bill Sienkiewicz, Frank Quitely i Walter Simonson.

Bernet je ilustrirao najveći dio od 70 epizoda.

Kokreator Hexa, Tony DeZuniga, ilustrirao je nekoliko brojeva serijala, a s Grayem i Palmiottijem stvorio je i grafički roman Jonah Hex: No Way Back.

Go to Top of Page

sinisa123
New Member

110 Posts

Member since 24/03/2010

Posted - 24/04/2015 : 18:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sinisa123 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Up za Sinišu

Ok. Onda ovdje nastavljam. Ti prebaci one ostale.

Junji Ito

Već par dana na preskok čitam horor priče Junjia Itoa https://en.wikipedia.org/wiki/Junji_Ito. Kada su u pitanju priče o duhovima i generalno azijski natprirodni horor, vjerovatno od ovog autora boljeg nema, bar kad je strip u pitanju. Ito je jedan od najzaslužnijih za bum japanskog horora sa kraja 90-tih. Većina tih filmova su adaptacije njegovih priča ili su rađene po njegovim idejama. E sad, ja nikad nisam bio fan ove vrste horora, pročitao sam par epizoda čisto iz radoznalosti, međutim, priče su toliko dobro napisane da vas prosto tjeraju da čitate dalje. Epizode su minijature od po nekoliko tabli, neke su malo duže, ali uglavnom se radi o kratkim pričama. Na filmu ove teme znaju da budu dosadne, ali u Itovom stripu priče o duhovima dobijaju potpuno novu dimenziju: kratke su, nabijene, nema lutanja u priči, nema nepotrebnih rukavaca i nabacanih likova. Neke od njih su zaista creepy, neke imaju samo dobre twistove na kraju, ali ni jedna me nije ostavila ravnodušnim. Uglavnom, sjajna kolekcija koju treba provjeriti.

Ps. Kad skinete, ne zaboravite da se čita sa desno na lijevo.

http://shaolinovspajz.blogspot.com/
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 24/04/2015 : 19:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

Još malo starijih osvrta, nešto dopunjenih.

[quote]Originally posted by Mr. Bushido

Uz iznimku nekoliko mini-serijala objavljenih tijekom 1990-ih godina, Jonah Hex je praktički od 1987. godine bio na jednom dugoročnom mirovanju. Godine 2005. vratit će se u velikom stilu, sa novim serijalom koji scenaristički potpisuju Justin Gray i Jimmy Palmiotti.

Za mene su ovo najbolji stripovi o Hexu i neki od najboljih western stripova koje sam imao priliku pročitati. Gray i Palmiotti su fino modernizirali Hexov svijet, ponudili svoju interpretaciju likova i njihove prošlosti, te pričama dali jednu dodatnu notu brutalnosti i surovosti, koja nije samo tjelesna, već i psihološka. Nasilje u ovim stripovima nije isključivo eksploatacijskog karaktera, već jedna sveobuhvatna tema o stanju ljudskog uma koje to isto nasilje proizvodi i provodi.

No, serijal je upečatljiv i zbog činjenice da je epizode i naslovnice crtala jedna krema crtača, s američke i svjetske scene. Tako su brojeve ilustrirali Jordi Bernet, J. H. Williams III, Eduardo Risso, Phil Noto, Russ Heath, Darwyn Cooke, Paul Gulacy, Dick Giordano, Billy Tucci, Brian Stelfreeze, Fiona Staples, Jeff Lemire i Giuseppe Camuncoli. Naslovnice su ilustrirali Brian Bolland, Richard Corben, Bill Sienkiewicz, Frank Quitely i Walter Simonson.

Bernet je ilustrirao najveći dio od 70 epizoda.

Kokreator Hexa, Tony DeZuniga, ilustrirao je nekoliko brojeva serijala, a s Grayem i Palmiottijem stvorio je i grafički roman Jonah Hex: No Way Back.

[quote]U strava , obozavam Hexa

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Edited by - mr murdoc on 24/04/2015 19:06:18
Go to Top of Page

sinisa123
New Member

110 Posts

Member since 24/03/2010

Posted - 09/05/2015 : 19:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sinisa123 a Private Message  Reply with Quote
The Fabulous Furry Freak Brothers

Furry Freak Brothers je jako zabavan stonerski strip o tri džankija kojima se život vrti oko toga kako naći drogu. Očekivao sam humor u stilu Kramba, koji mi je uvijek bio suvoparan bez obzira na teme koje je forsirao, ali ovo je daleko od toga. . Inflacija ovakvih stripova i filmova (prije svega filmova) posljednjih godina prilično je devalvirala temu , ipak ovaj strip je prethodio svemu. Strip je nastao 60-tih godina, autor je bio dio te hipi kulture, tako da vjerovatno ima mnogo autentičnih detalja. Fazoni nisu samo na prvu, već vrlo inteligentno smišljeni kratki zapleti koji su ponekad urnebesni. Podjećaju na najbolje radove Džonija Rajana, Angry Youth Comics i slične, na koje je ovaj strip sigurno uticao. Postoji i izdanje na srpskom, prevod Flavia Rigonata sa početka 90-tih, eno ga na Limundu (Braća Frik), pa ko je zainteresovan nek kupi ili već skida sa neta.

http://shaolinovspajz.blogspot.com/

Edited by - sinisa123 on 09/05/2015 19:12:51
Go to Top of Page

nikia
Junior Member

Serbia
405 Posts

Member since 22/11/2008

Posted - 21/05/2015 : 19:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send nikia a Private Message  Reply with Quote
Kupovao sam Greystorma kako je izlazio a počeo čitati tek sada.Nikako da dođe na red.Jučer epizode 1,2 a danas 3-6.Prve dve solidne,zanimljive.Treća onako,četvrta opet fina kao prve dve a onda peta i šesta izuzetno dobre.Kao da je do tada sve bio uvod u radnju.Uopšte nisam znao o čemu se radi u serijalu i na koju stranu će da krene i nisam očekivao ništa a opet me priča iznenadila.Jedva čekam sutra pa da vidim kako će teći dalje.Preporuka svima koji nisu čitali da ga nabave.

Zaboravio da se potpiše.
Go to Top of Page

Ðango nema milosti
Starting Member

58 Posts

Member since 15/02/2015

Posted - 23/05/2015 : 18:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Ðango nema milosti a Private Message  Reply with Quote
" Klara-Carlos Trillo & Eduardo Maicas"
Ljudi čitajte Klaru.Klara zna "Znanje"....:-)...trebalo bi je staviti u školu za lektiru.Ocijena 11/10..Eh sjeboh se 10/10...hahahah...:-))))
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12513 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/05/2015 : 17:36:19  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, čita li tko ove Trollove od Troye?
Ja sam na 7. albumu i mogu reći da je ovo jako zabavno. Koja ekipa!

Ne boje ničega osim vode! Evo kako izgleda reakcija na kišu

Ovako izgleda mučenje trola

A ovako piju vino

Čeka me još 10 albuma i koliko sam vidio još nekih desetak serijala koji su manje-više vezani za svijet Troye

Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 215 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000