Author |
Topic |
Peyo
Advanced Member
Croatia
10348 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 26/03/2015 : 23:54:02
|
Od Eisnera su mi ostale u odličnom sjećanju: Contract with God A Life Force Dropsie Avenue i To the Heart of the Storm.
Čudi me da se Fibra nije odlučila za Eisnera budući da mi se to čini stripom koji se uklapa u izdavačku koncepciju. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 27/03/2015 : 00:21:16
|
quote: Originally posted by Peyo
Od Eisnera su mi ostale u odličnom sjećanju: Contract with God A Life Force Dropsie Avenue i To the Heart of the Storm.
Čudi me da se Fibra nije odlučila za Eisnera budući da mi se to čini stripom koji se uklapa u izdavačku koncepciju.
Koliko znam, Vedis drži prava za Eisnera i do sada je izdao četiri njegova stripa.
Mislim da bi Marko mogao eventualno dobiti prava na Eisnerovog Spirita, jer je to DC-jevo. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 27/03/2015 : 09:40:38
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Mislim da bi Marko mogao eventualno dobiti prava na Eisnerovog Spirita, jer je to DC-jevo.
čovjeće, to bi bio vrhunac, inače sam već duži niz desetljeća uvjeren da je jedna velika šteta što na ovim prostorima nemamo komplet uvida u Spirita ... znam, izlazilo je u Stripoteci ali to nekako opet nije to, tamo nije bilo kontinuiteta mislim da je to baš prava stvar za neku Orku Specijal, malu, debelu i masnu.... |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Posted - 27/03/2015 : 10:12:33
|
quote: Originally posted by boddhisatva
Mislim da bi Marko mogao eventualno dobiti prava na Eisnerovog Spirita, jer je to DC-jevo.
čovjeće, to bi bio vrhunac, inače sam već duži niz desetljeća uvjeren da je jedna velika šteta što na ovim prostorima nemamo komplet uvida u Spirita ... znam, izlazilo je u Stripoteci ali to nekako opet nije to, tamo nije bilo kontinuiteta mislim da je to baš prava stvar za neku Orku Specijal, malu, debelu i masnu....
Hm, teško. Kompletan Eisnerov Spirit reprintan je u 26 knjiga, a svaka ima cca 200 stranica. |
|
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Posted - 27/03/2015 : 14:17:14
|
sveukupno 5200 strana ... ufff, nisam to znao ipak i neki tračak nade, ne da nije nemoguće, ako je Čarobna započela sa Princem Valiantom, dalo bi se i to, ili bar neki presjek kroz to |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12513 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 27/03/2015 : 14:38:47
|
U Njemačkoj to izdaje Salleck. Do sada izdate 22 knjige s 200-240 stranica. Zadnji broj izišao u ožujku 2015.
|
Have mercy |
|
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Posted - 27/03/2015 : 14:41:22
|
ajoj ajoj već ridam i plaćem ... jel još treba da režem prsa i posipam rane pepelom ;o/ |
|
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 05/04/2015 : 17:36:21
|
Pročitao Napad Titana od DW. Šta reći crtež tipičan za mange sa dosta detalja i sjenčenja, što se radnje tiče ukratko divovi jedu ljude koji su se skrili iza veliki zidova, serijal obečava mada vas prvi broj neće oboriti s nogu. Ono što me je iznenadilo je ( spoiler alert)---> naizgled glavni lik sa početka stripa ( za koji sam mislio da je glavni lik serijala) na kraju završava tragično, i radnja se prebacuje na sporednog lika. Uglavnom, nisam se pokajao što sam kupio ovaj strip. Moja preporuka. |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 05/04/2015 : 21:59:30
|
WE3 Granta Morisona. Vrlo dobra ideja, nešto slabija realizacija, mislim da je trebao još jedan album u sredini da malo iskistalizira karaktere doktorice i pogotovo životinjskog trojca da se više emotivno involviramo. Ocjena 7/10 |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Posted - 08/04/2015 : 15:03:27
|
Ostavit ću ovaj osvrt i na ovoj temi:
Ako ne volite čitati stripove koji u vama izazivaju snažan osjećaj neugode, onda svakako izbjegavajte stripove Shoheija Manabea.
Već u njegovim prvim stripovima, Smuggler i Dead End, vidljivo je koje se teme provlače kroz njegove naslove. Marginalci sa samih rubova društva, koji vode bijedne živote i bivaju uvučeni u nemoguće situacije.
No, Smuggler i Dead End će biti tek priprema za njegovo istinsko remek-djelo. Manabe će svoj kreativni vrhunac dostići svojim aktualnim serijalom, Yamikin Ushijima-kun (Ushijima the Loan Shark). Strip prati Ushijimu, beskrupuloznog kamatara koji novac uglavnom posuđuje ovisnicima o kockanju i alkoholu. Ukoliko dužnici ne mogu vratiti novac, Ushijima uvijek nađe način kako će naplatiti dugovanja, i pritom izvrgnuti ruglu naivnost svojih žrtava. U tim trenucima strip zađe u neke od najtamnijih aspekata ljudskog postojanja. Crtež je realističan, ali grub, i kao takav sjajno dočarava tamni ton stripa. Ushijima the Loan Shark je sjajan strip, briljantan u svojoj odvratnosti. Čitajući ga, najvjerojatnije ćete spoznati nešto novo o sebi. I da, pritom ćete imati osjećaj kao da vam je netko izbio zube.
|
Edited by - Mr. Bushido on 08/04/2015 15:04:35 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Posted - 08/04/2015 : 15:33:53
|
I još jedan, ponešto dopunjen:
John Ostrander je jedan prilično zanimljiv autor, scenarist koji podjednako dobro barata likovima i radnjama, kao i temama i nekim vrlo škakljivim pitanjima. Njegovi najbolji stripovi kreću se u jednoj zoni moralnog i etičkog sivila.
Jedan od njegovih najboljih radova je serijal Suicide Squad, koji je od 1987. do 1992. godine pisao za izdavačku kuću DC. Naziv "Suicide Squad" javlja se već 1959. godine, ali u znatno drukčijem izdanju, kao naziv tima pustolova koji se bori protiv čudovišta. Ostrander koristi stari naziv kako bi oko njega ispleo jedan znatno kompleksniji koncept. Ovaj serijal počiva na intrigantnoj premisi. Naime, svijet je krajem 1980-ih godina jedno politički nestabilno mjesto. Hladni rat je još uvijek u tijeku, zemljama trećeg svijeta vladaju više ili manje (ne)stabilne diktature, a Bliski istok postaje rasadnik terorista. U takvim uvjetima, kako jedna sila poput SAD-a može osigurati svoje određene interese?
Rješenje? Amanda Waller - inteligentna i ambiciozna državna službenica, koja se podjednako dobro kreće političkim, vojnim i špijunskim vodama. Njezina ideja je jednostavna. Superman, Batman i ostali superheroji pune zatvore superzločincima, koji bivaju osuđeni na visoke kazne. Ako superheroji neće biti voljni raditi prljave poslove da bi zaštitili interese SAD-a, možda superzločinci bi. Uz određenu dozu uvjeravanja, jasno. Waller osniva prigodno nazvan samoubilački odred, sastavljen od superzločinaca, te lojalnih ljudi i iskusnih špijuna koji bi trebali voditi i koordinirati tim u opasnim situacijama. Kriminalci odlaze u akcije jer im je obećano smanjenje kazne za svaku obavljenu misiju. Naravno, ako prežive misije koje su, pogađate - samoubilačke.
Ostrander vrlo spretno barata šarolikom grupom likova. Svakog od njih krase specifičan set demona i motivatora, koji bivaju dodatno istraženi između samoubilačkih misija, u razgovorima s psiholozima i zatvorskim kapelanom. Nadalje, Ostrander pazi da ovaj "suicide" u naslovu ne bude samo ukras. Ljudi umiru, a zamjena ima u izobilju.
Deadshot, jedna od okosnica ekipe, tijekom izlaženja serijala dobio je svoj mini-serijal, gdje smo imali priliku vidjeti koliko je on zapravo sjeban lik. Ovaj mini-serijal direktno je vezan uz radnju matičnog serijala i mislim da spada među najbolja Ostranderova djela. Tijekom 2007. i 2008. godine Ostrander se vratio svojoj kreaciji, napisavši mini-serijal Suicide Squad: From the Ashes, koji je Walleričin tim suočio s prijetnjama novog milenija, kao i nekim kosturima iz ormara.
Ostrander je zajedno sa Kim Yale, svojom suprugom, ispleo jedno zanimljivo žanrovsko klupko, koje uključuje superherojštinu, špijunažu i tadašnja dnevnopolitička zbivanja. Sve to začinjeno s jednom intrigantnom selekcijom likova i sjajnim zapletima.
S današnjim odmakom, posebno je zanimljivo gledati koliko je Suicide Squad postao utjecajan strip, te kako je njegov DNA vidljiv u djelima mnogih drugih autora.
|
|
|
Raymond
Senior Member
USA
1023 Posts
Member since 05/05/2006 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10348 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 14/04/2015 : 00:05:38
|
I što neki drugi ne vode dovoljno računa o toj činjenici.
Pa se moram krpati s Biser stripom i Super eksom.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 14/04/2015 00:07:51 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Raymond
Senior Member
USA
1023 Posts
Member since 05/05/2006 |
Posted - 14/04/2015 : 01:19:10
|
Izgleda interesantno samo sto manje dimenzije da ne nudu knjizurine teske i visoke bespotrebno..ako treba ok, ali ponekad izdavaci pretjeraju kao da izdaju art knjige za nekoliko kolekcionara a mislim da je trziste premalo za nekoliko razlicitih dimezija pa treba nesto izmedju za svakoga dovoljno dobro |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Posted - 24/04/2015 : 13:47:06
|
Još malo starijih osvrta, nešto dopunjenih.
Uz iznimku nekoliko mini-serijala objavljenih tijekom 1990-ih godina, Jonah Hex je praktički od 1987. godine bio na jednom dugoročnom mirovanju. Godine 2005. vratit će se u velikom stilu, sa novim serijalom koji scenaristički potpisuju Justin Gray i Jimmy Palmiotti.
Za mene su ovo najbolji stripovi o Hexu i neki od najboljih western stripova koje sam imao priliku pročitati. Gray i Palmiotti su fino modernizirali Hexov svijet, ponudili svoju interpretaciju likova i njihove prošlosti, te pričama dali jednu dodatnu notu brutalnosti i surovosti, koja nije samo tjelesna, već i psihološka. Nasilje u ovim stripovima nije isključivo eksploatacijskog karaktera, već jedna sveobuhvatna tema o stanju ljudskog uma koje to isto nasilje proizvodi i provodi.
No, serijal je upečatljiv i zbog činjenice da je epizode i naslovnice crtala jedna krema crtača, s američke i svjetske scene. Tako su brojeve ilustrirali Jordi Bernet, J. H. Williams III, Eduardo Risso, Phil Noto, Russ Heath, Darwyn Cooke, Paul Gulacy, Dick Giordano, Billy Tucci, Brian Stelfreeze, Fiona Staples, Jeff Lemire i Giuseppe Camuncoli. Naslovnice su ilustrirali Brian Bolland, Richard Corben, Bill Sienkiewicz, Frank Quitely i Walter Simonson.
Bernet je ilustrirao najveći dio od 70 epizoda.
Kokreator Hexa, Tony DeZuniga, ilustrirao je nekoliko brojeva serijala, a s Grayem i Palmiottijem stvorio je i grafički roman Jonah Hex: No Way Back.
|
|
|
sinisa123
New Member
110 Posts
Member since 24/03/2010 |
Posted - 24/04/2015 : 18:11:44
|
quote: Originally posted by mladjo
Up za Sinišu
Ok. Onda ovdje nastavljam. Ti prebaci one ostale.
Junji Ito
Već par dana na preskok čitam horor priče Junjia Itoa https://en.wikipedia.org/wiki/Junji_Ito. Kada su u pitanju priče o duhovima i generalno azijski natprirodni horor, vjerovatno od ovog autora boljeg nema, bar kad je strip u pitanju. Ito je jedan od najzaslužnijih za bum japanskog horora sa kraja 90-tih. Većina tih filmova su adaptacije njegovih priča ili su rađene po njegovim idejama. E sad, ja nikad nisam bio fan ove vrste horora, pročitao sam par epizoda čisto iz radoznalosti, međutim, priče su toliko dobro napisane da vas prosto tjeraju da čitate dalje. Epizode su minijature od po nekoliko tabli, neke su malo duže, ali uglavnom se radi o kratkim pričama. Na filmu ove teme znaju da budu dosadne, ali u Itovom stripu priče o duhovima dobijaju potpuno novu dimenziju: kratke su, nabijene, nema lutanja u priči, nema nepotrebnih rukavaca i nabacanih likova. Neke od njih su zaista creepy, neke imaju samo dobre twistove na kraju, ali ni jedna me nije ostavila ravnodušnim. Uglavnom, sjajna kolekcija koju treba provjeriti.
Ps. Kad skinete, ne zaboravite da se čita sa desno na lijevo.
|
http://shaolinovspajz.blogspot.com/ |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 24/04/2015 : 19:05:27
|
Još malo starijih osvrta, nešto dopunjenih.
[quote]Originally posted by Mr. Bushido
Uz iznimku nekoliko mini-serijala objavljenih tijekom 1990-ih godina, Jonah Hex je praktički od 1987. godine bio na jednom dugoročnom mirovanju. Godine 2005. vratit će se u velikom stilu, sa novim serijalom koji scenaristički potpisuju Justin Gray i Jimmy Palmiotti.
Za mene su ovo najbolji stripovi o Hexu i neki od najboljih western stripova koje sam imao priliku pročitati. Gray i Palmiotti su fino modernizirali Hexov svijet, ponudili svoju interpretaciju likova i njihove prošlosti, te pričama dali jednu dodatnu notu brutalnosti i surovosti, koja nije samo tjelesna, već i psihološka. Nasilje u ovim stripovima nije isključivo eksploatacijskog karaktera, već jedna sveobuhvatna tema o stanju ljudskog uma koje to isto nasilje proizvodi i provodi.
No, serijal je upečatljiv i zbog činjenice da je epizode i naslovnice crtala jedna krema crtača, s američke i svjetske scene. Tako su brojeve ilustrirali Jordi Bernet, J. H. Williams III, Eduardo Risso, Phil Noto, Russ Heath, Darwyn Cooke, Paul Gulacy, Dick Giordano, Billy Tucci, Brian Stelfreeze, Fiona Staples, Jeff Lemire i Giuseppe Camuncoli. Naslovnice su ilustrirali Brian Bolland, Richard Corben, Bill Sienkiewicz, Frank Quitely i Walter Simonson.
Bernet je ilustrirao najveći dio od 70 epizoda.
Kokreator Hexa, Tony DeZuniga, ilustrirao je nekoliko brojeva serijala, a s Grayem i Palmiottijem stvorio je i grafički roman Jonah Hex: No Way Back.
[quote]U strava , obozavam Hexa
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
Edited by - mr murdoc on 24/04/2015 19:06:18 |
|
|
sinisa123
New Member
110 Posts
Member since 24/03/2010 |
Posted - 09/05/2015 : 19:11:25
|
The Fabulous Furry Freak Brothers
Furry Freak Brothers je jako zabavan stonerski strip o tri džankija kojima se život vrti oko toga kako naći drogu. Očekivao sam humor u stilu Kramba, koji mi je uvijek bio suvoparan bez obzira na teme koje je forsirao, ali ovo je daleko od toga. . Inflacija ovakvih stripova i filmova (prije svega filmova) posljednjih godina prilično je devalvirala temu , ipak ovaj strip je prethodio svemu. Strip je nastao 60-tih godina, autor je bio dio te hipi kulture, tako da vjerovatno ima mnogo autentičnih detalja. Fazoni nisu samo na prvu, već vrlo inteligentno smišljeni kratki zapleti koji su ponekad urnebesni. Podjećaju na najbolje radove Džonija Rajana, Angry Youth Comics i slične, na koje je ovaj strip sigurno uticao. Postoji i izdanje na srpskom, prevod Flavia Rigonata sa početka 90-tih, eno ga na Limundu (Braća Frik), pa ko je zainteresovan nek kupi ili već skida sa neta. |
http://shaolinovspajz.blogspot.com/ |
Edited by - sinisa123 on 09/05/2015 19:12:51 |
|
|
nikia
Junior Member
Serbia
405 Posts
Member since 22/11/2008 |
Posted - 21/05/2015 : 19:25:25
|
Kupovao sam Greystorma kako je izlazio a počeo čitati tek sada.Nikako da dođe na red.Jučer epizode 1,2 a danas 3-6.Prve dve solidne,zanimljive.Treća onako,četvrta opet fina kao prve dve a onda peta i šesta izuzetno dobre.Kao da je do tada sve bio uvod u radnju.Uopšte nisam znao o čemu se radi u serijalu i na koju stranu će da krene i nisam očekivao ništa a opet me priča iznenadila.Jedva čekam sutra pa da vidim kako će teći dalje.Preporuka svima koji nisu čitali da ga nabave. |
Zaboravio da se potpiše. |
|
|
Ðango nema milosti
Starting Member
58 Posts
Member since 15/02/2015 |
Posted - 23/05/2015 : 18:59:44
|
" Klara-Carlos Trillo & Eduardo Maicas" Ljudi čitajte Klaru.Klara zna "Znanje"....:-)...trebalo bi je staviti u školu za lektiru.Ocijena 11/10..Eh sjeboh se 10/10...hahahah...:-)))) |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12513 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 25/05/2015 : 17:36:19
|
Ljudi, čita li tko ove Trollove od Troye? Ja sam na 7. albumu i mogu reći da je ovo jako zabavno. Koja ekipa!
Ne boje ničega osim vode! Evo kako izgleda reakcija na kišu
Ovako izgleda mučenje trola
A ovako piju vino
Čeka me još 10 albuma i koliko sam vidio još nekih desetak serijala koji su manje-više vezani za svijet Troye |
Have mercy |
|
|
Topic |
|
|
|