forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 22/06/2015 : 20:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Ja bih rekao za Crnu Dušu da je zabavna priča, ali daleko od najboljih Zagora. Možda bi se moglo reći da je najbolji specijal.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/06/2015 : 20:53:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
S obzirom kakvih je sve promašenih specijala bilo Crna duša je pogodio pravo u metu.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/06/2015 : 21:06:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Crne duše se uopće ne sjećam, pa bih mogao ponoviti. tada ću staviti svoj cijenjeni sud.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2313 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 22/06/2015 : 21:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao Crnu dušu ali već iz ove slike zlog Zagora koji sjedi na tronu od lubanja je jasno da je osnovna ideja dobro pogođena.
Ideja o Zagorovom dvojniku je od početka serijala bila tragično traljavo izvođena. Imamo dvije priče o Zagorovom dvojniku kako krade kokoši i jednu o njegovoj tragičnoj sudbini poljskog emigranta. Ma koga briga?
Tek sad kad sam vidio ovu gore sliku vidim da ima smisla uvoditi Zagorovog dvojnika, da to mora biti Crni Zagor i veselim se budućem čitanju takve vizionarske epizode. Također mislim da i u nove epizode treba uvoditi Crnog Zagora te da na tome treba graditi budućnost serijala.. Na kraju krajeva, ne podsjeća li to pomalo na danas popularne "mange", Naruta i Akiru
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 22/06/2015 : 21:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Nisam čitao Crnu dušu ali već iz ove slike zlog Zagora koji sjedi na tronu od lubanja je jasno da je osnovna ideja dobro pogođena.
Ideja o Zagorovom dvojniku je od početka serijala bila tragično traljavo izvođena. Imamo dvije priče o Zagorovom dvojniku kako krade kokoši i jednu o njegovoj tragičnoj sudbini poljskog emigranta. Ma koga briga?
Tek sad kad sam vidio ovu gore sliku vidim da ima smisla uvoditi Zagorovog dvojnika, da to mora biti Crni Zagor i veselim se budućem čitanju takve vizionarske epizode. Također mislim da i u nove epizode treba uvoditi Crnog Zagora te da na tome treba graditi budućnost serijala.. Na kraju krajeva, ne podsjeća li to pomalo na danas popularne "mange", Naruta i Akiru

Crni Zagor se (najvjerojatnije) neće vratiti.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/06/2015 : 22:17:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Tri puta se Botegosky pojavio u serijalu, zar ne?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/06/2015 : 22:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Ja bih rekao za Crnu Dušu da je zabavna priča, ali daleko od najboljih Zagora. Možda bi se moglo reći da je najbolji specijal.

Definitivno u top 10.
Ako to nije vrhunsko, onda ne znam što jest?
Vampiri, Buđenja su šarene pričice prema ovome.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 22/06/2015 : 22:24:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Po izboru forumaša ne ulazi ni u top 30.

https://www.imageupload.co.uk/images/2015/04/28/top70.jpg
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7140 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/06/2015 : 22:29:32  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znaju forumasi sto valja!
Meni je Crna dusa OK kao specijalac, onako bas je specijalna prica i bolja od mnogih specijalaca, ali da mi je neki vrhunac Bosellija ili Zagora, ni blizu.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2426 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 22/06/2015 : 22:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
Slažem se s DJom. Ideja crnog Zagora je sasvim dobra, ali njegov lik nije ni postavljen, ni razrađen kako treba. OK specijal, ali moglo je to puno bolje.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/06/2015 : 22:36:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ima 8 stopostotnih ocjena.
Niti jedan scenarist, osim Bosellija, na Zagoru nije smislio nešto ovako dobro. Meni je vrh, a vi pričajte što hoćete.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 22/06/2015 : 22:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Ima 8 stopostotnih ocjena.
Niti jedan scenarist, osim Bosellija, na Zagoru nije smislio nešto ovako dobro. Meni je vrh, a vi pričajte što hoćete.

Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje se slažeš s Kingom.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7140 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/06/2015 : 22:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Nekim ljudima je lako procijeniti ukus, no Tinton mi je najveca zagonetka. Voli Bosellija, a slaba mu je Osveta vudu, a Crna dusa odlicna. Onda slaba mu je Nolittina Zimska Zmija... Jos ako mu je slab i prvi Supermike necu vise s njim razgovarati.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 22/06/2015 : 22:43:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Nekim ljudima je lako procijeniti ukus, no Tinton mi je najveca zagonetka. Voli Bosellija, a slaba mu je Osveta vudu, a Crna dusa odlicna. Onda slaba mu je Nolittina Zimska Zmija... Jos ako mu je slab i prvi Supermike necu vise s njim razgovarati.

Onda se bojim da nećeš s njim razgovarati jer smo nedavno imali raspravu gdje je Tinton ustvrdio da je prvi Supermike naivna priča (ja sam se složio, ali s tim da mi to uopće ne smeta, pa sam se morao pravdati pred bijesom King Warriora )
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/06/2015 : 22:46:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gdje sam rekao da mi je Zimska zmija slaba?
Supermike mi je naivan (ok, neću više provocirati).
U Osveti Vudu ste pali na to što Zagor postaje šarmantni ljubavnik pa se niste obazirali na priču.
Crnoj duši mi ništa nije falilo kad god sam je čitao, ali uskoro opet dolazi na red pa ćemo vidjeti.

Edited by - tinton on 22/06/2015 22:46:54
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7140 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/06/2015 : 23:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Gdje sam rekao da mi je Zimska zmija slaba?
Supermike mi je naivan (ok, neću više provocirati).
U Osveti Vudu ste pali na to što Zagor postaje šarmantni ljubavnik pa se niste obazirali na priču.
Crnoj duši mi ništa nije falilo kad god sam je čitao, ali uskoro opet dolazi na red pa ćemo vidjeti.

Zar nisi rekao nesto u smislu da cu valjda prezivjeti sto cu izdati dvije slabe Zagorove knjige za redom (misleci na Zimsku Zmiju i Osvetu vudu)? A sto se tice Zagora ljubavnika, to mi je jedina stvar koja mi smeta u Osveti Vudu. Cudno je vidjeti Zagija kako se smjeska i koketira s curama. Ja vise volim onog naivnog (sto se tice zena) Zagija iz Zimske Zmije. No to su ukusi. Crna dusa mi je dobra epizoda, jedna od onih za koje sam se trudio voljeti ih jos vise i bilo mi je zao sto nisam jer je ideja zanimljiva.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17036 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 22/06/2015 : 23:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ubijte me, meni je ta "Crna duša" čisti prosjek. Možda bi joj i dao, ili jesam, ne znam više, solidne ocjene, ali nije mi to Zagor kakvog želim čitati.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/06/2015 : 23:06:15  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
U odnosu na Morsku stravu je slabija.
Ali nisam pročitao prvu svesku Zimske zmije.
Ok epska priča (po karakteru, ne kvaliteti).
No kraj je loš, a Frida je užasno iritantna, Zagor još više u toj epizodi.

Dobro, što se tiče Vudua sam više mislio na to što se ove dvije motaju oko njega nego na sam njegov stav.
Nije najgori Boselli, ali je sigurno u pet najgorih.

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 22/06/2015 : 23:09:49  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Dobra je Crna dusa, ali da je najbolja nije. Crni Zagor zasluzuje ipa nastavak. Malo je 160 stranica da bi se napravila ovako dobra epizoda, steta sto nije izasla za vrijeme Nollite, koji bi napravio malo duzu epizodu, ali za redovnu. A ovako ovaj Crni Zagor se po zlobi jedino more mjeriti sa Hellingenom.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/06/2015 : 23:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Mene Frida više iritira u Vampiru jer se nikako ne može odlučiti s kime želi podijeliti život; sa Zagorom ili Manfredom.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2426 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 22/06/2015 : 23:15:41  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
Nije 160, već negdje 130, Wolf. Iza je još jedan strip.
Nego, koliko se sjećam, negdje pri kraju stripa Crna duša, u fusnoti, je pisalo da je u italiji izašao strip priča o Wendingu.
Zna li netko nešto o tome?
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22331 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/06/2015 : 23:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je Crna dusa OK kao specijalac, onako bas je specijalna prica i bolja od mnogih specijalaca, ali da mi je neki vrhunac Bosellija ili Zagora, ni blizu.

To je tako jer ti vise volis prizemljene i realisticne epizode. Barem sam stekao takav utisak.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 22/06/2015 : 23:16:11  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Mene Frida više iritira u Vampiru jer se nikako ne može odlučiti s kime želi podijeliti život; sa Zagorom ili Manfredom.

E to je klasicni stereotip kod zena koje autori jos i danas koriste u svojim romanima i filmovima. A najgore u svemu tome jeste sto zivcira citatelje, a da ne govorim kakvo kasnine misljenje imamo o njoj gledajuci je kao jos jednog naivnog lika - totalno bezveze...
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 22/06/2015 : 23:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sto vrijeme vise prolazi, sve mi je bolja lista. Jedini zal je sto nije Nolitina prica prva, ruzno mi izgleda da je Sklavijeva, ali dobro. Narod je tako izabrao.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7140 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/06/2015 : 01:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

quote:
Originally posted by DODSFERD

E to je klasicni stereotip kod zena koje autori jos i danas koriste u svojim romanima i filmovima. A najgore u svemu tome jeste sto zivcira citatelje, a da ne govorim kakvo kasnine misljenje imamo o njoj gledajuci je kao jos jednog naivnog lika - totalno bezveze...

Srecom pa je u Nollitinoj verziji ispala kao jaki lik, pa smo joj progledali kroz prste u Vampiru, barem ja jesam. Nolitta ju je okaraktezirao kao zenu koja zna sto hoce. Ustvari njegova Frida ima dosta slicnosti sa Zagorom: idealizam, hrabrost, pozrtvovanost... Kod Bosellija je zbunjena, ali sto se moze kad je ozenjana za Manfreda (posto joj je Zagi rekao ne), a njezinom srcu Zagi je ipak drag.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.53 seconds. Snitz Forums 2000