Author |
Topic |
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3472 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 22/06/2015 : 20:00:40
|
Ja bih rekao za Crnu Dušu da je zabavna priča, ali daleko od najboljih Zagora. Možda bi se moglo reći da je najbolji specijal. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 22/06/2015 : 20:53:01
|
S obzirom kakvih je sve promašenih specijala bilo Crna duša je pogodio pravo u metu. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2313 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 22/06/2015 : 21:25:36
|
Nisam čitao Crnu dušu ali već iz ove slike zlog Zagora koji sjedi na tronu od lubanja je jasno da je osnovna ideja dobro pogođena. Ideja o Zagorovom dvojniku je od početka serijala bila tragično traljavo izvođena. Imamo dvije priče o Zagorovom dvojniku kako krade kokoši i jednu o njegovoj tragičnoj sudbini poljskog emigranta. Ma koga briga? Tek sad kad sam vidio ovu gore sliku vidim da ima smisla uvoditi Zagorovog dvojnika, da to mora biti Crni Zagor i veselim se budućem čitanju takve vizionarske epizode. Također mislim da i u nove epizode treba uvoditi Crnog Zagora te da na tome treba graditi budućnost serijala.. Na kraju krajeva, ne podsjeća li to pomalo na danas popularne "mange", Naruta i Akiru |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3472 Posts
Posted - 22/06/2015 : 21:40:17
|
quote: Originally posted by pcoro
Nisam čitao Crnu dušu ali već iz ove slike zlog Zagora koji sjedi na tronu od lubanja je jasno da je osnovna ideja dobro pogođena. Ideja o Zagorovom dvojniku je od početka serijala bila tragično traljavo izvođena. Imamo dvije priče o Zagorovom dvojniku kako krade kokoši i jednu o njegovoj tragičnoj sudbini poljskog emigranta. Ma koga briga? Tek sad kad sam vidio ovu gore sliku vidim da ima smisla uvoditi Zagorovog dvojnika, da to mora biti Crni Zagor i veselim se budućem čitanju takve vizionarske epizode. Također mislim da i u nove epizode treba uvoditi Crnog Zagora te da na tome treba graditi budućnost serijala.. Na kraju krajeva, ne podsjeća li to pomalo na danas popularne "mange", Naruta i Akiru
Crni Zagor se (najvjerojatnije) neće vratiti. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 22/06/2015 : 22:17:11
|
quote: Originally posted by pcoro
Nisam čitao Crnu dušu ali već iz ove slike zlog Zagora koji sjedi na tronu od lubanja je jasno da je osnovna ideja dobro pogođena. Ideja o Zagorovom dvojniku je od početka serijala bila tragično traljavo izvođena. Imamo dvije priče o Zagorovom dvojniku kako krade kokoši i jednu o njegovoj tragičnoj sudbini poljskog emigranta. Ma koga briga? Tek sad kad sam vidio ovu gore sliku vidim da ima smisla uvoditi Zagorovog dvojnika, da to mora biti Crni Zagor i veselim se budućem čitanju takve vizionarske epizode. Također mislim da i u nove epizode treba uvoditi Crnog Zagora te da na tome treba graditi budućnost serijala.. Na kraju krajeva, ne podsjeća li to pomalo na danas popularne "mange", Naruta i Akiru
Tri puta se Botegosky pojavio u serijalu, zar ne? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Posted - 22/06/2015 : 22:18:41
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Ja bih rekao za Crnu Dušu da je zabavna priča, ali daleko od najboljih Zagora. Možda bi se moglo reći da je najbolji specijal.
Definitivno u top 10. Ako to nije vrhunsko, onda ne znam što jest? Vampiri, Buđenja su šarene pričice prema ovome. |
|
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3472 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 22/06/2015 : 22:36:04
|
Slažem se s DJom. Ideja crnog Zagora je sasvim dobra, ali njegov lik nije ni postavljen, ni razrađen kako treba. OK specijal, ali moglo je to puno bolje. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Posted - 22/06/2015 : 22:36:20
|
Ima 8 stopostotnih ocjena. Niti jedan scenarist, osim Bosellija, na Zagoru nije smislio nešto ovako dobro. Meni je vrh, a vi pričajte što hoćete. |
|
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3472 Posts
Posted - 22/06/2015 : 22:38:51
|
quote: Originally posted by tinton
Ima 8 stopostotnih ocjena. Niti jedan scenarist, osim Bosellija, na Zagoru nije smislio nešto ovako dobro. Meni je vrh, a vi pričajte što hoćete.
Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje se slažeš s Kingom. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 22/06/2015 : 22:41:51
|
Nekim ljudima je lako procijeniti ukus, no Tinton mi je najveca zagonetka. Voli Bosellija, a slaba mu je Osveta vudu, a Crna dusa odlicna. Onda slaba mu je Nolittina Zimska Zmija... Jos ako mu je slab i prvi Supermike necu vise s njim razgovarati. |
www.epicentercomics.com |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3472 Posts
Posted - 22/06/2015 : 22:43:23
|
quote: Originally posted by D.J.
Nekim ljudima je lako procijeniti ukus, no Tinton mi je najveca zagonetka. Voli Bosellija, a slaba mu je Osveta vudu, a Crna dusa odlicna. Onda slaba mu je Nolittina Zimska Zmija... Jos ako mu je slab i prvi Supermike necu vise s njim razgovarati.
Onda se bojim da nećeš s njim razgovarati jer smo nedavno imali raspravu gdje je Tinton ustvrdio da je prvi Supermike naivna priča (ja sam se složio, ali s tim da mi to uopće ne smeta, pa sam se morao pravdati pred bijesom King Warriora ) |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Posted - 22/06/2015 : 22:46:24
|
Nekim ljudima je lako procijeniti ukus, no Tinton mi je najveca zagonetka. Voli Bosellija, a slaba mu je Osveta vudu, a Crna dusa odlicna. Onda slaba mu je Nolittina Zimska Zmija... Jos ako mu je slab i prvi Supermike necu vise s njim razgovarati.
Gdje sam rekao da mi je Zimska zmija slaba? Supermike mi je naivan (ok, neću više provocirati). U Osveti Vudu ste pali na to što Zagor postaje šarmantni ljubavnik pa se niste obazirali na priču. Crnoj duši mi ništa nije falilo kad god sam je čitao, ali uskoro opet dolazi na red pa ćemo vidjeti. |
|
Edited by - tinton on 22/06/2015 22:46:54 |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 22/06/2015 : 23:01:39
|
quote: Originally posted by tinton
Gdje sam rekao da mi je Zimska zmija slaba? Supermike mi je naivan (ok, neću više provocirati). U Osveti Vudu ste pali na to što Zagor postaje šarmantni ljubavnik pa se niste obazirali na priču. Crnoj duši mi ništa nije falilo kad god sam je čitao, ali uskoro opet dolazi na red pa ćemo vidjeti.
Zar nisi rekao nesto u smislu da cu valjda prezivjeti sto cu izdati dvije slabe Zagorove knjige za redom (misleci na Zimsku Zmiju i Osvetu vudu)? A sto se tice Zagora ljubavnika, to mi je jedina stvar koja mi smeta u Osveti Vudu. Cudno je vidjeti Zagija kako se smjeska i koketira s curama. Ja vise volim onog naivnog (sto se tice zena) Zagija iz Zimske Zmije. No to su ukusi. Crna dusa mi je dobra epizoda, jedna od onih za koje sam se trudio voljeti ih jos vise i bilo mi je zao sto nisam jer je ideja zanimljiva. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17036 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 22/06/2015 : 23:04:26
|
Ubijte me, meni je ta "Crna duša" čisti prosjek. Možda bi joj i dao, ili jesam, ne znam više, solidne ocjene, ali nije mi to Zagor kakvog želim čitati. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Posted - 22/06/2015 : 23:06:15
|
U odnosu na Morsku stravu je slabija. Ali nisam pročitao prvu svesku Zimske zmije. Ok epska priča (po karakteru, ne kvaliteti). No kraj je loš, a Frida je užasno iritantna, Zagor još više u toj epizodi.
Dobro, što se tiče Vudua sam više mislio na to što se ove dvije motaju oko njega nego na sam njegov stav. Nije najgori Boselli, ali je sigurno u pet najgorih. |
|
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 22/06/2015 : 23:09:49
|
Dobra je Crna dusa, ali da je najbolja nije. Crni Zagor zasluzuje ipa nastavak. Malo je 160 stranica da bi se napravila ovako dobra epizoda, steta sto nije izasla za vrijeme Nollite, koji bi napravio malo duzu epizodu, ali za redovnu. A ovako ovaj Crni Zagor se po zlobi jedino more mjeriti sa Hellingenom. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 22/06/2015 : 23:12:40
|
Mene Frida više iritira u Vampiru jer se nikako ne može odlučiti s kime želi podijeliti život; sa Zagorom ili Manfredom. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 22/06/2015 : 23:15:41
|
Nije 160, već negdje 130, Wolf. Iza je još jedan strip. Nego, koliko se sjećam, negdje pri kraju stripa Crna duša, u fusnoti, je pisalo da je u italiji izašao strip priča o Wendingu. Zna li netko nešto o tome? |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22331 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 22/06/2015 : 23:15:49
|
Znaju forumasi sto valja! Meni je Crna dusa OK kao specijalac, onako bas je specijalna prica i bolja od mnogih specijalaca, ali da mi je neki vrhunac Bosellija ili Zagora, ni blizu.
To je tako jer ti vise volis prizemljene i realisticne epizode. Barem sam stekao takav utisak.
|
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 22/06/2015 : 23:16:11
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Mene Frida više iritira u Vampiru jer se nikako ne može odlučiti s kime želi podijeliti život; sa Zagorom ili Manfredom.
E to je klasicni stereotip kod zena koje autori jos i danas koriste u svojim romanima i filmovima. A najgore u svemu tome jeste sto zivcira citatelje, a da ne govorim kakvo kasnine misljenje imamo o njoj gledajuci je kao jos jednog naivnog lika - totalno bezveze... |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 22/06/2015 : 23:36:44
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Po izboru forumaša ne ulazi ni u top 30.
https://www.imageupload.co.uk/images/2015/04/28/top70.jpg
Znaju forumasi sto valja! Meni je Crna dusa OK kao specijalac, onako bas je specijalna prica i bolja od mnogih specijalaca, ali da mi je neki vrhunac Bosellija ili Zagora, ni blizu.
Sto vrijeme vise prolazi, sve mi je bolja lista. Jedini zal je sto nije Nolitina prica prva, ruzno mi izgleda da je Sklavijeva, ali dobro. Narod je tako izabrao. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 23/06/2015 : 01:10:11
|
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
quote: Originally posted by DODSFERD
Mene Frida više iritira u Vampiru jer se nikako ne može odlučiti s kime želi podijeliti život; sa Zagorom ili Manfredom.
E to je klasicni stereotip kod zena koje autori jos i danas koriste u svojim romanima i filmovima. A najgore u svemu tome jeste sto zivcira citatelje, a da ne govorim kakvo kasnine misljenje imamo o njoj gledajuci je kao jos jednog naivnog lika - totalno bezveze...
Srecom pa je u Nollitinoj verziji ispala kao jaki lik, pa smo joj progledali kroz prste u Vampiru, barem ja jesam. Nolitta ju je okaraktezirao kao zenu koja zna sto hoce. Ustvari njegova Frida ima dosta slicnosti sa Zagorom: idealizam, hrabrost, pozrtvovanost... Kod Bosellija je zbunjena, ali sto se moze kad je ozenjana za Manfreda (posto joj je Zagi rekao ne), a njezinom srcu Zagi je ipak drag. |
|
|
Topic |
|