Author |
Topic  |
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 01/07/2015 : 12:18:12
|
trokutne kompozicije su upravo nužne na Zagoru, poradi trostruke strukture dijalektike... romboidne pašu evenutalno za neke njanjave stripove, recimo martin mystere. |
 |
|
nellesky
Junior Member

412 Posts
Member since 25/08/2009 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
|
nellesky
Junior Member

412 Posts
Member since 25/08/2009 |
Posted - 01/07/2015 : 12:29:31
|
quote: Originally posted by stinky
to nije lav nego Chico, ako malo bolje pogledaš
Ali zaista sam to pomislio.Kao da je čiko navukao lavlju kožu. Odlično zapažanje. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 01/07/2015 : 12:46:11
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by tinton
Nisam odusevljen Nucciom, radio je on puno bolje naslovne. Rubini, Laurenti, Prisco, Della Monica. To su moji favoriti, tek nakon njih je Nuccio.
Iskreno, meni su Rubini i Nuccio na prvom. Drugo mesto mi ne postoji. Njih dvojica su dva jedina osiguravajuća izbora.
Piccinelli ti vise ne igra? Mene su DM i Prisco odusevili svojim alternativnim naslovnicama, pretpostavljam da si ih vidio. Laurenti nerijetko za VC nadmasi Ferrija. Ali bez obzira tko dodje, bit ce korak naprijed, cak i Verni (ne dao Bog).
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 01/07/2015 : 13:09:06
|
Gledam sad na D.J.-ovu topicu Rubinijevu naslovnicu za "Zimsku Zmiju", i ne znam sad točno što gizeanske građevine izazivaju u trećem režnju korteksa, ali ono je jedna naprosto sjajna piramidalna kompozicija.
Ne čudi me stinky što se, kao ajmoreć verzija trokutne, usprkos onoj opasci i tebi dopada. |
Edited by - Willer on 01/07/2015 13:09:52 |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 01/07/2015 : 13:35:15
|
quote: Originally posted by cat claw
Teorija kaze da su trokutne kompozicije nepozeljne jer stvaraju konfuziju u trecem reznju korteksa. Svedski akademici preporucuju romboidni sustav koji je neutralan zbog sinergije sa zzutom mrljom u oku...

Sve je to ovih dana diskutabilno, zbog izrazite konjukcije Venere i Jupitera, koja je upravo jutros dosegla maksimum! Stoga i promatranje, kao i analiziranje ovih naslovnica, ne ulijeva istu onu sigurnost, kao danima prije "Grčke krize", koja utječe na rafiniranost odnos trave sa pozadinskim elementima, transparentno vidljivim kroz temeljne rakurse i vizure iza Zagorovih, u ovom slučaju, neočišćenih čizama. |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 01/07/2015 : 13:40:41
|
Ah, vi profesionalci... Mislite da ste gospodari tuđih crteža, a niste niti svojih.
Na stranu naše ljetne Zagor diskusije, pričao mi je jednom jedan da se u Ukrajini na akademijama i dalje ozbiljno diskutira je li Maljevič umjetnost ili nije. |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 01/07/2015 : 13:45:18
|
quote: Originally posted by stinky
pa kažem, ona naslovnica je Zimska Zmija u malom (da ima jačeg suprotstavljanja Zagora i prizora, bila bi perfekcija)
Zagor se izdiže kao vrhunac stepeničasto postavljenih tijela Kiowa u obliku neke yucatanske piramide, možda i nije moglo bolje. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 01/07/2015 : 14:17:54
|
Piccinelli ti vise ne igra? Mene su DM i Prisco odusevili svojim alternativnim naslovnicama, pretpostavljam da si ih vidio. Laurenti nerijetko za VC nadmasi Ferrija. Ali bez obzira tko dodje, bit ce korak naprijed, cak i Verni (ne dao Bog).
No sikiriki. Ljudi koji su kvalifikovani za te stvari donijece vec pravu odluku, nebitno da li ce se pojedinci sloziti ili ne(uvijek ima onih koji nisu zadovoljni). Trenutno su na pravom putu, sto je ocigledno.  |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 01/07/2015 : 14:19:03
|
Nisam odusevljen Nucciom, radio je on puno bolje naslovne. Rubini, Laurenti, Prisco, Della Monica. To su moji favoriti, tek nakon njih je Nuccio.
Iskreno, meni su Rubini i Nuccio na prvom. Drugo mesto mi ne postoji. Njih dvojica su dva jedina osiguravajuća izbora.
Igra itekako , ali sam na njega bio zaboravio, i nekako mi se čini uludo nadanje. Nuccio i Rubini su mi nekako konkretniji. DM svakako odličan, ali mi stil ne leži kao raprezentativan, Priscov takođe. Laurenti je čova i po mom ukusu, ali se bojim da će i naslovnice pre ili kasnije raditi ofrlje. Rubini i Nuccio su perfekcionisti |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 01/07/2015 : 14:23:17
|
quote: Originally posted by King Warrior
Je li ko preborajo sve dlake na lavu? Da kojim slucajem, ne dao Bog, koja ne fali. :D
Evo sad će mogorovic, ne samo prebrojati, nego i precizno izračunati pada li sjena svake dlake točno ondje gdje treba, a očekujem da riješi i još koje slično esencijalno pitanje.  Ne ulazeći puno u sadržajne interpretacije ja sam na sličan način riješio kompoziciju, ali ima tu još puno važnog akademskog posla. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 01/07/2015 : 14:23:55
|
No sikiriki. Ljudi koji su kvalifikovani za te stvari donijece vec pravu odluku, nebitno da li ce se pojedinci sloziti ili ne(uvijek ima onih koji nisu zadovoljni). Trenutno su na pravom putu, sto je ocigledno. 
 Zar nece Bure nositi odluku?
 |
|
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 01/07/2015 : 14:25:11
|
quote: Originally posted by PijaniPatak Rubini i Nuccio su perfekcionisti
A to im je vjerojatno i jedina važnija mana, ponekad se jednostavno ne znaju zaustaviti. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 01/07/2015 : 14:30:13
|
DM svakako odličan, ali mi stil ne leži kao raprezentativan, Priscov takođe.
Morat ces mi objasniti sto si htio ovime reci. |
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 01/07/2015 : 14:30:31
|
No sikiriki. Ljudi koji su kvalifikovani za te stvari donijece vec pravu odluku, nebitno da li ce se pojedinci sloziti ili ne(uvijek ima onih koji nisu zadovoljni). Trenutno su na pravom putu, sto je ocigledno. 
 Zar nece Bure nositi odluku?

Bure ce slusati glas naroda, glas vecine.  Vecina ljudi ima dobar ukus, tako da se nadam Nucciju ili Rubiniju.  Naravno da u obzir dolaze Piccinelli i Andreucci. Ili jedan od njih cetvorice, ili neka objavljuju stripove bez naslovnica.  DM i Prisco su vrhunski crtaci, ali na naslovnicama stekaju. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 01/07/2015 : 14:47:07
|
Po cemu je vecina kvalificirana? Sto se tice ukusa vecine, nnemamo niti jednu relevantnu anketu. Andreucci? Ne sjecam se da je imao iti jednu alternativnu naslovnicu ili ista slicno. DM je prosjecan crtac, ali upravno na naslovnicama razbija. Prisco je super i u stripu, ali na naslovnicama je maher. Piccinellijeve su previse pozerske. Nuccio je na naslovnicama super, ali previse nalikuje Ferriju. Bar za Rubinija se slazemo. Ali cini se da ce izbor pasti između Vernija i Laurentija.
|
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 01/07/2015 : 14:51:49
|
Rekao sam ti vec, nista ne brini, ljudi koji su kvalifikovani za te stvari donijece vec pravu odluku. Neka oni rade ono za sta su placeni, mi cemo uzivati u stripovima. ;) |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 01/07/2015 : 15:08:12
|
Morat ces mi objasniti sto si htio ovime reci.
Svojim stilom ne predstavljaju serijal toliko dobro koliko ostali crtači. Obojica su sjajni, ali naslovnice traže nešto više od toga. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 01/07/2015 : 16:08:32
|
Rekao sam ti vec, nista ne brini, ljudi koji su kvalifikovani za te stvari donijece vec pravu odluku. Neka oni rade ono za sta su placeni, mi cemo uzivati u stripovima. ;)
Koliko znam Bure donosi odluku na kraju. Ti kazes da ce slusati vecinu.
Ni Bure, ni narod nisu kvalificirani, tako da ne vidim logiku. Uglavnom, bilo tko, osim Vernija je prihvatljiv. |
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 01/07/2015 : 16:11:30
|
Morat ces mi objasniti sto si htio ovime reci.
Svojim stilom ne predstavljaju serijal toliko dobro koliko ostali crtači. Obojica su sjajni, ali naslovnice traže nešto više od toga.
Ok. Za Della Monicu bih se i mogao sloziti, ali nikako za Prisca. Uglavnom, vecinom se slazemo, cak i za Laurentija. |
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 01/07/2015 : 16:38:20
|
Koliko znam Bure donosi odluku na kraju. Ti kazes da ce slusati vecinu.
Ni Bure, ni narod nisu kvalificirani, tako da ne vidim logiku.
Znaci nisu Bure i narod, jedini kvalifikovani covjek si ti. Tako ja shvatam ovih tvojih nekoliko zadnjih komentara. Vidi, svako ima pravo na svoje misljenje. Postujem. |
 |
|
Topic  |
|