forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 574

going going
Advanced Member

Serbia
11927 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/08/2015 : 16:42:39  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Pogledao po prvi put na tvu Jim Carreyevu komediju Yes Man iliti ,,Uvek reci da". Film je rezirao Peyton Reed koji se dosta spominjao prethodnih meseci jer je rezirao Ant Mana.
Zabavan i duhovit film koji je jos bolji zbog glume i pevanja vrlo simpaticne i lepe Zooey Deschanel.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/08/2015 : 13:56:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Prekjucer sam se vec dosta kasno odlucio da ipak pogledam jos jedan film prije spavanja, ali sam uspio tek u 3. pokusaju.
Naime, tek kad sam poceo s prvim "The killer inside me" sam skuzio da sam ga vec gledao, naravno ostao mi je u sjecanju, samo sam naslov nikako nisam povezao s njim. Ono, skines film koji si zapravo vec gledao nedugo toga ... glupo sam se osjecao, u najmanju ruku.
Onda stavim "Escobar: Paradise lost" ali skuzim da nemam titlova, a ne da mi se gledati toliko glasno da sve cujem niti traziti titlove i pređem na treci film.
Tako sam na kraju pogledao Palestinskog kandidata za oskara "Paradise now" 2005, kojega sam uzeo u knjiznici (biblioteki), o dvoje starih prijatelja koji su izabrani za bombasku misiju u Tel Avivu, samoubicnu naravno. No, kako se film razvija ne bih da prepricavam ...

http://www.imdb.com/title/tt0445620/

A dokaz da se staram je da sam se jucer borio da ne zaspim, par puta skuzio da cujem samo zvuk jer su mi oci vec bile zatvorene i tako na kraju odustao 15 min prije kraja filma ... Conan the destroyer.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11927 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/08/2015 : 18:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Hoce li dolaziti Straight outta Compton u domace bioskope?
U Srbiji nisam video ni jednu najavu za ovaj film.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 26/08/2015 : 15:17:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

makojijeovoqrac!? (hvala za link risaru)

link za cjeli film: http://www.iwannawatch.to/2015/07/a-werewolf-in-slovenia-2015/

a vidim da ima redatelj vec bisera od prije

http://www.imdb.com/name/nm3032813/

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/08/2015 : 04:41:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Prvi pogled na kostim koji će Michael Fassbender nositi u filmskoj adaptaciji serijala video-igara Assassin's Creed.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 28/08/2015 : 21:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Christopher McQuarrie o detaljima nastanka scenarija za Privedite osumnjičene, za koji je prije 20 godina apsolutno zasluženo osvojio Oscara kao i nagradu BAFTA:

http://cinetropolis.net/christopher-mcquarrie-gets-verbal-on-the-usual-suspects/

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 30/08/2015 : 22:51:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Straight Outta Compton je vrlo solidan film! Ljubitelji žanra će ga obožavati. Odlična prva polovica filma, druga je pomalo zbrzana i mnogo je toga nabacano. Zamjerka ide i tome što neki bitni događaji iz stvarnog života nisu prikazani ili nisu odrađeni kako treba, ali sve u svemu film je iznad prosjeka. Valja pohvaliti i odličan posao kojega su obavili nepoznati mladi afroamerički glumci u glavnim ulogama, a tu je i iskusni Paul Giamatti. 6.5/10

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 31/08/2015 : 08:29:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Straight Outta Compton je vrlo solidan film! Ljubitelji žanra će ga obožavati. Odlična prva polovica filma, druga je pomalo zbrzana i mnogo je toga nabacano. Zamjerka ide i tome što neki bitni događaji iz stvarnog života nisu prikazani ili nisu odrađeni kako treba, ali sve u svemu film je iznad prosjeka. Valja pohvaliti i odličan posao kojega su obavili nepoznati mladi afroamerički glumci u glavnim ulogama, a tu je i iskusni Paul Giamatti. 6.5/10

hm, gdje si ga našo?

Vidio sam samo CAM verzije po torrentima?

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 31/08/2015 : 10:30:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ja sam sad u ovih par dana ponovno pogledao nekoliko filmova sa Chevyjem Chaseom.
Meni su to gernijalnoi filmovi - dobre stare geg fore, zezancija...
Saga sa griswoldima (Odmor, Odmor u Europi, Najluđi božić, Odmor u Las Vegasu) Fletch i Špijuni poput nas su pogledani, a danas bum pogledal još i Fletch lives i Posao stoljeća.

Fakat zakon filmovi

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2368 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 31/08/2015 : 11:25:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

quote:

hm, gdje si ga našo?

ima ga svukuda već tjedan dana i nije CAM
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 31/08/2015 : 15:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivan_micic

quote:
Originally posted by Mali_Mate

quote:

hm, gdje si ga našo?

ima ga svukuda već tjedan dana i nije CAM

hm, šta je onda - screener?

Službenog izdanja još nema, jel...

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2368 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 31/08/2015 : 19:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
HD RIP s korejske TV ili što već, super kvalitete
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 31/08/2015 : 21:22:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
novi filmić Elia Rotha s Keanum Reeevesom... Remake starog exploitation filma Death game. Nekako mi se pogubio nakon Hostela 2

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2368 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 31/08/2015 : 21:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
očito mu sve ide na ove VOD platforme. Green Inferno 25.9., a ovaj mjesec dana kasnije
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 31/08/2015 : 22:48:37  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay
Nekako mi se pogubio nakon Hostela 2

Meni je bio totalno pogubljen i tamo

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/09/2015 : 21:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
http://www.index.hr/black/clanak/volite-filmove-o-super-junacima-spielberg-ce-vas-izbedirati/839720.aspx

Dobro Steven zbori. Ta novija filmska superherojština mi nije uopće zanimljiva.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 02/09/2015 : 21:18:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

novi filmić Elia Rotha s Keanum Reeevesom... Remake starog exploitation filma Death game. Nekako mi se pogubio nakon Hostela 2

Sve OK, ali imaš topic za trailere novih filmova.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=41090&whichpage=31

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 02/09/2015 : 22:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Pogledao Corbijnovog "A Most Wanted Man" (2014).

Njegov "Amerikanac" mi se dopao (Curtis me jos caka), ali ovdje mi se cini, da je ubrao neki "videospot pristup", sto se tice rezije. Prica dobra, PSH itak, na Cecen mozda ne bas uvjerljiv (ni vizuelno odnosno ok, do neke mjere) ... Carreova storija.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 02/09/2015 : 22:20:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Mlada i lijepa (Jeune & jolie), r. François Ozon, Francuska, 2013.

Nimalo ne iznenađuje činjenica da 47-godišnji francuski redatelj François Ozon uživa status miljenika europske i svjetske art-publike, te da ga se nerijetko titulira "enfant terribleom" francuskog filma. Vrlo plodan autor rođen nedugo nakon okončanja novog vala, koji prosječno svake godine snimi po jedan film, epitete originalnog i provokativnog filmaša sklonog mijenjanju žanrova, sadržaja i formi ali zadržavanju tematskog fokusa na tabue različitih vrsta, u dobroj je mjeri stekao već dvama probojnim ostvarenjima, burlesknim krimi-mjuziklom "8 žena" i erotskom triler-dramom "Bazen". Već u njima, a svakako i podrobnije u naslovima koji su uslijedili, deklarirani homoseksualac Ozon predstavio se kao umjetnik sklon propitkivanju filmskih konvencija podjednako na izvedbenom i značenjskom planu, dok se kao trajna i zapravo središnja tema njegovih filmova nametnula saksualnost u svim svojim oblicima i varijacijama. Dakako, sve to ne bi bilo dovoljno da Ozon nije sjajan redatelj i izvrstan pripovjedač čija ostvarenja plijene nerijetko iznimnom sugestivnošću, u pravilu hipnotičkom ugođajnošću, dojmljivom estetiziranošću, brižljivom kompozicijom kadrova uz polagane vožnje kamere i tendencije ka oneobičavanju i očuđavanju svakodnevice, izvrsnim radom s glumcima te promišljenim izborom suradnika, poglavito snimatelja i skladatelja filmske glazbe.

Hrvatski filmofili nažalost dosta dugo nisu imali prilike na redovitom kino-repertoaru te u DVD-distribuciji pratiti autorsko sazrijevanje Françoisa Ozona, pa je tako nakon spomenutih dvaju naslova jedini njegov film koji se tijekom proteklih 12 godina prikazivao u domaćim kinima bila komedija "Trofejna žena", u kojoj je autor još jednom demonstrirao i sklonost ka adaptacijama intrigantnih kazališnih komada i proze, a posjetitelji pulskog festivala su 2012. godine imali priliku pogledati i film "U kući". U tom smislu, kao i naglašenim bavljenjem etičkim pitanjima te motivima identiteta, njihovih mijenjanja i preuzimanja, mogu se povući poveznice između Ozona i glasovitog moralista Claudea Chabrola. Ozona sa Chabrolom povezuje i slojevito psihološko profiliranje likova, suptilno oslikavanje njihova najčešće tjeskobnog intimnog svijeta, kao i bavljenje motivima odgovornosti, krivnje i života u laži. S druge strane, mogu se uočiti poveznice Ozonova autorskog univerzuma s autorskim svijetom Pedra Almodóvara, jer obojicu intrigiraju ne samo pitanja identiteta i seksualnosti, pri čemu su i seksualni identiteti izuzetno bitni, nego i sklonost ka psihički devijantnom, bizarnom, pomaknutom i ponekad pretjeranom. Nije stoga nimalo čudno da su obojica filmaša posegnuli za prozom početkom svibnja preminule britanske spisateljice Ruth Rendell, koja predstavlja još jednu sponu između Ozona, Almodóvara i Claudea Chabrola, koji je ekranizirao dva autoričina romana, prvi u remek-djelu "Izvršenje" prije dva desetljeća a drugi u triler-drami "La demoiselle d'honneur" iz 2004. godine. No dok se Almodóvar sve češće zna izgubiti u autoreferencijalnosti i površnostima, Ozon barem zasad u svakom novom filmu ostaje dosljedno posvećen zaokružavanju i detaljiziranju svog autorskog svijeta.

Psihološka egzistencijalna drama "Mlada i lijepa", premijerno prikazana u konkurenciji Cannesa 2013. godine, najkraće se može opisati kao suvremena varijacija Buñuelova klasika "Ljepotica dana". Mlada i lijepa djevojka iz naslova je 17-godišnja Isabelle koju vrlo sigurno tumači Marine Vacht, Parižanka koju na početku, u prvom od četiri dramska segmenta naslovljena prema godišnjim dobima, zatječemo dok s roditeljima i mlađim bratom Victorom ljetuje u Saint Tropezu. Isabelle je tipična cura svoje dobi, plaha i nesigurna u iskazivanju svoje zaljubljenosti u naočitog mladog Nijemca s kojim će se naposljetku upustiti u svoj prvi seksualni odnos zorno praćen krvarenjem. U tom segmentu Ozonovo poigravanje temom seksualnosti svodi se na Isabellin gubitak nevinosti i na blago naznačavanje motiva incesta i voajerizma u načinu na koji Victor, iz daljine i kroz dalekozor, otežano dišući promatra sestru u toplesu na plaži. Već na početku sljedećeg segmenta "Jeseni" Isabelle zatječemo kao prostitutku s razmjerno uhodanim poslom, jer se pod imenom Lea po pariškim restoranima i hotelima sastaje s manje-više stalnim krugom klijenata. Ozon i dalje suptilno sugerira Victorov seksualni interes prema sestri, kojoj je pak kako se čini najdraži i najugodniji klijent gospodin Georges, čovjek u sedmom desetljeću života koji se prema Isabelle odnosi kao prema dami. Istodobno doznajemo da je majčin suprug Patrick Isabellin i Victorov očuh, ali i da odnos između očuha i majke Sylvie nije idiličan, te da i Patrick često na pokćerku gleda sa sugeriranim primislima na seks. Sve će se dodatno zakomplicirati kad Isabelle otkrije da majka očuha vara te kad Georges tijekom zime od infarkta premine usred seksa s njom u hotelskom krevetu. Nakon toga će uslijediti početak prisilne katarze, i u intimi same Isabelle, i u njezinim odnosima s očajnom majkom te naoko pomirljivima očuhom i bratom. Najveća vrlina izuzetno sugestivno režiranog filma koji plijeni poetiziranim ozračjem egzistencijalne nelagode, jest impresivna psihologizacija protagonistice. Za nju na temelju obiteljske situacije i nekih karakternih osobina do samog kraja nagađamo da ju na prostituiranje nagone drskost, obijest, nesređeni obiteljski odnosi te emotivna hladnoća i distanciranost uz elemente manipulativnosti.

Autor mudro ne osuđuje Isabelle, on ju prihvaća i donekle ima razumijevanja za njezino ponašanje, a i kod gledatelja učinkovito razvija empatiju i razumijevanje prema djevojci. Zahvaljujući tome s Isabelle ćemo suosjećati i kad se učini da je konačno u jednom vršnjaku pronašla pravu ljubav i da se pod njezinim utjecajem počinje mijenjati, ali i kad ponovo posegne za drugim mobitelom u čijem je imeniku svi znaju isključivo kao Leu. No tada će se kao svojevrsni deus ex machina u priči pojaviti Georgesova udovica Alice koju uobičajeno autoritativno tumači Charlotte Rampling, a vrlo blago seksualnim konotacijama također obilježen razgovor s njom u hotelskoj sobi u kojoj se dogodila tragedija, Isabelle će možda odagnati od odluke da se vrati prostituciji. Samo možda, jer ostaje da nagađamo kakva je budućnost i što ona djevojci nosi, a takav otvoreni kraj još je jedno često obilježje Ozonovih filmova.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11927 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/09/2015 : 23:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

http://www.index.hr/black/clanak/volite-filmove-o-super-junacima-spielberg-ce-vas-izbedirati/839720.aspx

Vrlo je moguce to sto kaze Spielberg. Vrlo verovatno ce doci do opsteg zasicenja za jedno 15ak, 20 godina. Ali ono sto mi se nije svidelo je sto tako s visoka gleda na vesterne. Pa iz zanra vesterna su neki od najboljih filmova ikada napravljenih, a i dan danas se prave vrlo kvalitetni westerni, redje nego 50ih, 60ih i 70ih ali ih ima. Dogodine nas ocekuju cak tri za koje ja znam: Hateful Eight, Bone Tomahawk (oba sa Kurt Raselom) i The Revenant.

A cini mi se kada gledam liste najboljih filmova da ima najvise filmova koji su krimi i western zanra, a najmanje horora. Meni su inace krimi i western omiljeni zanrovi.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/09/2015 : 23:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Mislim, da Spielberg nije htio reći da su westerni loši, niti da je superherojština loša, nego priča o tim ciklusima... jednostavno to da Hollywood pretjeruje. Kad namirišu zaradi, muzu kravu do iznemoglosti. Publika to s vrememon osjeti i dositi joj uvijek isto to i onda je potrebno naći novu kravu.

Ta superherojština meni nikad nije bila pretjerano zanimljiva, tako da jedva čekam da se obistini Spielbergovo proročanstvo. Radije bih gledao westerne nego te plastične superheroje. :)
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 03/09/2015 : 08:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by nagor

Vrlo je moguce to sto kaze Spielberg. Vrlo verovatno ce doci do opsteg zasicenja za jedno 15ak, 20 godina. Ali ono sto mi se nije svidelo je sto tako s visoka gleda na vesterne. Pa iz zanra vesterna su neki od najboljih filmova ikada napravljenih, a i dan danas se prave vrlo kvalitetni westerni, redje nego 50ih, 60ih i 70ih ali ih ima. Dogodine nas ocekuju cak tri za koje ja znam: Hateful Eight, Bone Tomahawk (oba sa Kurt Raselom) i The Revenant.

A cini mi se kada gledam liste najboljih filmova da ima najvise filmova koji su krimi i western zanra, a najmanje horora. Meni su inace krimi i western omiljeni zanrovi.

Pročitaj tekst još jednom...

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11927 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/09/2015 : 22:43:16  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Evo trazim po repertoarima bioskopa u Srbiji i nigde nema najave za Tom Hardijev film Legend i za Straight outta Compton!

Neverovatno mi je da se to ne distribuira kod nas, ko uopste drzi prava na distribuciju kod nas, ko to odredjuje koje filmove ce da pustaju a koje nece?
A i nigde nema da se pustaju neki manje poznati neblokbaster filmovi, samo se gledaju pare i popcorn zabava.

Ne znam kakva je situacija u Hrvatskoj?
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 04/09/2015 : 19:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
Večeras na Novoj TV će bit Superman: Čovjek od čelika. Iliti "Man of Steel".

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/09/2015 : 20:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

Večeras na Novoj TV će bit Superman: Čovjek od čelika. Iliti "Man of Steel".

Khm... imaš topic Danas na TV-u.

Go to Top of Page
Page: of 574  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.97 seconds. Snitz Forums 2000